Merkuriuksen perääntymisen jaksosta

Olen kesäterässä, eikä se ainakaan auta teitä. Ihan laiskuuttani en saanut ajoissa kirjoitettua Merkuriuksesta, ja toivon ettei tästä ole aiheutunut jo korvaamatonta vahinkoa kenellekään. Jotkut teistä tietävätkin jo, ja loput arvaavat helposti. Merkurius kiusaa meitä lähiaikoina perääntymisellään. Se mikä minulta jäi, sori vaan, kertomatta, että Merkurius on jo nyt varjo-alueellaan, mikä taas saattaa tuntua. Näin tapahtui heinäkuun puolivälissä kun Merkurius ylitti perääntymissyklinsä toisen äärirajan 18°41’ leijonaa. Tällä hetkellä Merkurius huitelee siellä 25 astetta leijonaa tuntumassa, ja sen etenemisliike on jo hidas.

Jos varjossa kulkemisen idea on jäänyt vielä etäiseksi, koetan selittää kuvion niin palikasti kuin osaan. Silloin kun planeetta on aikeissa pysähtyä ja perääntyä, se ylittää tätä ennen sen asteluvun, minne asti perääntyessään ulottuu. Planeetta kulkee siis tavallaan varjossa jo ennen kuin perääntymistä on edes tapahtunut. Sitten se pysähtyy ja kääntyy perääntymään, ja pakittaa siis aina tuolle varjo-alueen alkamisen asteelle, missä tapahtuu uusi pysähdys ja kääntyminen eteenpäin. Etenevänkään liikkeen kohdalla ei kannata vielä hurrata, sillä planeetta tallaa sitä samaa polkua, missä se on jo aikaisemminkin ollut. Se kulkee siis toisen kerran varjo-alueella. Vasta sitten, kun planeetta ylittää sen asteen, mistä ensimmäisen kerran kääntyi perääntymään, se pääsee pois varjo-alueelta.

Planeetan perääntyminen ei siis ole ihan niin yksinkertainen juttu, että se vaan perääntyy, ja kun se on ohi niin sillä selvä. Katveissa voi olla samanlaista tunnelmaa kuin perääntymisien aikana, tai planeetan energia voi olla konkreettisemmin esillä. Kuvitellaan että Merkuriuskin nyt tunnustelee maastoa tuntosarvet pystyssä, sen tila on äärimmilleen herkistynyt ja kenties pingottunutkin, ja se saattaa pompata ja hätkähtää pienimmästäkin kosketuksesta.

Etsimättä tämän ajan ilmiöistä tulee mieleen tietojenurkintaskandaali Murdochin lehti-imperiumissa. Vaikka lehti News of the World lopetettiin vähän ennen kuin Merkurius joutui varjo-alueelleen, juttu paisui ja vyöryi kuin pullataikina sen jälkeen. Korkea-arvoisia poliisiviranomaisia on eronnut, ja tämän sanotaan olevan pahin kriisi pääministeri Cameronin kaudella. Tähän mennessä. Ainakin Merkuriukseen liitettävät seikat ovat olleet korostetusti esillä. En näe tätä niinkään Murdochin henkilökohtaisena katastrofina kuin tapahtumana Englannissa. Englannin Auringolle on viime aikoina kohdistunut pimennyksiä, joten jotakin on ollut odotettavissakin (kun katsotaan yleisesti käytettyä karttaa Englannille vuodelle 1066).

Mutta ennen kuin harhaudun tuohon sinänsä mielenkiintoiseen episodiin, Merkuriuksesta tässä oli kyse. Merkurius pysähtyy 3. elokuuta 1°12’ neitsyttä ensimmäisessä huoneessa, mikä on Merkuriuksen ilon huone. Toivottavasti nyt ei kyse ole vahingonilosta. Merkurius on pysähdyksissä muutaman tunnin aamuyöstä aamukymmeneen saakka, ja perääntyy tästä sitten takaisin leijonaan. Perääntymisen jälkeinen pysähdys tapahtuu tuossa 18°41’ leijonaa kohdassa 27. elokuuta, nyt viimeisessä huoneessa. Merkurius lähtee eteenpäin ja ylittää varjo-alueen vasta 10. syyskuuta 1°12’ neitsyessä, toisessa huoneessa.

Kun perääntymisjakso käsittää monta eri tapahtumaa, mitä näistä kartoista olisi syytä käyttää tulkitsemaan koko perääntymisjakson luonnetta? Onko se ensimmäisen perääntymisjaksoon kuuluvan varjo-alueen ylityksen kartta, joka oli jo siis heinäkuun puolivälissä? Vai määrittääkö perääntymään kääntyminen jakson luonnetta? Ja onko tällöin katsottava karttaa pysähtymisen hetkelle vai peruutuksen alkamiselle? Tässäpä monta juttua mietittäväksi!

Palailen tarkemmin Merkuriuksen teemoihin elokuussa, mutta onko sinulle jo nyt tapahtunut asioita, jotka ovat harmillisella tai merkittävällä tavalla Merkuriaanisia?

Avainsanat: ,

7 vastausta to “Merkuriuksen perääntymisen jaksosta”

 1. Tarja Says:

  Pakko ihmetellä itsekin. Tietokoneessa punainen ruksi näytönkuvan päällä yleensä tarkoittaa sitä, että netti ei toimi. Täällä nyt kuitenkin kirjoittelen. Toimiiko siis vaiko eikö, ja tästä tuli mieleeni että Merkurius tulee perääntyessään vastapäätä Neptunusta.

 2. Pia Says:

  No huomenta… aurinko 28 astetta leijonaa 😉 en tiedä, tietokone takkuilee mutta luulen että Tarja se ceres vaikuttaa minuun kanssa… eilen nousi kuume 38 asteeseen 15.min. kuluessa… ja viime yö meni sitten hikoillessa… ja aivan ihmeellisiä unia.. ja tänään saan tietää onko se keuhkokuumetta… mutta puhdistusta kuitenkin 😉

  • Tarja Says:

   Toivottavasti Ceres tuo hoivaa ja huolenpitoa! Kesällä on kurja sairastaa, paranemisia!

 3. Mateve Says:

  No ihmettelinkin niitä pieniä ”kiusauksia” mistä ne ilmestyvät ja miksi, jotka olivat hyvin Merkuriusmaisia asioita. Ensin kadotin bussikorttini, sitten löysin sen lompakosta, mutta en muista laittaneeni sitä siihen. Sitten bussissa kun painan numeroa niin ei tapahdu mitään, kuski sanoi että taitaa olla voimat lopussa, ja viimeiseksi sitten kylään mennessä oikopolkua en löytänyt ja siellä se oli oikeassa paikassaan palatessani. Siis tämäkö jatkuu syyskuulle, no jo on kivaa… nautitaan kuitenkin….
  Mateve

  • Tarja Says:

   Ilmeisesti se alkaa taas. Olen tässä tuuminut, sadetta pidellessä, olisiko Merkurius millainen luonteeltaan omasta merkistään perääntymisen aloittaessa. Vielä en ole ”tuomiota” antanut hyvään tai huonoon.

   Mahtaako Merkuriuksen kulun kannalta tärkeät asteet neitsyen alussa ja leijonassa osua kartallesi?

   • Mateve Says:

    ”Mahtaako Merkuriuksen kulun kannalta tärkeät asteet neitsyen alussa ja Leijonassa osua kartallesi?”
    Acilles asteroidi on nataalikartalla 1´aste Neitsyttä ja
    SA kartalla Jupiter 22´44 astetta Leijonaa.
    Oppositiossa on sitten SA kartalla Vesta ja vielä SR tänä vuonna Neptunus tuossa 27´ astetta Vesimiestä.
    Mielenkiinnolla odotan mitä tuodaan esille??

 4. Emelia Says:

  Minäkin olen jo huomannut kaikenlaisia teknisiä takkuiluja ja kun itse olen AurinkoNeitsyt on välillä päänsisälläkin ollut takkuiluja… mutta jee, tosi kivaa.. minähän saan tuon peruuttavan Merkuriuksen Auringon Paluullenikin.. tosin hitaassa vaiheessa se jo silloin on kun pysähtyy seuraavana päivänä… aijai.. tähän sitten vielä Pluto opp Kuun viimeiset kaksi ohitusta niin a’vot.. katsotaan millaisesta ”hoitolaitoksesta” otan syksyllä yhteyttä… 😉

  P.S Vuosi sitten pistin Merkuriuksen peruutellessa pystyyn kotisivut ja facebook-sivuston, nyt katvealueella treenailen twiittausta.. 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: