Molskis ja loiskis!

Mars siirtyy rapuun keskiviikkona 3. elokuuta sellaiset parikymmentä minuuttia jälkeen puolenpäivän, silloin siis yhdeksännessä huoneessa kartalla kulkien. Mietin millaisia visioita tulee Marsista veden merkissä; vesihiihtoa, sukelluksia, loiskahduksia, roiskuttelua, tulvimista ja kaatosadetta. Ei mitään kovin pehmeätä, koska Mars kulkee juuri nyt eniten siellä äärirajoillaan kallistuskulmansa ylittäneenä OOB planeettana.

Tulevaa toimintaa on uskaliasta hahmotella Marsin merkinvaihdon kartan kautta. Kun katson karttaa, minulle tulee mieleen sulkea silmät tiiviisti kiinni ja pitää kieli keskellä suuta. Vähän kuin olisi jossakin huvipuiston hurjassa kieputtimessa, missä voi koska tahansa tulla saavillinen vettä niskaan. Luvassa ei ole tällä kertaa helppoa eikä kevyttä.

Marsin siirtyminen rapuun on ensinnäkin Marsille meno alennusmerkkiinsä. Kun planeetta muutoinkin suihkii taivasta villinä ja vapaana, etten sanoisi yltiöpäisenä,on alennusmerkin sijainti arveluttava. Osataanko nyt tehdä ja toimia niin, ettei synny vahinkoa ja tuhoa? OOB planeettaa voi olla vaikea kontrolloida, mutta nimenomaan kurinpitoa Mars tarvitsisi (eikä ole ihan hetkeen luvassa kulmaa Saturnukseltakaan). Alennusmerkissä tuo järjissään olo on aina vaan työläämpää.

Eikä tässä ole ollenkaan kaikki ilo-uutiseni. Kun Mars siirtyy rapuun, johtavaan merkkiin, pitäisi kaikilla blogin lukijoilla hälytyskellot kilkattaa. Johtavien merkkien alkuasteilla Uranus ja Pluto perääntyvät molemmat keskenään neliössä. Mars siis asettuu kulmiin näihin, ja yhdessä tämä on kuin sota+räjähdys+hävitys. Eikä tässäkään vielä kaikki.

Kun Mars siirtyy rapuun, on Kuu tällä siirtymäkartalla kurssittomana, eli VOC Kuuna, ja tästä tulee Marsinkin tekoihin koko merkissä kulkemisen ajaksi tuottamaton sävy. Yhtään sen parempi ei ole noin tunnin kuluttua merkinvaihdosta, kun Kuu pääsee vaakaan, johtavaan merkkiin – Kili-kali-kili-kali! Kuu viimeistelee Marsin, Uranuksen ja Pluton T-ristin Isoksi ristiksi, mikä on aina vaan jännitteisempi. Tätä kivaa kestää koko keskiviikon, ja illasta kymmenen jälkeen se alkaa vähän laueta kun Kuu on ohittanut tarkan kulman Plutoon nähden.

Marsin ja ulkoplaneettojen jännitettä riittää ensi viikolle saakka, sillä 9. elokuuta on vuorossa tarkka neliö Uranukselle ja 11. elokuuta tarkka vastakkaisuus Pluton kanssa. Ison ristin teema on voimassa vielä senkin jälkeen, kun Kuu on vaimentunut tämän suhteen. Asteroidi Juno on astunut vähän aikaa sitten vaakaan ja on tarkoissa kulmissa kaikkiin näihin planeettoihin. Minulle tuli mieleen kuvajainen tästä Monacon Albertin Charlenesta kun Junoa mietin, ihan kuin vastavihitty vaimo painajaiseksi muuttuvassa liitossa. Voihan olla, että ruhtinaskunnassa on kaikki okei, mutta juorulehdistö on kiivaasti uutisoinut muuta.

Lisää Marsin kivaa tarjoilee rapuun siirryttäessä helppo kulma Neptunukselle. Jos ajatellaan, että helppo kolmio tarjoaa purkautumisreitin Ison ristin jännitteille, niin vaikka kuinka tavallaan rakastaisin Neptunusta niin en tämän planeetan suohon haluaisi tässä paikassa vajota. Neptunus tarjoaa petosta, unohdusta, pään sekoitusta, pettymystä ja luovuttamista. Ei kiitos.

Suunnataan katse kohti Merkuriusta, joka on hidas-hidas ja aivan juuri kääntynyt perääntymään tuntien pysähtymisensä jälkeen. Auttaisiko tällainen planeetta? Tällekin tekisi mieli kääntää selkä. Kun nämä helpot kulmat ja Pluton vastakkaisuuden yhdistää, mikäs haaste näistä rakentuu? Mystinen suorakaidehan se siinä jälleen. Moni kakku päältä kaunis, silkkoa sisältä –kuvio.

Eli kun me yleensä säikymme perääntyvää Merkuriusta, pompatkaamme tällä kertaa vähän vielä korkeammalle OOB Marsin vuoksi. Jos tiedostamme, että ilmapiirissä saattaa nyt olla haastetta ja jännitettä, osaamme olla varuillamme. Tällaisina aikoina on kamalaa olla taas noita-akka astrologi ja pelotella kaikki sekopäisiksi, mitä en tosiaankaan halua tehdä. Tahdon ennemminkin tyynnyttää teitä sillä, että on näistä ajoista mahdollista selvitä, kunhan katsoo mitä tekee.

Tässä oli faktat Marsin siirtymisestä rapuun, ja nyt alkaa työ. Heittäkää pelastusrengas! Millaisia keinoja te keksitte, joko astrologisesti tai ihan käytännön tasolla, että toiminta saataisi vastakin rullaamaan? Ollaan tarkkoja liikenteessä. Harkitaan vähän ehdotuksiamme. Mietitään ennen kuin toimitaan. Jos jollakulla on omasta takaa meneillään Saturnuksen transiitti, kiittäköön hän luojaa tästä, sillä järkeviä vastavoimia tarvitaan. Jaetaan hyviä ehdotuksia!

Avainsanat: , , , , ,

5 vastausta to “Molskis ja loiskis!”

 1. esmiralda Says:

  Helpottaakohan tuo yhtään omia kuvioitani, kun Mars on yhtymässä minun syntymäkarttani retroileviin Merkuriukseen 01,01 astetta ja pian Venukseen 01,34 astetta? Siis hillitseekö retroilevat planeetat yhtymää vai antavatko vain lisää vauhtia?

  Kun siinä samassa kimpassa synt.kart. on myös Uranus, jota Mars on jo ohittamassa. Räjähtääkö ideat käsiin?

  Rohkeutta kyllä riittää, kun on Saturnuksen avautuva sekstiili Plutolle! Kunhan ei sitten yltiörohkeutta. Ei pidä vissiin kiivetä katolle tai hypätä sukeltamaan tuntemattomiin vesiin. Siis pitää pysyä maan kamaralla!

 2. meimi Says:

  Jaa että taas Suuri Risti Kuunpaluuseen? No ehkä siitä selvitään, ei tässäkään kuussa ole ollut mitään kummallisia järistyksiä.

  Mutta ollaan vaan ilman turhia hötkyilyjä, kyllähän se nousevalta Kauriilta onnistuu.

 3. Elina Says:

  Taivas on tosiaan aspektikuvioita pullollaan, tuleepa sinne kultainen kolmiokin Kuusta, Plutosta ja Jupiterista. Mun tämänpäiväiselle Kuunpaluulle Kuu tulee nousulle ja kartan hallitsija pysähtynyt Merkurius 12 huoneeseen. Vähän on sellainen olotila, että skarpata saa, jotta kaikki pysyy suht hallinnassa ja muistissa.

 4. Emelia Says:

  Jaa-a… mitenköhän tuo toiminta tästä oikein lähtee sillä nyt alkaa meikäläisellä Marsin transiittien sarja.. huomenna on Mars sekstiili Musta Kuu, sitten kolmio Jupiter, sekstiili Aurinko, yhtymä Kuu, neliö Uranus jne. ..? Kääk…

 5. untuvikko Says:

  Mars tulee mc:lle Töitä pukkaa; onni on olla kaivattu….asiakkaita jonoksi asti 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: