Laadun tarkkailua

Älysin juuri, että en ole koko blogin olemassaolon aikana kysynyt teiltä niin perustavanlaatuista asiaa kuin karttanne laaduista. Nyt tarkkaillaan siis laatuja. Tämä on niin perusastrologiaa kuin olla voi. Jos selaatte melkein mitä tahansa yleisteosta astrologiasta, se alkaa eri laatujen määrittämisellä ja näiden kuvauksilla. Kerrankin minä nyökyttelen mukana, sillä olen täsmälleen samaa mieltä. Astrologia alkaa laaduista ja elementeistä.

Astrologiassa on kolme eri laatua. Näistä ensimmäinen on kardinaali eli suomeksi johtava laatu. Nimitys on meillä ihan sujuva, mutta en ole voinut väistyä ajatukselta onko se täysin looginen. Kardinaali-sanan voi kääntää myös esimerkiksi perustavanlaatuinen, pää-laatu tai ensisijainen. Jos kovasti takerrutaan johtamis-sanaan, mielestäni mennään tulkinnallisesti pikkuisen sivuun. Johtavassa laadussa on jotakin hyvin keskeistä, ja tottakai aloittavaa teemaa, sillä johtava laatu aloittaa esimerkiksi karttarakenteessa uuden sektorin ja vuoden kulussa uuden neljänneksen.

Kiinteä laatu on jo paljon yksiselitteisempi. Kiinteän laadun teemoihin kuuluu vakauttaminen, lujittaminen ja kiinnipitäminen. Tässä kiinnitytään johonkin, eli fiksoidutaan, ja se tuo keskittymiskykyä ja määrätietoisuutta. Pysyvyys kuvaa hyvin kiinteätä laatua, ja kartan sektoreissakin se on turvallisesti keskellä.

.

Viimeinen laaduista, ja kierroksen päättävä laatu on muuttuva. Mutable sanan käännöksiä ovat myös vaihteleva ja epävakainen. Tässä heristellään jo liikettä esiin, etsitään uutta suuntaa, siirrytään seuraavaan. Muuttuvan laadun tehtävä on usein välittäjän virka (yleensä tiedon) mutta homma voi olla ihan yleistä epä-vakauttamista eli horjuttamista ja kyseenalaistamista.

Useissa astrologissa ohjelmissa saa kartan oheen pikku taulukon, missä on ilmoitettu kuinka paljon tekijöitä on kussakin laadussa. Useimmiten jakauma on sellainen, että jokin laaduista nousee pikkuisen ylitse muiden, eli on hallitsevana persoonassa. Joillakin kartoilla, kuten esimerkiksi omallani, yksi laaduista on silmiinpistävän korostunut, ja vastaavasti yksi laaduista jää ihan lapsipuolen asemaan. Minulla jää oikeastaan molemmat muut paitsioon, sillä muuttuva laatu on kartallani ylikorostunut.

Kenellä olisi kaikkia kolmea laatua tasapainoisesti yhtä paljon? Loppusummassa tietysti painaa sekin, mitä kaikkia kartan tekijöitä laskee mukaan; lasketaanko nousu ja Keskitaivaan akseli, Kuunsolmut, asteroideja jne. Jos aluksi lähdetään vain planeetoista, saadaan esille vertailukelpoisempia tuloksia. On hyvin kiinnostavaa katsoa vastaustenne ja kommenttienne perusteella, olisiko blogin lukijoihin ja vähän yleistetymmin astrologiasta kiinnostuneiden joukkoon valikoitunut jotakin laatua toisia enemmän.

Mitä näistä kolmesta laadusta sinun kartallasi on eniten? Olisi mukava kuulla myös kommentteja, tuntuuko laatusi omalta? Jos vahvin laatu ei osukaan Auringon merkin laatuun, antaako tämä ulottuvuuksia vai ristiriitaa? Entä onko tilanne laadun kannalta muuttunut ratkaisevasti, jos katsot edistyskartan tilannetta?

Mainokset

Avainsanat: , ,

11 vastausta to “Laadun tarkkailua”

 1. Lila Patrikainen Says:

  Jos otetaan pelkät planeetat, niin suhteellisen tasaista on

  Johtava: Merkurius, Venus, Mars, Saturnus
  Kiinteä: Kuu, Jupiter, Neptunus
  Muuttuva: Aurinko, Uranus, Pluto

  En tunnista itseäni selkeästi minkään tietyn laadun kuvauksista, Voin olla siis tarvittaessa kaikkien laatujen edustaja!

 2. Fiine Says:

  Minull on kaikissa C,F ja M neljä, jos ei oteta mukaan AC ja MC. Jos ne taas oeteen niin 5 5ja 4

 3. Leo Says:

  Mulla on painottunut kiinteä laatu:

  Johtava: Neptunus, Kuu ja Venus
  Kiinteä: Aurinko, Merkurius, Mars, Jupiter, Saturnus ja Pluto
  Muuttuva: Uranus

  Ja minun on monesti hyvin vaikeaa antaa periksi ja muuttaa suunnitelmia. Menen vaikka läpi harmaan kiven, jotta saan asiat suoritettua, olen sen kyllä huomannut aika rasittavaksi. Usein olisi helpompaa ja järkevämpää vain antaa periksi ja vaihtaa suuntaa.

  Progressiivisella kartalla taas puuttuu johtava laatu:

  Johtava: Naptunus
  Kiinteä: Venus, Mars, Jupiter, Saturnus ja Pluto
  Muuttuva: Uranus, Kuu, Aurinko ja Merkurius

  Tämä kyllä taitaa näkyä siinä, että tunnen olevani ihan hukassa, vailla suuntaa. Jotain tosiaan haluaisi, muttei yhtään tiedä mitä. Jahkaan ja jahkaan ja mietin, muttei mitään tapahdu oikein millään elämän osa-alueella 😀 Jospas tuo kuun siirtyminen johtavaan laatuun hiukan helpottaisi suunnan ottamisessa 😉

 4. Pallaskissa Says:

  Voittopuolisesti MUUTTUVAA laatua;
  Saturnus Kaksosissa, Pluto Neitsyessä, Neptunus ja Jupiter Jousimiehessä ja vielä Kuu Kaloissa eli 5/10 löytyy muuttuvista merkeistä.

  Johtavaa on Vaaka-stellium Merkurius, Aurinko, Uranus ja Venus ja kiinteää ainoastaan Mars Vesimiehessä… Ja Vaakaa pitäisin ”muuttuvimpana johtavista”, hih, joten tunnistan kyllä tuota muuttuvaa itsessäni. tai vaihtoehtoisesti kiinteän puute on se, joka tuntuu 😛 Eli jos tämän nyt jotenkin henkilökohtaisesti kiteyttäisi; niin olen hyvä aloittamaan sellaisia asioita, joita ei ole ennen kokeiltukaan, mutta joku muu saa luvan olla riittävän pitkäjänteinen viedäkseen aloitetun loppuun 😉 Eräänlainen ”sattuman pioneeri” siis 😀

 5. piia Says:

  Johtava: Merkurius, Venus, Saturnus, Pluto, Chiron
  Kiinteä: Uranus
  Muuttuva: Aurinko, Mars, Neppari, Kuu, Jupiter

  Progella:

  Johtava: Mars, Chiron, Saturnus, Pluto
  Kiinteä: Aurinko, Merkurius, Venus, Kuu, Uranus
  Muuttuva: Jupiter, Neppari

  No onhan muutos kyllä tuntuva, pienen ikäni olen ollut se nihilistinen päällikkö, että onnea vaan äidille.. ;DD Mutta vakavasti ottaen, aika oman tien kulkija olen aina ollut. Ja oikein mikään ei ole ollut pysyvää. Mutta nyt on toisin, kauhia halu ja tahto saada pysyviä asioita: ammatti, avioliitto (sis. lapsieni ja koko perheen yhteisen hyvinvoinnin, ystävyyden ja rakkauden), ja kumma kyllä, en ole ollut tavaroissa koskaan kiinni, mutta nyt olen alkanut arvostaa näitäkin asioita omistushaluisella tasolla. Oman tien kulkija olen silti, mutta ehkä vähän pehmeämmässä muodossa. 🙂 saapas nähdä kuin käy, kun tuo Venus parin vuoden päästä siirtyy mulla muuttuvaksi. Toisaalta se on silloin Kaloissa, joten kai musta tulee lopulta aivan romanttinen utupää.. ;D ❤

 6. Päivi Says:

  Johtava: aurinko, kuu, merkurius, mars, saturnus, kuun yläsolmu.
  Kiinteä: nousumerkki, uranus, neptunus, chiron.
  Muuttuva; venus, pluto, MC.

  Mielelläni kuljen edellä 😉

 7. esmiralda Says:

  Tällainenkin näkökulma:

  Syntymäkarttani on aika tasainen, ehkä johtava pikkuisen vahvempi muita. Olenkin ollut aika itsetietoinen.

  Mutta kun mielenkiinnosta katsoin eläkkeellesiirtymiseni syntymäkartan, se pikkuisen muuttui, tottakai. Sekin on aika tasainen, mutta runsaampi laatu on nyt muuttuvalla. Mihin lie elämä minua heittänee!

 8. meimi Says:

  Mun kartalla painottuu muuttuva laatu, johtavaa on melkein yhtä paljon, kiinteää vähiten, vaikka otettais huomioon vain planeetat, ja vaikka kaikki tekijät olisi ns. saman arvoisia.

  Mutta miten on, onko kaikki planeetat teidän mielestänne saman arvoisia tässä tarkastelussa? Onko Kuu Vaa’assa saman arvoinen kuin esimerkiksi Uranus Neitsyessä? Eikö persoonalliset tekijät ole kumminkin painavampia syntymäkartalla kuin kaukaisemmat taivaan kulkijat? Näin ainakin meille peruskurssilla opetettiin, ja mun mielestä se jako tuntuu järkevältä.

  Meille opetettiin tällainen jako:
  Aurinko ja Kuu 6 pistettä
  Asc 5
  MC 4
  Merkurius, Venus ja Mars 3
  Jupiter ja Saturnus 2
  Uranus, Neptunus ja Pluto 1

  Tai pitäisikö tässä tarkastelussa ottaa huomioon myös planeettojen vahvuus, esimerkiksi mulla Saturnus Kauriissa on vahva, Merkurius Jousimiehessä ei niin vahva?

  Vai meneekö jo liian monimutkaiseksi tämä perusastrologia?

  • Tarja Says:

   Nimenomaan! Kun laadut ja niiden ”levinnäisyys” on selvitetty, on seuraavaksi kysyttävä miksi. Jos esim Aurinko ja Kuu osuvat samaan laatuun, tämä on varmaan vahvasti esillä. Jos taas menee kuin tuolla ekassa kommentissa Lilalla, missä Au, Kuu ja persoonaplaneetat on eri laaduissa, ne kaikki saadaan vahvemmin käyttöön. Ei ole ihan sama mitä planeettoja missäkin laadussa on. Jos taas ulkoplaneetta on muutoin tosi keskeinen kartalla, se todennäköisesti vahvistaa myös laatuansa.

 9. Elina Says:

  Johtava: Aurinko, Venus, Merkurius, Mars ja Pluto + AC
  Kiinteä: Saturnus ja Uranus
  Muuttuva: Jupiter, Kuu ja Neptunus

  Selkeästi tunnistan tuon johtavan laadun, mitä korostaa Auringon, Venuksen ja Merkuriuksen oleminen Oinaassa ja AC:n Kauriissa. Innostun aina kaikesta uudesta, mikä sitten rutinoitumisen kautta alkaa maistumaan puulta. Loppusuoralla yleensä alkaa piiputtaa ja viimeistelyn jättäisin mieluiten aina muille. On paljon helpompi olla aktiivinen päätöksentekijä kuin toteuttaa muiden suunnitelmia. Lapsena oli riidan paikka, jos en saanut tahtoani leikeissä periksi. Nykyään vastarintaan nostaa lähinnä, jos kyse on silkasta hölmöläisten touhusta tai jos asiat esitetään käskyttävästi, pakkoina.

  Progena painotus on siirtynyt kiinteisiin. En edelleenkään perusta erityisesti kiinnikkeistä ja vakaudesta. Silti eron perinteisempään, materialistisempaan suuntaan huomasi, kun Aurinko siirtyi Härkään.

 10. Marjutska Says:

  Tulipa mieleeni vielä, että saman laadun merkit ovat neliössä keskenään. Lienee siis siunaus että ns. vaikeissa aspekteissa olevat tekijät kuitenkin voivat jotenkin toimia keskenään, koska ovat samaa laatua.

  Tämä tarkoittaa myös sitä että yhden laadun yliedustuksen omaavalla on taatusti kovin neliöinen kartta. Kertoo sekin paljon ihmisestä. Muut tekijät tietysti ratkaisee toimiiko dynamiikka, eli löytyykö jännitteille purkautumistie.

  Oma karttani on laatujen suhteen tasainen, mutta elementeistä sitten löytyykin aliedustusta. Niin, eikös tämä muuten ole fakta – jos laadut vaihtelee, elementit ei, ja päinvastoin?

  Hyvän yleiskuvan ihmisestä saa eniten tai vähiten edustetun laadun ja elementin synteesistä. Löydän itsestäni tämän perusteella piirteitä Leijonasta ja Skorpparista, vähiten Vaa’asta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: