Ollaan elementissämme

Jatketaan laatujen tarkkailun jälkeen astrologista eskaria seuraavalla jaottelulla eli elementeillä. Astrologiassa on neljä elementtiä, jotka ovat monista yhteyksistä tutut tuli, maa, ilma ja vesi. Planeetta on siis samaan aikaan jossakin laadussa, esimerkiksi johtavassa, ja elementissä. Nyt haluan kommentteihin teiltä katsauksia, mitä elementtiä kartaltanne löytyy eniten. Itse otin tällä kertaa mukaan myös Kuunsolmut, nousun ja Keskitaivaan. Sen lisäksi voitte tuumia, mitkä planeetat kansoittavat kutakin elementtiä. Vaikka esimerkiksi vettä olisi runsaan näköisesti kartalla, se ei ehkä kuitenkaan ole kaikkein tärkein teema silloin, jos Aurinko, Kuu ja nousuakseli sattuvat olla ilman elementissä. Tulkinnaksi ei siis oikeastaan riitä se, että mitä elementtiä on enemmän kuin muita, vaan mikä on elementtien suhde toisiinsa.

Tulen elementin juttuja ovat innostus, intohimo ja aktiivisuus. Energisyys, eteenpäinmeno ja aloitteellisuus antavat luonteeseen myönteisyyttä ja valoisuutta. Toisaalta sanotaan, että tulimerkkejä voi vaivata itsetietoisuus tai itsekkyys, eli he muodostavat maailmankuvansa omista lähtökohdistaan, ja silloin voivat sivuuttaa toisen yksilönä. Tulen merkkejä ovat oinas, leijona ja jousimies.

Maan elementti viittaa järkevyyteen, realistisuuteen ja uskollisuuteen. Maan elementin hallitsevat ihmiset ovat usein käytännönläheisiä, luotettavia ja turvallisuushakuisia. Konkreettisuus on heille tärkeätä, mutta voi se mennä yksilötasolla materialistisuuteenkin. Vaikka maamerkit eivät ole sinänsä tunteellisia, näissä on lämpöä. Varovaisuus olemuksessa saattaa johdattaa harhaan ja luulemaan tunteettomiksi. Eläinradan merkeistä maata ovat härkä, neitsyt ja kauris.

Ilman elementin teemoja kokoaa sosiaalisuus, ulospäinsuuntautuneisuus ja älyllisyys. Nämä ihmiset luottavat logiikkaan ja ajatteluprosesseihin, ja seurauksena saattaa olla tunteiden jättäminen huomiotta. Ilman elementtiin kuuluu kiinnostus ilmiöihin, asioihin, teorioihin ja tietoon. Kanssakäyminen, viestintä ja verkostointi ovat heille ominaista, vaikka tietty fyysinen etäisyys säilytettäisikin. Ilmaa edustavat kaksonen, vaaka ja vesimies.

Veden elementtiin liitettyjä seikkoja ovat tunne, tunteellisuus, empatia, vastaanottavaisuus ja herkkyys. Veden hallitsemat ihmiset kokevat asiat, tapahtumat ja ihmiset omakohtaisesti, ja siksi subjektiivisuus on usein silmiinpistävää. He fiilistelevät. Mielikuvitus ja tunnetason turvallisuus yhdistetään veden elementtiin. Eläinradan merkeistä vettä ovat rapu, skorpioni ja kalat.

Kartantulkinnassa mielenkiintoisia tapauksia tulee eteen silloin kun jokin elementti näyttää puuttuvan kartalta kokonaan. Miten ihminen silloin pärjää elementtiin liitettyjen juttujen kanssa? Puuttuuko häneltä jotakin ratkaisevasti? Jos jokin elementti jää vähäiseksi, unohtuuko sen puolen toteuttaminen itsestä, vai yritetäänkö vajetta kompensoida jotenkin? Vastaan on tullut tapauksia, joissa tähän vähäiseen elementtiin kiinnitetään paljon huomiota ja uhrataan aikaa sen toteuttamiseen. Joku voi etsiä puuttuvia ominaisuuksia elämäänsä myös toisten ihmisten kautta.

Onko teidän kartoillanne puuttuva elementti? Tai jotakin näistä neljästä vain yhden tekijän verran esillä? Silloin kannattaa katsoa, millainen kohta kartalla on tuo erilainen juttu. Jos ulkoplaneetta edustaa yksin elementtiä, se voi tosiaankin olla miltei sama kuin elementti puuttuisi kokonaan (ellei ulkoplaneetta ole muulla tavoin keskeinen kartalla). Mutta jos yksi erilaisen elementin edustaja onkin tärkeä tekijä, esimerkiksi yksi kolmesta keskeisimmästä kohdasta kartalla Aurinko, Kuu tai nousuakseli, voi tuo vähäinen elementin edustus näkyä jopa liiallisena suuntaamisena tätä kohti.

Tunnetko oman vahvimman elementin luontevimmaksi itselläsi? Osaatko hallita eri elementtejä kartallasi tasapainoisesti, vai tuottaako jokin näistä neljästä ongelmia?

Mainokset

Avainsanat: , , ,

17 vastausta to “Ollaan elementissämme”

 1. Sanna Says:

  Sain kerran kommentin kartastani, että miten se voi olla niin tupattu täyteen neitsyttä ja kaurista, ”olet varmaan tosi konkreettinen ihminen”. Hämmästyin kommenttia, minäkö? Kyllä, kartalla painottuu maa, mutta itse koen toisin. Kartallani onkin hieman ilmaa ja aavistus tulta, mikä painottuu elämässäni aika lailla. Kauriina olenkin omillani viestimisen, puheen, fantasioiden ja mielikuvitusmaailman parissa. Mutta tuo vesielementti on sellainen, joka voisi tehdä elämästä toisten ihmisten parissa helpompaa ja se taitaa jäädä lapsipuolen asemaan, ainakin vielä :):

  • Tarja Says:

   Heh, mahdat olla ”astrologin painajainen” eli sellainen tilastopoikkeama joka ei vastaa oletuksia! Jännä jos painottuneet elementit eivät näy elämässäsi. Voisikohan jokin kartankuvio selittää? Onko sinulla stelliumia? Se käyttäytyy hiukan tulen elementin kaltaisesti. Vesielementin suhteen kannattaa miettiä esim progekuun jaksoja, joissa se on kulkenut vesimerkeissä, ovatko nämä vuodet olleet ufoja 😉

   • Sanna Says:

    Minulla on pakkaantunut melkeinpä kaikki planeetat 1. ja 6. huoneeseen.
    Kauris= aurinko, merkurius
    Neitsyt= mars, kuu, kuun yläsolmu, jupiter, saturnus
    Vesimies= venus
    Jousimies= ac, mc, neptunus
    Kaksonen= dc, ic.
    Koska olen amatööri, niin nämä olen saanut perinteisellä laskurilla astro.fi:ssä. 🙂
    Mutta tämän päivän teema ja kysymys olivat mielenkiintoisia ja herätti tutkiskelemaan asioita ihan ymmärrettävällä tasolla 🙂 🙂

 2. karkki Says:

  Ja mun saamat kommentit kartasta on aina olleet (aurinko ravussa) että olen hyvin äidillinen, hoiva-alalle suuntautuva ja herkkä. Ja minä aina mietin silmät pyöreinä ihmetyksestä, että mussa on varmasti jotakin vialla, koska en ole ollenkaan sellainen.. hoiva-ala on hyvin kaukana omista kyvyistäni. Eikä oikeastaan ihme, sillä kartalla on painottuneena vahvasti ilma. Myös vesi, joskin vähemmän. Ilma on selkeästi vahvempi ja näin myös koen sen, osuuhan sille sekä kuu että nousu (myös pluto, mars ja venus, kaikki muut vaa´assa, paitsi venus). Vedestä löytyy aurinko ja keskitaivas, mutta se on todella tainut jäädä heikommalle..

  • Tarja Says:

   Olenkin aina sanonut, että Aurinko-rapu on kaikkein vaikein tulkittava! Ravussa on runsautta, eikä voi noin vaan päätellä onko se kohdistunut hoiva- tai ruokapuoleen, vai olisiko jotakin ihan muuta. Tunnistatko itsessäsi rapumaisen omakohtaisesti asioiden kokemisen? Vai peittoaako Kuu ja nousu subjektiivisuudenkin?

   • karkki Says:

    Aikaisemmin tunnistin hyvinkin tuon asioiden omakohtaisesti kokemisen, mutta mitä enemmän aikaa kuluu sitä vähemmän subjektiivisuus hallitsee. Se on tasoittunut huomattavan paljon. Oikeasti nykyisin olen paljon objektiivisempi. 🙂 Tuo runsauskin on tosi osuva! Tosin en ole miettinyt, mikä kartan kohta tähän voisi lisäksi eniten vaikuttaa, mutta runsauden kohde vaihtelee kiitettävästi. 😉 Nimim. nyt on menossa kasvi-innostus ja koko talo on täynnä mitä erilaisimpia kasveja.

 3. Leo Says:

  Minun vahvin elementtini on vesi ja se sopii parhaiten persoonaani, vaikka tuli onkin vahvasti edustettuna myös. Eikö se niin mene, että vesi tukahduttaa tulta? (Kaikki persoonalliset planeetat aurinkoa lukuunottamatta ovat veden vielä huoneessakin)

  Maa on vähiten edustettuna ja järkevyys, realistisuus ja uskollisuus ei olekaan niitä vahvimpia puoliani. Usein tuntuu, että pitäisi saada enemmän maata jalkojen alle, ajatukset ja suunnitelmat ovat jotain ihan muuta kuin realistisia. 😀 Neptunus on siis ainoa maa planeettani ja samalla myös ainoa aspektiton planeettani. Onneksi noususolmu on härässä ja huoneessa 6. 🙂

  Tuli: Aurinko, Merkurius, Mars ja Uranus
  Ilma: MC, Jupiter
  Maa: Neptunus, noususolmu
  Vesi: Venus, Kuu, Ac, Saturnus, Pluto

  • Tarja Says:

   Sinullapa mielenkiintoinen asetelma! Neptunus maamerkissä on ristiriitainen, sillä sen oma energia on hyvin vastakkainen maaelementin kanssa. Mutta kun se on aspektiton, Neptunus saattaa silti johtaa koko karttaa. Ennemmin siis itsessään ja neptuniaanisuudessaan, ja kyllähän se voimistaa jo vallitsevaa veden elementtiä kun suunta on samankaltainen. Niin, ja silloin noususolmun kohta jää aina haastavammaksi…

 4. Lila Patrikainen Says:

  Kaikki elementit on omalla kartallani edustettuna, vesi ja maa kuitenkin hieman ilmaa ja tulta vahvempina. Tunnen kuitenkin aika paljon ihmisiä, joilla jokin elementti on yliedustettuna ja jokin elementti puuttuu kokonaan. Esim. näissä ns. henkisissä piireissä ja astrologian harrastajissa näkee melko usein maaelementin puutetta. Nähdään kyllä aurat, luetaan tarotteja ja keskustellaan rutiininomaisesti henkioppaiden kanssa, mutta kärsitään samanaikaisesti juurettomuudesta, erilaisuuden tunteesta eikä olla erityisen hyvin sinut oman kehon tai maallisten velvollisuuksien/nautintojen kanssa.

  Parilla seurustelukumppanilla on vesielementti ollut kovin vähäinen tai puuttuva kartalla. Kyllähän se näkyy herkkyyden puutteena. Ei siis välttämättä mitenkään tunteettomuutena, mutta muiden ihmisten mielialojen ja tunnelmien havainnointi näyttää olevan hyvin vaikeaa.

  Sitten on niitäkin, joilta puuttuu kartalta ilma, tai ilmaelementissä on vain jokin kollektiivinen planeetta. Ei mitään lukutoukkia, vaikka oppimiskyvyssä ei välttämättä mitään vikaa ole, jos johonkin asiaan suhtautuu palavalla innolla. Viileän analyyttinen ja rationaalinen ajattelu- ja päättelykyky ei kuitenkaan ole niitä suurimpia vahvuuksia ja tunteet ottavat helposti vallan siihen malliin (ainakin vesi- ja tulivoittoisilla ihmisillä), että käytöksessä ei tunnu olevan enää mitään järkeä.

  Olisi kiva pistää tähän jokin esimerkki puuttuvasta tulesta, mutta tuttavapiirissäni ei taida näitä olla. Pikemminkin tuli ruukkaa olla yliedustettuna..

  • Tarja Says:

   Minulla on tulta vähän, vain nousu eikä ollenkaan planeettaa. Tunnistan tietyn aloitekyvyttömyyden mutta innostuksessa ollaan sitten menty yli 😉

 5. meimi Says:

  Tulielementtiä löytyy mun kartalta eniten, mutta koen silti itseni enemmän maaelementin edustajaksi (Kauris nousulla). Vähiten on vettä, ja sitä vesielementin tuomaa herkkyyttä kyllä kaipaan, varsinkin tässä astrologia- ja tarotharrastuksessa. Intuitiota ei ole ollenkaan, enkä osaa heittäytyä mihinkään yllätysjuttuihin tuosta vaan.

  Kuivaa on elämä kun vesi on vähissä, varsinkin nousevana Kauriina. 😉

 6. hannele Says:

  Minulla on tasaiseti kaikki ilmanlaatuja.
  Tuli= Leijona8aurinko),jousimies(ic),oinas(kuu)
  Ilma=Vesimies,kaksonen,(mc),
  Vesi=Skorpioni,rapu(kuunsolmu),kalat(dc)
  Maa=Neitsyt,härkä(onnenpiste 27 tau 28´ 05`),vaaka
  Voisi näillä asetelmilla voipi sanoa hidas syttymään mutta kestävyyttä riittää.
  Hannele

 7. hannele Says:

  Tarkemmin vielä katsottuna neitsyt edustaa neljällä planeetalla 12 huonetta.
  Vaaka edustaa kolmella planeetalla ykköshuonetta vesta komeilee yksin 2 huoneessa vaakana(kumma juttu)
  Skorpioni yksin neptuksen kanssa 3.
  Vesimies yksin opettajan saturnuksen kanssa mitä kivaa keksitään 5.
  Kalat yksin chironin kanssa haavoittunut parantaja…6
  Oinas jupiter ja kuu käsi kädessä näinköhän siitä paisuu täysi kuu 8.
  Rapu nousu solmunsa kanssa mitä on jäänyt tekemättä 10.
  Leijona komeilee aurinkona venuksen kanssa siinäpä pari 11
  Jousimies ampuu keskitaivaalle yöllä ,kaksonen on mc tätä en ole keksinyt,nouseva neitsyt pieni on kaunista,dc kalat tätäkään en ole keksinyt.Olipa palapeli.
  hannele

 8. Rovatar Says:

  Maata löytyy Aurinko, Venus, Mars, Pluto ja Dc.
  Vesimerkeissä ovat Asc, Jupiter ja Neptunus,
  Tulta edustavat Merkurius, Saturnus, Uranus, Ic ja Laskusolmu.
  Ja ilmalle jäivät sitten Kuu, Mc ja Noususolmu.

  Ihan jos planeetat vain ottaisi, minulla ei ole ilmaa kuin Kuu.
  En tiedä sitten, kompensoinko sen puutetta jotenkin, mutta kaikenlainen tiedon saanti, lukeminen, netti, kirjoittaminen ovat minulle erittäin tärkeitä. Olen nytkin kesän aikana lukenut 30 kirjaa..ja jatkuvasti haen netistä tietoa uusista asioista, jotka kiinnostavat, kaksosen tyyliin.:)

  Kuinkahan paljon sillä lienee vaikutusta, kun Kuu kuitenkin on kolmiossa noihin ainoisiin muihin ilmanmerkkeihin Mc:hen ja Noususolmuun? Jospa se sinnepäin täytyykin suunnata?

  • Tarja Says:

   Minullakin on ilmamerkissä vain Jupiter, mutta onkin laajentanut siellä lukemisen ja varsinkin kirjoittamisen intohimoksi. Ja vaikka karttani oikein lainehtii yli vettä noilla 9 pongollaan niin en pidä itseäni erityisen herkkänä tai tunteellisena. Tai onhan se aina vaikeata verrata toisiin – se mitä pitää itse ”normaalina” onkin toisesta jotakin ihan muuta!

 9. Elina Says:

  Kartalla painottu tulen ohella maa. Tulinen puoli innostuu jostain, minkä järkevä maa sitten lyttää, jos se ei ole järkevää.
  Varovainen maa pitää kynttilän vakan alla.

  Heikoin lenkki on ilma, ainoana edustajana Jupiter Kaksosissa.
  Opiskelua ja tiedonnälkää on riittänyt, mutta en pidä itseäni mitenkään sosiaalisena ihmisenä. En myöskään pysty suhtautumaan ihmisiin tai asioihin viileän objektiivisesti.

 10. Hermanni Rapu Says:

  Vesi: Aurinko, Merkurius, Venus, Uranus
  Maa: Kuu, Mars, Jupiter (+ Asc, MC)
  Tuli: Saturnus, Neptunus
  Ilma: Pluto

  Viime aikojen lähin ystäväpiiri on ollut Vaaka-voittoista.
  Ex-avokumppani oli Kaksonen.
  Tunteita on välillä liikaakin, ilmaisemisessa on vielä bättrattavaa. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: