Peijaiset

Blogin lukijat ovat tämän puolentoistavuoden olemassaolon aikana saaneet muutamaan otteeseen kuulla, kuinka olen viettänyt progressiivisen Kuun skorpioniaikaa. Nyt voin jakaa suuren riemuni kanssanne, sillä tuo haastava jakso on ylitetty. Muutama päivä sitten, vähän varkain se on tunnustettava, edistetty Kuuni siirtyi jousimieheen. Omia karttoja tulee katsottua sittenkin liian harvoin, etenkin silloin kun työpiikki kasvaa luvattoman korkeaksi. Sitäkin iloisempaa oli havaita, että nyt se on ohi. Vielä muutamia kuukausia sitten tuntui siltä, ettei tuo skorpionijakso lopu ikinä. Etenkin sen viimeinen aste oli myrkkyä, eli juuri sellainen kriisi jota kuvailin muutamia päiviä sitten. Täsmälleen se totuuden hetki ja päätöksen aika.

Nyt minut on vallannut vallaton tunnelma, jota voisi verrata metsästyskauden jälkeen vietettäviin peijaisiin. Urakka on ohi, saalis saatu, ja juhlat voivat alkaa. Haluan kuopata tuon edellisen jakson tunnelman, varistaa sen syvyyden nilkkojeni ympäriltä ja loikata kepeämmin ja korkeammalle. Uskon silti, että skorpionijakso tuli tarpeeseen ja ajallaan, ja se on opettanut minulle tarpeellisia asioita. Tuon ajan haastavuus ei ollut pahaa, vaan puhtaasti haastetta.

Miten osaisin välittää hulvattoman riemuni näiden säntillisten suorien rivien kautta, kun mieleni tekee kirjoittaa aaltoillen? Otattehan hengessä osaa skorpionikauteni peijaisiin! Nyt lähden tutkimaan, mitä jousimiehen Kuu voi tarjota!

Tässä yhteydessä mieleeni muljahti kysyä, oletteko ottaneet progressiivisen Kuun yhteydessä huomioon sen dekanaatin, jossa Kuu kulloinkin kulkee? Minä tapaan katsoa dekanaatteja traditionaalisen jaottelun mukaan, ja siksi esittämäni dekanaatin hallitsijaplaneetat eivät ole samat kuin modernissa astrologiassa. Molemmat vaihtoehtoiset listaukset muistaakseni löytyvät esimerkiksi wikipedian dekanaatteja käsittelevästä osiosta.

Kuuni kulki skopionissa siis ensimmäiset kymmenen astetta Marsin dekanaattia, keskimmäisen osuuden Auringon dekanaattia ja nyt viimeisen noin yhdeksän kuukautta Venuksen dekanaattia. Planeettasymboliikan huomaa parhaiten jälkikäteen tarkasteltuna, ja omalla kohdallani se meni varmasti ihan juuri noin. Jousimiehen ensimmäinen dekanaatti on Merkuriusta, ja juuri tämän ymmärtäminen sai minut huomaamaan dekanaattien toimivuuden tälläkin tasolla. Tullee toteutumaan.

Tässä alla on kuva perinteisistä dekanaateista. Mikäli se ei tunnu ollenkaan sopivan, etsi käsiisi se moderni vaihtoehto mietittäväksi. Useimmat varmaankin tietävät, missä edistetty Kuunne tällä hetkellä kulkee. Huomaatteko dekanaattiplaneetan energiaa progressiivisessa Kuussanne?

Avainsanat: , , , ,

12 vastausta to “Peijaiset”

 1. piia Says:

  Ikinä en ole Dekanaatista kuullutkaan, enkä ihan heti hoksaa kuinka se katsotaan. Mutta jos yleisesti tuumin kuuta itselläni progella. Mulla se on Leijonassa, ja aikas leijonamaista on. Välillä suoraan sanoen rassaa. tietty ylpeys ja oman arvon tunto on korkealla. Ihan niinkin paljon, että jos joku kehtaa käydä epäilemään varsinkin aiheetta, se näkyy ja kuuluu. Toisaalta käytös on sitä, että astuu vaikeidenkin asioiden yläpuolelle hyvinkin kevyin liikkein. Tietynlainen henkinen voima, suorastaan agressiivisuus on kokoajan lasnä. Ja tottakai noi sitten vaikuttaa elämässä paljolti. Mutta myös lämpö ja muiden huomioiminen on aivan omaa luokkaa. Muutamien vuosien päästä se siirtyy Neitsyeen, ja vähän tässä jo ihmettelen, että sittenkö muutos on kuivan asialliseen ja tarkkaan suuntaan menevä?? 😀

  Tämä on muuten oikein hyvä blogi, olen lyhyessä ajassa oppinut vaikka mitä. Tuntuu että pääsee asioiden oppimisessa taas eteenpäinkin. Pitää jaella kiitosta nyt runsain mitoin!! ❤

  • Tarja Says:

   Kiitos, kiitos mukavasta palautteestasi! Tuntuu että ihan omiani kirjoittelen, mutta hienoa kuulla jos joku toinen on saanut näistä ajattelemisen aihetta.

   Dekanaattikuvassa se uloin kehä kuvaa aina kymmentä astetta kussakin merkissä, eli leijonassa ensin Saturnus, keskellä Jupiter ja viimoisilla asteilla Mars. Jos dekanaatit on ihan uusi juttu, klikkaa jutun lopussa avainsanoista tuota dekanaatteja, niin sieltä pitäisi löytyä linkkilista mitä olen viime vuonna aiheesta kirjoitellut.

   Kun progekuu kulkee neitsyessä, se on ensinnäkin muuttuvassa merkissä, jolloin muutos on luontevaa. Neitsyeen liittyy asiallisuus, ammatillisuus ja tieto, ja sen kriittisyyden kautta usein huomaa elämässä asioita, jotka voisi tehdä paremmin tai mitä voisi laittaa kuntoon. Minä esim tein remonttia varmaan koko 2,5 vuotta.

 2. piia Says:

  Ai no nyt taisin hoksata, eli mulla kuu kulkee nyt saturnuksen dekanaattia. Ja jos oikein tän nyt hiffasin, niin johan toi kertoo vaikka mitä. Ristus…

 3. Mateve Says:

  Sinä siis käytät Sepharialin dekanaatteja.
  Minulla on se Dekanaatti graphid pyörä SDP Jossa Skorpparilla on I dek Kuu II dek Jupiter ja Mars viimeisellä. Jousimiehessä taas on Aurinko Mars ja Jupiter.
  Ja jos ajattelee Skorpionissa I dekanaattia on se Hydran aluetta jossa kohdataan Serpens,illuusioita tunnetasolta, vaaditaan muutosta ihmisessä, niin Kuu kuvaa oikein hyvin sitä koska on irrottauduttava Kuun menneistä vaikutuksista. Jupiterin merkitys Ophiucus Käärmen kantaja, opettaa ihmistä pyytämään korkeimpia voimia auttamaan sillä itse ei omaa tietoa siitä miten Skorpparin muutoksesta on kysymys.
  Mars kuvaa korkeimpaa henkistä tapaa tehdä täällä, kuin Herkules polvistumista eli nöyrää luottamusta että Henki laskeutuu aineeseen joka on ihminen. Silloin on jo Henkisistä opetuksista kyse.

  Tämä kulkee muodon pyörällä joka taas ilmaisee tavallisen ulkoisia asioita käsittelevän ihmisen elämää, joka jossain vaiheessa kääntyy tietoisuuden pyörän mukaisesti jolloin astetelmat ovat toiset.

  Skorpparissa Mars Jupiter ja Kuu peittää uuden planeetan. Jousimiehessä Jupiter Mars ja Aurinko joka menee myös perinteisesti kun ajattelee Jousimies-Jousimiestä, Jousimies Oinasta ja Jousimies Leijonaa.
  Esoteerisessä astrologiassa pureudutaan miten planeetat vaikuttavat ihmiseen sisäisesti. Näihin asioihin kiinnostus alkaa sitten kun exoteerinen astrologia ei enään saa vastakaikua ihmisessä, energioistahan on kyse.
  Täytyy myös sanoa että kun astrologiaa tutkii niin se leviää kuin pullataikina tai Jupiterimaisesti tietoa joka laajenee ja asiat tulevat esille aina kun sitä tietoa tarvitaan.
  Mateve

 4. Mateve Says:

  Ai niin vielä että;
  I dek kuvaa fyysisyyttä maailmassa, menneisyyden tekojen takia
  II dek kuvaa tunnetta Sieluna,tässä elämässä korjataan seurauksia
  III dek kuvaa mieltä Monadina, tehdään tulevaisuutta, tietoisuutta.
  Oinaan Leijonan ja Skorpparin I dekanaatti kuvaa vahvaa haastetta menneisyydestä, vaaraa, lunaarinen luonto voittaa. Kaikissa on kyseessä alempien halujen taistelusta. Merihirviö Cetus, Hydra Merikäärme ja Serpens Käärme. Miten käytät käärmeen viisautta joka on meissä, negatiiviseen vai positiiviseen.
  Isoa asiaa muutamalla sanalla.
  Mateve

 5. Leena Says:

  Ilman muuta osallistun peijaisiin ! Tunsin samanlaista riemua kun päämäärätön, neptunuksen kosteassa, maisemaa vääristävässä sumussa vaeltelu vihdoin päättyi.

 6. meimi Says:

  Olen vasta vähän aikaa opetellut progressiivisen Kuun Leijonamaista elämää. Nimenomaan opetellut, ja sehän sitten tulikin juuri näiden dekanaattien kautta vastaan. Leijonan ensimmäinen dekanaatti näyttää olevan Saturnuksen vallassa! Ja syntymäkartalla Leijonassa mulla ei olekaan muuta kuin Kuunsolmu.

  Olenkin tunnustellut ja ihmetellyt tätä oloani ja eloani, kun elämän perusvire tuntuu todella hyvältä. Progressiivinen Kuu Leijonassa, siellä missä on elämän suunta, päämäärä, mihin ollaan menossa, ja vielä sellaisessa dekanaatissa mikä on mulle tuttu ja turvallinen. Ainakin tässä kohtaa perinteiset dekanaatit näyttävät olevan mun kohdalla sopivia. En äkkiseltään löytänyt tietoa modernin astrologian dekanaateista, vaikka muistan niistäkin jostain lukeneeni.

  Olen täysin samaa mieltä Piian kanssa siitä, että tämä blogi on mitä mainioin opiskeluväylä. Vaikka joka päivä ei jaksa tai osaa kommentoida mitenkään, on silti joka päivän kirjoituksessa ajattelemisen aihetta ja oppimisen paikkoja.

 7. mervi Says:

  Piian ja Meimin kanssa samoilla linjoilla, kuu leijonassa saturnuksen dekanaatissa. En ollut tajunnut aikaisemmin katsoa proge-kartasta tätä dekanaatti-asiaa. Saturnusdekanaatti minusta minulla näkyy siinä että kaikenlaista remonttia teen kotona ja aika ei tahdo riittää. Odotan innolla kun siirtyy Jupiterin dekanaatiin….

 8. piia Says:

  Ja kun opettelemaan on tultu, niin tulipa mieleen: Kuinka paljon lisääntyy/korostuu Leijonamaisuus, kun proge-kuu on se Leijona, saturnus dek., synt. kartalla nousuleijona, aurinko-jousimies huone 5. Toi Meimin lause syntymäkartasta laittoi miettimään. Oma tunne on, että se on niin korostunut, että oma perusminä on muuttunut aivan täysin, kuin jokin muodonmuutos. Pieni lisäys perään, että toki ymmärrän että ihminen se itseään muuttaa, mutta hämmästys on suuri kun sen näkee myös kartalta.. 😉 Ja Mateve, kuvauksesi näistä dekanaateista on osuva, tai ainakin mun elämässä näkyy. Olen jotenkin kokoajan ollut hyvin tietoinen, että minua ns. ”testataan” ja katsotaan henkistä kanttia ylittää mielihalut, kyetä näkemään asioiden todellinen laita ja valitsemaan oikein. Ja se on ollut haastavaa. Voit olla varma, että kun luin kommettisi, melkein jakaus vaihtoi päässä puolta. Toki se tunne tulee Astrologian kanssa aikas usein. On se kumma juttu. Omituista… 🙂

  • Tarja Says:

   Sori kun vastailu on kaikessa kaaoksessa jäänyt. Näin todellakin on, että kun omalla kartalla leijonan merkki korostuu jo valmiiksi, on pr Kuu tuossa merkissä mitä suurimmalla todennäköisyydellä erityinen. Ja tärkeäksi tulee senkin kautta, että pr Kuu jossain vaiheessa, ellei ole jo näin tehnyt, ylittää syntymäkartan nousuakselin. Tämä voi olla kuin uusi lehti elämässä, uusi vaihe tai jakso, uudelleen syntymä jne.

 9. Ajatus Says:

  Täytyy sanoa, että nämä perinteiset dekanaatit kyllä jotenkin vetoavat minuun paremmin kuin ne modernit. Ainakin tunnistin heti siskoni ja minun välisen eron: olemme molemmat Kaloja, mutta hän on syntynyt Saturnuksen ja minä Jupiterin dekanaatissa. 🙂 Samoin prog. kuuni Kaksosissa on kulkenut tähän asti Jupiterin dekanaatissa (nyt vaihtaa Marsiin), mikä ei paremmin voisi sopia yliopisto-opintojen aloittamiseen viimeisen vuoden aikana.

  • Tarja Says:

   Olen huomannut saman ilmiön. Nuoruuden ystävä on samaa Au merkkiä mutta eri dekanaatista, minusta meissä ei ollut mitään samaa. Samoin kolme työkaveria olivat sieltä kalojen viimeisestä dekanaatista ja kaikissa erittäin voimakkaita Mars piirteitä. Yksi juossut maratonejakin yms. En ole enää edes vertaillut paljoa muihin dekanaattisysteemeihin kun tämä on toiminut niin hyvin, mutta astrologiassa on ihan sallittua käyttää uudempiakin versioita 😉

   Tietääkö muuten kukaan kun uusimmassa SF:ssä saa karttaan mukaan dekanaatit, voiko niitä valita itse vanhan tai modernin väliltä vai onko käytössä vain moderni jaottelu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: