Mitä hyvää on Venuksen alennuksessa?

Venus on vaihtamassa merkkiä upeasta leijonasta alennusmerkkiinsä neitsyeen. Merkinvaihdos on käsillä yöllä maanantain puolella 22. elokuuta 11 minuuttia yli yhdeltä. Venus on tällöin ilman muuta horisontin alapuolella, koska planeetta ei ole koskaan kaukana Auringosta, ja Aurinkokin on siis lähellä IC:n eli keskiyön akselia. Ollaan siis neljännessä huoneessa, ravun ja Kuun alueella.

Kun neitsyt on kaikista mahdollisista eläinradan merkeistä huonoin vaihtoehto Venukselle, jää se vahvuustaulukoissa pitkään vihonviimeiseksi. Tästä saisi äkkiä käsityksen, että Venus neitsyessä olisi huono ja vahingollinen. Venus tarvitsee enemmän työtä tässä alennusmerkissään, eikä se ilmene tavallisen Venuksen kaltaisena. Se, että Venus näkyy ajassa erilaisena, ei välttämättä ole ollenkaan huono asia, vaan tervetullutta vaihtelua. Ennemminkin me tarvitsemme juuri nyt Venusta neitsyessä, kun maailmantalous on huolestuttavassa jamassa. Rahamaailma huutaa järkeistämistä, analyyttisyyttä ja kriittisyyttä. Sitä ei minun kanttini riitä ennustamaan, tehdäänkö nyt esimerkiksi Euron suhteen oikeita ratkaisuja, kun Venus kulkee neitsyessä. Mitä mieltä te olette – tehdäänkö nyt tavallista helpommin kielteisiä päätöksiä?

Venus hallitsee arvomaailmaa, ja neitsyestä arvostuksiin tulee uudenlaisia laatukriteerejä. Kauneus ja näyttävyys eivät ole asteikossa ylimpänä, vaan ennemminkin taloudellisuus, luotettavuus, asiallisuus ja pieni on kaunista –tyyli. Kutakin juttua siis ajallaan, ja jonkin aikaa nuo yllämainitun kaltaiset arvot ovat paikallaan. Jos ne täytyisi kaikkien pitää ikuisesti, voisi henki olla turhan pingottava. Tällä erää leijonan ajan kultaisista krumeluureista on luovuttava.

Palataan vielä tutkimaan merkinvaihdoksen karttaa. Sillä nousee rapu, ja Mars on miltei nousulla. Mars on aivan hetkeä aikaisemmin päättänyt tämänvuotisen OOB jaksonsa. Tämä seikka tukee tyyntymisen, järkevyyden ja asiallisuuden aikaa. Venus kulkee vielä lähellä Aurinkoa, joka pian tulee perässä neitsyeen. Vastapäätä on perääntyvä Neptunus, mikä ei sittenkään selkiytä Venusta. Ehkä keskitymme epäitsekkyyteen, mikä voisi olla kaunein Venuksen ja Neptunuksen opposition tuote.

Merkinvaihdoksen kartalla vahvimmat tekijät ovat Kuu härän lopussa (miltei täsmälleen neliössä eli vähenevän puolikuun vaiheessa suhteessaan Aurinkoon) ja Saturnus vaa’assa, molemmat siis ylennysmerkeissään. Venus on neliössä Kuuhun ja puolineliössä Saturnukseen. Ja kas, Venushan hallitsee kumpaakin. Lisäksi Jupiter on härässä, hitaana kulussaan koska pysähtyy pian, ja Venus kontrolloi tuota tärkeätä käännöstä. Venuksella on yllättäen myös Jupiteriin linkki, sillä ne ovat keskenään paralleelissa eli samassa avaruudellisessa tasossa. Vaikkei sitä siis ilmiselvästi näe, tässä on ihan hyvä yhteispeli käynnissä. Eikä Venuksen siirtymä neitsyeen ainakaan alussa ole niin jyrkkä huononnus, sillä leijonan viime asteella ja viimeisellä kaariminuutilla on hieno kiintotähti Regulus, johon Venus on nyt siis tiukassa yhtymässä.

Siirtymäkartan Saabinen symboli on Vanha mies katsoo koillisen mustaa avaruutta. Viitettä synkistä hetkistä leijuu yllä ja avainsanakin on sanktio.  Sävy on negatiivinen rangaistus tai pakote, mutta sanktio voi olla myös painostusta normien mukaiseen käytökseen eli lupa. Symbolissa vanha mies hakee uskoa siihen, että hänen viisautensa on yhtä kuin korkein totuus. Kielteinen puoli tässä symbolissa on päämäärän puute ja hylätyksi tulemisen kokemus, ja aika sopivasti molemmissa on neitsytmäinen sävy. Neitsyessä ison kokonaisuuden hahmottaminen on kaikkein vaikeinta, eikä Venuksen sosiaalinenkaan puoli toteutune kaikkein luontevimmin neitsyessä. Jos hahmotin ilmansuunnat kartasta oikein, eikö Venus itse sijaitsekin suurinpiirtein koillisen suunnassa karttaa (Placiduksella viides ja kuudes huone ovat suuria). Kyse voisi siksi olla omien arvojen tarkastelusta. Taas astrologia auttaa meitä tiedostamaan tulevat sudenkuopat, jotta osaisimme toimia viisaasti. Eikö vaan?

Avainsanat: , , , , ,

Yksi vastaus to “Mitä hyvää on Venuksen alennuksessa?”

  1. piia Says:

    Musta tämä ei niinkään tarkoita kielteisiä päätöksiä, vaan enemminkin kaiken turhan riisumista. Mikä jättää sen aidon kauneuden jäljelle. Esim. ihmissuhteissa. Loppupeleissähän sitä pitää myös nojata faktoihin ja älyyn, mitä mulle neitsyt taas symboloi. muuta se symboloi myös oikeata aitoa kaunista. ja unenomainen valheellisuus ei sitä ole. en sitten tiedä, onko se neppari juuri se mikä kitkee turhan terävyyden neitsyen armottomasta analyysistä. kuin katkoisi terävän kärjen pois, jattäen jäljelle sen mikä on oikeasti. Tietynlaisen pehmeän muotoisen kirkkauden? Jotenkin mun on ainakin helpompi ajatella, että ajatus ja järki on hyvin kirkas, ja päätökset sen mukaisia, kuin myös niistä seuraava menestyminen, melkeinpä välitöntä. Enemminkin koen venuksen esim. Leijonassa vahingollisena, koska se on aivan liian illuusioimainen, ja se ei mulle ehkä edusta pysyvyyttä, vaan jotain kaunista ylellistä performanssia, mikä on aika raju asia niellä kun se illuusio paljastuu. Siksi itse ainakin odotan innolla neitseyn aikaa, koska tiedän että sen avulla pääsee turhista rasitteista eroon. Toisaalta neitsyen analyyttisyys estää turhia tunteita tulemasta päätösten tielle, jolloin tietty junnaaminen päätöksissä on ylitetty.

    Tällaista tujunnanvirtaa… 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: