Tulta ja tulikiveä

Tämän viikon astrosäässä on kaksi otsikon kaltaista kuviota rakenteilla, ja ne voivat näyttäytyä haasteina yleensä maailmalla ja pienen ihmisen elämässäkin, jos energiat sattuvat pakkautumaan omalla kohdalla hallitsemattomasti.

Perinteisen astrologian pahat planeetat Mars ja Saturnus tulevat tällä viikolla neliökulmaan keskenään. Neliön luonne on jännitteinen ja kireä, mutta myös aktiivinen. Olisi yksinkertaista väittää, että homma pysyy hanskassa, kunhan tietää mitä tekee. Tämä on nyt fatalistinen käsitys, mutta mielestäni on hetkiä, jolloin energialataukselle ei yksinkertaisesti mahda mitään. Marsin ja Saturnuksen neliö voisi olla juuri tällainen paukahdus. Tärkeätä on yrittää parhaansa, hillitä itseään ja olla provosoitumatta. Astrologisen järjenkäytön (nyt skeptikot pissivät housuihinsa) mukaan Marsin ja Saturnuksen kulman aika on sieltä vaikeimmasta päästä.

Neliö on tarkimmillaan torstaina 25. elokuuta iltapäivällä puoli kahden aikoihin, mutta sen haasteisuus tulee todennäköisimmin ilmi jo ennen tätä. Avautuva kulma on aina kaikkein kiihkein ja voimakkain. Planeetat ovat tarkan kulman hetkellä Mars ravussa ja Saturnus vaa’assa asteessa 14°30. Näistä Saturnus on vahvoilla ylennysmerkissään, mutta Mars on kurjassa asemassa alennusmerkissään, ja vielä päiväpuolella karttaa missä se ei viihdy. Voimme silti vähän huokaista, sillä onneksi Mars on lopettanut kallistuskulmansa ulkopuolella olon, ja onneksi Mars sattuu olemaan lähellä hyvää kiintotähteä Siriusta.

Tämä neliö henkii pelkoja, turhautumista, ärsytystä ja epävarmuutta. Kuten aina Marsin ja Saturnuksen kanssa, toinen puoli koettaa alkaa ja mennä eteenpäin, kun toinen puoli estää, viivästyttää ja jumittaa. Mars alennusmerkissä ei ole helppo, sillä voiman patoamisen päätteeksi Mars saattaa purskahtaa ilmoille räjähtävästi ja hallitsemattomasti. Saturnuksen tasapainoisuus vaa’assa täytyisi houkutella positiiviseen käyttöön. Neliössä on aktiivisuutta, mikä tarvitsee välttämättä purkaa, eikä jumiutuminen sovi ratkaisuksi.

Marsin ja Saturnuksen neliö ei ole mikään eriskummallinen juttu. Näitä haasteisia kohtia tulee ja menee, kun Mars parivuotisen eläinradan kiertonsa aikana on kahdesti neliössä Saturnukseen, ja lisäksi yhtymässä ja oppositiossakin. Näinollen haastava energialataus ei ole poikkeuksellista. Viimeksi neliö oli taivaalla Marsin ollessa kauriin puolivälissä joulukuun lopussa 2010.

Se miksi tämä neliö on tavallista alttiimpi tulikivelle, on neliön suhde muualle kartalle. Neliökulman energia purkautuu Neptunukseen, mikä on vesimiehen viimeisellä asteella perääntyvänä, Thorin vasara kuvion kautta. Thorin vasara muuttaa tekemisen kiihkeämmäksi ja pakottavammaksi, ja ikävä kyllä tekemisen kohde saattaa osua jotenkin harhaan. Toivon todella, että ei tällä kertaa sivullisiin uhreihin. Aurinko, joka usein ajoittaa taivaan tapahtumia, on tarkimmillaan vastapäätä Neptunusta tiistaina aamuyöllä, eli Aurinko osuu Thorin vasarankuvion keskiöön.

Tässäkin olisi ollut jo tarpeeksi väisteltävää, mutta taivaalla on samaan aikaan toinen pitkäkestoisempi samanlainen Thorin vasara kuvio. Tämä muodostuu vuosikausia toisiaan hankaavasta neliöstä Uranuksen ja Pluton välillä, ja perääntyvä Merkurius suorittaa leijonassa pysähtymisensä ja kääntymisensä näiden planeettojen energian purkautumisen kohdassa. Koska Merkurius on kaikkein hitaimmillaan ja pysyy pitkään muutaman asteen sisällä, on kuvio tavallista pidempään voimassa. Eli tuonne elokuun loppuun. Perääntyvään Merkuriukseen liittyy aivan samanlainen väärinymmärryksen teema kuin Neptunuksen muodostamaan Thorin vasaraan.

Kun taivas näin alleviivaa, ei pidetä mitään itsestäänselvänä, ja tehdään hartiavoimin töitä, ettei väärinkäsityksiä sattuisi. Alkava viikko ei ole helpoimmasta päästä, ja toivotan kaikille jaksamista, malttia, huolellisuutta ja tsemppiä. Niin, meillä voi olla onnea matkassa. Jupiter on hidas, eli vahva tekijä taivaalla. Siteeraan vanhaa poliisisarjaa: Let’s be careful out there!

Avainsanat: , , , , , , , , ,

2 vastausta to “Tulta ja tulikiveä”

  1. meppe Says:

    lisäksi on vielä YOD Pallas Athena – Ceres – Aurinko! Mitähän se tuo lisää taivaan kuvioihin?

  2. Ajatus Says:

    Olen tässä ollut kaksi päivää kaverille muuttoapuna ja täähän on ihan Mars-Saturnus-hommaa! 😀 Perääntyvä Merkurius tietysti on tuonut vielä oman mielenkiintoisen osansa kuvioihin. Kun parin ison huonekalun luvattu nouto yllättäen peruuntuu ja kämppä on saatava tyhjäksi, niin mitäpä siinä muuta kuin Mars-toimeen ja organisoimaan (= Saturnus). Naisenergialla kahdestaan vielä pääosin mentiin, kun oli tuon miehisen (Mars) avun saaminen niin hidasta ja hankalaa (Saturnus).

    Minulla tuo Mars-Saturnus osui väljästi Saturnus-Pluto-neliöni päälle (Mars Saturnuksellani kuutosessa) ja kaverilla Mars osuu neloseen (kodin huone) josta kolmioaspekti aurinkoon, Saturnus taas yläsolmun päälle kuutoseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: