Minä-minä astrologiaa

Eilen silmiini osui närkästynyt kommentti keskellä FaceBookissa käytyä astrologista keskustelua. Alun perin kirjoittaja kertoi ongelmastaan auton kanssa, havainnollistaen mielestäni mainiosti perääntyvän Merkuriuksen aikaan tapahtuvia asioita. Lukija, tuon sivun fani, älähti, että hän kirjoittaa aina vain itsestään, eikä sellainen ole yleispätevää eikä anna aloittelijalle mitään. Hän heitti vielä loppukaneetiksi You are Astro Dud, minkä voisi kääntää että olet kelvoton astrologi, tai astro-pakkukakku.

On täällä minunkin kirjoituksissani ollut useita esimerkkejä omista tapauksistani, joita olen esitellyt teille astrologian valossa. Olen aina koettanut esittää mahdollisen astrologisen vastaavuuden niin rautalangasta väännettynä, että aloittelijat pysyisivät tajunnanvirrassani mukana. Aina se ei ole varmaan onnistunut, mutta tästäkin huolimatta lukijatilastojen mukaan aika moni on jaksanut keikkua mukana kurkkaamassa, mistä tänään haluan marmattaa.

Minä olisin voinut tehdä miltei samanlaisen astropäivityksen kuin kaukainen kollegani. Minulla ei ollut ongelmia auton vaan tietokoneen kanssa, mikä sekin sopii täsmälleen perääntyvän Merkuriuksen teemoihin. Olin ajatellut Merkuriuksen lähtiessä perääntymään, että kyllähän tämän täytyy näkyä peruuttamisjakson aikana jollakin lailla perheessäni. Merkuriuksen kääntyminen kun sattui miltei vastapäätä Aurinkoani, ja miltei rakkaani Auringon yltä. Vähän omahyväisesti luulin, että rakkaani olisi ollut enemmän tulilinjalla tässä, ja minä lähinnä keräilemässä sirpaleita, mutta niinpä jouduin nöyrtymään perääntyvän Merkuriuksen teemojen edessä. Tietokoneen palvelusaika oli tullut täyteen. Toivottavasti teille toisille ei ole käynyt yhtä kalliiksi tämä Merkuriuksen perääntymisjakso.

Ehkä teistä lukijoista on tosiaankin tympeätä kuulla tarinoita toisen elämästä. Minäkin mieluiten keksin esimerkkini jostakin ihan muualta. Omaa kokemuspohjaa on kuitenkin turvallista käyttää siksi, että asiaan liittyvät seikat ovat tiedossa. Minä en tosiaankaan käytä itseäni esimerkkinä siksi, että haluaisin tuoda omaa persoonaani esille. Enkä usko että se oli tarkoitus kollegankaan tapauksessa. Tapahtuneen teema, ja miten se vastaa astrologiaa, on aina tärkeämpää kuin oman elämän jaaritukset.

Saatan olla väärässä, mutta mielestäni omat kokemukset ovat tärkeitä avaajia astrologian symboliikassa. Kun tapahtuma on oikeasti sattunut jollekulle ja se vastaa astrologisia kuvioita kartalla, on tämä oikeasti kiehtovaa. Erään kollegan kanssa olen pohtinut keskusteluissa erästä keissiä, missä elämässä on tullut iso ”ryppy” ja tämä ei näy kartoilta ainakaan transiitteina oikeastaan millään lailla. Emme ole voineet uskoa silmiämme, pitäisihän sen näkyä, tai että yleensä se näkyy. Juuri tällaisia epätavallisia tapahtumia varten näen arvokkaaksi, että omia kokemuksia jaetaan. Siksi minäkin aina penään esittelemieni aiheiden perään, että mitenkäs sinulla, onko omalla kohdallasi näin.

Milloin teidän mielestänne astrologia tulee liian subjektiiviseksi? Unohdammeko näitä omakohtaisia tarinoita lukiessa astrologisen symboliikan laajuuden, eli jos asia on ilmennyt hänellä noin, sen pitäisi siis minunkin kohdallani näkyä vain ja ainoastaan samalla lailla? Ehkä me enemmän astrologian parissa pyörivät unohdamme alleviivata, että toisenlaisia teeman näkymisen muotoja on olemassa. Palveleeko subjektiivinen näkemys astrologian avautumista, vai olisiko sittenkin parempi aina yleistää ja tyypitellä?

Avainsanat:

10 vastausta to “Minä-minä astrologiaa”

 1. Elina Says:

  Huomenta. Minä olen näiden lyhyiden artikkelien innokas lukija siitä huolimatta, että en itse ole opiskellut enkä aijokkaan alaa opiskella. Astrologia vain kovin kiinnostaa. Ilman näitä omakohtaisia esimerkkejä nämä artikkelit jäisivät todennäköisimmin melko pitkälti ymmärtämättä. Eikä niistä siten olisi hyötyä meille ”taviksille” ollenkaan. Osaan kyllä pohtia artikkelin merkitystä itselleni ilman, että tuijotan liiaksi kirjoittajan omiin kokemuksiin. Joten kiitos näistä artikkeleista ja kiitos, että niissä on esimerkkejä elävästä elämästä. Mukavaa työpäivää.

 2. piia Says:

  Pöh sanon minä. Omia kokemuksia kehiin vain! Niinhän me kommentoijatkin teemme, tuodaan omakohtaisuutta esiin. Mun silmissä se ainakin tuo asioihin juuri sitä laajuutta ymmärtää astrologiaa. On ne astrologiset perusteet, ja sitten oppi siitä kuinka sitä luetaan, nimenomaan ihmisten omien kokemuksien perusteella. Mun pitää ainakin esittää eriävä näkemys siitä, että bloginpitäjän henkilökohtaisten kertomuksien lukeminen muka vesittää aloittelijan opit. Olen tätä aihettaa yksin taaplannut eteenpäin yli kolme vuotta, ja aivan aloittelija olen vieläkin. Sitkeä kylläkin (ylläri pylläri, sekin loistaa mun kartalla). Tarviis oikeestaan jo löytää ihan fyysinen koulunpenkki tähän tilanteeseen, sen verran suuren yliotteen astrologia on elämässä mulla ottanut. 😉 Mutta kuten olen aiemmin todennut, niin esim. tämän blogin löytyminen on vienyt omaa osaamista eteenpäin hurjasti. Juuri siksi, että täällä sinä pitäjänä, ja lukijat kertovat rohkeasti omasta kartastaan, ja tapahtumistaan. Mua ainakin helpottaa suunnattomasti kun näen konkreettisesti, kuinka transiitit voidaan yhdistää oikeaan elämään. Ja kuinka monella tavalla.

  Joten kiittää ja kumartaa, ja antaa palaa samaa rataa! 😀

 3. Lila Patrikainen Says:

  Kyllä minäkin pidän omakohtaisia kokemuksia hyvin tärkeinä ja mielenkiintoisina, nehän ovat esimerkkejä siitä, miten astrologia toimii oikean ihmisen elämässä.

 4. Mai Says:

  Minä-minä astrolgia on kivaa. Ja Merkuriuksen perääntyminen on lempiaiheitani koska se ajanjakso näkyy ja tuntuu lähes joka kerta omassa ja läheisteni elämässä. Mielelläni kuulen muidenkin kokemuksia siitä ja kerron omistani. Tällä(kin) kerralla meillä ollut pikkuharmeja auton ja tietsikoiden kanssa, väärinkäsityksiä ja unohduksia, riitojakin (ei onneksi itsellä), ym. pientä hässäkkää. Onneksi nämä kuitenkin ovat olleet aika kevyttä settiä tällä kerralla, vaikka ehtiihän tässä vielä sattumaan ja tapahtumaan.

 5. Rovatar Says:

  Samoin minä olen sitä mieltä, että tavalliset kunkin omakohtaiset kokemukset ovat antoisia omaankin oppimiseen. Esim. jostakin transiitista voi saada toisen kautta Ahaa-elämyksen..sehän voi ilmetä myös noin!
  Toisellahan jokin voi ilmetä ihan eri tapahtumana ( esim. tr. Uranus), vaikka samanlainen äkillisen yllättävä muutos tulee kummallekin. Minun näkemystä astrologiasta ainakin laajentaa juuri tuollaisten huomaaminen. Omallakin kohdalla voi sitten joskus muistella, että hei! –sillä yhdellähän vastaavassa kävi näin ja sillä toisella noin..

 6. Fiine Says:

  Minua kiinnostaa ihan valtavasti omakohtaiset kokemukset jotenkin osaan niistä helpommin tuntea ajanlaadun tai millä nimellä sitä nyt kutsuttaisiinkin. Luen myös mielelläni toistenkin lukijoiden omakohtaisia kokemuksia. Oikein ahmin tositarinoita. Siis toivon paljon lisää omakohtaisia kokemuksia.

 7. Emelia Says:

  Heh.. minulle nousi tuosta jutusta mieleen heti että olisiko ollut parempi jos ko. henkilö olisi kertonut kaverinsa ongelmista autonsa kanssa… niin siis AurinkoNeitsyt tässä saivartelee.. 🙂 Mutta todella ihmettelen miten astrologiaa ylipäänsä voisi avata kenellekään, jos ei käyttäisi omia kokemuksia kuvaamaassa..?

  Astrologia ei ole kuitenkaan sellainen eksaktitiede, jossa kaikki teemat ovat faktoja ja pitävät paikkansa samalla lailla… jollekin toiselle sama transiitti antaa aivan erilaisen kokemuksen kuin toiselle ja kolmas osapuoli voi olla kiitollinen tietäessään näistä molemmista mahdollisuuksista, kuten Rovatarkin kommentoi.

  Toisten ajatukset ja kokemukset tuovat monenlaista uutta näkökulmaa sellaisiin asioihin, joista ollaan totuttu ajattelemaan vain tietyllä tavalla…

  Kuinka monta astrologista opusta muuten tiedätte, jossa ei viitattaisi jonkun ihmisen omiin kokemuksiin kuvattaessa astrologisia teemoja tai tapahtumia?

 8. Ajatus Says:

  Samoilla linjoilla kuin kaikki edelliset, enkä vähiten ykköshuoneruuhkani ansiosta. 🙂 Minusta on äärimmäisen mielenkiintoista lukea nimenomaan ihmisten OMISTA kokemuksista ja peilata niitä sitten siihen mitä itselle on sattunut. Kokemuksethan tuovat viisautta ja kuka niistä paras on kertomaan, jollei kokija itse.

 9. Marjutska Says:

  Kommentti taitaa olla juuri sellaisen, joka ei pysty soveltamaan (vielä) astrologian symboliikkaa tai ajattelemaan abstraktisti. Astrologia ei ole mikään matematiikan yhtälö, joka ratkaistaan joka kerta samalla kaavalla.

  Horoskooppikirjojen lukemisella yksinäisessä kammiossa ei symboliikkaa avata, vaan siihen tarvitaan nimen omaan elävää elämää ja kokemuspohjaa. Erilaisten planeettaenergioiden luonne ja esim. polariteettien ymmärtäminen vaatii monilta usean vuoden harrastamisen ja satojen karttojen ja tapahtumien tutkiskelua.

  Olen kyllä huomannut että valtaosa astrologian harrastajista on minä-astrologiaa harjoittavia naisia. Olikos moinen kommentti kenties miehinen???

  • Tarja Says:

   Yhdyn mielipiteisiisi! Yritin etsiä alkuperäisen viestin, mutta se olikin keskustelusta poistettu. Muistaakseni lähettäjä oli nimeltään Tina, että mitä ilmeisimmin naispuoleinen henkilö.

   On varmaan totta, että miehet vähemmän esittelevät omia tuntojaan astrologian kautta ja yleistävät helpommin. Olisiko myös niin, että tilastotieteellinen tarkastelutapa astrologiassa olisi suositumpaa miesten keskuudessa. Johtuneeko sitten tuo ero ihan aivojen rakenteesta vai kasvatuksesta 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: