Kädettömän blogi

Eiliseen bloggaukseeni viitaten, toivon että suotte lähipäivinä muutaman mini-blogin tietoteknisistä syistä. Vaikka työskentely onkin nyt lähes mahdotonta ”kädettömänä”, olen muutamia efemeridilistauksia selaillut. Enkä ole ihan kauheasti kiskonut tukkaa päästäni, ja itseasiassa ihmetyttää itseänikin tämä tyyneyteni. Voiko Neptunuksen sekaannus olla näin kattavaa, etten edes tajua millainen katastrofi tässä kävi?

En tietenkään voi olla kirjoittamatta Merkuriuksesta, koska tuon planeetan energia on niin tuntuisaa tällä hetkellä. Olettaisin että se tuntuu viikonloppua kohti mentäessä yhä lisää, sillä efemerideihin sukeltauessani annoin taulukoiden kertoa itselleni seuraavaa: Merkurius pysähtyy perjantai iltana 26. elokuuta varttia vaille kahdeksalta. Pysähtymisen tilan keskikohta, eli symbolinen kääntyminen eteneväksi, tapahtuu lauantaina aamuyöllä hiukan yhden jälkeen. Mutta ei Merkurius vielä tuolloin oikeasti mihinkään liikahda. Se on pysähdyksissä aina miltei lauantai-aamun (27.8.) puoli seitsemään saakka.

Merkuriuksen vahvin aika, siis silloin kun planeetta on pysähtyneenä, tulee meidän osaltamme varkain yön seutuun. Tätä on vaikeata hyödyntää, jos sitä haluaisi hyödyntää. Voimme ehkä lukea yön yli? Tai tehdä muita Merkuriuksen tyyppisiä omia hommia, mutta mihinkään julkiseen hyödylliseen asiaan Merkuriuksen pysähtymisen hetkeä nyt ei saada kytkettyä. Ostoksille ei oikein pääse, ja tuskin moni liikekannallakaan on.

Korostunut Merkurius-aika osuu vanhan Kuun aikaan, mutta ei kuitenkaan tuohon Mustan Kuun yöhön, sillä se on vasta seuraava lauantain ja sunnuntain välinen yö. Vanhan Kuun syvää viisautta saattaisi voida Merkuriaanisesti ammentaa. Tämä voisi parhaimmillaan antaa ymmärrystä (itsestä, toisista, maailmasta, asioista – en minä vaan tiedä, mutta kokeilkaa jos pysytte hereillä).

Jos haluatte, voitte oman elämänne aikatauluja suunnitellessa ottaa huomioon erityisen painokkaan Merkuriuksen perjantai-yönä. Lauantaina Merkurius siis jo etenee, mutta on hyvä muistaa varaus, että edelleen ollaan varjo-alueella. Jotakin voi vielä olla ilmassa. Se mitä tuo jokin voi olla, voisi käydä teidän kohdallanne ilmi jonkin Merkuriukseen liitetyn avainsanan kautta. Tässäpä mietittäväksi muutamia:

Kädet, sormet, käsivarret, kauppa, varkaus, myyminen, paperit, kirje, posti, maksut, lasku, keskiviikko, kirjat, koulut, kynät, viestintä, puhelimet, tulostimet, siivet, nopeus, paikan vaihtaminen, veljet ja sisaret, nuoret, kirjanpito, puheenpito, kuljetusfirma, kepponen, hermostus, lehdistö, toimittajat, kieli. Tiedät varmaan monia muita määreitä joukon jatkoksi; tämän tyyppisiin asioihin on nyt syytä kiinnittää huomiota. Tuliko kenellekään ahaa-elämystä?

Avainsanat: ,

13 vastausta to “Kädettömän blogi”

 1. Emelia Says:

  En tiedä mistä tämä Solar Firen ja efemeridien välinen ero johtuu, mutta minulla ainakin tulee ohjelman (Solar Fire Gold 7.3) mukaan Auringon Paluulle pysähtynyt Merkurius jo perjantaina 16:02… 😉

  • Tarja Says:

   SF:ssä on omat asetuksesi. Käy katsomassa Preferences > Edit settings > Stations välilehti > kuinka monta päivää on asetettu oletukseksi että ohjelma näyttää planeetan pysähtymisen.

   Mutta kun käyt katsomassa Dynamic > Ephemeris generator > laitat aikavälin esim 26.8. – 28.8. mille haluat listauksen, niin täällä näkyy milloin Merkurius on kääntymisensä asteessa ja minuutissa. Minulla tuolla vielä on häikkää aika-asetuksissa, joten huomioi antaako sullekin -2 tuntia zonella.

   Eli vain efemerideistä näkee sen milloin planeetta todellisuudessa on pysähtyneenä. SF ei nouki pysähtymisen tietoja erikseen jokaisen planeetan efemerideistä vaan se on riippuvainen omasta päiväasetuksesta. Nyt on hyvä sauma vertailla pysähtymisen ajan pituuksia kun Jupiterkin pian pysähtyy. Merkurius nopeana planeettana on pysähtyneenä vain vähän aikaa, mutta Jupiter ja tätä hitaammat ulkoplaneetat useita päiviä. Palailehan löysitkö paikat ohjelmasta ja avautuiko 😉

   • Emelia Says:

    Okei.. siis kun muuttelin asetuksia niin ohjelma antoi tuolle paluulle retron kun oli valittuna ”When actual speed is less than +00 astetta 01′ / Day” , mutta jälleen Stationeryn kun valittuna oli ”Within this distance of exactness +00.02′” …
    efemerideistä en kyllä enää jaksa tihrustaa… 😉

 2. piia Says:

  Mistä hei ton ohjelman sais?

  • Tarja Says:

   Jos en nyt ihan vanhaa tietoa jaa niin R Vartiainen on näitä Suomessa välittänyt. Ihan kätevästi saa kun tilaa suoraan netin kautta astrolabe.com :sta. Aika nopea ja luotettava toimitus, onnistuu jos on luottokortti. Kun tilaa levynä saa ohjekirjan kirjana mukana, mutta joutuu maksamaan tullin (ainakin joillakin paikkakunnilla). Nyt tästä on ilmestynyt jo uudempikin versio kuin mulla ja Emilialla on käytössä. Aika kallis ohjelma on.

 3. Pia Says:

  Täällä joku 18 astetta leijonaa merkurius 8. huoneessa ;))) sitä odotellessa 😉

  • Tarja Says:

   Onpa korostunut Merkurius aika sinulla! Voi olla, että hallitset pysähtymisen energian paremmin kuin tavallisen Merkuriuksen omaava, koska syntymäkartallasi se on tällä kohdalla perääntyvänä. Voi toimia siis erittäin hyvin! Raportoi jos jotakin mielenkiintoista Merkuriusteemaa ”pistää silmään” 🙂

 4. Pirjo Says:

  Moikka

  Kannattaa tilata Wessex Astrologer sivujen kautta, se on Britanniassa, ei tule tulleja EU’n sisällä. Astrolabe on jenkkilässä.

  Ja SF 7.3’ssa on vikana, ettei se anna kesäaikaa Suomeen, kannattaa päivittää 8-versioon. Sen saa kätevästi netistä ja toimii.
  On ehkä hyvä odotella, että Merkurius lähtee etenemään ensin.

  • Tarja Says:

   Kiitos vinkeistä, en ole tiennytkään että myös Wessexiltä saa! Heistä ei ole kuin positiivista palautetta annettavana, kaikki on toiminut ok kun olen kirjoja tilannut yms.

   Millainen on päivityksen hinta? Koko ohjelman hinta vai edullisempi?

 5. Pirjo Says:

  Sorry, nyt näköjään sekoitin pari myyjää. Midheaven Bookshopista saa SF 8 version, valuuttana punta £239 CD’llä ja ladattuna £219, euroina vastaavat hinnat ovat noin 289 ja 250. Nämä ovat täysversiot, päivitykset ovat Astrolabella $50 eli 36 euroa.

  • Tarja Says:

   Kerrankos sitä perääntyvän Merkuriuksen aikaan näitä sattuu 😉

 6. Pirjo Says:

  siis Astrolaben päivitys kannattaa ottaa lataamalla verkosta, CD’llä hinta on kalliimpi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: