Hyvän pysähdys

Jos tämän päivän illasta lähtien saadaan jännittää pysähtyneen Merkuriuksen teemoja, tulee kohta taivaalta enemmän, isompaa ja laajemmin pysähtyneellä tavalla korostunutta planeettaenergiaa. Jupiter on päättämässä etenemistään härässä ja kääntymässä kohta perääntyväksi. Massiivisen iso onnen planeetta on ollut jo pitkään hitaassa liikkeessä, ja sunnuntaina 28. elokuuta Jupiter pysähtyy kokonaan, iltapäivällä kahdeksan minuuttia yli viideltä ja härän asteessa 10°21.

Koska Jupiter on avaruudessa meistä kaukana ja Maahan verrattuna liikkuu hitaasti, kestää sen pysähtyminenkin paljon pidempään kuin esimerkiksi vikkelän Merkuriuksen. Kun pysähdys alkaa sunnuntaina, Jupiter kääntyy teknisesti ottaen perääntymään tiistaina 30. elokuuta hiukan puolenpäivän jälkeen, ja pysähtyminen päättyy vasta torstaina 1. syyskuuta aamulla puoli kahdeksalta.

Huoneissa nämä Jupiterin käänteet tapahtuvat pysähtyminen neljännessä, perääntymään ”kääntyminen” seitsemännessä ja pysähdyksen päättyminen sen omassa huoneessa yhdeksännessä. Huoneiden energioista ei mikään särähdä pahasti, sillä ravun huoneessa on Jupiterin ylennysmerkin teemaa, vaakahuoneessa Venus on sen hyvis-kaveri (Jupiterilla on hyvä kulma Venukseen, joka hallitsee sitä), ja tottakai omasta huoneesta planeetta saa kaiken vahvuuden irti.

Millainen on erityisen vahva Jupiter-aika? Kun kyseessä on kuitenkin käännähdys kohti perääntymistä, on syytä olettaa, että planeetan toteutumisen hengessä on silloin jotakin erilaista kuin tavallisuudessa. On mahdollista, että supervoimakas Jupiter näkyisi liioittelujen hengessä, kuin jokin kasvaisi niin ettei pysy otteessa, tai riskianalyysi olisi jäänyt tekemättä. Yllättävä kasvu (laajennus, runsaus, paisuminen jne) voi olla kuin alleen peittävä tulva, mutta jos tätä suuruutta osaa ennakoida, ja sitä pystyy hallitsemaan, ehkä seurauksissa jäädään kuitenkin plussan puolelle. Jupiterilla on kyky antaa paljon hyvää, ja esimerkiksi opettaa näkemyksen laajentumisen kautta. Vitsihän tämä on, mutta ehkä tajuntamme ihan räjähtää uudesta tiedosta. Siksi uutisten seuraaminen ensi viikolla voi olla erityisen antoisaa.

Jupiterin perääntymisen hetken kulmat ovat pääasiassa helppoja. Erityisen tarkka on kolmio Venukselle, ja kun jotakin tapahtuu näiden kahden hyvän planeetan ollessa kolmiossa keskenään, lopputuloksen pitäisi olla suosiollinen. Tosin astrologia ja vastaavuudet ajassa eivät ole ihan näin suoraviivaisia. Joskus hyvyyttä voi olla liikaa, esimerkiksi niin että paistatellaan vaan, eikä pyritä mihinkään, mikä lopulta koituu tuhoksi. Taivaalle muodostuva Suurkolmio tavallaan ehkäisee tätä turhaa paistattelua, kun yhtä sakaraa hallitsee Venuksen kanssa Aurinko, ja kolmannen kolmiokulman täydentää, vaikka väljästi, Pluto kauriista. Pluton kiihkeys ja muutosvoima tuovat sen verran energiaa, että maamerkeissä varmasti saadaan jotakin konkreettista aikaan. Selkeätä haastetta antaa Jupiterin puolitoistaneliö Kuun kanssa, koska tuon kulman väännöstä jää pienoinen tahra koko pitkälle perääntymisen jaksolle.

Jupiterin pysähtymisen aikana voi tarkkailla ajan hengen hyviä merkkejä, kuten optimismia, hedelmällisyyttä ja kukoistusta. Jos mielensä virittää jo valmiiksi sellaisiin teemoihin kuin viisaus, oikeus, hyväntahtoisuus ja vauraus, niin saamme kokeilla itsensä toteuttavan profetian voimaa. Erityisen vahvana Jupiterin pitäisi tuntua, jos omalla kartalla on tekijöitä härän 10 asteessa, tai näitä on tuossa asteessa neitsyessä, kauriissa, ravussa tai kaloissa. Ketä Jupiterin onni suosii? Voimmeko unohtaa kansallemme ominaisen vaatimattomuuden, ja heittäytyä suosion huumaan?

Avainsanat: , , ,

14 vastausta to “Hyvän pysähdys”

 1. piia Says:

  Mc Härkä 10 ast., Jupiter Kaloissa 11 ast. huone 7, Venus Kauriissa 10 ast. huoneessa 5. Ja on se Merkkarikin samassa paikassa kuin venus, mut 0 astetta. Jaa että nytkö sit pitäis paahtaa täysillä… 😀

  • Tarja Says:

   Aivan mahtavaa! Nyt ei kannata jäädä pyörittelemään peukaloita vaan iskeä tuhat rautaa tuleen! Uusi mahdollisuus MC:lläsi ja kulmien kautta tulee sitten, kun Jupiter perääntymisensä jälkeen ensi keväänä tulee samaan kohtaan. Tuplajättipotin paikka?

 2. IdaW Says:

  Minulla DC 10 astetta Härkää, Merkurius 13 astetta Härkää, Kuu 13 astetta Rapua (8. huone). Täällä siis paahdetaan täysillä ainakin ihmissuhderintamalla. 😀

 3. Pia Says:

  Täällä Amor härässä 10 astetta… ❤ miestä kotiin odotellessa 😉

 4. Shabad Deep Kaur Says:

  Rakas astrologisisareni, ei se varmaankaan ole vitsi että tajuntamme räjähtää; Maya-kalenterin tulkinnan mukaan ihmiskunnan tietoisuuden taajuus on kohonnut tämän vuoden maaliskuun 9. päivästä lähtien aina 18 päivän välein (seuraava loikka tapahtuu 4.9.). Vertailun vuoksi: planetaarisella aikakaudella 1755 – 1999 näitä muutoksia tietoisuuden tasossa tapahtui 20 vuoden välein, ja 16 miljardia vuotta sitten alkaneella solutason ajalla tietoisuus muuttui 1,2 miljardin vuoden välein. Jotta nyt mennään ja kovaa! 🙂

  terveisin yogi-siskosi Shabad Deep Kaur

  • Tarja Says:

   Kyllä, Maya astrologia antaa mielenkiintoisen näkökulman aikaamme, etenkin nyt kun ollaan spiraalin nopeimmassa vaiheessa. Thanks Sis!

 5. Outi Parhi Says:

  Minulla Jupiter 10 Härkää on arabialaisessa avioliiton pisteessä huoneessa 5. Mitään siihen viittaavaa romantiikkaa ei kuitenkaan ole ollut näkyvissä, vaikka se onkin kolmiossa Aurinkooni ja Junoon Kauriissa, jota hieman painottaa tietenkin Pluto tällä hetkellä..

  En taida ihan uskoa tähän hyväätekevään vaikutukseen Jupiterilta, vaikka Jousimies- painotteista on ihmissuhderintamalla ollutkin. Vanha juttu alkaa kääntyä vanhaksi, ja muutoksia haluttaisiin lisää mukaan, mutta sepäs sitten näkyy tulevaisuudessa, onnistuuko. Kvinkunssi tulee aviomiehen pisteeseen Vaaka-merrkissä.

  Yhteistoimintaa on pakko olla, vaan ei se välttämättä miltään hyvältä tunnu, maamerkeissä konkreettista työtä ja raha-asioita vaan ihan rasitteeksi asti.

  • Outi Parhi Says:

   Oikeastaan kvinkunssi tulee tuohon rakkauden pisteeseen Vaa`an 10 asteessa, mutta aika lähellä sitä on aviomiehen pistekin asteen päässä MC:ltä Vaaka-merkissä.

 6. Juhani Nummela Says:

  Musta Kuu 10 Kaurista ja Juno 11 Kaurista huoneen 1 perällä. Irtoaisiko tästä jokin ajatus?
  Juhani

  • Tarja Says:

   Riippuu tottakai siitä, miten toteutat Mustaa Kuutasi, mikä voi olla haasteellinen yhdistettynä parisuhdeteemoihin. Näkisin Jupiterin hyvän transiitin tarjoavan tasa-arvoisuutta ja oikeudenmukaisuutta (myös muihin sopimuksellisiin asioihin) eli oikein hyvän ajan Juno-teemoissa. Tottakai periaatteessa astrologis-teknisesti on mahdollista käänteinen Jupiter, jolloin korostuisi vapaudenpyrkimykset ja kurkkiminen aidan toiselle puolelle olisiko vihreämpää. Lähdetään kuitenkin viisaammasta toteutumisesta liikkeelle, eikö vaan 😉

 7. Juhani Nummela Says:

  Kiitos, joo, ei tässä tarvitse kurkkia enää aidan toiselle puolelle. Parisuhdeasioissa hyvä vuosi muutenkin, AP Asc Rapu. Mustan Kuun toteutus on vielä mysteeri : ).

 8. Virpi Says:

  Aurinko 10 kaloja, uranus 10 rapua ja chiron 10 kaurista. Mitähän jupiteri tuopi mulle tullessaan? Venukseen 11 vesimiestä se tekee neliötä jotta onko hyvä odotella, ennenkuin tekee isompia investointeja:)

 9. Virpi Says:

  Ja onha asc 13 rapua joten sitäkin jupiteri hieman helpottaa

 10. hannele Says:

  28″ 05″ astetta onnenpiste härässä 9 huoneessa muuta ei ole härässä.
  Hannele

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: