Stellium-Kuu

Me olemme juuri saaneet Uuden Kuun. Pahoitteluni että tällä kertaa katsaus tulee pikkuisen myöhässä, eli ei etukäteen eilen vaan vasta tänään, kun Kuu on jo syntynyt. Toisaalta Uuden Kuun aikaa kestää aina Kuun täyttymiseen saakka, joten kyllä te kaikki ehditte sen teemoja toteuttaa.

Uusi Kuu syntyi 29. elokuuta 5°27’ neitsyttä aamulla noin viisi yli kuudelta. Kuu ylitti Auringon ensimmäisen huoneen puolella juuri ennen Auringonnousua, eli Uusi Kuu on käytännössä nousuakselilla. Venus on hyvin lähellä Uutta Kuuta, noin kolmen ja puolen asteen päässä, ja kun koko rypäs on nousulla, tästä tulee kartalle voimakeskittymä eli Stellium. Venus saa Uuden Kuun vahvaksi, vaikka itse Venus onkin alennusmerkissään sekä vastahuoneessaan.

Samaa teemaa kuin Venus edustaa, on Uuden Kuun kartalle Stelliumin oheen sattuva Rakkauden piste 7°30’ neitsyttä. Uuden Kuun tunnelmaksi tulevat rakkaus, avuliaisuus ja myönteinen asenne toisia kohtaan. Uuden Kuun toisella puolella neitsyen 5°14’ sijaitsee asteroidi Isis (numero 42). Isis tulee Egyptin jumalattaresta ja liittyy sisaruussuhteisiin, osiensa summiin ja täydentämisen ideaan. Älkää sekoittako Isistä toiseen hyvin samannimiseen asteroidiin Irikseen, jota on esitelty hyvin esim. Astro Logoksissa. Isiksen merkitys osista rakentavana on kotoisin Osiris-myytistä, missä tämän jumalan veli Seth surmaa Osiriksen, mutta vaimo (ja sisar) Isis ei anna periksi, vaan etsii Niiliin ripotellut ruumiin kappaleet ja kokoaan Osiriksen uudestaan. Uuden Kuun yhteydessä Isis voi auttaa meitä kokoamaan jotakin hyvin tärkeää, kenties riipimään kokoon jo menetetyksi luullun ihmissuhteen, kun Venus ja Rakkauden piste osoittavat tähän suuntaan.

Uusi Kuu pääsee aloittamaan kasvuansa melkoisten voimien auttamina. Taivaalla on Suurkolmio, missä neitsyen Stellium on yhtenä sakarana, Pluto toisena, ja pysähtynyt Jupiter kolmantena. Pluton voima on rikasta, uudestisynnyttävää ja valtaan liittyvää. Pysähtynyt Jupiter on mahtava hyvyyden ja kasvun osoittaja. Ainakin minulle tulee tästä Uudesta Kuusta paremmat fiilikset kuin pitkään aikoihin taivaan osoittamista aloituksista.

Uranuksen suoma kahnaus kvinkunssillaan on toki voimakas ja ärsytystä tuova tekijä, mutta vielä vahvempi on Saturnuksen noviili Uudelle Kuulle. Noviili on yksi kauneimmista kulmista, ja se tuo hyvää vakauden ja pysyvyyden tuntua uusiin alkuihin. Neptunuksen vastakkaisuus on laantumassa muistoksi vain, enkä pidä tätä enää erityisen vakavana vaikuttajana.

Neitsyen teemojen mukaisia uusia aloituksia voisivat olla terveyteen, ravintoon ja kehon hyvinvointiin liittyvät tempaukset. Uuden Kuun aika voisi liittyä toisten auttamiseen ja neuvomiseen, ammattipätevyyden kohottamiseen, järjestyksen ylläpitoon, laadulliseen analysointiin ja tekstien tarkistamisiin. Jos Uuden Kuun aste neitsyessä kilahtaa oman kartan tekijöihin osuvasti, voi aloitus olla teemaltaan yleispätevämpi.

Uuden Kuun Saabinen symboli on Karuselli, mikä on ennemminkin syklisyyden symboli kuin saman kehän toistamista. Aktiivinen jakso palaa aina uudestaan, ja nyt on ilmiselvästi käsillä tällainen, koska Uusi Kuu symboloi aina uuden aloittamista. Avainsanassa suuntaamme toisaalle, karusellin hevosten lailla ylös ja alas ja eteenpäin kehällä. Pitäisikö asioita tehdä tällä kertaa vaihtoehtoisesti?

Voit käydä astro.comin sivustolla katsomassa, missä on oman karttasi Isis asteroidi. Onko se ollenkaan keskeinen syntymäkartallasi? Miten päättäväisesti sinä kokoat palasista asioita kokonaiseksi? Tuleeko sinulle aktiivinen aika Suurkolmion osoittamasta rikkaudesta ja hedelmällisyydestä?

Mainokset

Avainsanat: , , , , ,

8 vastausta to “Stellium-Kuu”

 1. Nini Says:

  Uusikuu on nyt siis yhtymässä omaan kuuhuni, joka on 6astetta neitsyessä… 🙂

  • Tarja Says:

   Jos Kuunpaluu tulee siten, että paluukartalle tulee tuo uusi Kuu, on tämä seuraavat vajaa neljä viikkoa merkittävää uuden aloituksen aikaa. Hyviä ideoita jo syntymässä? Tunnetko itse halua lähteä eteenpäin?

 2. Susanna Says:

  Minulla oli kello soimassa seiskalta tänään mutta ponnahdinkin ylös muutaman minuutin jälkeen kuuden, ilmeisesti yhtä aikaa uuden kuun kanssa. Tänään on alkamisen päivä. Työt alkavat. Opetustyö lasten kuvataidekoulussa. Ensi töikseni menen kohta katsomaan millä mallilla uusi luokka on. Jouduimme muuttamaan viime kauden jälkeen ja pöydät ja tarvikkeet ovat varmasti myllin mallin. Varsin neitsytmäistä aherrusta ja järjestelyä luvassa. Venus ja rakkauden piste antavat mielestäni todella hyvän silauksen tämän taidekauden alulle. Ajattelin että tällä viikolla piirrettäisiin auringonkukkia! Ja noin se aurinkokin tuossa kartalla nousee!

  Isis näyttää olevan kartallani yhtymässä Kheironiin Oinaassa.

  • Tarja Says:

   Minä tein ihan samoin. Kurkkasin kelloa suurinpiirtein tasan kuudelta. Nyt illasta jo väsyttää tuo kukonlaulun aikaan heräily…

 3. Elina Says:

  Uusikuu tulee tämänpäiväiselle kuunpaluulleni kahdeksanteen huoneeseen. Muutoinkin paluukartta osoittaa tärkeää jaksoa. Jo tänään kaksi asiaa nytkähti eteenpäin..

  • Tarja Says:

   Kuten Ninille yllä, seuraavat viikot kannattaa käyttää tehokkaasti!

 4. mervi Says:

  Uusi kuu osuu askendentilleni, saimme pieneen astrologiseen ryhmäämme 3 uutta jäsentä, joten meitä on nyt 7. Isis alle asteen orbilla alasolmulla, joten nää asiat pitäs olla hanskassa.

  • Tarja Says:

   Hmm, alasolmulla. Minulle tulee mielikuva, ettet saisi kuitenkaan jäädä näpertelemään mitään, vaikka osista kokoomisen hyvin hallitsetkin. Eli käytä taitoasi hyväksi, mutta älä liikaa keskity siihen. Ehkä joskus kannattaisi purkaa valmis takaisin osiin..?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: