Alkusyksyn Sokko-logi kisa!

Kun taivaalla ei mitään sen ihmeellisempää tapahdu kuin että kaikkein suurin ja mahtavin planeetta Jupiter kääntyy perääntymään (klo 12:18) niin meillähän on hyvää aikaa tutkailla uutta nimetöntä karttaa. Kun Kuu kulkee parhaillaan neitsyessä, saatte tulkinnoille analyyttisen ja kriittisen hetken.

Anna arviosi allaolevasta kartasta. Tällä kertaa en penää oikeastaan urotekojen perään (näitäkin saa ehdotella) vaan kysyn, millaisia valintoja tämä ihminen on tehnyt? Mikä on hänen alansa, eli missä hän loistaa? Vai loistaako yhtään missään? Anna lyhyt arviosi kommetteihin, millaisesta ihmisestä on kyse, ja keskustellaan erilaisista vaihtoehdoista ja painotuksista. Joku osallistujista palkitaan aina.

Syksykisan kartta on keskipäivän syntymäajalle tehty ja siksi viitteellisesti oinaskarttana esillä. Tulkinnassa ei pysty ottamaan huomioon kartan huoneita. Kartan muoto on hajautuskartta.

Tässä kartassa on hyvin vähän johtavaa laatua. Miten se saattaisi ilmetä persoonassa? Elementeissä painotusta on ilmassa, koska Aurinko ja Kuu ovat molemmat ilman merkeissä. Kuu on vesimiehessä (päivän aikana asteissa 13 – 25) ja skorpionin vaiheessa merkeittäin katsottuna. Liki Aurinkoa oleva Venus kaksosissa on OOB planeetta, siis sellainen joka vaatii persoonassa tilaa, huomiota ja esillepääsyä. Merkurius on planeetoista vahvin omassa merkissään – millaisia mielikuvia tästä tulee, kun sitä ilman elementtiäkin on runsaanpuoleisesti?

Minitulkinnassa toivon teidän laittavan esille, mikä kartan kohta / planeettojen välinen kulma tai muu tekijä on ollut tulkinnan perustana. Sitten kommentoimaan – ja voittamaan!

Avainsanat: ,

8 vastausta to “Alkusyksyn Sokko-logi kisa!”

 1. Pia Says:

  marco bjurström

 2. Sanna Says:

  En nyt osaa tätä ollenkaan eli olen vain tavislukija, mutta jos mikäli au=rapu ja sitten asc=kauris + merkurius=kaksonen, kuten myös venus. Niin tällaisella raamilla ajattelisin henkilön olevan jollakin tapaa kotia ja perhettään rakastava, ulkoisesti viilee ja tarpeen tullen hillitty, mutta sydämellinen ja vauhdikas tyyppi, joka tykkää leikitellä sanoilla ja olla äänessä. Jos asc = kauris kompaten tuolla au ravulla, hän ehkä on tehnyt yllättäviä päätöksiä ja jäänyt vaikkapa kotiin. Vaikka kunniahimoinen työssään, antanut aikaa rakkaudelle, itselleen ja kauneuden etsinnälle elämässään. Kun en osaa tulkita karttoja, niin intuitiolla veikkaan vaikkapa Vappu Pimiää :).

 3. Soile Naskali Says:

  En tiedä halusiko Taika harhauttaa meitä vai ohjailla meitä vinkeillään, mutta kartalta painottuu tosiaan elementeistä Ilma (Kaksonen, Vesimies) ja Maata ei ole kuin Kheiron ja Jupiter Härässä (Jupiter perigriini, itselleen oudossa ympäristössä). Laaduista puuttuu aloitteellinen eli johtava laatu (Oinas, Rapu, Vaaka, Kauris) mutta kiinteätä laatua löytyy (Mars ja Saturnus Leijonassa, Kuu Vesimiehessä, Jupiter Härässä, Uranus Skorpionissa).

  Voimakkaasti painottunut Ilma (Aurinko, Kuu ja Auringon hallitsija) viittaa ihmiseen jolle kommunikointi ja yhteys toisiin ihmisiin on olennainen osa persoonallisuutta mutta kiinteän laadun suuri määrä viitannee ihmiseen joka on tarve tuoda voimakkaasti esiin nimenomaan omia arvojaan, olla esillä ja ehkä alitajuisesti koetella niiden kestävyyttä (Saturnus ja Mars Leijonassa, Kuu Vesimiehessä, Saturnus neliö Uranus). Kunnianhimoisuutta löytyy (Saturnus, Mars Leijonassa) ja kykyä paneutua asioihin, luoda toimivia rakenteita itsensä toteuttamiseen (Saturnus sekstiili Merkurius). Todennäköisesti kurinalainen ihminen. Mars Leijonassa antaa impulssiivisuutta ja halua olla esillä, kilpailla, loistaa mutta sen neliö Jupiteriin Härässä voisi auttaa taitojen ja kykyjen konkretisoimisessa. Perigriini-Jupiter Härässä voisi näkyä oman näköisen, tavanomaisuudesta poikkeavana tapana tulla tunnetuksi jota Härän hallitsija Venus OOB-tilassa voisi tukea.

  Johtavan laadun puuttuminen voisi näkyä aloittamisen hitautena; kartta on hajatuskartta, joten monipuolisuuttakin riittää, mutta kestää ehkä jonkin aikaa löytää omat vahvuutensa ja tukeutua itseensä eikä ympäristöönsä, kasvaa itsensä näköiseksi ihmiseksi. Kuinka sopeutua yhteisöön ja olla sen arvostettu jäsen mutta säilyttää omaperäisyytensä, omat arvonsa (Saturnus neliö Uranus). Toisaalta, moni pyrkii kompensoimaan puuttuvan laadun hankkimalla ammatin tai puolison jolla on korostunut tuo puuttuva laatu. Ongelmaksi voi tulla puuttuvan laadun ylikorostuminen ja yhdessä Saturnuksen ja Marsin sijainnin Leijonassa voisi viitata haluun olla jollain tavalla pioneeri?

  OOB-Venus yhtymässä Aurinkoon Kaksosissa, Merkurius omassa merkissään ja Kuu Vesimiehessä tuo mieleeni erittäin sosiaalisen, mutta emotionaalisesti selkeät rajat omaavaan ihmisen, joka haluaa kuitenkin pitää privaattiminänsä omana tietonaan eikä esitellä sitä julkisuudessa. (Myös Kuu kolmio Aurinko, Kuu oppositio Mars.)

  Hyvä kartta media-alan ammattilaiselle, mutta voisihan tuo Kaksosmaisuus näkyä erilaisten urien tekemisenä (myös Hajautus-kartta!), erilaisina ammatteina. Kaksosiin liittyy myös liikkuminen, nopeus. Tuo kiinteiden painotus näkyä vaikka toisen ammattin olevan fyysinen. (Minulle tuli ensin jostain syystä mieleen burleskitaiteilija, mutta se nyt taitaa olla vain villiä mielikuvitustani, heh, heh.) Piti sitten yrittää keksiä että mistäs moinen (muuta kuin OOB-Venus Kaksosissa, Mars Leijonassa, Kuunvaihe Skorpiomainen jne).

  Mars=Venus/Pluto tuo varmasti lisää halua intohimoisesti antautua arvokkaaksi kokemilleen asioille, lisää halua kokea intensiviisesti, toimia mielihalujensa mukaan; lisännee esteettisyyttä, halua kokea jotain kaunista. Kauneudenkaipuuta.

  Mars=Aurinko/Pluto tuo varmaan halua ja kykyä menestyä.

  Yläsolmu=Neptunus/Pluto (mutta tämä on sukupolviaspekti) = tapaa taiteellisia, erikoisia, mystisiä, hämäriä ihmisiä.

  Keskipisteissä löytyy myös Mars=Merkurius/Uranus

  Hyvä tavaton sentään. En siis tarjoa nyt ammatiksi burleskitaiteijaa, mutta kyllähän tässä on asioihin intohimoisesti suhtautuva, vakaita näkemyksiä omaava ihminen, näennäisen kepeyden alla. Sopii media-alalle, työkseen kirjoittavalla, puhujalle, näyttelijällekin, show-ihmiselle. Mars liittyy kyllä lihaksiinkin. Ja seksuaalisuuteen…..Tuo Mars tulee koko ajan vastaan…

  Äsh.

  -Soile

 4. Ajatus Says:

  Hmm…karttaa hetken tuijoteltuani se alkoi näyttää kovin tutulta ja joudunkin nyt jääväämään itseni, koska tunnistin henkilön. 🙂 Mielenkiinnolla kyllä seuraan, millaisia kommentteja tulee. Soilella osui mielestäni aika moni asia kohdalleen.

  • Tarja Says:

   Näin voi tosiaankin olla! Kiva kun et vielä paljastanut kuka on kartan takana, jotta toisilla säilyy tulkinnanteon into yllä.

   Kerrohan Soilen vastauksesta, mitkä kohdat mielestäsi menivät nappiin? Minäkin sanoin jo Soilelle jutellessamme, että kommentissa tuli muutama olennainen avainsana esille 😉

   • Ajatus Says:

    No eihän sitä nyt tulkinnan iloa aleta toisilta pilaamaan. 🙂 Mutta kun nyt kerran kysyit, niin Soilen vastauksessa osuvaa oli mielestäni esillä olo ja loistamisen halu, mutta samalla kurinalaisuus ja kyky luoda rakenteita itsensä toteuttamiseen. Aloittamisen hitaudesta ylipäätään en osaa sanoa, mutta eräskin suuri saavutus henkilön elämässä on vaatinut paljon aikaa ja panostusta, joka vihdoin palkittiin. Kaksosmaisuus todellakin näkyy erilaisina koulutuksina ja urina ja tämä viimeisin on iso haave, joka hiljattain toteutui. Ammatti on tietyllä tavalla hyvinkin fyysinen ja tietyllä tavalla vaatii myös paljon liikkumista. Toivottavasti en nyt paljastanut liikaa. 😀

 5. Soile Naskali Says:

  Minulla ei ole aavistustakaan kenestä on kyse, joten älkää nyt hyvät blogin lukijat olettako että olen oikeassa (ja kenties Ajatuskaan ei tunne tyyppiä), joten antaa tulla kommenttia.

  Väittäkää edes vastaan tai ottakaa esille jokin joka teistä voisi olla Olennaista tai Tärkeää. Tai edes kiinnostavaa, edes omasta mielestä. 🙂

  • Ajatus Says:

   Yhdyn edelliseen, eihän tämä vielä ole ratkaistu! 🙂 Voin myös sanoa, etten todellakaan tunne häntä henk.koht., vaikka tietty yhteys onkin olemassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: