Liian vahva Jupiter

Leukani loksahti eilisestä uutisesta, että herätysliike Nokia Mission on erottanut liikkeen perustajan ja johtajan Markku Koiviston. Nokia Mission tiedotteen sanamuoto erottamisen syystä on melko erikoinen. Seksuaalisten rajojen rikkomista. Mitä hyvänsä tuo pitääkin sisällään, en olisi tällaista uutista osannut odottaa.

Kun tapahtuma tuli julkisuuteen, oli Jupiter pysähtynyt taivaalla. Jupiter liittyy uskontoihin, kirkkoon organisaationa ja pappeihin. Tottakai mieleen tulee myös Pluto kauriissa, eli valtarakenteiden ja hallintoelimien perkaaminen. Kirkon piiristä maailmalta on tullut surullisen runsaasti uutisia kaikenlaisista väärinkäytöksistä tänä aikana kun Pluto on ollut kauriissa. Uskominenkin voisi liittyä ajan kuvioihin, koska onhan Neptunus perääntynyt vesimiehen viimeiselle kriittiselle asteelle. Uranusta taas voisi olla tämän kaltainen äkillinen ja yllättävä uutinen.

Miten taivaan kuviot sopivat Koiviston omaan ajan laatuun? Äkkiä voisi ajatella transiiteista, että valtava muutos miehen elämässä ei näkyisi ollenkaan. Koivisto on Aurinko-oinas, mutta Aurinko on hiukan liian pitkällä oinaassa, jotta esimerkiksi Uranus ylittäisi sitä tai Pluto olisi vielä kovin tarkassa neliössä. Transiitit siis tärppivät lähellä, ja voisi oikeastaan luulla että suurimmat mullistukset Koivistolle ovat vasta edessäpäin.

Herätysliikkeen johtomiehen Kuu on ilmeisesti vesimiehessä, ja voisi olla merkin lopussakin. Kuu jää Neptunuksen vaikutusalueelle. Neptunuksen ylitys Kuulle saattaisi kertoa kritiikittömyydestä ja huonoista valinnoista, joita on viime aikoina tehty. Oletus, että Kuu olisi vesimiehen lopussa, antaa mielenkiintoisen edistyskartan, sillä siinä Kuu olisi oinaan alussa ja transiittina kulkeva yllättävä Uranus siis kohtaisi sen. Tämä on kuitenkin spekulaatiota ilman tarkkaa kellonaikaa.

Jupiterin kulma Koiviston kartalle on mielenkiintoinen. Hänen kartallaan Saturnus on perääntyvänä skorpionissa, ja Jupiter pysähtyi noin kahden asteen päähän tarkasta vastakkaisuudesta härässä. Jupiterin ja Saturnuksen kulmat kertovat usein moraalista ja etiikasta.

Saatan olla turhan varovainen katsoessani ajankohdan transiitteja. Myös esimerkiksi Mars osuu melko lähelle Koiviston omaa Uranusta ravussa, planeettaa jolle on viime aikoina kohdistunut pimennyksiäkin. Tr. Uranuksen ja Pluton neliö tuo väliaikaisen Thorin vasaran kartalle Pluton kautta, joka leijonassa on melko lähellä kohtaa, mistä Merkurius jokin aika sitten kääntyi, juuri tässä Thorin vasaran asetelmassa. Saturnuskin on ollut vastapäätä Aurinkoa, mutta kulma on nyt heikkenemässä. Paljon kaikenlaista.

Vain sen verran Koiviston syntymäkartasta, että sillä on harvinainen osittainen Daavidin tähti kuvio. Se on upeimpia karttakuvioita ja osoittaa suojelusta ja pyhyyttä. Koivisto ehti toteuttaa sitä, mutta silti on sääli, että tässä kävi näin. Ryhdyn nostamaan leukaani takaisin kiinni.

PS. Linkit blogin sisällä eivät vieläkään toimi. Daavidin tähdestä oli muistaakseni juttua sekstiilien yhteydessä otsakkeella Kuusiokulman pehmeä houkutus, se siis löytynee haulla. Sori että joudutte näkemään vaivaa…

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: