Auringon ja Pluton kulmat

Aika monta viikkoa ja planeettaparia on tarvinnut käydä läpi, ennen kuin uskaltauduin plutosille. Tämän pitäisi olla se planeetta, josta juttua riittää kaikkein eniten. Katsotaan siis onko teidän kartoillanne Auringon ja Pluton välillä kulmaa, millainen se kulma on, ja ennenkaikkea miten se näkyy elämässä. Mitä te ehdottaisitte orbiksi eli sallittavaksi asteväliksi näiden välille? Auringolle perinteisesti suodaan kaikkein suurin orbi, ja Plutolle taas kaikkein pienin. Milloin näiden välinen kulma tuntuu? Viiden asteen erolla, veikkaisin että kyllä tuntuu, mutta mennäänkö 6-7 asteessa jo niillä rajoilla, että kannattaako pitää kulmana ollenkaan?

Auringon kulmat ovat yleensä näitä hyviä kulmia, jotka katsotaan suotuisiksi. Aurinko voi siis tuoda Pluton mustuuteen valoa ja tarjota reitin, mitä kautta Pluton ominaisuudet pääsevät esille. Mutta ensinnäkin, haluaako Pluto esille? Se liittyy kätkemiseen, piilottamiseen ja salailuun. Antaako Auringon kohdevalo Plutolle julkisuutta, mihin se ei ole tottunut? Aurinko kuvastaa siis omaa ydinenergiaa, tahtoa, voimaa, elämää ja egoa.

Kun toinen planeetta on asteissa kovin lähellä yhtymässä Aurinkoon, sanotaan sen olevan Auringon polttavien säteiden vaikutuksen alla. Onko kenelläkään tarkkaa Auringon ja Pluton yhtymää, ja voiko silloin katsoa Pluton tulleen jotenkin eliminoiduksi?

Pluton kulmat tavataan astrologiassa herkästi tulkita haastaviksi, oli kulma mikä hyvänsä. Ehkä näin on, mutta teidän kertomustenne ja avautumisenne myötä taidamme saada myös toisenlaisia kokemuksia esiin. Oletan kuitenkin, että varsinkin Auringon ja Pluton yhtymässä, vastakkaisuudessa ja neliössä on haasteensa. Millainen teidän näkemyksenne mukaan on ihminen, jolla on tämänkaltainen kulma kartallaan? Kiivas, tahtova, elämännälkäinen, rajoilla kulkeva, itsetuhoinen, äärimmäisyyksiin menevä, pakkomielteinen? Näitä asioita ei ehkä moni halua julkisesti itsestään tunnustaa. Oletan, että myös muuta löytyy.

Pluton teemoja ovat muutokset, syvyys, valta ja etenkin rahanvalta. Ehkä kovinkaan moni rahan vallan kanssa tekemisissä oleva ei lue blogiani, joten tästä tuskin saamme omakohtaisia kertomuksia. Tiedättekö te hyviä esimerkkejä, onko teema toteutunut? Tai voihan se näkyä myös pienen ihmisen mittakaavassa, koska aina ei tarvitse olla kyseessä koko valtiollinen omaisuus tai miljoonien rikkaudet. Päättääkö teidän perheessänne rahankäytöstä lopulta se, jolla on Auringon ja Pluton kulma kartallaan? Tai kovempi kulma / pehmeämpi kulma?

Miten vallan teema on näyttäytynyt näiden kulmien kautta? Äärimmillään se voi olla diktatuuria, hallitsevuutta, pakottamista, käskyttämistä ja dominointia. Voisiko se tuoda myös luontevan tavan ottaa valta haltuun ja taitoa käyttää sitä? Me monesti käytämme valta-sanaa kuin kirosanaa, mutta ainakin minä uskon naiivilla tavallani, että valtaa voi käyttää myös hyvin.

Ovatko Aurinko-Pluto ihmiset unohtumattomia, ainutkertaisia, väkeviä, dramaattisia? Pystyvätkö he muuttumaan ja kasvamaan ihmisinä tavallisia taatiaisia helpommin? Vai onko tämän ihmisen sanavarastossa ollenkaan sanaa helppo, vai onko koko elämä kamppailua, tuskaa, pimeyttä ja hurjuutta? Minä olettaisin heidän olevan vahvatahtoisia ja ehdottomia. Onko se teidän kokemuksenne mukaan myös armottomuutta, tiukkuutta, yksioikoisuutta? Millaisia ovat Aurinko-Pluto ihmisten läpikäymät muuttumiset? Onko väkivaltaisesta rikollisesta tullut pyhimys, tai toisinpäin?

Sopiiko näille ihmisille ollenkaan tavallinen arkirutiini? Minulla on epämääräinen mielikuva dramaattisuudesta, hiukan kuin elettäisi vaarassa veitsen terässä, jännityksessä, adrenaliinihuumassa, tai veren maku suussa kaikesta kamppailusta ja tuskasta. Täytyyhän tämän olla värittynyttä liioittelua?

Joudun siksi kyselemään ja ihmettelemään, koska omalla kartallani ei ole Auringon ja Pluton välillä mitään kulmaa, eikä edes samantasoisuutta eli paralleelia. Henkilökohtaista kokemusta ei siis ole, mutta olen kyllä koettanut tutkailla teemoja lasten kautta, toisella kun on näiden oppositio, toisella taas paralleeli. Koska on kyseessä omat lapset, katsoisin mieluummin positiivisempia ilmentymisen tapoja kuin itsetuhoisuutta tai rikollisuutta. Esimerkiksi taitoa saada rojusta rikkauksia, pinnallisuuden kavahtamista ja kykyä nähdä tarkasti toisen sisimpään. Odotan mielenkiinnolla kokemuksianne kommentteihin!

Avainsanat: , ,

13 vastausta to “Auringon ja Pluton kulmat”

 1. Sanna Says:

  Tämän päivän tekstisi osui ja upposi. Nimittäin tätä teemaa olen pohtinut ja tutkaillut koko kesän aina vähän kerrallaan. Minulla on pluton ja auringon neliö, mutta asteluku ei ole kovin iso. Silti kuvaukset tähän aspektiin liittyen tuntuvat niin omalta. Ja mielestäni tässä aspektissa on isoin opetus elämälleni, jotta se sujuisi paremmin. Viime aikoina olen pohtinut, voiko tämä aspekti minussa vaikuttaa ihmissuhteisiin ympärilläni.

  Kerään ympärilleni haastavia ihmisiä ja tilanteita ja saan ihmiset reagoimaan minuun negatiivisesti ihan vaan sohvan nurkassa istumalla ja kahvia kaatamalla kuppiin. Saan puun takaa iskuja niin kotona, töissä kuin ystävien kesken ilman, että mitään on varsinaisesti tapahtunut (jo pienestä pitäen). Oppimalla tämän aspektin läksyn voisin ehkä muuttaa tätä tilannetta, ennen kuin mielenterveys hajoaa. Olen vahvatahtoinen ja ehdoton, itseäni kohtaan, minkä toiset lukee niin, että vaadin sitä samaa heiltä vaikka painiskelen itse omien piilossa olevien demonien kanssa.

  Tuo vallan käytön säätely ja kohtuuden opettelu kotona olisi ehkä se kaikkein haastavin juttu, jota tässä nyt kovasti opetellaan. Muissa yhteisöissä piilottelen itseäni ja tuon itseni rehellisesti esille vain turvallisissa tilanteissa, muuten passailen ja kuuntelen. Mutta ehdottomasti lisää aurinkoa tarvitaan, mutta mielestäni pluto tuo vahvuutta elämään ja pluton transiittien aikana se korostuu entisestään.

  • Tarja Says:

   Tuntematta karttasi rakennetta en uskalla ottaa kantaa tuohon, kuinka paljon Au neliö Pluto voi tuntua ihmissuhteissa, mutta kun kulma on osa sinua niin miksei se silloin olisi osana kaikessa. Kun Pluto liittyy valtaan, voivat toiset ihmiset kokea sinut valtasuhteessa itseensä, vaikket näin tarkoittaisikaan. Joskus jo Au-Pluto intensiteetti on toisille liikaa. En silti kehota ketään yrittämään muuttaa omaa luonnettaan, jos tähän ei koe tarvetta. Avoimuus ihmisten kanssa yleensä auttaa, mutta tämä voi olla kynnyskysymys Au-Pluto neliössä, kun omaa sisintään ei halua paljastaa. Tämä on kyllä erittäin haasteellista…

   Vahvuutta Pluto tuo ihan varmasti, ja kun neliö on aktiivinen kulma, mielestäni kiihkeys, intensiteetti ja ehdottomuus tuppaavat korostua. Millaisia positiivisia tapoja keksitte tämän kuvion esilletuomiseen?

   • Sanna Says:

    Kolikon toinen puoli on se, että on vahva. Uskaltaa pohtia itsessään eri piirteitä, selviytyy tilanteista intuition avulla ja ymmärtää ihmisten nurjaa puolta ja erilaisia tilanteita; ei hätkähdä vähästä ja voi siten toimia myös toisten tukena eri tilanteissa. Nämä liitän positiivisina puolina niihin kuvauksiin, joihin olen tutustunut au-pluto asioissa. Niin, voisihan pluton tuomia piirteitä ryhtyä kuvaamaan, että ensin positiiviset puolet / nähdä piirteet positiivisessa, voimaannuttavassa ja vahvistavassa muodossa. Kiitos herättelemisestä 🙂 🙂 🙂

 2. Päivi Says:

  Vasta luettuani juttusi tajusin, että minulla on auringon ja pluton noviili alle kahden asteen orbilla. Lapsena minun oli vaikea hyväksyä tilanteita, jotka eivät sujuneet tahtoni mukaan ja sain raivonpuuskia. Iän myötä olen oppinut hyväksymään sen, että asiat eivät suju tahtoni mukaan.

  Tyttärelleni auringon ja pluton kulma periytyi neliönä.

  • Tarja Says:

   Noviili on kulmansa luonteen vuoksi melkoisen kaukana Pluton maailmasta, ja siksi on aika vaikea nähdä miten tämä kulma näkyisi ihmisessä. Voisiko tämä olla sen tyylistä ehdottomuutta, että ei siedä ollenkaan teeskentelyä, aitouden vaatimusta?

 3. meimi Says:

  Jepjep, karttani toinen lähes asteentarkka kuvio on Pluton ja Auringon neliö. (mistä se muuten johtuu, astro.comissa on kartalla Auringon asteet tasan 10 Jousimiestä, mutta aspektitaulukossa on 9 59′ 31″ ?)

  Mä olen miettinyt tätä paljon, kun se on tuollainen suht. tarkka kulma, ja nämä kulmat muutenkin on olleet mulle hankalia käsittää. En silti ole mielestäni kiivas, tahtova, elämännälkäinen, rajoilla kulkeva, itsetuhoinen, äärimmäisyyksiin menevä, pakkomielteinen. No, ehkä joskus vähän kiivas ;). Olen perinteistä AurinkoJousimiestä vetäytyvämpi, en piittaa julkisuudesta enkä esilläolosta. Ehkä valtataistelu tulee mieleen ajalta, jolloin edellinen parisuhde oli voimissaan. Exällä ei ole Auringon ja Pluton välistä kulmaa, mutta Pluto osallisena stelliumissa. Rahasta oli ikuinen tappelu, kun sitä ei ollut ja toinen kaatoi kurkusta alas sen vähän mitä sillä ittellä oli. Mun oli pakko hoitaa raha-asioita, kun toinen oli niin holtiton. Kuulin monesti, että olen liian ehdoton ja jyrkkä.

  En missään nimessä koe, että elämä on yhtä taistelua, pimeyttä ja hurjuutta, vaikka kyllä se sitäkin oli pahimpina vuosina. Tällä hetkellä elämä näyttää lähes ruusunpunaiselta uuden suhteen myötä, en olisi voinut kuvitellakaan, että mun kohdalle osuu vielä tällaista herkkua.

  Pinnallisuuden kavahtaminen on loistava pointti. Se sopii kyllä muhun. Samoin, jos teen jotain käsitöitä, käytän mielelläni kierrätysmateriaaleja. Kesällä tein itselleni olkalaukun vanhasta verhosta, vuorina tätini vanha huivi ja vetuketju jostain vanhasta pussukasta. Ja kyllä, monesti tulee vahva tunne teeskentelystä, mikäli toinen esittää olevansa jotain muuta kuin mitä todellisuudessa, sisimmässään on.

  Niin että voit, Taika, olla huoleti, ei me kaikki Aurinko-Pluto-ihmiset olla kriminaaleja, ei edes lähellä sitä! 🙂

  • Tarja Says:

   Heh meimi, tästä olettamuksesta minäkin lähdin, että ei olisi läheskään aina kriminaalisuutta tai muuta raadollisuutta. Mutta sinäkin olet ilmeisesti kokenut ison elämänmuutoksen / suunnanvaihdoksen jossakin elämäsi vaiheessa? Voisiko olla plutoninen muutos?

   Tuo kysymäsi astejuttu astro.comin kartassa johtuu ylöspäin pyöristämisestä kartassa. Todellinen asteluku on se tarkempi.

   Toisiko tämä kulma myös sitä, ettei tyydy elämässä vähään? Siis että olisi elämännälkää kokemuksiin? Mitä sanoisit selviytymiskyvystä?

   • meimi Says:

    En osaa sanoa, oliko suunnanmuutos plutoninen, mutta se ihmissuhde varmaan oli. Ja kyllä tietty renttumaisuus miehissä viehätti silloin, muttei enää.

    Mulla ei ole halua runsaisiin kokemuksiin, ei mihinkään extremeen eikä muutenkaan mihinkään äärimmäisiin juttuihin. Minä olen mielestäni vähään tyytyväinen, joku voi tietysti olla eri mieltä. Mutta selviytymiskykyä on, on ollut pakko olla. Sen olen liittänyt mielessäni Kauriin ja Saturnuksen ominaisuuksiin, mutta voihan se olla plutonistakin.

 4. metsätonttu Says:

  Tutkin juuri erään ystäväni synt.karttaa ja olen pohtinut tuota Pluto-Aurinko yhtymää, hänellä tosin neljän asteen orbilla huoneessa 12 Neityessä. Kun hänellä on asc Venus yhtymän kera myös Neitsyessä.

  Tiedän, että hänelle on lapsena tai varhaisnuoruudessa tapahtunut jotakin kamalaa, josta on vaikea puhua ja josta hän ehkä kantaa kaunaa vieläkin. Näkisin, että Pluto on ollut silloin transiittina yhtymässä Aurinkoon. Toivoisinkin kuulla, miten tätä arvioisitte tätä.

  Hän on rohkea, pystynyt jättämään kulttuurinsa (ehkä juuri sen pahan asian ajamana) ja kotinsa ja muuttanut aivan uuteen, jopa outoon kielimaailmaan. Hän on kuitenkin hyvin vaistonvarainen (Pluto sekstiili Neptunus) ja tullut hyvin toimeen.

 5. Leo Says:

  Tajusinpas nyt vasta, että minullahan on auringon ja pluton kvintiili, orbi -1. Hmm, enpäs ole tuohon kiinnittänyt huomiota edes. Mulla on niin paljon skorppari ja pluto painotusta muuten, että ehkä tuolla ei niin suurta vaikutusta edes ole, vai onko? Mitähän kvintiili voisi merkitä? Aurinko 9 ja pluto 11 huoneessa. 🙂

 6. meppe Says:

  Minulla on pluto leijonassa (22.14) väljässä oppositiossa aurinkoon vesimiehessä (14.33/merkurius 15.05), myös askendentti on leijonassa 29.34. Pluto yhtymä kuu, tapasin ensimmäisen puolisoni, pluto yhtymä neptunus, sain keskenmenon, pluto yhtymä IC erosin ja lähdin lasten kanssa kotoa, nyt pluto tekee neliötä kuulleni ja hoitelen vanhaa äitiäni. Ainakin nämä on tapahtunut. Minulla on myös pluto sekstiili neptunus, vaaka 23.54 ja Jumalan sormi mars kaloissa 26.40. Toimin vaistonvaraisesti ja rehellisyys on välttämätöntä. Olen vasta tutustumassa astrologiaan, joten en osaa analysoida enempää.

 7. Lila Patrikainen Says:

  Itselläni on Auringon ja Pluton neliö, orbi nelisen astetta. Koska myös Uranus on neliössä Aurinkoon ja yhtymässä Plutoon, miellän tämän kimppakolmikoksi, jotka pitää huomioida nimenomaan kolmikkona, eikä erillisinä aspekteina.

  No, Pluton transiitit Auringolle ovat aina tuntuneet ja vahvasti. Opposition myötä kävin lävitse melkoisen täydellisen henkilökohtaisen transformaation. Tämän kautta löysin myös suunnattomat voimavarat itsestäni, joita en sitä ennen tiennyt olevan olemassakaan. Kiinnostus psykologiaan ja rajatietoon mystisine kokemuksineen (mm. muistot entisistä elämistä) lienevät myös Pluton vaikutusta. Myös minä näytän herättävän selittämättömiä, voimakkaita tunnereaktioita ihmisissä, vaikka vain istuisin paikoillani lukemassa lehteä ja hörppimässä kahvia. Valtataistelut: niitä on ollut erityisesti Pluto opp. Aurinko -transiitin aikana. Omat raha-asiat ovat yleensä hyvin hallussa, mutta ympärilläni on pilvin pimein ihmisiä, jotka ovat oman taloutensa typeryyttään sössineet tai vaihtoehtoisesti lama on vienyt kaiken. Välillä tunnun olevan myös jonkinlainen narsisti-rajatilapersoona- psykopaatti-magneetti, erityisesti yksityiselämän puolella. Jotkut plutonikot ovat hyvinkin sopuisia ja kilttejä ihmisiä, mutta ihmiset heidän ympärillään eivät välttämättä ole. Kaikenlaisia hyväksikäyttäjiä tuntuu parveilevan ympärillä ja kiltin plutonikon on sitten otettava kantaa siihen, missä rajat kulkevat ja mikä on oikein ja mikä väärin.

  Miehellä on Auringon ja Pluton yhtymä kartallaan, orbi 1 minuutti. Sitä voisi sanoa ja tarkaksi aspektiksi. Olemme samanikäiset, joten myös Uranus on hänellä yhtymässä Aurinkoon ja Plutoon. Teini-iässä on ollut paljon menetyksiä, lähes puolet perheestä on kuollut lyhyen ajan sisällä. Tämän päälle ollut vielä muuta hylkäämistä. Taloudellisessa mielessä äärilaidat ovat tuttuja, lapsuudenperhe oli rikas, mutta raha-asioiden ja perintöjen suhteen on oliut omat skandaalinsa. Mies tuntee paljon ihmisiä laidasta laitaan, myös niitä alamaailman tyyppejä, mutta itse on tiettävästi saanut vain yhdet sakot eläissään.
  Mies on jossain mielessä extreme-ihminen, on/off-tyyppi, mikä ei ole välttämättä hänen läheisilleen, eikä ehkä itselleenkään ihan helppoa.

 8. Rovatar Says:

  Itselläni on Au kauris kolmio neitsyt Pluto 9h ( jousimiehen huone).
  Jäin miettimään sitä kuinka vaikea kuitenkin on mieltää asiaa näillä plutomaisilla merkityksillä,
  kun elämä on ollut sitä mitä se on..ei osaa edes nähdä, voisiko se olla muuta.
  Jos miettii niin se että yht’äkkiä olisikin tasapainoista ja kevyempää, saattanee olla, että jäisi joku elämisen tuntu pois. Ihan kuin kävisi vain puolella teholla. Vaikka kyllä kun vertaa joidenkin muiden elämään, voisi se olla helpompaa.
  Itselläni voisin ajatella sen näkyvän painostavana kriittisyytenä elämän omasta mielestä ” tärkeinä asioina” pitämiä ajatuksia kohtaan. Oikeudenmukaisuus, yksilön arvokkuus ja arvostus, mutta kuitenkin se, että kauriina ajattelen elämän perustuvan omaan sinnikkyyteen ja siihen omaan pärjäämiseen.
  Paljon omia mietittyjä ajatuksia, joita en niinkään tuo esille kuin silloin kun koen että tilanne vaatii. Ja ne voi olla moninaisia elämän tyyliin tai esim. polittiikkaan liittyviä.
  Mutta sitä pidän itse hienona asiana, että koen rohkeutta toetuttaa omaa elämää edes jossain mittakaavassa omilla ehdoillani, vaikka en sitä korostakkaan enkä ehkä näytä julkisesti .

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: