Kuningattaren kartta

Alkusyksyn pienimuotoinen kartantulkintaharjoitus on päättynyt. Jos aikaisemmin olen ollut pulassa voittajan valinnassa siksi, että on niin monta hyvää vastausta, niin nyt olin pulassa siksi, että vastauksia ei juurikaan tullut. Palkitsen Soilen ansiokkaan vastauksen, onnea voittajalle!

Tällä kertaa nimettömän kartan takana oli aito kuninkaallinen eli viimeisin tangokuningatar Mervi Koponen. On ollut jännä seurata mediasta, millaisessa sävyssä hänestä on kirjoitettu. On taivasteltu sitä, että hän on osallistunut kilpailuun jo monta kertaa. Neljä vai viisi kertaako se peräti oli. Hänen yksityiselämäänsä on koetettu väenvängällä vetää otsikoihin, jopa surkuhupaisasti siten, että sitä ei olisi, että hän olisi luopunut jostakin suhteesta kunnianhimonsa vuoksi. Aivan kuin näin johdonmukaisesti ei saisi keskittyä tavoittelemaan asiaa, jonka itse kokee tärkeäksi.

Keskipäivän kartta, klikkaa suuremmaksi

Hajautuskartan ja muuttuva-merkkisen kaksosen teemat näkyvät selkeästi Koposen tekemisissä. Hän ei ole epäröinyt jättää opiskelua kesken, jos sille ei ole löytynyt motivaatiota. Hän on opiskellut kokeilevasti, itselleen soveltuvaa alaa etsien; automaatio-asentajaksi, psykiatriseksi sairaanhoitajaksi ja musiikkiterapeutiksi. Hän on toiminut bingoemäntänä, ja nyt siis viihdetaiteilijana. Koponen on kertonut pyrkivänsä luomaan esiintymisellään hyvän ilmapiirin (Auringon ja Venuksen yhtymä, Venus OOB).

Tavoitteellisuus, määrätietoisuus ja kunnianhimoisuus ovat pakottaneet Koposen jatkamaan kohti haluamaansa päämäärää, vaikka pettymykset ovat olleet karvaita. Hän on todistanut osaavansa ottaa opiksi ja pystyvänsä kehittymään. Moni planeetta on hänen kartallaan kiinteässä merkissä, ja astrologiassa tämä tulkitaan määrätietoisuudeksi ja kunnianhimoisuudeksi. Saturnus on T-ristin kärkenä, ja vaikka se on vastamerkissä leijonassa, nousee tästä näyttämisen ja pystymisen halua. Mars leijonassa vetää luontevasti esiintymään, vaikka Koponen on tunnistanut itsessään myös vaikeutta esiintyä. Kaksospainotus sekä Kuu vesimiehessä saattavat ilmetä myös hermostumisena. Marsin työtä on varmasti helpottanut kolmio Neptunukseen ja aktiivinen neliö Jupiteriin.

Kun tunnepuolen planeetat Kuu ja Venus ovat molemmat ilmamerkissä, voidaan tunteisiin asennoitua järkevästi. Koponen on antanut uralle etusijan viime vuosina, ja tämä on ollut tietoinen ratkaisu. Kuu vesimiehessä –tyyppi voi varsin hyvin etäännyttää itsensä tunteista ja katsoa laajempaa kokonaisuutta. Tilaa tarvitsevaa Venusta hän on toistaiseksi suunnannut kohti esiintymistä ja taidetta, vaikka viihde onkin hänen areenansa, ja eikö se olekin hyvin kaksosmainen valinta? Epäilen, että rakkauskin vaatii aikanaan tilansa, kun oikea ihminen sattuu kohdalle.

Johtavan laadun vähäisyys kartalla on saanut hänet kompensoivasti toteuttamaan aloitteellisuutta, aktiivisuutta ja yritteliäisyyttä. Pluto vaa’assa on ainoa tämän laadun edustaja kartalla, ja Pluto on osunut mielenkiintoisen kiintotähden kohdalle. Diadem kertoo naisen uhrauksesta, vuosien kurinalaisesta työstä jonkun asian eteen.

Kuningatar-Koposen kartasta minua kiinnosti erityisesti katsoa, miten siitä näkyisi kurinalaisuuden ja päämäärätietoisuuden teemat, joita ei yleisesti mielletä sopivaksi Aurinkokaksoselle, sekä tunne-elämää määrittävien planeettojen tila siinä mielessä, näkyisikö tunteiden sivuuttamisen teemaa. On mielenkiintoista nähdä kevätpuolella, mitä tapahtuu Koposelle hänen Jupiterin paluunsa aikaan. Olisiko hän saanut onnensa ja menestyksensä jo silloin kun Jupiter siirtyi samaan merkkiin härkään, vai olisiko kyse ammatillisesta laajentumisesta vai odottamaan siirretystä yksityiselämän onnesta? Ja tietääkö joku hänen nousumerkkiään? Millaisia arvauksia esittäisitte?

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: