Itse asiassa, kiintotähdistä

Muutaman viime päivän aikana ajatukseni ovat kierrelleet sellaisia mutkaisia sivupolkuja, että piti ihan tarkistaa Merkuriuksen transiitit kartallani: ajattelun planeetta on tosiaan vahvana juuri nyt vastapäätä omaa Merkuriustani, ja stelliumiani kaloissa. Vaikutusta on, ja esimerkiksi eilinen bloggaukseni on ”hyvä” esimerkki siitä mitä tarkoitan. Vaikealukuinen ainakin.

Minun ei todellakaan pitänyt kirjoittaa Merkuriuksesta (tai itsestäni ja transiiteistani) vaan kiintotähdistä – ja yhtäkkiä olin harhautunut tuumimaan, miten kauan olen ollut mukana seuratoiminnassa, astrologisen seuran siis, ja niin vaan olivat ajatukseni taas kerran kietoutuneet jonnekin. Merkurius ei tee minulle hyvää, koska sen vahvuus ajassa korostaa oman karttani alennusasteen Merkuriusta kaloissa.

Meillä on huomenna seuran tilaisuudessa tarjolla vihdosta viimein esitelmä, missä käsitellään kiintotähtiä. Muustakin astrologiasta ja kartantulkinnasta toki puhutaan, mutta kiintotähtien ottaminen esille kiinnostaa erityisesti minua. Olen odottanut tätä aiheeksi oikeastaan siitä saakka kun lainasin kollegaltani Bernadette Bradyn kirjan tähdistöistä. Tuo lukukokemus tarjosi tosiaan minulle uudenlaisen tavan katsoa astrologiaa. Tähtien merkityksen huomaaminen ei ole mikään uusi asia astrologiassa, vaan päinvastoin erittäin vanha, ja on sääli, että niin monet modernit astrologit hukkaavat tämän ulottuvuuden.

Minun piti esitellä jokin erityisen aktiivinen tähtivaikuttaja tältä aamulta, mutta taivaalla ei tällä hetkellä ole mitään kovin voimallista meneillään. Monet planeetat ovat vähän aikaa sitten ohittaneet tähtien kohdat ja ovat loitontumassa näistä. Sen sijaan täytyy kai esitellä uusin tähdellinen löytöni: Aurinkoni onkin linkissa paralleelin eli saman tason kautta Spicaan, mikä on yksi kirkkaimmista tähdistä. Tämä lohduttaa vähän, kun poden Merkuriuksen alennuksen tuomaa häpeää ja riittämättömyyttä.

Spica  symboloi tietoa ja näkemystä. Se on neitsyen tähdistöstä viljantähkä, mikä on lahja ihmiskunnalle. Tätä kautta Spica tulkitaan lahjakkuudeksi tai kenties sisäsyntyiseksi taipumukseksi, jota sitten osaa itse käyttää tai ei, eli Spica tarjoaa vain mahdollisuuden.

Tiedätkö sinä itsellesi tärkeät kiintotähdet? Jos et, voit kysellä tietoja ottamalla yhteyttä sivuilta löytyvästä meiliosoitteestani. Te jotka jo tähtenne tiedätte, mitkä teille ovat merkittävimmät tähdet, ja miksi?

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: