Kuun ja Uranuksen kulmat

Tyypillistä minulle, että Uranus jää minulta huomiotta, ja näissä planeettojen välisissä kulmissakin Uranuksen kulmat jäivät viimeiseksi, kun muista planeetoista on jo esitelty jokin yhdistelmä. Mutta ei anneta olla vähäisimpiä. Katsotaan kartoilta, ovatko Kuu ja Uranus keskenään kulmassa, ja mietitään miten se omassa persoonassa tulee esille. Kuun otin kaveriksi siksi, että sen kautta tulee esiin niin paljon minuudesta.

Kuu ja Uranus yhdessä on leimattu astrologiassa yleensä aika negatiiviseksi. Tunne-elämän pitäisi olla levotonta, tempoilevaa ja arvaamatonta, aivan kuin tällaisen kulman omaavat ihmiset eivät ollenkaan pystyisi kestäviin ja vakaisiin suhteisiin. Tunne-elämän kylmyyttä tai etäisyyttäkin on ehdoteltu. Tai on sanottu, että ihminen on kokenut äitinsä arvaamattomaksi ja epävakaaksi. Kasvatuksen kanssa on ollut niin ja näin, tai että lapsuudessa olisi tapahtunut jotakin yllättävää. Terveyskin voi tällaisella ihmisellä heittelehtiä.

On totta, että Uranus tapaa tuoda ravistelua sinne, mihin se on kontaktissa. Aina ravistaminen, eli käytännössä kai uudistaminen, ei ole ollenkaan huono juttu. Ajatellaanpa hyvin kiinteätä karttaa, millä on Kuun ja Uranuksen välillä haasteellinen kulma. Voisihan se olla tuo viimeinen oljenkorsi, minkä avulla kykenee muutoksiin, ja esimerkiksi lähtemään kurjasta työstä tai lopettamaan onnettoman parisuhteen.

Kuun ja Uranuksen yhtymän ihminen voisi olla persoonallinen ja itsenäinen. Jollakulla tämä energia voi kääntyä itsensä tuntemiseksi ulkopuoliseksi, tai erikoisuudentavoitteluksi. Uranus pystyy Kuun kautta tekemään vähintään yhden kolmasosan persoonasta yllättäväksi, ennalta arvaamattomaksi, erikoiseksi ja uudistuksia kaipaavaksi. Voisiko Uranuksen kosketus tuoda ihmiseen riippumattomuutta, ja sitä kautta itsevarmuutta?

Aina kun joku kartan keskeisimmistä tekijöistä, esimerkiksi Aurinko tai Kuu, on tekemisissä ulkoplaneetan kanssa, on silloin tuon ulkoplaneetan energia itsessä enemmän esillä ja olennaisempaa kuin yleensä. Ihmisessä olisi tässä tapauksessa jotakin uraanista, paitsi opposition ollessa kyseessä Uranuksen vaikutus voi tulla elämään enemmän ulkoapäin.

Uranukseen liitettyjä asioita ovat vapaus ja kapinallisuus. Jos Kuun ja Uranuksen välillä on kulma, kuinka automaattisesti ihminen on vastarannankiiski? Onko hankala teini-ikä enemmän normi kuin poikkeus? Kostautuuko vapaudenhalu sitoutumiskammona? Valitaanko puoliso friikki-showsta eikä lähinaapurustosta (paitsi voihan niitä omituisia otuksia asustaa ihan naapurissakin!)?

Miten Kuu ja Uranus näkyvät laajempina ajatusmalleina, esimerkiksi humaanisuutena? Onko planeettojen välinen kulma pelastus nurkkakuntaisuudesta? Onko hipeillä sujuva kulma näiden välillä? Uranusta on sanottu myös astrologian planeetaksi – kertoisiko kulma Kuulle taipumuksesta kiinnostua astrologiasta, tai että sellainen olisi jopa eduksi astrologisessa ajattelussa? Uranus liitetään myös tulevaisuuteen; onko Kuu-Uranus ihminen trendsetteri? Omaksuuko hän helpommin yhteiskunnan uudistukset? Ja käytännön tasolla, uuden teknologian ihmeet?

Uranusta voi olla uskaliaisuus ja halu järkyttää, onpa se liitetty homoseksuaalisuuteenkin. Kääntyisivätkö nämä teemat esille elämässä helpommin Kuun kontaktin kautta, verrattuna siihen että Uranus olisi sivussa Kuusta tai Auringosta? Tätä voi ainakin pohtia, ellei halua omista taipuksistaan kommentoida. Esimerkiksi Elton Johnin kartalla Kuun ja Uranuksen välillä on hyvin tarkka puolineliö, mutta tässä asiassa ei kannata yleistää, vaan katsoa ennemmin tapauskohtaisesti.

Te joilla on tarkkoja Kuun ja Uranuksen välisiä kulmia, koetteko tunteiden äkillisiä muutoksia, vaikka Kuun merkki ei tätä tukisikaan? Entäpä te, joiden laskuakseli on hyvin uskollisessa ja vakaassa merkissä, esimerkiksi kauriissa tai härässä, ja kartallanne on kulma Kuun ja Uranuksen välillä, miten on sitoutumisen pysyvyyden kanssa?

Mitä mieltä olette, lisääkö Uranuksen kulma Kuun vaistonvaraisuutta ja alitajuisuutta? Olisiko tällainen ihminen säikky tai heikkohemoinen? Jos Uranus pitää rauhattomuudellaan varpaillaan, tunnistaako tällainen ihminen herkemmin ilmapiirin sävyjä, sanattomia viestejä, pinnanalaisia virtauksia?

Koska Kuu on merkittävimpiä kartantekijöitä, on tälle tavattu suoda orbia eli vaihteluväljyyttä melko paljon, esimerkiksi 8 astetta yhtymän, neliön ja vastakkaisuuden kohdalla. Kovin suureksi mielestäni orbia ei kannata venyttää pikku-aspekteissa kuten noviilissa tai septiilissä, koska toinen osapuoli on kuitenkin ulkoplaneetta.

Kuu on vahva planeetta ravussa, härässä ja neljännessä huoneessa. Uranuksella voi olla samankaltaista vahvuutta vesimiehessä, skorpionissa ja 11. huoneessa. Jos kulmaa tekevistä planeetoista toinen on kovin vahva, voi kulma olla omassa persoonassa oleellinen, vaikka kulma olisikin vähän väljempi. Aina pelkkä orbi ei kerro koko totuutta. 50-luvun alkupuolella syntyneillä, joilla on kartallaan Uranus ravussa, voi olla vastavierailu planeettojen välillä silloin, kun Kuu on vesimiehessä. Voi katsoa myös Kuuta skorpionissa, koska tätä merkkiä pidetään Uranuksen ylennysmerkkinä, ja linkki planeettojen välille tulisi tästäkin.

Onko sinulla kulmaa, samantasoisuutta tai vastavierailua Kuun ja Uranuksen välillä? Tunnistitko mitään yllä kirjoitetuista kulmien toteutumisien muodoista omalla kohdallasi? Mikä on omalla kohdallasi mielestäsi kaikkein oleellisinta Kuun ja Uranuksen kulmassasi?

Avainsanat: , , ,

11 vastausta to “Kuun ja Uranuksen kulmat”

 1. Nessa Says:

  Nyt oli pakko vastata, koska oli niin mielenkiintoinen aihe! 😀
  Arvostan suuresti kuu-uranus neliötäni, joka tuo mielestäni kaivattua dynaamisuutta muuten melko jähmeään persoonaani. (neliö on huoneissa 1 ja 9)
  Suurin osa tekstissä mainituista asioista on tuttuja.
  Olen erittäin vaihteluakaipaava, kekseliäs ja ns. freesoul. Ainoana poikkeuksena on läheiset ihmissuhteet, joista pidän kiinni ja ovat kuin ankkureina elämään. (DC härässä)
  Kyllästyn kaikkeen heti kun olen oppinut tarpeeksi hyväksi kyseisissä asioissa ja haluan siirtyä uuteen tutkittavaan ja opeteltavaan asiaan. Pitkäjänteisyyttä löytyy vain hitusen. Olen nopea sekä ajatuksiltani että liikkeiltäni. Ja melko itsekkäästi en voi sietää muilta ihmisiltä yhtään hitautta. Kärsivällisyyteni menee samantien. Ja kyllä intuitioni on hyvä ja vaistoan ihmistenvälisiä energiavirtoja. Olen erittäin herkkä ja hermostoni on jatkuvasti kuin yliviritettynä.

  • Tarja Says:

   Taidatkin olla hyvin oppikirjamainen esimerkki tästä kulmasta 🙂 Voisikohan olla niin, että ensimmäisen huoneen sijainti (Uranus? vai sittenkin Kuu?) koskettaa vielä enemmän omaa persoonaa ja minuutta kuin että neliö olisi muualla. Mutta varmaan tasapainottavaa, että parisuhteen alueen härkä tuo juurtumiskohdan, ja samalla kuitenkin ristiriitaa persoonaan. Omat rosoisuutemme meillä on kaikilla 😉

 2. Pirjo Says:

  Huomenta Tarja!
  Tässä olisi aihetta mietiskelyyn kun natalilla tarkka neliö Rapu Uranus ja Oinas Kuu, ei oikein minun tapauksessa nuo sinun heittämät jutut tunnu sopivan. Mutta erikoinen oliohan olen niinkuin tiedät, mutta paljon tulee varmaan tuosata vesimies painotuksesta.
  Olen aina tykännyt Uranuksen transiiteista, ne on minun kannalta jotenkin vapauttavia ja raikastavia, vaikka en ole noita miehiäkään vaihtanut, sama on ja yli neljäkymmentä vuotta rinnalla seisonut.
  Nyt on sitten meneillään Uranuksen yhtymä Kuulle 1 huoneessa, odotan mielenkiinnolla mitä uutta se elämään antaa, ainakin lavatanssi kurssit on uusi harrastus. Kuu 1 huoneessa ja Oinaassa antaa tunteille äkkinäisyyttä, mutta paremminkin niin että puolustaa toisia ja puskee läpi harmaan kiven kun joku toinen tarvitsee apua. Uranus taas kodin huoneessa antaa vapauden toteutaa erikoisempiakin sisustus juttuja, ja nuorempana se varmaankin oli sitä että menetti isän nuorena ja osat äidin kanssa vaihtui, minusta kasvoi vastuunkantaja joka huolehti äidistä.
  Tämä on mielenkiintoinen aihe, mutta vastuu painaa vieläkin joten on lähdettävä työelämään. Hyvää päivän jatkoa kaikille!

  • Tarja Says:

   Kyllä vesimies saa laittaa tämänkin kulman ihan omanlaisekseen! Olisikohan niin että vastavierailun vuoksi neliön haaste kääntyy silkaksi positiiviseksi energiaksi, mikä sitten vaan antaa lisäpotkua vesimies-painotukselle. Jos kulma on hyvin hallinnassa niin eikös se ole ihan kuin tilanne missä pääsee napsimaan rusinat pullasta? Ja historiassasi kulma on tosiaan näyttäytynyt, ehkä sen aika on vastaavilta merkityksiltä ohi. Tai asia selviää tuon transiitin myötä…

   Ja nyt vasta monen tunnin kuluttua tajusin, että olinkin ihan unessa tuossa yllä! No eihän se mikään vastavierailu ole! Teoriani meni ihan hukkaan 😉 Jospa kulma on muuten vaan hallinnassa, ainakin Kuun huoneesta tulee lisä-linkkiä planeettojen välille.

 3. Sanna Says:

  Olipa hyvä teksti, jonka kautta perehdyin taas uuteen asiaan kartallani. Minulla on uranuksen neliöt kuulle ja venukselle ja DC on kaksonen. Au kauriille minusta haastava kulma. Omalla kohdalla tutulta tuntuu juuri tuo ilmapiirin sävyjen tunnistaminen (olen ilmapuntari) ja työpaikalla olen usein tiennyt, milloin minusta on puhuttu mitäkin. Ailahtelevainen olen joo, mutta vain kotona, vain ihan lähimpien ihmisten seurassa. Minulla on kuu neitsyessä, joten uranus ei tee mielestäni hyvää tässä kuviossa ja kova on oppiläksy minulla vielä tällä matkalla käytävänä.

  • Tarja Says:

   Vastauksesi on hyvä esimerkki siitä, että kokonaisuus on otettava huomioon yhtä kulmaa katsottaessa. Kun Aurinko ja Kuu ovat molemmat maamerkeissä, voi Uranuksen yllättävä tyyli tuoda mukaan pyörteen, josta ei itse aina niin tykkää. Ehkä tässä voisi koettaa hyväksyä Uranuksen tuoman uuden ja raikkaan elämässä, ja oppia sen rohkeudesta, eli siis antaa välillä enemmän tilaa neliön energialle ja huomata, ettei sittenkään putoa maapallon reunalta vaikka katsoo asioita toisenlaisesta näkökulmasta? Mutta jos sinulla on myös MC-IC akseli muuttuvissa merkeissä, ei maamerkkien varovaisuus ole noussut millään lailla esteeksi? Että tällaisia pohdintoja tällä kertaa 😉

 4. Leo Says:

  Mulla on uranuksen ja kuun kvinkunssi. Uranus 1. huoneessa jousimiehessä ja kuu 8. huoneessa ravussa, orbi -1. Tunne-elämä ainakin on arvaamatonta ja vaihtelevaa. Lapsuudessani ei ole ollut mitään kauhean outoa, mutta äiti on mielestäni ollut kyllä aina jotenkin etäinen/viileä. Vaikka hyvät välit on aina ollut, mutta ei sellaista lämpöä ja rakkautta, mitä kuu rapuna niin kovasti kaipaisin. DC on härässä ja ihmissuhteet ovat kyllä yleensä aika kestäviä, mutta elämän kulku on ollut aika erikoinen ja pari isoa, yllättävää käännettä ole saanut aikaiseksi. Näissä on mennyt myös ihmissuhteet uusiksi. Parisuhteessa haluan olla hyvin lähellä, jakaa kaiken ja olla ”loppu elämän yhdessä”. Mutta jossain vaiheessa, jos en ole suhteeseen tyytyväinen, saatan yllättäen tuntea tukehtuvani ja haluan pois. En millään voisi tyytyä suhteeseen jossa ei ole hyvä olla. Mulle on sanottu, että oon aika erikoinen tyyppi 😀 Vaikka päällisin puolin olen kyllä ihan normi. Olen mielestäni aika ymmärtäväinen ja suvaitsevainen. En kuitenkaan missään nimessä ole ”homoseksuaali”. Koulutukseni on juurikin uusinta teknologiaa käsittelevää ja viimeisen 10 vuoden aikana olen muuttanut 8 kertaa. Haluan ehdottomasti olla oma itseni ja elää siten, että minulla on hyvä olla. En voisi lähteä teeskentelemään mitään, oikeastaan en kykenisi siihen. Tunteet on pakko näyttää ja purkaa, en pysty pitämään niitä sisälläni 🙂 Tässä nyt jotain mitä tuli mieleen.

  • Leo Says:

   Niin ja vielä tuli mieleen, että viime vuosina hyvin usein tunnen olevani ulkopuolinen, tuntuu etten kuulu porukkaan. Tiedä sitten meneekö jo vainoharhaisuuden puolelle, mutta usein tuntuu ja luulen vaistoavani ettei minusta tykätä tms. Lapsena olin oikein pidetty. 🙂

 5. Mervi Says:

  Olenkin sitten ainoa uranus yhtymä kuu 11 h, motto on vapaus, veljeys ja tasa-arvo. Riippumattomuus joka suhteessa vain korostuu vanhetessa. Äiti oli kyllä testissä mainitun oloinen ja elämä lapsena yllätyksiä täynnä joskaan aikuisenakaan ei ole elämä pitkästyttänyt ja täytyy tunnustaa että jos menee oikein olo leppoisaksi niin tulee vähän sohaistua niin työssä kuin muuallakin jotta saadaan vähän vipinää aikaiseksi. Aina tietysti katse tulevaisuudessa ja kyllä se pitkäjänitteisyys on hakusessa mutta kumma kyllä tämä astrologian harrastus on nyt kestänyt jo useamman vuoden. Marttakerhoja täytyy tietysti olla ja niissäkin täytyy uudistuksia tapahtua, muuten alkaa pitkästyttää. Matkusteltaessakaan en halua kahta kertaa samaan paikkaan mennä kun se on jo nähty. Kiinnostuksen kohteet ovat enemmän elämän ihmeissä ja arkkitehtuurissa kuin ihmisissä kuunvaihekkin on vesimies ja uranuksen ohituset tervehdin aina innolla. Että tällaista….

 6. indiima Says:

  Mulla on uranus neliö kuu, 6 asteen heitolla. Uranus 4.huoneessa, kuu kaloissa kasissa. Mä koen myös olevani ensimmäisen kirjoittajan lailla hermostollisesti ylivirittynyt, hyvin usein, kuitenkin niin, että kaikki transformaatiot on mulle ns. helppoja. Syntymät, kuolemat, uneen vaipumiset ja heräämiset. Koen nopeasti kärsimättömyyttä, jos elämä rupeaa olemaan liian rutiininomaista. Jännitystä (urheilu ja tavoitteet) pitää olla.

  Muuten en tätä oikein hahmota.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: