Vähäsen uljaampi Sokko-logi kisa!

Taikablogin sokko-logi kisassa tulkitaan ja arvuutellaan nimetöntä karttaa. Aikaisemmin olen kysynyt muutamia johdattelevia kysymyksiä, ja tarkoituksena on ollut luonnehtia kartan takana olevaa ihmistä kartalta esiinnousevien piirteiden mukaisesti. Kommenttien tarkoituksena on ollut enemmänkin esitellä erilaisia vaihtoehtoja, miten jokin juttu kartalta voisi näkyä, kuin että näissä vaadittaisi täydellistä luonnekuvausta. Mahdotontahan sellainen olisikin, ilman taustatietoja ja vuorovaikutusta tulkittavan kanssa. Olen ollut aina erityisen ilahtunut kun uusia tai jopa aivan vasta-alkajia astroharrastuksen parissa rohkenee esittää mieleen juolahtaneita seikkoja. Koska on kyseessä kisa — vaikkei ehkä oikea kilpailu kuitenkaan — on joku minitulkinnan laittaneista aina palkittu. Palkintoina on ollut esimerkiksi minimaalista tulkintaa omasta kartasta tai astrologista lukemista.

Tässä oli juonikertauksen osuus. Tällä kerralla kisa on pikkuisen erilainen, jotta mukaan uskaltautuisi enemmän kommentoijia. Minitulkinnan kartasta saa toki esittää, mutta kartan alla on eräänlaisia monivalintakysymyksiä, joita toivon teidän pohtivan. Tai ainakin jotakin näistä ehdottamistani tarkastelun lähtökohdista. Okei? Jos jokin on epäselvää niin kysyä kannattaa aina, ennemmin kuin jättää kommentoimatta. Pidetään hauskaa kartan kanssa!

1. Tämän kartan muoto on määrittelemätön, eikä sillä ole mitään hallitsevaa kuviota planeettojen välillä. Miten tällainen ”luokittelemattomuus” voisi näkyä ihmisessä?

2. Kartalla on pysähtynyt Merkurius ravussa, ja se hallitsee Aurinkoa ja Kuuta kaksosissa, jotka ovat väliinputoavassa merkissä. Millaisia visioita esittäisit tästä?

3. Laita planeetat vahvuusjärjestykseen, esim. kolme vahvinta planeettaa, ja perustele järjestyksesi.

4. Mitä hän voisi tehdä työkseen?

5. Tämän henkilön vastaanotto on jakautunut jyrkästi kahtia. Mikä mielestäsi voisi kartalla kertoa tästä?

Ja sitten esittämään mielipiteitä ja keskustelemaan vilkkaasti!

Avainsanat: ,

6 vastausta to “Vähäsen uljaampi Sokko-logi kisa!”

 1. Sanna Says:

  Kokonaisuutta katsoen kartan luokittelemattomuus liittyy / tukee hyvin muita näkökulmia. Merkurius ravussa pysähtyneenä: tuodaan asioita esille sen hetkisiin tunteisiin ja alitajuntaan peilaten ehkäpä hieman kaaottisestikin, penkoo salaisia asioita näkyville. Jos Mars on oinaassa?, energiaa riittää moneen suuntaan ja voipi sen sanominenkin muuntua moneen kertaan. Ja tätä voisi tukea au=kaksosessa. Neptunus skoprionissa auttaa muuntumaan ja joustamaan eri tilanteissa ja on yhteydessä /tukee Merkuriusta. Tuoko tuo Jupiteri ja Merkuriuksen kolmio sitten tukea, että viesti menee kuitenkin perille, vastaanoton laadusta huolimatta. Onkohan herättelevä tyyppi, josta ollaan just vain kahta mieltä. Mutta pärjää maailman tuulissa, juuri tämän karttansa osien ansiosta. Minulla tulee mieleen kirjailija Anna-Leena Härkönen. Saas nähdä kuinka noviisi menee metsään 🙂 :).

  • Tarja Says:

   Mars on tuolla kilpakartalla leijonassa ja Neptunus jousimiehessä. Muilta osin hienoa päättelyä!

   • Sanna Says:

    Voi kiitos täsmennyksestä! En millään osaa lukea näitä karttoja, kun omani on erilainen. Eli siis mun sukupolvea oleva maailmankansalainen (neptunus jouskarissa) ja mars leiljonassa, mahtavaa. Tuli taas eräs henkilö mieleen, mutta oppimismielessä haluaisin nähdä osaavien kommentteja.

 2. Leo Says:

  Minäpä yritän kanssa arvailla 😀
  1. Tuo kartan luokittelemattomuus voisi kertoa siitä, että henkilö on toisaalla itsenäinen, mutta toisaalla riippuvainen muista. Toisaalta haluaa vetäytyä yksinäisyyteen ja toisaalta osaa olla myös esillä. Eli kertoo ihmisen kyvystä sopeutua ja toteuttaa itseään monella tavalla ja aiheuttaa ehkä joskus vaikeutta tietää miten on ja haluaa olla.
  2. Tästä en oikein osaa sanoa, ehkä henkilön tavoitteet ja arkinen toiminta purkautuu jotenkin merkuriuksen kautta. Puhuu, kirjoittaa, opettaa, tekee monia asioita yhtäaikaa. Ei välttämättä oikein saa asioita loppuun asti, kun kuitenkin merkurius hallitsee kumpaakin valoa.
  3. Vahvin planeetta on tietenkin merkurius, joka on kartan hallitsija ja pysähtynyt. Toinen voisi olla venus omassa merkissään härässä ja Mc:llä. Kolmas kuu lähellä Mc:tä tai vahvasti aspektoitunut Neptunus
  4. Työkseen hän voisi tehdä jotain kauneuteen tai hyvinvointiin liittyvää (neitsyt Asc ja Mc härkä). Esim. kosmetologi, hieroja, vaatemyyjä. Jos tähän yhdistetään vielä kaksos painotus, niin voisiko kulkea neuvomassa ja opettamassa jotain noihin liittyvää. Tai omistaa liikkeen, jossa on monipuoliset hyvinvointi palvelut.
  5. Tätä kysymystä en oikein ymmärrä 😀

  Tässäpä aloittelijan arvauksia, meniköhän mikään oikein 😉

  • Tarja Says:

   Kiva! Oikein meni, mutta enpä vielä kerro miltä osin!

   Kaikkiin kysymyksiin ei ole ollenkaan pakko vastata. Jos vaikka yhtäkin aihe-aluetta astrologisesti perustelee mainiosti, niin siinähän se jo on. Vitosessa siis kyselin kartalta tekijöitä, mitkä voisivat ”aiheuttaa” sen että kokemus tästä henkilöstä on kaksijakoinen. Esim. toiset arvostavat, toiset ei ollenkaan. Tai toiset tykkäävät hänen tyylistään, toiset eivät.

   • Leo Says:

    Okei, kiitos täsmennyksestä. Jos henkilö on kovin iloinen, menevä ja puhelias persoona, monessa mukana jne. niin valitettavasti se ei oikein sovi meidän suomalaisten perusolemukseen ja saattaa ärsyttää monia. Saattaa olla hyvin nuorekaskin (kaksos painotus) ja Mc härkä saattaa olla ihminen joka laittautuu muutenkin paljon. Itse olen ainakin ollut huomaavinani, että iloisista, puheliaista ja laittautuvista ihmisistä ei kaikki aina tykkää. Ajatellaan, että hän esittää tai on olevinaan tms. Noh, saatan olla väärässäkin, mutta mielipiteet varmaan jakautuu. Toinen tykkää toisesta ja toinen toisesta. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: