Nopeat ja hitaat nousut

Eiliseen juttuuni tuli sen verran mielenkiintoisia kommentteja, etten sittenkään malttanut olla tarttumatta aiheeseen, vaikka lupailin jo blogitonta päivää. Pahoittelen jo valmiiksi aloitteleville harrastajille, että tämän jutun juoni ei välttämättä aukene helposti.

Edistyskartoilta seurataan siis useimmiten Kuuta, koska muutoin edistyskartta muuttuu rakenteeltaan hyvin hitaasti. Hitaatkin muutokset olisi silti syytä ottaa huomioon, eivätkä kaikki muuttuvat seikat ole suhteellisesti ottaen sittenkään niin hitaita.

Eilisen kirjoitukseni kommenteissa viitattiin hitaasti tai nopeasti vaihtuviin edistyskartan nousumerkkeihin. Tämä voi tuntua mystiseltä jutulta, mutta meidän leveysasteillamme syntyneiden edistyskartan rakennetta sitovat samat lainalaisuudet kuin tunneittain tapahtuvia muutoksia hetken kartoilla. Monet ehkä tietävät, että on todennäköisempää saada nousumerkiksi vaaka tai neitsyt, kuin vaikka vesimies tai oinas. Tämä johtuu siitä, että kartan toisella puoliskolla merkit viipyvät nousussa paljon kauemmin kuin vastapäiset merkit. Jos nousuleijonia on aika paljon, on nousevia vesimiehiä samassa suhteessa vähän, koska on enemmän onnenkauppaa onnistua syntymään juuri kun tällainen nopeasti ohi vilahtava merkki sattuu olemaan nousulla.

Edistyskartoilla pätee siis sama ilmiö. Samat merkit pysyvät vuosikymmeniä nousulla, jos ne ovat näitä hitaita merkkejä. Jos siis nousumerkkisi on rapu, leijona, neitsyt, vaaka tai skorpioni, nousun merkkisi edistyskartalla vaihtuu hyvin hitaasti. Voi olla, että se ehtii vaihtua vain kerran elämässäsi. Esimerkiksi skorpioni saattaa pysyä nousumerkkinä hiukan alle 60 vuotta, ja neitsyt vähän alle 50 vuotta. Eräs ystäväni on nousukaksonen, mikä sekään ei ole kaikkein yleisimpiä nousumerkkejä. Hänen nousunsa vaihtui kuitenkin jo nelivuotiaana ravuksi edistyskartalla, mikä hän yhäkin on. Siis vain yksi muutos lapsuudessa.

Toisin on kuitenkin nopeasti vaihtuvien merkkien kohdalla. Laskujeni mukaan oinas ja kalat menevät ohi kaikkein nopeimmin, noin viidessä vuodessa, ja vesimieheltä ja härältä ottaa merkin ylittämiseen kahdeksan vuotta. Jos siis olet nousumerkiltäsi esimerkiksi kauris, käyt elämässäsi läpi kokonaisen kirjon edistyskartan muuttuvia nousumerkkejä, kuten sisareni joka on jo nouseva kaksonen.

Kun nousukohta kartalla kuvastaa ikkunaa ulospäin, ja nousun merkki tulkitaan yhdeksi tärkeimmäksi persoonan tekijäksi Auringon ja Kuun ohella, voidaan ajatella että edistyskartalla nousun merkin vaihtuminen on aika iso myllerrys. Ehkä jopa kolmasosa entisestä persoonastamme tavallaan joutuu uudelleen arvioinnin alle. Oma näkökulma muuttuu, maailmaa tarkastellaan toisenlaisesta sävystä käsin.

Kysyn siis teiltä, joilla omalla kartalla on hiukan harvinaisempi nousumerkki, millaisia muutoksia itsessänne voisitte yhdistää edistyskartan nousumerkin vaihdoksiin? Onko kenelläkään vastaavia pikakelaus-kokemuksia, jollaisiin edellisen jutun kommentissa viitattiin?

Avainsanat: ,

14 vastausta to “Nopeat ja hitaat nousut”

 1. Sanna Says:

  En tiedä, onko jousimies harvinainen nousu, ei varmaan. Mutta tähän soppaan lisäisin vielä yhden pikakelaus-mahdollisuuden astrologiassa omalta kohdalta. Tämän varmaan jakaa muutkin samoilla leveysasteilla syntyneet (eli pohjoisen ihmiset). Saan eri huonejärjestelmillä aivan erilaisia karttoja itselleni. Tein vertailevaa tutkimusta tällä viikolla ja jokainen järjestelmä heittää planeettakimppuni aina eri huoneisiin. Samat planeetat pysyy yhdessä, mutta huone vaihtuu milloin 6., 8. ja 9.huoneeseen ja toinen kimppu vuoroin1. ja vuoroin 10.huoneeseen. Mutta mikä jännintä kaksi eri karttaa ovat kuitenkin minua. Tai sitten ristiriitaisuus johtuu progekartasta… Mutta kuitenkin, toisella järjestelmällä esille saadaan julkiminä (työ, ystäväpiiri, harrastus) ja toisella minäminä (jonka tuntee vain mies ja lapset). Toisen kartan jutut kuvastavat minua nuoruudessa ja vielä muutama vuosi sitten ,ja toinen kartta kuvaa tällä hetkellä minua parhaiten. Mutta täytyypi vielä tutkia progekarttaa tarkemmin, joskin minulla nousun tutkiminen on hankalaa liittyen tähän alussa mainitsemaani hankaluuteen pohjoisella sijainnilla.

  • Sanna Says:

   Nyt kun olen tätä opetellut ja katsellut elämäni alkutaipaletta, niin astrocomin mukaan synnyin nousujouskarina, 6v nousu muuttui kaksosiin, 7v kauriiseen ja siitä 11v rapuun, jossa se on edelleen. Chironin ensimmäinen neliö ajoittuu sitten 12v. Melkoista myllerrystä :). Mutta eipä sitä kauheasti muista, miten sitä olisi ihmisenä muuttunut. Mutta tuon ajan kyllä muistaa muuten.

   • Tarja Says:

    Mitenköhän astro.comissa on nuo nousut laskettu, kun eiväthän ne voi vaihdella kartan toiselta puolelta toiselle? Sekoittaako pohjoisen asteet taas? Vai vaihtuvatko pohjoisessa progenousut todella noin? Kaipaisin asiantuntijaa!

 2. Rovatar Says:

  Minulla on tällainen hidas skorpioni-nousu, joka vaihtui jousimieheksi juuri siinä murrosikäni kynnyksellä. Samaan aikaan muuten Venukseni vaihtoi merkkiä kauriista vesimieheen ja Saturnus jousimiehestä kauriiseen :).
  Olin nuorempana enemmän sisäänpäin kääntynyt mietiskelijä ja luin lähinnä kaikkea ns. yliluonnollisista aiheista mm. ufoista, karmasta, jälleensyntymisestä jne..
  Murrosikähän nyt muutenkin on aika muutosten aikaa, mutta kyllä siitä alkoi enemmän sosiaalisempi ja jotenkin vapautuneempi aika.
  Ystäväpiiri laajeni huomattavasti ja koko ajan pikkuhiljaa minusta on tullut avoimempi ja avoimempi…ja tällä jousimies-nousulla mennäänkin loppuaika 🙂
  Aina kun tulee puhe horoskooppimerkeistä ja kerron olevani kauris, ei sitä tahdota uskoa millään..vastakin eräs työkaverini mietti, että onko sitten alkupään kauriit ihan erilaisia kuin peruskauris, koska ei tunnista minussa mitään kaurista. 🙂 Ja prog. Au:ni ja Merkkari ovat vesimiehessä .
  Tunnistan kyllä hyvin itsessäni kaurispuoleni, mutta skorpioni tuntuu joskus vieraammalta.

  • Tarja Says:

   Mielestäni sinusta paistaa jossakin määrin, rivien väleistä skorpionimaiset syvällisyys ja ehdottomuus, mitkä luen tämän merkin vahvuuksiin. Voi myös olla, että skorpionin ja kauriin kautta sinulla on taito näyttää vain se minkä haluat näkyvän, koska kumpaankin merkkiin liittyy kontrollointia. Joissakin tilanteissa nykyisestä progenousun merkistä voi olla enemmän etua 😉

 3. Leo Says:

  Minä oon nousu skorppari ja nousu vaihtui jousimieheksi 13 -vuotiaana. Muita muutoksia en keksi kuin, että kiinnostuin tosi paljon opiskelusta, musta tuli oikee hikipinko (no ei nyt ihan, mut innostuin tosissani lukemaan), lukio tuli käytyä ja yliopisto ja nytkin koko aika suunnittelen mitä ammatteja vielä opiskelisin jne.. Tämän lisäksi uskonnolliset miehet ovat jostain kumman syystä olleet jousimiesnousun aikana osa elämääni (rasittavaa alkaa olla) 😉

  Laskeskelin tuossa, että Jousimies nousu muuttuu Kauriiksi kun olen 60 -vuotias. 79 -vuotiaana Kauris puolestaan muuttuu Vesimieheksi ja vesimies Kaloiksi 85 -vuotiaana. Oinaaksi nousu muuttuu ollessani 88 -vuotias. Eli jos elän vanhaksi, niin ehdin vielä käydä läpi monta nousumerkkiä. 🙂

  Mulla on kaksi tytärtä, joiden nousumerkki on Oinas (6 ja 5 -vuotiaat). Kummallakin on proge. nousu menossa nyt jo puolessa välissä Härkää. Heidän ollessa 10 ja 11-vuotiaita nousut muuttuvatkin jo Kaksosiksi. He ainakin ehtivät käydä monta nousua läpi elämässään. 🙂

  • Tarja Says:

   Mielenkiintoinen ajatus tuo, että vanhoilla päivillä saisi sitten mahdollisuuden nopeampiin muutoksiin, kuinkahan mahtanee tuossa käydä…

   Minullakin on pikkutyttö, jonka nousukauris on sen verran lopussa, että on ehtinyt nyt jo veskarin puoleenväliin (ja siellä just Neptunus nousulla, huhhuijaa, ei ihme jos lukemaan oppiminen takkuaa..) ja saan minäkin sitten varautua melkoisiin äkkikäännöksiin.

 4. Elina Says:

  Mun nousuni on ihan Kauriin alussa ja ehtinyt nyt kaloihin.
  Nousumerkinvaihdokset ovat osuneet yksiin muiden progekartan merkinvaihdosten kanssa niin, että on vaikeaa erottaa, mikä johtuu mistäkin.

  Parikymppisenä, kun muutin omilleni asumaan uudelle paikkakunnalle lukion päätyttyä, nousu siirtyi Vesimieheen, Mars teki siirtymää Leijonaan ja Jupiter teki vaihdosta Rapuun. Ehkä vaikein ajanjakso elämässäni. Vesimiesaika meni pitkälti yliopistolla hyvin idealistisella ja kapinallisella asenteella. Mikään tavallinen ei tahtonut kelvata.

  Kun nousumerkki teki vaihdosta Kaloihin, oli samaan aikaan Auringon aika edetä Härkään. Itse huomasin selkeämmin heti tuon Auringon progeilun. Muutuin perinteisemmäksi, realistisemmaksi, materialistisemmaksi ja painoakin meinasi kertyä. Kärkevin särmä lähti selkeästi pois enkä jaksanut enää olla joka asiassa vastarannankiiski.

  Muutaman vuoden aikana olen muuttunut henkisemmäksi ja katsantokanta elämään on muodostunut uudelleen ja aika kalamaiseksi. Tiukkojen sääntöjen tai vastustamisen sijaan etsin vastauksia energioista, sielusta, karmasta, vastaavuuksista ja yhteyksistä.

  Tänä vuonna progekartalla on ollut sen verran elämää, että Merkurius on suoristunut ja samaa yrittää parhaillaan Saturnus.
  Kärsivällisyyttä on tänä aikana kyselty ja asiat on monesti edenneet yhtä nihkeästi kuin Merkuriuksen perääntyessä transiittina.

  • Tarja Says:

   Tässä on sama kuin päällekkäisten transiittien kautta, että moni asia vaikuttaa ja on keskenään ristiriidassa jne. mutta muutokset voisivat olla jopa vahvemman oloisia kun on muutakin myllerrystä ollut samaan aikaan.

   Että on parhaillaan progella pysähtynyt Saturnus? Tämä on luultavasti vuosien prosessi? Tästä täytyisi saada käyttöön ne positiiviset puolet ja käyttää hyväksi vahvan Saturnuksen aika. Vakiintuminen, kunnianhimon löytäminen, asioiden saaminen valmiiksi? Onhan näitä!

 5. Soile Naskali Says:

  Kopion suoraan Astrologian Taikan FB-sivuilta kommenttini tänne ja lisäsin muutaman tarkennuksen. Ehkä tämä on helpompi foorumi (voi kirjoittaa pidemmin) jatkaa aiheesta jos jota kuta kiinnostaa.

  Auttaako mielestänne progressiivisen nousumerkin nopea vaihtuminen persoonallisuuden kehittymisessä antamalla mahdollisuuden katsoa maailmaa toisesta näkökulmasta/vaikuttaa
  ulkoiseenkin olemukseen vai vaikeuttaako ”naamion” (sanan persoona alkuperäinen kr. kiel. merkitys ) vaihtuminen minäkuvan rakentumista? Tai jotain siltä välitä? Miten olette sen kokeneet?

  Hidasnousuisia on meidän leveysasteilla esim. Skorpioni ja Leijona, joiden proge-ask merkin vaihtuminen ensimmäisen kerran voi tapahtua vasta lähemmäs 50 v. (jos alkuasteilla syntynyt). Nämä ovat toki ”valmiiksi” kiinteitä merkkejä. Voisiko tästä sitten päätellä että näiden hitaasti progressiossa etenevien merkkien elämä on koko ajan samanlaista… kuten Facebookissa esitettiin? Kommentissa mainittiin myös että monet hidasnousuiset tuntuvat muuttuvan vain vähän..

  Ainakin nousu-Skorppareilla elämässä tuntua olevan hyvinkin suuria käänteitä – tai ainakin sisäisesti, syvyyssuunnassa, vaikka ei ulospäin paljon näkyisikään.

  Ja toisaalta, MC-IC-akseli ei muutu samaan tahtiin eli vaihtaa merkkiä eri tahtiin kuin AC-DC-akseli progeilussakin. Jos ajattelee että MC:hen liitetään myös tietoinen minä, ”wanna-be-this”, niin muuttuuko ihmisen tavoitteet vai oppiiko hän esim. uusia tapoja tavoitella niitä? Vai mikä muuttuu, ulkoisesti vs. sisäisesti, jos proge-ask liikkuu nopeasti? … On aina mielenkiintoista kuulla omakohtaisia kokemuksia.

  (Koska minulle on sanottu että kirjoitan aiheet ”kuoliaaksi”, niin kokeillaan nyt kysymysten esittämistä.)

  -Soile

  • Tarja Says:

   Noususkorpionien kohdalla voisi kyllä tsekata edistyskartan tapahtumat kun näitä isoja nahanluonteja tapahtuu, ehkä joku muutoksista osuisi progenousun merkin vaihtumiseen, mene-ja-tiedä.

   Tuohon MC jne kappaleeseesi toteaisin, että sekä-että, kaikilla tavoin, kukin henkilökohtaisella tyylillään. En usko että näitä voi standardisoida vain jompaan kumpaan (ulkoinen/sisäinen, tavoitteet/tavat).

 6. Soile Naskali Says:

  Taika kirjoitti blogissaan: Jos siis nousumerkkisi on rapu, leijona, neitsyt, vaaka tai skorpioni, nousun merkkisi edistyskartalla vaihtuu hyvin hitaasti. Voi olla, että se ehtii vaihtua vain kerran elämässäsi.//

  Jos katsoo mitä yhteistä noilla progresssioissa hitaasti etenevillä nousumerkeillä vaikuttaa olevan, niin niiden trad. merkkihallitsija ovat Valot (eli Kuu ja Aurinko) sekä sisäplaneetat (Merkurius, Venus ja Mars), nuo kaikkien nopeimmin liikkuvat.

  Jontopäätöksiä?

  -Soile

  • Tarja Says:

   Mielenkiintoinen pointti. Mars ja Venus hallitsevat tosin myös nopeasti muuttuvia oinasta ja härkää, eli ei voitane sittenkään vetää johtopäätöstä että sisäplaneetat (merkittävämmät persoonan tekijät) tai ulkoplaneetat (kollektiivisemmat vaikuttajat) olisivat ns. ongelman ydin.

   Tuohon ylempään keskusteluun vain nopeasti: mielestäni hitaasti nousevien merkkien ollessa progenousulla oma asenne pysyy vakaava. Muutoksia voi elämässään toteuttaa, vaikka oma asenne pysyisi melko samansuuntaisena.

   • Soile Naskali Says:

    Kuu ja ns. sisäpiiriläiset vaihtavat progeilussakin merkkiä nopeiten. Vaikka proge-nousumerkki ei vaihtuisikaan, niin sen hallitsijaplaneetta vaihtaa kyllä merkkiä ja vaikuttaa siten asennoitumiseen eli laittaa ihmisen katsomaan asioita eri näkökulmasta. Maailmankaikkeus ei ole staattinen, joten kenenkään kartta ei ole vain seisova vesi. :-))

    -Soile

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: