Liian lyhyt hame

Kirjailija Sofi Oksanen ja muusikko Maija Kaunismaa ovat nostaneet tapetille erittäin tärkeän aiheen teoksellaan Liian lyhyt hame. Vieläkin enemmän keskustelua voisi olla parisuhdeväkivallasta, perheväkivallasta ja lähisuhdeväkivallasta.

En yritä väittää, että nainen olisi aina uhri. Väkivaltaa tapahtuu kaikissa muodoissaan liikaa. Astrologin työssä aineistoa tästä ilmiöstä on kertynyt vain naisten osalta, koska asiakaskuntani on suurelta osalta naisia. Ikävä kyllä muutamia tapauksia väkivaltaisista parisuhteista on tullut tulkinnoissa esille.

Liikun vaarallisella alueella, mutta voimmeko astrologisten karttojen kautta yleistää parisuhdeväkivaltaan liittyviä tekijöitä? Näkyykö se tekijän kartalta, uhrin kartalta vai synastriassa? Väittäisin, että teemat on yleensä löydettävissä noilta kaikilta. Ne ovat yleistettyinä Marsin, Saturnuksen, Pluton, Uranuksen ja Chironin kovia kulmia toisiinsa. Painostus ja manipulaatio näkyvät usein Pluton teemoissa, ja varsinkin Pluto-Venus kuviot kertovat mustasukkaisuudesta. Myös Saturnus voi näyttää toisen elämän rajoittamista ja kovuutta. Mars ja Uranus toteutuvat siellä tekojen tasolla, eivätkä yksinään riitä näyttämään kuin yksittäisiä väkivallantekoja. Chiron kertoo kivusta.

Millainen astrologinen profiili on naisella, joka joutuu perheväkivallan uhriksi? Kovat teemat voivat näkyä jo uhrin kartalta, sillä esimerkiksi Marsin ja Pluton oppositiota ei tarvitse itse toteuttaa väkivallalla, vaan se voi tulla elämään toisen käden kautta. Tämä potentiaali ei kuitenkaan toteudu kaikkien ihmisten kohdalla, joilla tällainen esimerkkikuvio on omalla kartallaan. Ja kuvio voi olla toisenlainenkin; esimerkiksi Marsin ja Saturnuksen kontraparalleeli eli piilevä vastakkaisuus, ja toisen tekijän neliö Chironiin.

Minulle tuli mieleeni hyvyyden, hyväuskoisuuden ja idealistisuuden sudenkuopat. Kun ollaan vakuuttuneita, että rakkaus pelastaa, voidaan ajautua vaikka kuinka tuhoisiin ihmissuhdekuvioihin. Tätä ylenmääräistä hyvyyttä tai jopa uhriutumista edustavat ennenkaikkea keskeinen Neptunus ja kalojen merkki, mutta esimerkiksi joissakin vaaka-, rapu- ja jopa neitsyttyyppisissä naisissa saattaa olla piirteitä hyvyydestä, jota toiset käyttävät hyväksi väkivaltaisesti. Kysehän ei ole mistään satunnaisesta väkivallanteosta, jossa tekijä ja uhri eivät tunne toisiaan, vaan parisuhteen sisällä myllertävästä pahuudesta. Tämä naistyyppi jostain syystä ei lähde heti ensimmäisen iskun saatuaan, vaan uskoo vakuutteluja että mies muuttuisi. Tyypittelyissä ei tarvitse olla kyse Auringosta noissa yllämainituissa merkeissä, vaan ennemminkin esimerkiksi nousuvaaka tai Kuu neitsyessä.

Tämä on hyvin vaikea aihe. Täällä voidaan keskustella pelkästään mielikuvien tasolla, tai niiden kokemusten perusteella joita on elämän varrella karttunut. Kommentteihin voi jättää kirjoituksen nimimerkillä täysin luottamuksellisesti – kommentti siis tulee näkyviin, mutta ei omalla nimelläsi. Minulle saa laittaa myös meiliä, ja osoite löytyy sivut-välilehdeltä ja kotisivuilta www.astrologiantaika.fi

Millaisella naisella on liian lyhyt hame?

Avainsanat: , , ,

10 vastausta to “Liian lyhyt hame”

 1. Sanna Says:

  Tuon keskusteluun näkökulman, mikä voisi suojata väkivallalta ja hyväksikäytöltä, vaikka kartan piirteet (syntymäkartalla, lapsuudessa) voisivat antaa viitteitä uhrin elämästä (aikuisena). Vaikka saturnus voi aiheuttaa väkivaltaista käyttäytymistä, se voi myös suojata siltä. Vahva saturnus tuo elämään rohkeutta ja auktoriteettia luonnostaan. Venus vesimiehessä ei niin vain hyväksy perinteisiä rooleja parisuhteessa, vaan pitää kiinni omasta tilastaan ja vapaudestaan. Myös Pallas Athen voi tuoda Jeanne D´Arc tyyppistä asennetta elämään. Nämä ovat mahtavia vastapainoja sille, että chiron tekee aspekteja kaikkiin planeettoihin, pluto neliö aurinko vaikuttaa ihmissuhteisiin ja neitsyt kuu muistuttaa menneestä.

  • Tarja L Says:

   Olen samaa mieltä, varsinkin kotonaan tai ylennyksessä olevassa Saturnuksessa voi olla itseään korjaavaa elementtiä. Nuorempana ihailin Pallas Athene -asteroidia ja arkkityyppiä, mutta kun tajusin sen olevan pohjimmiltaan perimiehinen, minulle tuli asian suhteen identiteettikriisi ja Athenen kiilto kärsi kolauksen. 🙂 Mutta uskon viisaaseen ja tasapainoiseen Atheneen hameen pituudessakin.

 2. Tarja L Says:

  Hyvä, että otit puheeksi tämän tärkeän, mutta vaikean aiheen. Haluan kommentoida, vaikka en ole kovin kauheasti prosessoinut asiaa astrologisesti. Oppimani mukaan mikstuura väkivaltaan on erityisesti Mars-Saturnus-Pluto -kombinaatio eri muodoissaan. Uranus laajasti ymmärrettynä muiden astrologisten ”kovien gängissä” voisi liittyä enemmän henkiseen väkivaltaan.

  Väkivallan koen energiaksi, jonka voi jaotella moneen tasoon. Kulttuurisella tasolla se olisi Atlantiksen romahtamisen jälkeen maskuliinisen ja feminiinisen energian epätasapainoa. Eli feminiinistä ja ekologista energiaa tulisi nyt aktiivisesti työstää ja palauttaa tasapainottajaksi kapitalismille ja kommunismillekin. Astrologinen vastaavuus tälle voi olla jo ihan planetaarista tasoa. Lisäksi esimerkiksi köyhyydellä on yhä naisen kasvot maailmanlaajuisesti tilastollisestikin siinä missä alphauros Zeus-prinsiippi senkun mennä porheltaa. Mielestäni monet väkivaltaan johtavat tekijät johtuvat juuri köyhyydestä ja väärinkäytetystä Zeus-energiasta yhteiskunnassa.

  Seuraava taso on paikallisempi eli ns. ympäristötekijät, vaikka näitäkin voi varmasti selittää myös astrologisesti. Tähän liittyy ihmisen pyrkimys tiettyyn tasakoosteisuuteen ja koheesioon suhteessa lähiympäristöön ilmentyen tyypillisimmillään juuri sukupuolirooleista. Kolmantena tasona näen suvun vaikutuksen. Sukulinjojen yhtyessä syntyy erilaisia virtauksia ja yksilö ei kehity kuvussa, vaan niin esimerkiksi alkoholismi kuin taipumus väkivaltaisuuteen lukuisten muiden perittyjen ominaisuuksien joukossa on tutkailtavissa astrologisesta sukututkimuksesta. Jokainen kantaa perimäänsä 12. huoneessaan. Sukulinjassa tapahtuu muutoksia ja katkeamisia. Geenien hypätessä sukupolven yli samoin voi hypätä ”astrologinen perimä”/sosiaalinen perimä ilmentyäkseen myöhemmässä vaiheessa.

  Väkivalta on asia, jota voidaan muuntaa tiedostamisella ja eheyttämällä. Tietoiset valinnat ovat kierteiden katkaisemisen a ja o. Väkivallan kierrettä ei pitäisi vain katkaista, se pitäisi muuntaa rakentavaan muotoon, ettei se jää kytemään kulttuuriseen ja yksilön alitajuntaan, edelleen 12.huone ja Pluto yhteiskunnassa. Henkiset opettajat (esim. Eckhart Tolle) painottavat sitä, että yksilön pitäisi olla pohjimmiltaan vapaa egoistisista sidoksista kuten sukupuolirooleista. Eivät miehet ja naiset ole lopulta niin erilaisia, vaan e r i l a i s i a yksilöitä jokainen. Henkiset opettajat opettavat myös, että feminiinisen energian (eli naisten karrikoituna) tulisi olla selektiivinen siinä, mitä päästää sisäänsä, eli maskuliinisen energian suhteen (miehet karrikoituna). Ja kaikkea tätä väkivaltaisuutta leikkaa vielä erityisesti Suomessa laukaisija viina. Minkä tahansa astrologisen selityksen viinalle haluammekin antaa, niin usea väkivallan teko taitaa tulla tehtyä viinan tai päihteiden vaikutuksen alaisena.

  Väkivallan suhteen kiinnittäisin vaihtoehtoisena näkökulmana huomiota siihen, että tekijä tarvitsee apua, jotta hän saisi väkivaltaisuuden muunnettua positiivisemmaksi energiaksi. Uskon, että paha kyllä löytää uhrinsa tavalla tai toisella. Tiettyyn pisteeseen asti pahaa voi vastustaa puolustusasemista, mutta sellainen on pitkän päälle rassaava moodi. Se, mikä yhdelle on uhri, ei ole sitä toiselle lainkaan. Eli väkivallanteon vastuuta ei voi loputtomiin syytää uhrille, joskin uhri on velvollinen jos ei muuta niin vetäytymään mahdollisuuksien puitteissa pois väkivallan energiakentästä. Toimiessaan väkivallan peilinä, jos voimia on, olisi hyvä saada viestiä viranomaisten/auttajien suuntaan häiriköstä. Helpommin sanottu kuin tehty, jos pahuus jyllää parisuhteessa tai perheessä, yhteisön perussolussa eli kartan luustossa (IC-MC ja DC-AC -akseleilla)?

  Koen, että uhriksi voi joutua moni hameen pituudesta riippumatta, mutta eri asia on, kuka siihen jää alistumaan esimerkiksi tosiaan astrologisten merkkien viitoittamana. Väkivallassakin on pitkälti kysymyksessä voiman luovuttamisesta/ottamisesta suhteessa toiseen epäreiluin pelisäännöin. Erityisen huolestunut olen siitä, mitä kulttuuri suo nuorille miehille esim. kielenkäytön suhteen. Samaa se suo nuorille naisillekin, mutta tuntuu, että nyt naiset alentavat jo itseäänkin erilaisilla median pop-tunkioilla. Nainen on vieläkin useassa suhteessa heikompi astia. Sen kertoo kulttuurimme monissa eri muodoissaan. Tässä astuvat kuvioon mukaan ihmisten tietoiset valinnat ja valinnanvapaus yleensä, jotka muovaavat astrologisten vastaavuuksien tarttumapintoja.

  (Anteeksi Astrologian Taika, minä aloin kirjoittamaan filosofista esseetä, kun tarkoitus blogissa on antaa ytimekäs astrologinen näkemys! 🙂 )

  • Tarja Says:

   Täällä on tilaa myös esseille! Kiitos pohditusta näkökulmastasi!

   • Tarja L Says:

    Kiva kiva! 🙂 Jupiter-energiat luovat innostuksen tulta monien aiheiden käsittelyyn laajasti pohtien: Kuu Jousimies, proge-Kuu ysissä ja nataali-Kuukin vähäsen ysin puolella, mutta kyllä se tiivistämisen taitokin sanomissa on ihan tarpeellista harjoittaa aina välillä. 🙂

 3. meppe Says:

  taloudellista hyväksikäyttöä on ollut, lieneekö syy hänen 6 huoneen vaaka aurinko, venus vertex, kuunsolmu yhtymä 3 huone neptukseeni, hänen 11 huone, vesimies kheironin oppositio 12 huoneen leijona plutooni vai jupiterien oppositio minun härkä MC hänen skorpioni 6 huone?

  • Tarja Says:

   Rahan asioita tutkisin Pluton, Venuksen ja toisen huoneen kautta, löytyisikö näistä mitään. Jupiter toimii yleensä päinvastaisesti anteliaana.

 4. Carinha Says:

  Väkivallassa ja seksissä on kysymys hyvin samanalaisista energioista. En puhu nyt romanttisesta seksistä, vaan maskuliinisestä mars-seksistä, jossa jylläävät addrenaliini, testosteroni ja kiima.

  Okei, olen elämässäni tullut siihen vaiheeseen, kun seksin merkitys on vähentynyt. Sillä on siis ollut hyvin tärkeä rooli elämässäni joskus. Samalla huomaan kuitenkin elämääni astuneen uuden vieraan – väkivallan.

  Keväällä tulin ensi kertaa lyödyksi – se ei edes sattunut siinä tunnemyrskyssä. Lyöjää se satutti eniten, joka huomasi rikkoneensa pyhän lupauksensa ”olla lyömättä naista”. Mustelmia on tullut toki ennenkin; potkimisista, tönimisistä, kaatumisista, retuuttamisesta jne. molemmille osapuolille. Leipäveitsiä ei ole käytetty, vaikkakin näytetty…

  Mars, Uranus, Pluto, Saturnus ja Chiron ovat aspektoituneet kartallani ja varsinkin viime vuosien auringonpaluut ovat olleet vahvan Marsin aikaa.

  Meidän tapauksessa väkivaltaan päädytään helpoiten ”puutteessa”, kun seksienergia on jäänyt purkamatta oikeaa reittiä ja kun sattuu olemaan muitakin paineita esim. töissä. Olemme tästä puhuneetkin, eivätkä nuo sessiot ole kovasti parisuhdettamme nakertaneet. Ei ole voittajaa eikä häviäjää, kun vastus on mukavan tasaväkinen.

  Suhteemme oli alkuun hyvin seksivetoinen. Tuntuu jotenkin vääjäämättömältä siirtyä väkivaltaan, kun parhain kiihko arkipäiväistyy ja seksin harrastaminen harvenee.

  Uhri en ole, enkä sellaiseksi rupea. En myöskään koe olevani syyllinen, muuten kuin lähtemällä mukaan provosointiin, jonka tiedän usein päätyvän lopulta fyysiseen yhteenottoon, varsinkin alkoholin ryydittämänä.

  Luostarioppien mukaan seksi veltostuttaa, sen voi jokainen tuntea perusteellisen aktin jälkeen… Olen osittain siis valmis kuittamaan että ainakin osaan väkivallanteoista seksin puute altistaa. Seksiä nimittäin tursuaa niin paljon joka tuutista, ettei voi olla tuntematta, jos jää siitä osattomaksi.

  Jäi mietityttämään Mars-energian purkaminen positiivisella tavalla, jos se ei ole seksi, metsästys (tai tappaminen) niin mikä sitten? No, tietysti rankka fyysinen liikunta. Orgastinen lihastreeni tai puolimaraton, extreme-kiipeily käy hyvästä seksistä ja varmasti alentaa kynnystä ryhtyä väkivältaan.

  Niin sanoituille herkille ihmisille yleensä resepti on; viina, uskonto tai taide. Voisiko vastaavar resepti väkivaltaisille olla: seksi, urheilu tai metsästys?

  • Tarja Says:

   Kuten huomaat, olen monta päivää haudutellut viestiäsi, joka sai minut surulliseksi puolestasi. Pohdintasi olivat hyvin mielenkiintoisia, mutta silti mieleeni tuli, olisiko käytännön tasolla itsellesi turvallisempaa / terveellisempää lopettaa analysointi ja hakea apua. Väkivaltaa sisältävässä suhteessa ei kenenkään tarvitse olla.

  • Tarja L Says:

   Väkivalta aiheuttaa ja syöttää pelon ilmapiiriä, siksi henkinen ja fyysinen väkivalta on häijy kumppani elämässä. Itse en näe yhteneväisyyttä toisiinsa esim. seksuaalisuudessa ja väkivallassa. Toisen henkilökohtaista koskemattomuutta kaikilla tasoilla pitäisi pitää kultaisena ohjenuorana kaikessa vuorovaikutuksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: