Tulinen tie

Horaariastrologiaan tutustuneille on tuttu käsite Via Combusta, mutta ehkä kaikki eivät ole siihen törmänneet. Nimi tulee latinasta, ja tarkoittaa tulista tietä tai reittiä. Tällä nimellä kutsutaan eläinradalla kohtaa vaa’an merkin puolivälistä skorpionin puoliväliin asti. Tosin tästäkin on ollut vääntöä astrologien keskuudessa, että mitkä ovat ”oikeat” asterajat Via Combustalle. Mistäpä me astrologit ja harrastajat emme saisi vääntöä aikaiseksi? Useimmissa lähteissä alueeksi annetaan tuo vaa’an loppu ja skorpionin alku, joten pitäydytään tässä.

Via Combusta on alue, joka tulkitaan epäsuotuisaksi kun Kuu kulkee näissä asteissa. Se tuo aikaan epämääräisyyttä, epäselvyyttä, tuntemattomia tekijöitä ja jopa huonoa onnea. Horaariastrologiassa noudatetaan sääntöä, että karttaa missä Kuu on näissä asteissa, ei voi tulkita. Tänään voi siis horaarejakin vielä tehtailla, koska Kuu kulkee leijonassa.

Minä kysyin miksi? Miksi varhaiset astrologit pitivät tätä aluetta niin pahana? Löysin eräänlaista perinteiseen astrologiaan pohjaavaa logiikkaa aikani ihmeteltyäni tätä Via Combustan käsitettä. Aurinko ja Kuu eivät näistä merkeistä tykkää. Aurinko on alennuksessaan vaa’assa, ja niin on Kuu skorpionissa. Ne ovat heikoilla, ja voivat silloin osoittaa ennemmin huonoutta kuin hyvyyttä. Perinteisessä astrologiassa ns. pahoiksi tai epäsuotuisiksi planeetoiksi katsotaan Saturnus ja Mars. Saturnus on vaa’assa ylennyksessä, ja Mars on omassa merkissään skorpionissa. Ne ovat vahvoilla näissä merkeissä ollessaan. Ajan henkeä lukiessa kuppi kääntyisi epäsuotuisien voitoksi.

Via Combustaa ei ehkä nykypäivän astrologiassa paljoa käytetä, mutta jos horaariastrologiaan haluaa tutustua, on tämän alueen muistaminen olennaista. Tavallisessa syntymäkartan tulkinnassa tällä ei ole vastaavaa merkitystä, jolloin ei kannata huolestua, vaikka omalla kartalla olisi planeettoja täällä, kuten meillä nyt ovat Saturnus, Aurinko ja Merkurius. Tiistaina illalla Kuu aloittaa tulisen tiensä. Mielenkiintoista tuossa Kuun tulossa vaa’an puoliväliin on Saturnuksen poikkeuksellinen vahvuus, sillä Saturnus on tuolloin ylennysasteellaan 21° vaakaa.

Vastaavaa astrologista nippelitietoa kuin tämä Via Combusta on paljon. Vaikka näillä ei käytännön astrologiassa ole kenties suurta merkitystä, ei tämän kaltaista vanhaa tietoa astrologiasta kannata haudata. Joskus näiden miettimisestä voi saada oivalluksia. Via Combustan kohdalla huomasin jälleen, kuinka planeettojen vahvuuksien mieltäminen avaa tulkintaa.

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: