Ajan merkitys on pinnan alla

Oletko valmis syväsukellukseen? Nyt nenästä kiinni ja pinnan alle! Aurinko menee tänä iltana 23. lokakuuta skorpionin merkkiin noin puoli kymmeneltä. Hienoa merkinvaihdossa Auringon kannalta on, että tämä tapahtuu meillä Auringon omassa huoneessa, astrokartan viidennessä. Tämä antaa kirkkaalle valolle voimakkuutta, minkä varmaan kaikki ottavat mieluusti vastaan, edes symbolisella tasolla.

Voisin todeta sarkastisesti, että viime aikoina taivaalla on ollut vettä vähän. Astrosää ei ole oikein vastannut sateista syksyä. Nyt kun Aurinko siirtyy skorpioniin Venuksen ja Merkuriuksen perässä, on ainakin siirtymän hetki veden vallassa. Nousulla on rapu, ja Keskitaivaalla kalat. Tämä tietää tunteikkuutta ja vastaanottavaisuutta, mutta jos Auringon kautta skorpioni määrää ajan hengen, pysyvät emootiot kurissa. Skorpioni on kontrolloiva, tiukka ja ehdoton merkki.

Tulevan kuukauden (tarkoittaa 30 päivää, ei kalenterikuukautta) ajan laatu on mystinen, pinnanalainen, syvyyksiä tutkiva ja ammentava sekä salaperäinen. Skorpioniin liittyy huikea määrä vastakkaisuuksia, kuten esimerkiksi intohimo ja jäätävyys, epäluuloisuus ja lojaalisuus, musta ja valkoinen, syntymä ja kuolema, seksi ja selibaatti, takertuminen ja takinkääntäminen (skorpioni ei missään nimessä ole tuuliviiri, vaan tämä tarkoittaa syvällistä ja totaalista nahan uudelleen luomista). Nyt ollaan joko tai, ei koskaan sopivasti keskellä. Kyllä vai ei? Ei mitään harmaata aluetta välillä.

Skorpionin aika voi kertoa haasteista, sillä sen merkki ei ole yksinkertainen. Nyt on monikerroksisuutta, abstraktisuutta ja piilomerkityksiä tiedossa. Ei kuulosta tylsältä ollenkaan. Aika voi henkiä luopumista hävittämisen ja tuhoamisen tavoin, ei siis luovuttamalla lopettamista kuin esimerkiksi kalojen ajassa voisi olla. Skorpionissa on uudesti synnyttävää teemaa, kierteistä spiraalimaisuutta, kierrättämistä. Tämä on hyvin rikasta. Käsitteen upporikas täytyy kertoa juuri skorpionista, sillä niin loistavasti se kuvaa merkin pinnanalaista vaurautta. Rikkaus on miltei ennemmin henkistä laatua kuin maallista mammonaa.

Auringolla on skorpionin merkin läpi kulkiessaan pari tiukempaa haastetta, mutta vastaavasti seesteisiä ja rauhallisia hetkiä. Heti aluksi iskee kvinkunssi Uranukseen, ja marraskuun noin 6.-10. henkii puolitoistaneliö Uranukseen. Aika tiukkoja kyllä/ei tilanteita voi olla edessä, eikä näissä ehditä harkita. Skorpionin ajassa rikkauspuolella korostuu Jupiterin kulku vastapäisessä merkissä. Teeman luulisi tulevan esille jossakin muodossaan. Paljon muuta erikoista ei sitten eteen tulekaan, sillä esimerkiksi Mars ehtii kiinteästä leijonasta alta pois, eikä Auringon ja Marsin välille tule vääntöä neliöstä. Skorpionin ajan syväsukellus voi päättyä hyviin löydöksiin ja henkiseen tietoisuuteen, kun Aurinko tulee aktiiviseen neliöön Neptunukseen nähden. Tämä tapahtunee viikonloppuna 19.-20. marraskuuta.

Aurinkoskorpioneista tapahtumarikkaimman vuoden saavat ensimmäisen kolmanneksen eli alkupään skorpparit. Tuleeko haasteita vai mahdollisuuksia? Riippuu varmaan paljon asenteestakin. Pluto suosii nahanluonteja ja voimaantumista noin 27.10. – 1.11. syntyneille ensi keväälle saakka. Uranus saattaa tuoda ristipaineita juuri ensimmäisen kolmanneksen skorpioneille. Jupiterin mahdollisuuksia ehtivät parhaiten hyödyntää alun skorpionit, ja keskimmäisellä kolmanneksella syntyneiden etsikkoaikaa on kevät maaliskuun puolivälistä huhtikuun loppuun. Viimeisen kolmanneksen skorpionien täytyy pitää kiirettä ja tarttua onneensa keväällä vapusta toukokuun puoliväliin. Tämä voi olla vähän epäreilua, mutta kyllä alkumerkin skorpioneja voidaan koetellakin.

Talvella Saturnus pysähtyy vain puolen asteen päähän merkin alusta, ja sen varmasti tunnistavat he, joiden oma Aurinko on ihan alku-asteilla. Neptunukselta voi tulla arvaamatonta tunnelmaa näille samoille alun skorpioneille, ja se voi olla ihanaa tai liian herkkää. Myös he, joiden Aurinko on ihan skorpionin merkin lopussa, saavat tänä syksynä viimeisen neliökulman Neptunukselta, jolloin sen teemoihin on viimeistään tartuttava. Muutoin loppumerkin skorpionit saavat olla enimmäkseen rauhassa. Mars tuo kierroksia ja actionia koko merkkiin ensi syksynä elokuun loppupuolelta lokakuun alkuun. Ja lopuksi ei mikään helposti sulava sokeri pohjalla: Saturnus tulee skorpioniin ensi syksynä lokakuun alussa.

Toivotan rikkaita Auringonpaluita kaikille skorpioneille!

Avainsanat: , ,

2 vastausta to “Ajan merkitys on pinnan alla”

 1. Metsätonttu Says:

  Ollaankin tässä skorppari-pojan kanssa käyty läpi asioita avaruudesta Kreikan ja Suomen olosuhteisiin. Samalla on peilattu omaa olotilaa siinä kaikessa. Jotakin on ehkä puhdistunut, asettunut uomilleen. Turvallinen olo.

  Mutta nauratti kun luin tuota tulevaa syväluotaavaa aikaa. Pakenenko kaikkea tätä sotkua tässä omassani vai tartun vain ojennettuun kaipaavaan käteen. Lähden siskon luo Ruotsiin kokonaiseksi kuukaudeksi. Siellä ei tarvitse tehdä päätöksiä, olen ne kaikki siirtänyt Jousimiehen ajalle, ilmavampaan atmospfääriin. Nyt pakkaan mukaan tietokoneeni kirjoittamista varten. Paperia, värejä ja kyniä taiteilemista varten (se Auringon 5. huone) Mutta etupäässä annan aikani vesimies-siskolle. Itseriittoisena hänkin tärvitsee hemmottelua ja huomiota.

  Suomalaisen luonteelle on hyvä pysähtyä kiireisen sadonkorjuun jälkeen kuulostelemaan vähän tunteitaankin, katsomaan missä tässä mennään. Miten ’minä’ tässä yhteisössä sijaitsee? Järkeillä tulevan varalle.

  Sitä kai minullakin Merkuriuksen ja Venuksen yhtymä Nousumerkkiini herättelee.

  Annetaan talven tulla!

  • Tarja Says:

   Luulenpa ettei paikan vaihtaminen auta sisäisellä tasolla tehtäviin päätöksiin. Voihan olla, että etäisyys antaa paremman näkemyksen, ja asiat näyttäytyvät selkeämmin. Toivotan onnistunutta matkaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: