Auki ja kiinni

Nyt blogini aiheella on melkoisen pitkä ”toimintahistoria”. Yksi asia on johtanut toiseen, ja lopulta jäljet ovat vieneet tänne blogipäivityksen sylttytehtaalle. Näissä wordpressin tarjoamissa blogeissa on todella hyvät tilastot, joita en kuitenkaan jaksa tutkiskella kovinkaan usein. Välillä menee pitkiä aikoja, etten muista käydä kurkkaamassa, kuinka paljon blogin mitäkin juttua on luettu ja kommentoitu, tai millaisilla sanahauilla on tänne jouduttu. Muutamia päiviä sitten kävin ihan tarkoituksella tutkimassa luetteloita, sillä Taikablogi oli linkitetty Suomen Ammattiastrologien nettisivulle, ja halusin katsoa, oliko kukaan näiltä sivuilta päätynyt klikkaamaan blogiini. Ja silloin törmäsin suhteellisen poikkeukselliseen linkitystietoon: joku oli laittanut blogin linkin Vauva-lehden keskustelupalstalle.

Joku oli tuolla keskustelupalstalla kysynyt astrologiasta avautuvista kulmista, ja sitten joku toinen oli ystävällisesti laittanut linkin sivuilleni, josko sieltä (täältä) löytyisi lisätietoa. Olin otettu tästä huomiosta, ja näinhän nykyään netissä toimitaan; heitellään kysymyksiä ja toiset vinkkaavat, mistä tietoa voisi löytyä. Harmi vaan, että blogin hakukoneen taso ei ole ihan samalla tasolla taustatilastojen kanssa, ja kysyjä tuskin löysi kaipaamaansa vastausta.

Tässä oli siis syy, miksi otin esille nyt esille käsitteet avautuva ja sulkeutuva aspekti. Kysykää niin teille vastataan -tyyliin. Varmaan joku muukin on kummastellut, miksi astrologiassa ilmoitetaan planeettojen välisestä kulmasta, onko se avautuva vai sulkeutuva. Monella on karttaympyrän ohessa aspektitaulukko, jossa on pienellä piiperroksella mystisiä lukuja kuten 0S06 ruudukossa neliösymbolin alla.

Meillä Suomessa on käynyt sattumalta tuuri, että englanninkielisessä astrologiassa (ja siksi siis useimmissa ohjelmissa ja näiden karttatulosteissa) avautuvaa ja sulkeutuvaa kulmaa kuvataan samoilla lyhenteillä A ja S. Avautuva kulma eli A on lyhenne sanasta approaching (joskus myös applying) ja tämä tarkoittaa lähestyvää, tulossa olevaa kulma, jonka luonne on tiivistyvä. A-kulmassa tunnelma ja voima kerääntyvät kohti kliimaksia, eli tarkkaa kulmaa, esimerkiksi yhtymää. S-kulma on kotoisin sanasta separating (toisinaan myös departing) jonka merkitys on erottava ja loitontuva. Tällöin ollaan kliimaksin ohituspuolella, tasaantumisvaiheessa, jossa kulman voima vähitellen hiipuu.

Kulmassa katsotaan nopeamman planeetan liikettä suhteessa hitaampaan, ja transiiteissahan liikettä tekevät vain transitoivat planeetat kun syntymäkartta pysyy muuttumattomana. Esimerkiksi Kuu nopeana kulkijana käy kuukauden mittaan kaikki kulmat läpi, ensin planeettaa lähestyen, sitten loittonevana. Voi miettiä myös sitä, että samaan aikaan transiittiplaneetta voi tehdä useita kahdensorttisia kulmia; joitakin planeettoja lähestytään kulmissa, toiset voimat alkavat hiipua.

Te varmaan mietitte, onko sillä mitään merkitystä, onko kulma aata vai ässää, kun kulma on olemassa. Etenkin transiiteissa, eli tämänhetken planeettakulkujen kontakteissa omaan syntymäkarttaan, tällä on ratkaiseva merkitys. Avautuvassa kulmassa transiitti on voimakkaimmillaan, eli siis juuri hiukan ennen tarkkaa kulmaa tai aivan sen hetkellä. Sulkeutuvassa kulmassa transiitti saattaa olla teemana olemassa, mutta se ei välttämättä nosta enää uusia juttuja eteen. Olisiko tämä ennemmin sellaista sirpaleiden keräämisen vaihetta; pahin kiihko on mennyt ohi.

Saman logiikan olettaisi koskevan myös syntymäkartan tulkintaa, vaikka harvemmin tältä tasolta näkee kommentteja siitä, onko kulman luonne lähestyvä vai loittoneva. Paljon enemmän puhutaan orbista, eli minkä etäisyyden päästä kulma alkaa tuntua. Mitäs jos katsottaisi kaikki sitä karttaympyrän alla olevaa ruudukkoa, onko sinne merkityt kulmat (vaikka ihan kaikki pikkukulmatkin mukaan lukien) A-avautuvia vai S-sulkeutuvia. Ensinnäkin, kumpia löytyy enemmän? Onko jollakin planeetalla kulmat vain jompaakumpaa laatua?

Tulkinnallisesti avautuva kulma syntymäkartalla voisi kertoa aktiivisuudesta planeettaenergioiden toteuttamisessa. Ihminen, jolla on paljon avautuvia kulmia, on jossakin määrin enemmän ulospäinsuuntaava, koska hänellä on todennäköisesti tarve toteuttaa monenmoista. Sulkeutuvat kulmat ovat huomaamattomampia, ja niiden energia voi tulla esille vain tietyissä tilanteissa. Sulkeutuvien kulmien koskettamia asioita saattaa monesti punnita vain sisäisinä prosesseina, eikä sellainen välttämättä näy ulospäin toiminnallisesti. Ehkä sulkeutuvat kulmat jäävät latentteina helpommin jalkoihin. Tämä ei aina ole negatiivinen asia, sillä jos kahden energiatasoltaan vieraan planeetan välinen kulma onkin sulkeutuva, ei kovakaan kulma välttämättä näyttäydy yhtä laaja-alaisesti, verrattuna siihen kuin jos kulma olisi hyvin aktiivinen. Esimerkiksi omalla kartallani on hurjalta kuulostava Marsin ja Pluton oppositio puolen asteen tarkkuudella. Voisi ajatella, että elämäni olisi varsin risaista. Samanlainen vastakkaisuus on myös Marsin ja Uranuksen välillä; tämäkin on helposti liian räväkkä. Näistä Pluton kulma on sulkeutuva, Uranuksen kulma avautuva. Tunnistan hyvin Marsin ja Uranuksen tuomia asioita elämässäni (i.e. se on toiminut aktiivisena), mutta en koe Pluton vastakkaisuutta niin oleellisena.

Kuva-esimerkkien kulmat ovat tältä päivältä.

Mahtoiko tulla uudenlaisia näkemyksiä oman kartan kulmien toiminnasta? Onko karttasi tarkin kulma avautuva vai sulkeutuva? Oletko auki vai kiinni -tyyppiä?

Mainokset

Avainsanat:

15 vastausta to “Auki ja kiinni”

 1. Sanna Says:

  Olen näköjään tänä syksynä kauhean osallistuvalla päällä, kun taas tekee mieli osallistua keskusteluun :). Tämä oli mielenkiintoinen teksti! Minusta tuo sulkeutuva kulma on tosi haasteellinen asia ja onneksi sitä tohdin pohtia vain oman elämänkokemuksen kautta. Itselläni esimerkiksi chiron-mars on sulkeutuva, mutta kuten osuvasti sanoit, niin se on kokemukseni mukaan tietyissä tilanteissa syttyvä elementti. Kun taas chiron-aurinko on enemmänkin mun oma juttu, joka ei näy muille. Ja molemmat ovat kolmioaspekteja.

  Tuopahan haastetta oman kartan tulkintaan. Minulla kulmat jakautuvat melko tasaisesti avautuviin ja sulkeutuviin. Mutta miten ammattiastrologi tulkitsee näitä asiakkaille? Se olisi mielenkiintoista kuulla.

  • Tarja Says:

   On tosi mukava kun olet moneen juttuun kommentoinut, ja kiitän taas palautteestasi. On aika haastavaa ottaa aiheeksi tuollainen perus-perus astrologian seikka ja koettaa löytää tähän mielenkiintoinen näkökulma.

   Tulkintakysymys taas… 😀 sehän riippuu ihan kokonaisuudesta. Ainakin minä etsin ns. vahvimmat tai päällimmäisimmät kulmat, planeettojen, huoneiden, merkkien yms kautta, ja katson kokonaisuutta; mikä sopii joukkoon, mikä vahvistaa mitäkin teemaa, mikä taas pompsahtaa erilaisena ”silmille”. Tulisiko tästä vinkkejä suuntaviivoista?

   Ja muuten, muistin väärin sen ihan alkuperäisen kysymyksen. Kyllä sekin koski sulkeutuvia kulmia.

   Sulkeutuvissa voi olla omat haasteensa, kuinka niitä saisi paremmin tarvittaessa esille. Mielestäni haasteita on myös avautuvissa kulmissa. Minulla on Neptunuksella liuta hyviä kulmia ja yksi kvinkunssi, kaikki avautuvia. Mutta onko se hyvä että nepparin sumea energia virtaa ihan noin vaivattomasti? Jos osa siitä jäisi sisälle, uskon että olisin paljon ”henkisempi” ihminen… Astrologiassa ei siis mikään ole yksiselitteisen hyvää tai huonoa, helppoa tai vaikeaa.

 2. Rovatar Says:

  Jos otan vain nuo tarkimmat aspektit, alle asteen, niin löytyy Khiron avautuva kolmio Noususolmu , Jupiter yhtymä Asc ja se on sulkeutuva, Venus neliö Mc ja sulkeutuva, Mars neliö Uranus sulkeutuva ja Kuun ja Merkuriuksen avautuva oppositio.
  Noista jos otan yhden, niin Marsin ja Uranuksen neliö on se, jolla koen saavani hitaaseen Mars härkääni vauhtia ja toimintaa. Voiko olla sitten niin, kun se on sulkeutuva, etten ole ollenkaan kirjoissa mainittu koheltaja, onnettomuusaltis tai yhtäkkisiä raivonpuuskia saava.
  Saan kyllä sellaisia energiapuuskia, jolloin uudistan yhtäkkisesti monia asioita..mutta koen ne vain hyväksi tähän laiskaan ja mukavuudenhaluiseen oleiluuni 🙂
  Voi olla, että nuorempana olin rämäpäisempi ja silloin saatoin hetken puuskassa sanoa irti ystävyyssuhteitani..vanhat jääköön, en välitä, teen mitä haluan , ei kuulu teille jne..
  Nykyään osaan tunnistaa tuon energiapläjäyksen ja tiedän, että silloin on parempi alkaa johonkin käytännön työhön..johon purkaa sitä kiihtynyttä tarmoa. Muuten alkaa päässä suhisemaan ja pikkuhiljaa kiehumaan 🙂
  Ajattelin, että voiko olla , että nuo sulkeutuvat ovat jotenkin enemmän hallinassa tai hallittavissa..mutta avautuvat jollain tapaa vielä kuin hakusessa. Itselläni ainakin on vaikeampaa ymmärtää ja hallita noita avautuvia aspekteja. En tunnista niin hyvin niita ja ne tulevat jotenkin yllättäen tai yllättävissä tilanteissa. Voihan toki olla, etten vain muuten ehkä tunnista niitä itsessäni niin hyvin..

  • Tarja Says:

   Tuo on hyvin mielenkiintoinen ja ajattelemisen arvoinen näkemys, että sulkeutuva olisi hallinnassa, avautuva hakusessa. Jos ajatellaan aikajanana, sulkeutuva kulma on ollut täysi vähän ennen syntymää (liukuva käsite vähän ennen) eli ihan kuin omaisi sisäsyntyistä kokemusta asiassa. Loogista että tällaista olisi helpompi hallita? Avautuvassa kulmassa on tarjolla energiaa, ehkä jopa enemmän vaihtoehtoja, tehtävänä päätöksiä miten tätä ”uutta” voimaa suuntaisi. Hakemista voi siis tapahtua.

   Toinen juttu mitä voisi tuumia tässä yhteydessä on kokonaisuus, miten kulma ylipäätään sopii oman kartan kokonaisuuteen. Jos esim. nousulla on joviaali Jupiter, miten silloin toteutuu Marsin ja Uranuksen kova kulma. Kuka on vahva, kuka voittaa! Tällaisia mietteitä, jatkakaa te…

 3. Metsätonttu Says:

  Tuon jutun jotenkin olen oivaltanut avautuvan kuin uudelle alulle myös. Olen seurannut joskus nopeampien planeettojen kulmia, joten minulla on tuossa seinällänikin kulmat järjestyksessä. Kuvittelen yhtymän uudeksi asiaksi tai aluksi jollekin, a sekstiilin antavan vähän utopistisenkin kuvan asiasta, a neliö kertoo, että tilanne ei olekaan ihan yksinkertainen, a kolmiossa ongelma alkaa aueta kunnes oppositiossa se on vielä tarkasteltavana.

  S kolmiossa voi jo huokaista syvään, mutta s neliö teettää vielä töitä, kunnes s sekstiili on jo voiton puolella, lopussa kiitos seisoo kaiken työstämisen jälkeen.

  Kun jokin havaittava uusi asia lähtee käyntiin, on ollut mielenkiintoista seurata… vaikka välillä unohtuukin.

  • Tarja L Says:

   Tämä olikin oikein hyvä vinkki, taidanpa piirtää samanlaisen kuvion itselleni a-s -kaaresta.

   • Tarja L Says:

    Arkistojen kätköissä minulla näyttääkin olevan tämänkaltainen a-s -aspektikiekko, mutta sanallinen prosessointi eli merkitysten aktiivinen työstäminen on aina paikallaan.

 4. Tarja L Says:

  Kyllä oli taas ajatuksia herättelevä juttu, joten avaudunpa taas. 🙂 Mielestäni olisi varsin aiheellista ja perusteltua melko systemaattisestikin suhteuttaa aspektien avautuva ja sulkeutuva laatu analyysiin ja sitten tulkinnalliseen kokonaisuuteen. Kun jotain tällaista ainesta ottaa tavaksi tarkasteluun, niin kohta ei ”osaakaan” tai haluakaan tulkita ilman tätä hyödyllistä tasoa, koska astrologinen kuva ja vaihtoehdot tulevat tarkemmaksi ja kirkkaammaksi.

  Pääaspekteissa tarkasteltuna melko laajalla orbilla minulla Pluto tekee vain avautuvia kulmia, niin noin neljän asteen sekstiilit Kuuhun, Aurinkoon ja Merkuriukseen sekä myös avautuvan neliön Marsiin. Siis yksi kartan avainaspekteista muodostuu kartan nousumerkin sekä perinteisen että modernin haliitsijaplaneetan keskinäisestä avautuvasta neliöstä kuuden ja puolen asteen orbilla. Siitä ei mihinkään pääse, että jossain vaiheessa tällainen aspekti räiskähtelee auki. Toivottavasti osittain sekstiilien kautta kanavoituen. 🙂

  Myös Neptunus tekee avautuvia pääaspekteja. Siksi ehkä esimerkkienkin tasolla Neptunus-Kuu konjunktio (a) sekä Neptunus neliö Venus (a) ja Kuu neliö Venus (a) ovat saaneet palstatilaa, koska ne ovat aktiivisessa, ulospäinsuuntaavassa tilassa hakien paikkaansa. Tämäkin hässäkkä toivottavasti osittain kanavoituu Neptunuksen Auringolle ja Merkuriukselle tekemien avautuvien kolmioiden kautta eli kommunikoiden. Kuun ja Merkuriuksen kolmio on avautuva, mutta Kuun ja Auringon separoiva kuten myös Auringon ja Merkuriuksen yhtymä -aika tiukoilla orbeilla silti. Voi siis vetää johtopäätöksen, että erityisesti Merkuriukseni on hyvin avautuvaa laatua, ehkä liiankin. 😉

  Hyvä juttu, että Ammattiastrologien sivulta on suora linkki Taika-blogiin: taatun laadun merkki ja auttaa tietenkin blogiin löytymistä.

  • Rovatar Says:

   Itse lähtisin kyllä, jos alkujaan karttaansa tarkastelee, siitä, onko se ns. kasvattava vai jo helpotusta tuova aspekti. Enemmän koen hienosäätönä tuon avautuva/ sulkeutuva. Tyyliin..ommat sen särmän ja opit sen kanssa elämään tai teet kyllä töitä sen kanssa ja hamaan loppun asti :DDD
   Minusta ja huom. minusta ( Jupiter yhtymä Nousu ja ajatusmaailmakin Merk joukkari) siitä mikä kuvio se siellä omalla kartalla on? Neliö on kuitenkin eri kuin kolmio.
   Oppositio eri kuin sekstiili ja yhtymä eri kuin kvinkunssi. Puhumattakaan kartan muista suurista kuvioista. Omasta mielestäni kellään ei ole itselleen epäsopivaa kuviota, vaan kaikilla on juuri se mitä vailla hän on ja se, mitä pitäisi oppia ja olla onnellinen siitä hyvästä miten hieno ihminen on/ mitä hienoa omistaa tai jo osaa- elekää sanoko että siellä se jousimies merkkari taas saarnaa :DDD
   Minäpä kerron, miten teidän täytyy toimia, jotta olette juuri oikeanlaisia ihmisiä :))* nauraa partaansa*
   Mutta semmoista mietin, kun mie kuitenkin kyseenalaistan tämän astrologiankin aina välillä, en minä usko siihen , jos joku sanoo että olet tämmännen tai tommonen..kannattee miettiä välillä, olenko minä sitä mitä muut minusta sanovat ? Vai millaiseksi itseni tunnen? Näkevätkö muut minut samoin? Mennä toisen osaan ja katsoa itseään sieltä käsin..voi oppia paljon . Mutta ensin pitää kyetä mennä toiseen osaan…

   • Rovatar Says:

    Sori kirjoitusvirheet, Merk joukkari kun innostuu…ja jos ei avaudu, voin suomentaa :DDDD

   • Tarja L Says:

    Juu, moni muu merkki ei samaan tyyliin kykenekään innostumaan/ei näe ja koe kuin kuin Jousimies ja ”saarnaaminen” onkin merkin lahja. Erilaisuus on valttia ja rikkaus sekin, että monenlaisia katsantokatoja riittää. Se, että niistä pääsee yhteisöllisesti keskustelemaan ja jakamaan aatoksia on hyvin kehittävää eli mielekästä touhua varsinkin Jupiter-voittoisille. Minulla taitaa myös Uranus askendentilla (radix) toimia melkoisena kaikuluotaimena juurikin samassa asiayhteydessä.

    MInulle tämä blogi teksteineen ja kommentteineen pistää ajattelemaan uudelta kantilta ja hiomaan vanhaa tietoa. Se kysyy: Miksi ei näinkin? Johon monesti huomaan vastaavani, niin miksipä ei? Näin kävi avautuva,sulkeutuva -teeman kanssa. Tätä ei ole aktiivisesti integroitu useilla astrologian kursseillani analyyttiseen ja tulkinnalliseen osioon, mutta minä koin nyt ahaa-elämyksen yhteisöllisen oppimisen kautta ja en näe mitään syytä, miksi en hyödyntäisi tätä tasoa eli mielestäni se on pikkisen enemmän kuin hienosäätöä myös syntymäkartalla ei vain ennustavassa työssä. 🙂 Mutta tässäkin erilaiset arvotusmallit on rikkaus.

    Johan nyt toki eri aspektit ovat erilaisia. En tiedä millainen aspektioppi sinulla on, mutta minä miellän aspektit elementtien, laatujen ja eri elämänalueiden mukaan. Aspektit aina yhdistävät kaksi tai useampia huoneita, tapahtumien lavasteita, paitsi yhtymä tietysti joka yleensä purkautuu voimallisesti tietyltä elämänalueelta ellei tapahdu huoneiden rajalla. Eli pääaspekteista yhtymää lukuunottamatta kolmioita, sekstiilejä, oppositioita ja neliöitä vetää erilleen eri elämänalueet kartalla.

    Kolmioiden huoneita ja planeettoja sitoo aspektin elementti (tuli, vesi, maa tai ilma), joka mahdollistaa rakentavan, planeettoja toisiaan tukevan virtauksen. Neliöitä yhdistää sama tekemisen ja olemisen moodi (johtava, muuttuva, kiinteä), mutta koska tämä hajaantuu vähintään kahdelle hyvin eri elämänalueelle ja siellä toisistaan poikkeavalle olemiselle, tekemiselle (merkkisymboliikka esim. Oinas vs. Kauris, Jousimies vs. Neitsyt, Vesimies vs. Härkä), niin jännitteinen, dynaaminen, sopusoinnuttamista vaativa persoonan osanen on valmis. Sektiililiä sitoo ulospäin- tai sisäänpäinsuuntautuva (+/-) varaus ja suhteellisen lähellä toisiaan olevat elämänalueet joko hemisfääreittäin tai muuten kartta jaoteltuna esim. objektiiviseen/subjektiiviseen tai minä/muut jakoihin. Oppositiota repii toisaalta erilleen vastakkaiset elämänalueet, elementit sekä merkkisymboliikka, mutta myös täten sitoo kompromissien kautta toisiaan täydentämisen teema ja sama laatukin, jolloin aktiivisuutta syntyy tästä virtauksesta.

    MInulla ei hirveästi ole harjoitusta aspektien käsittelemisestä irrallaan elementti- ja laatuopista, jolloin matemaattisilla ja laskennallisilla määreillä avaruudessa eli pelkän kulman asteluvun perusteella syntyy aspekti. Mutta toki tässäkin oma itunsa on. Silloin kai geometrialla on määräävä sanansa asioiden laatuun ja sujuvuuteen?

    101-astrologia on kivaa! Mutta apua, taas liuskahti esseen puolelle! Jupiter, Jupiter… 🙂 On mukava vaihtaa sinunkin kanssa ajatuksia, Rovatar.

   • Tarja Says:

    Rovatar: astrologia ei vaadi uskomista, se ei ole uskonto minkä mukaan eletään (vaikka joskus aktiivinen harjoittaminen arkielämässä saa sen näyttämään tältä) vaan työkalu, jolla tutkitaan, esim. aikaa 😀

    Tarja L: upeaa kuulla että olet blogini keskustelujen kautta saanut elämyksiä ajatteluusi. Aspekteja voi tosiaan miettiä useasta eri lähtökohdasta, kuten sanoit, niin merkeistä ja laaduista kuin matemaattisemminkin. Synteesi näistä kaikista, tai edes olennaisimman esille kaivaminen, lienee tärkeintä. En osaa kuvitella konsultaatiossa, että kulmien ruotimiseen voi oikeasti uhrata näin paljon aikaa, mutta tämä tottakai riippuu asiakkaan astrotuntemuksesta ja -kiinnostuksesta.

   • Tarja L Says:

    Onpa huojentavaa kuulla sinulta Tarja ammattiastrologilta näkemys siihen, että konsultaatiossa on pakko nostaa oleellisimpia asioita esille ajankäytön huomioiden, kiitos. Olen jossain määrin taipuvainen pikkutarkkaan ja aikaavievään nysväämiseen, jos siihen moodiin antaudun, mikä ei taas astrologian ammatissa ole kovin ”kustannustehokas” toimintatapa pitemmän päälle -ainakin jos toimii yksityisyrittäjänä. Eli ammatillinen täydellisyyspyrkimys ja sen aiheuttama ”syyllisyydentunto” voi muodostua sudenkuopaksi väärinymmärrettynä. Näin on syytäkin tuumia, kun on oma proge-Aurinko Neitsyenä.

    Opinnoissani onkin nostettu tärkeimmäksi elementiksi juuri planeettapari tai niin monta planeettaa kuin johonkin aspektiin / kuvioon kuuluu ja näiden planeettaenergioiden ”yhteisvaikutus” avainsanoja hyödyntämällä. Eli big picture-energia, joka on asiakkaan helppo tunnistaa työstettäväksi ja tiedostettavaksi. Siksi en itsekään aina ala ruopata kaikkia aspekteja niin perinpohjaisesti, vaikka toisaalta haluaisi ”tonkia” kaiken mahdollisen saatavissa olevan informaation
    irti kartasta. Mutta tapauskohtaisesti joko big picture tai detailed tyyli. 🙂 Pikkuisen vain huolestuin Rovattaren kommenttin perusteella, että olenko antanut blogissa kuvan, etten ymmärrä tai vähättelen eri aspektikulmien merkitystä ja tärkeyttä, siitä pui tarkentava essee. 🙂

   • Tarja Says:

    Jokainen astrologi tekee tottakai omalla tyylillään. Nousujouskarina en pääse noista isojen linjojen maalailuista. Varmasti yksityiskohtien ”nysväämisellekin” on tilauksensa, mutta on hyvä tarkistaa asiakkaalta mitä hän oikeastaan on hakemassa. Monille kun riittää se, että onko sitä rakkautta luvassa. Eli valtava informaatiotulva asiaan perehtymättömälle voi ns. kääntyä itseä vastaan. Niin, ja en usko että kirjoituksiasi lukiessa voi saada kuvaa vähättelystä tai varsinkaan perehtymättömyydestä.

   • Tarja L Says:

    Kiitoksia mentoroinnistasi ja aatoksistasi Tarja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: