Pois Oravanpyörästä

Voihan työahdistus ja maanantainen fiilis? Iskeekö Uranustransiitti vai muuten vaan rakennemuutos elämässä? Ajatuksiani jäi vaivaamaan jo ekoilta kuuntelukerroilta tuon kotoisen reggaetaiturin letkeä biisi Juoksen vapaana kaupunkiin. Jos tekin kuuntelisitte mitä Lord Estillä on tilitettävänä, niin tavoitatte saman mielentilan.

Okei, tunnelman pystynee jokainen työelämässä mukana ollut allekirjoittamaan. Motivaatio on joskus enemmän tai vähemmän hukassa, ehkä jopa burn-out uhkaa. Mitä mieltä te olette, onko oravanpyörästä hyppäämisen tarve sisäsyntyistä vai ulkoisen paineen tulos? Eli näkyisikö jostakin astrologisen kartan rakenteesta mahdollisesti potentiaali tällaiseen fleximiä polkevaan käytökseen? Vai olisiko ennemmin kyseessä transiittivaikutus, esimerkiksi Uranus Keskitaivaalla, Uranuksen tai Saturnuksen puolitus, Jupiterin vapauttava kulma?

Ajatellaan vaikka kärjistettynä esimerkkinä heppua, jolla on kaurista kartalla, esimerkiksi Auringon tai nousun kautta, ja Kuu neitsyessä. Tällainen ihminen on yleensä työkeskeinen, eikä muutenkaan äkkinäiset ratkaisut ole tälle tyypille luontevia. En voi oikein kuvitella tällaisen ihmisen vaalivan haavetta loikata vapauteen, juoksemaan vapaana sinne kaupungille. Mutta voisiko kaverille tulla ”äkillinen mielenhäiriö” ison transiitin kautta, esimerkiksi Uranuksen neliöidessä Aurinkoa, tai Jupiterin ylittäessä Keskitaivaan? Totta puhuakseni en tiedä kumpaan suuntaan kallistuisin. Teknisesti transiitteja ajatellessa ei tuo mahdottomalta näyttäisi, mutta onko oman syntymäkartan rakenne niin kaikenkattava, että tuollainen reagointi olisi sittenkin liian vierasta?

Millainen ihmistyyppi on sitten toista ääripäätä, pienimmästäkin ärsykkeestä valmis pomppaamaan omille ehdoilleen, kenties ihan tyhjän päälle? Tuleehan teillekin mieleen oinaat ja jousimiehet? Nämä merkit myös Kuun, nousun ja Keskitaivaan kohdissa voivat tuottaa vaihtelunhaluisen tuloksen. Kaksostakin sanotaan kovin herkäksi kyllästymään. Onko teillä kokemusta kaksos-energista ja nopeista irtisanoutumisista? Ovatko kaikki muuttuvamerkkiset, myös neitsyet ja kalat, yhtä heiluvaisia? Jos tulen merkeistä oinailla ja jouskareilla on taipumusta äkillisiin ratkaisuihin, eikö leijonilla ollenkaan?

Mitä mieltä olette vesimiehen merkistä tässä yhteydessä? Vaikka sille koetetaan kovasti tarjota astrologiassa modernia hallitsijaa Uranusta, niin huomaan aina vesimiehen kohdalla jymähtäväni pitämään sitä kiinteänä merkkinä. Vesimiehessä minä näen enemmän vakautta kuin kyllästymisherkkyyttä, mutta kuulisin kovin mielelläni teidän kokemuksianne.

Tulisiko nopeasti pinnansa polttavalla yksilöllä pois hyppäämisen halu ihan koska vaan, vai onko sekin sidoksissa transiittien (tai edistyskartan muutosten) energioihin? Tarkoitan tällä lähinnä sitä, että onko syntymäkartan omaa vapautta rakastava rakenne tarpeeksi voimakas toimintaan koska vaan, vai tarvitaanko tähänkin isojen transiittien jelppiä? Voisiko yllätystekijä tulla OOB Uranuksen kautta?

Jos joku on omalla kohdallaan jakanut Lord Estin esittämät fiilarit ja polkenut fleximinsä viemäriin, oliko silloin transiiteissa syytä? Vai löytyykö omalta kartalta vahvistus?

Avainsanat: , , ,

7 vastausta to “Pois Oravanpyörästä”

 1. Susanna Says:

  Tämäpä tarjoaa mielenkiintoisen itsetutkiskelun paikan. Minun karttanihan on täynnä tuota turvakeskeistä ja tunnollista Rapu-Kauris -polariteettia. Mc on kuitenkin Jouskarissa ja siellä Jupiter ja Neptunus oppositiossa Saturnukseen. Miten se näkyy työhistoriassani?

  Jätin omasta päätöksestäni juuri erään kolmivuotisen projektin taakseni, siirsin sen muille harteille koska se kirjaimellisesti painoi omiani lyttyyn ja olen tietoisesti nyt sanonut eitä uusiin ehdotuksiin jotka merkitsisivät vain kalenterin täytettä kun olen luvannut itselleni tehdä siihen tilaa improvisoinnille jmutta myös vakavamieliselle nollaukselle, eli vastailen kysymyksiin missä olen mitä teen mihin matkalla. Kun katson taaksepäin, on työhistoriani kirjava ja katkonainen ja äärimmäisen surkea eläkkeen kertymisen kannalta. Työasioilla on ollut taipumusta kasvaa minulle hyvin raskaiksi ja olen aina mielelläni jättänyt eri periodit taakseni, ei ole ollut koskaan vaikeuksia lähteä tai kääntää uutta sivua. Yksi osa-aikainen työ kuitenkin minulla on pysynyt nyt kymmenen vuotta ja siitä en (vielä) haluakaan pois. Se sopii kuin nakutettu Neptunus/Jupiter/MC kuvioon liittyen taiteeseen ja opetukseen.

  En ole koskaan keskeyttänyt mitään työsarkaa syystä että se olisi tylsää tai ei tarjoaisi tarpeeksi haasteita, vaan usein syynä on ollut jonkinlainen jaksamisen loppuminen tai työympäristön tai työtehtävän aiheuttamat murheet, väsymys, stressi. Tunne että tämä ei nyt vain ole hyväksi minulle. Työssä kuin työssä olen kaurismaisesti hoitanut asiat viimeistä piirtoa myöden, mutta olen myös hoitanut ne likaiset pikkuhommat joita kukaan muu ei hoida eikä huomaa -jotka eivät kyllä ole arkkityyppiselle kunnianhimoiselle Kauriille tyypillisiä tehtäviä, juontaisiko juurensa Neitsyt Vertexiin vaiko siihen että Progella näyttää olevan kuutoshuone hyvin kansoitettu ja on ollut kauan ja taitaa tulla olemaankin, jihaa…

  Nythän minulla Uranus transitoi Ac-Dc -akselia ärpäkkäällä neliöllä joten ihmekös tuo jos ei tällä hetkellä kuuliaisuus nappaa, ja kaikenlainen autoritääristen hahmojen epäreilu vallankäyttö hiertää eikä ollenkaan huvita olla kiltisti.

 2. Hessu Says:

  Heh, mielenkiintoinen aihe taas kerran. Omakohtaisesti voin sanoa että kyllä transiitit vaikuttaa toteutuksen tasolla, vaikka syntymäkartta onkin voimakkaasti ’sitoutumaton’. Aurinko jouskari, nousuoinas etc. Erään suuresti arvostamani astrologin sanoin: ”sitoutumiskammoisin kartta mitä olen koskaan nähnyt”.

  Mutta asiaan, ja keskitytään nyt tähän duunipuoleen. Itsellä tuntuu olevan uudet alut ja uudet tuulet aina mielessä ja jos työ alkaa näyttämään mitä tahansa rutiinipuoltaan, alkaa se kyllästyttämään eikä sitä enää silloin tehdä hetkeäkään pidempään. Tämä näyttäytyi hyvin vuosituhannen alussa kun pluto pyyhkäisi ensin aurinko-jupiter-merkkari yhtymän yli jouskarissa ja perään MC:n yli joka on kauriissa. Auringon ylityksessä aloin kyseenalaistamaan kaiken toimimattoman ja tylsän ja elo muokkaantui melkoisesti. Työkuvioissa näkyi niin että sinänsä mukava duuni jossa oli etuisuuksia huomattavasti ja työksi riitti lähes vain läsnäolo, sai jäädä ja hyppäsin opiskelemaan ihan toista alaa joka vaan veti puoleensa. Kyllästyin siis tekemättömyyteen, haasteettomuuteen ja saman sorvin pyörittämiseen..

  Kun pluto oli MC:llä tuli taas pieni käännös työelämässä, mutta ei niin radikaali omien arvojen suodatus kuin aiemmin, hienovaraisempaa säätöä vaan.

  Nyt kun taas transiitteja on päällä niin että planeetat kolisee toisiinsa, ja isossa roolissa pluto ja uranus, vaihtuu taas kerran jutut. Ei kokonaan, vaan taas tarkastellaan että mikä kiinnostaa ja mikä ei. Taas lentää rutinoitunut työ pois ja kokeillaan josko lennokkaat ideat saisivat uutta tuulta alleen. Nyt siis tarkennetaan asioita jotka alkoivat tuolla vajaat 10v sitten..
  Ja siis tarkennuksena vielä, että teen useampaa duunia samanaikaisesti ja vielä päälle olen mukana hyväntekeväisyysproggiksissa. Ja useaa työtä en tee rahan takia, vaan vaihtelun takia – ja työmäärän koitan pitää pienenä että saisin mahdollisimman paljon vapaa-aikaa… Tai jos vielä tarkennettaan, teen vain sellaista työtä mikä ei tunnu työltä. Jos alkaa tuntumaan että on pakko tehdä jotain duunia, se on silloin lopun alku sille työlle.

  Eli johtopäätöksenä voisi sanoa että tällaisella rutiineja kammoavalla sitoutumisvammaisella jäytää koko ajan takaraivossa asiat mitkä ovat liian jumiutuneita. Mutta isot konkreettiset muutokset ja päätökset ovat järjestään toteutuneet isompien transiittien aikana. Ja edistyskartoista sekä niiden vaikutuksista en osaa sanoa yhtään mitään, ei ole riittänyt mielenkiinto tutustua 🙂

  Kamalin ja tappavin asia työelämässä olisi varmaan virka 🙂
  Ja ihmisuhteissa avioliitto, mutta se on sit oma juttunsa ;))

 3. Sirkku Says:

  Minä olen nuorempana vaihtanut työpaikkaa kuin mustalainen hevosta. Heti, kun oli sellainen tunne, että olen nähnyt tämän, otin lopputilin. Kumma kyllä, olen aina saanut helposti töitä, enkä ole päässyt nauttimaan työttömyyspäivärahasta, vaikka olen yrittänytkin. Vuorotteluvapaalla olen kyllä ollut kaksikin kertaa.

  Minulla on työn huoneessa Uranus ja Aurinko yhtymässä ja kaksosissa, ja ne molemmat ovat oppositiossa Jupiteriin Jousimiehessä ja kodin huoneessa. Olisin halunnut olla kotiäitinä ja muutenkin olen nauttinut nimenomaan kotonaolosta ja olisin halunnut työn, jota voi tehdä kotona.

  Sitten, kun tuli perhettä, oli pakko vakiintua. Ehdin jopa saada kaupungilta hopeisen ansiomitalin 20 vuoden palvelusta;) Suhtauduin siihen kyllä naureskellen enkä käynyt sitä noutamassa vaan sain sen postissa. Lopulta jäin eläkkeellekin ihan kunniallisesti täysin palvelleena. Ja virasta! Tunnen kyllä sukulaissieluisuutta tuota Hessua kohtaan, sillä virka ei todellakaan koskaan ollut tavoitteenani! Minulla on nousu Neitsyessä ja Kuu ja Mars ovat siihen tiukassa yhtymässä, olisikohan se Neitsyt minussa laittanut myöhemmällä iällä hoitamaan velvollisuuteni vaikka hammasta purren?

  Nyt olen ollut pari kuukautta eläkkeellä ja nautin ihan täysillä elämästäni. Nyt voin toteuttaa Uranustani ja tehdä kaikkea mukavaa hetken mielijohteesta:)

 4. Sanna Says:

  Minun syntymäkartta antaisi olettaa, että rakastan pysyvyyttä: au kauris, kuu neitsyt, merkurius kauriissa ja neitsyessä lisää planeettoja vaikka muille jakaa. Mutta kun tuo asc jouskari ja neptunus ihan MC kyljessä tuottavat kamalan ristiriidan. Pidän säännöllisestä tulosta ja turvasta, mutta säännöllinen työ on yhtä tuskaa. En kestä rutiineja työssä ja aina tekisi mieli tehdä jotain muuta. Mutta kiitos Hessulle hyvästä vinkistä tarkastella pluton liikkeitä. Kun ensimmäisen kerran tajusin, ettei tämä työ ole minua varten pluto ylitti MC:n, kun se ylitti ASC:n ajatukset vahvistuivat. Nyt pluto on yhtymässä Merkuriukseen ja olen tehnyt päätöksen muutoksesta ja varmaan sitten rytisee, kun pluto ylittää auringon. Mutta hitaasti hyvä tulee sanoo kauris, joka toivottavasti joskus uskaltaa repäistä vaikka taloudellinen tilanne ja muu elämäntilanne ei sitä mahdollistaisikaan. Kyllä se köyhäkin muuttaa elämäänsä, kun tarpeeksi kova transiitti käy päälle 🙂 🙂 ?

 5. Mateve Says:

  Minulle muutoksen toi ulkopuolinen maailma. Silloin v.92 Neptunus ja Uranus oli Aurinkoni päällä. Saturnus Vesimiehestä lähestyi Venusta ja Mc:lle Kuun noususolmu ja vielä ehkä tuo kertoi myös jotain, Ixion yhtymässä tr Vestan kanssa Vaa´assa. Pankkikriisi vei kaiken mitä omistin ja se oli minulle oikeastaan helpotus sen raskaan raadannan vastapainona. Täytin 50v ja samallahan oli se Chironin paluu ja samalla oli myös tuo Merkuriuksen yhtymä siihen, sanansaattaja tuomassa viestiä, ”kalkki maljan juomisesta” Leijonan II dek. Mutta se oli myös käännös, tutkimaan miksi kaikki tapahtui ja sitä myöten kokemuksen ja tiedon käyttämistä muillekin jotka joutuivat samanlaiseen tilanteeseen. Omat kokemukset antavat paremmat valmiudet kuin kirjoista lukemalla, voi vain tiedostaa elämän monimutkaisuutta ja miten selvitään tilanteista. Elän nyt hyvää aikaa ja nautin siitä että olen.
  Mateve

 6. Mervi Says:

  Aurinko yhtymä jupiter ihmisenä vaikkakin neitsyessä, aina se uusi ja tuntematon työ on mielessä, halu nähdä ja kokea jotain uutta on aina olemassa, olenkin vaihtanut työpistettä eri erikoisaloille uranuksen tai pluton transiittien aikan. Mc härkä pitää kyllä jnkv paikallaan ja olenkin sitä mieltä että maata paljon omaavalle ihmiselle täytyy tulla jokin transiitti että lähtö hakemaan uutta työpaikkaa tulee eteen.

 7. Lila Patrikainen Says:

  Olin vastaamassa tähän jo pari päivää sitten, mutta netti ei suostunut yhteistyöhön.

  Joka tapauksessa kyllästyminen työhön riippuu siitä, kuinka paljon se minua kiinnostaa. Kiinnostava aihe ja tehtävät voivat pitää minut innostuneena 15 vuotta, mutta jos tehtävässä ei enää opi mitään, niin sitten saatan kyllästyä kuin veitsellä leikaten ja siirtyä jonkin muun kiinnostavan aiheen pariin. Pelkän rahan takia minun olisi vaikea tehdä minkäänlaisia töitä, koska tympääntyminen tulee vastaan niin nopeasti, viimeistään vuodessa (testattu on).

  Ja ne strategiset mitathan olivat:
  Au-Kaksoset
  Kuu-Härkä
  AC-Rapu
  MC Vesimiehessä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: