R-riippa

Meillä on tänään 24. marraskuuta pysähtyneen Merkuriuksen päivä. Vikkelä planeetta tuli kääntymisensä asteelle aamuyöllä noin puoli neljältä, ja tuskin silloin vielä kauheasti ajatuksia virisi jos edes kylkeä käänsitte. Merkurius pysyy samassa asteessa iltapäivään noin paria minuuttia yli kolmeen saakka, ja tuosta hetkestä oikeastaan vasta voidaan katsoa sen perääntyvän. Se on menoa nyt taas, taaksepäin, ja tällä kertaa poikkeuksellisella tavalla koska Merkurius on OOB tilassaan. Tuo kallistuskulman tuolla puolen keikuttelu voi näkyä ylenmääräisyytenä ja ylilyönteinä, kaikenlaisessa määrässä ja laadussa poikkeavuuksina. Mielestäni Merkurius on tällä kertaa pysähdyksissäkin tuplasti sen ajan kuin yleensä käännöksissään, ja liittäisin tuon ilmiön yhteen OOB tilan kanssa. Saamme siis todellakin mielenkiintoisen perääntymisen ajan tällä kertaa.

Perääntyvän Merkuriuksen teemoihin ei voi olla vaikuttamatta, tai tuomatta lisävivahdettaan, pian tapahtuva osittainen Auringonpimennys, sillä kyllä me jo nyt olemme tuon tulevan pimennyssyklin sisällä. Mielestäni pimennyksen osallisuus vakavoittaa tilanteita ja saa ne entistä merkityksellisimmiksi. Siksi siis minusta tämän Merkuriuksen perääntymisen jaksossa ei ole ollenkaan kysymys vähän hassuista kommelluksista, joita usein sattuu perääntyvän Merkuriuksen aikaan, ei siitäkään huolimatta että perääntyminen tapahtuu huumorin merkissä jousimiehessä. En sitä sano, etteikö nytkin varmaan satu näitä avaimien katoamisia, puhelimien mykistymisiä (minulle kävi jo eilen näin), väärinkäsityksiä aikojen tai rahasummien kanssa tai ongelmia kulkupelien suhteen. Nämä ovat niitä tavallaan ihan normaaleja perääntyvän Merkuriuksen sivutuotteita, jotka eivät ole nyt pääosassa.

Mikä sitten on tämän perääntyvän Merkuriuksen tarkoitus? Veikkaisin jotakin siihen suuntaan, että meidän on mentävä syvälle ajatuksiimme ja tarkistettava näkemystämme. Perustelen tätä muutamalla seikalla. Ensinnäkin, kun Merkurius pysähtyi aamuyöllä, se oli meidän leveysasteillamme omassa kolmannessa huoneessaan. Tämä merkitsee ajattelua, viestimistä ja oppimista. Pysähtyminen loppuu ja perääntyminen alkaa kahdeksannessa huoneessa, mikä lasketaan sisäisten muutosprosessien alueeksi.

Sitten jäin miettimään Kuun vaihetta. Koska pimennys on pian käsillä, Kuu on nyt Merkuriuksen lähtiessä perääntymään vanhan Kuun vaiheessa. Meillä on Musta Kuu skorpionissa ja se käskee syventymään asioihin perusteellisesti, pohjia myöden. Skorpionissa ei ole mitään hätäistä, eikä mielipidettä muodosteta nopeasti ja pinnallisesti, vaan pitkän kaavan kautta. Vanha Kuu skorpionissa tarkoittaa monimutkaisia ajattelukuvioita; syyt ja seuraukset ruoditaan tarkkaan. Koska perääntyvä Merkuriuskin pohjimmiltaan merkitsee ajattelun tarkistamista, tarjoaa Kuun kierron aika siihen otollisen ajan. Kun Merkurius kulkee jousimiehessä, ei kyse liene niinkään teknisistä yksityiskohdista vaan koko näkökulmasta.

Pysähtynyt planeetta on erityisen voimakas, joten meillä on tänään vahvan Merkuriuksen päivä, jota sävyttää tunnelmaltaan Merkuriuksen tuleva suunta eli perääntyminen. Uudelleen arviointien prosessit lähtevät nyt käyntiin. Mielestäni tämä päivä sopii kaikenlaiseen tuumaamiseen, miettimiseen ja meditointiin (en ole asiantuntija, mutta voidaanko meditoidessa joutua liian syvälle?). Viimeksi kun Merkurius syksyllä perääntyi, meillä oli varsinainen Merkuriuksen oma päivä keskiviikko kyseessä. Nyt korostuu torstain kautta Jupiter; jousimiehen hallitsija, toivon päivä! Vaikka siis Mustan Kuun aikaan ja etenkin skorpionikuussa, Kuun alennuksessa, voisi olo tuntua synkältä ja toivottomalta, on tässä vihjettä siihen, että kunhan näkemys saadaan kohdilleen, on kaikki paremmin.

Nämä pohdintani eivät tarkoita sitä, että te kaikki olisitte jotenkin olleet väärässä ja näkökulmanne täytyisi kokonaan vaihtaa. Mielestäni kyse on tarkistamisesta, jotta meille kirkastuisi pohjimmaiset syyt, ja pysähtyisimme hetkeksi miettimään seurauksiakin. Joku saattaa kuitenkin huomata, ettei löydä katsannolleen riittäviä perusteita. Silloin tarvitaan vähän enemmän työtä uuden kannan muodostamisessa, mutta ollaan nyt Jupiterin päivänä optimisteja että kohta näemme, mitä olemme tekemässä ja miksi.

Löydöksellisen hiljaista ja meditatiivista pysähtyneen Merkuriuksen päivää kaikille!

Avainsanat: , , , , ,

10 vastausta to “R-riippa”

 1. piia Says:

  Mulla toi kaikki jokseenkin näkyy ja tuntuu. Huomaan sen itsekin, ja väliin saa sanojaan pidätellä oikein tosissaan ettei niin sanotusti rusahda housuun.. Koska sitä sotkua sitten siivoillessa.. En tiedä, ymmärränkö nyt oikein, mutta noita kirjoittamiasi huoneita kun katson mitä on missäkin ja kuinka ne osuu omalle kartalle, voisi vähän itkettää. Au Jousimiehessä, uranus Skorp. 3.s h, Kuu Kalat 8.s h, Merkurius Kauris… Ja onhan siellä vaikka mitä, ja oli miten oli, niin toi syyn ja seurauksen pohtiminen, ja tosi syvällä ryömiminen, asioiden (jollain synkällä mustalla tavalla) ymmärtäminen, kokonaiskuva, laajuus, jopa ihme agressiivinen energia tuntuvat nyt painavan päälle liiankin voimakkaasti. Tämän johdosta taidanpa pukea tunnelmaan sopivaa mustaa ja punaista ylle, pitää kai sulkea puhelin, myös pitää ovi kiinni, kunnes tyynemmät ajat koittavat, jotta en hätäpäissäni siivoile elämääni liian ankaralla kädellä.. Mrh.. 😀

 2. Sanna Says:

  Niin, ehkäpä sitä julkista viestimistä voisi karsia tänä aikana, jotta aikaa jää huomata tärkeämpiä asioita ja selvittää roikkumaan jääneet isot asiat. Televisio kiinni, sähköposti katkolle, puhelin äänettömälle ja antaa ajatusten tulla. Kääntäisin katseen sisäiseen viestintään, hmm, mukavaa.

 3. Sirkku Says:

  Eilen illalla sattui pieniä äkkinäisiä onnenpotkuja useitakin meille yhteistä iltaa viettäville, joilla on molemmilla tiukka Uranuksen ja Auringon yhtymä kaksosissa. (Tämä olisi sopinut eilisenkin teemaan, mutta laitan nyt tähän). Olen yrittänyt etsiä selitystä transiiteista, mutta en vajavaislla tiedoillani ole löytänyt. Olisikohan tuo Merkuriuksen pysähtyminen ollut vaikuttamassa?

  Kävi näin: meillä oli treffit Kulttuuriravintola Kivessä, jossa haastateltiin jotakin teatteriohjaajaa, josta emme olleet koskaan kuulleetkaan. Selvisi, että hänen ohjaamansa näytelmä ”Euroopan taivaan alla” esitetään vielä samana iltana. Ystäväni kuiskasi: ”mennäänkö sinne?”

  Haastattelun päätyttyä teatterilaisten seurueesta tuli nuori nainen pöytäämme, kertoi kuulleensa keskustelumme ja että hän voisi järjestää meille liput edullisesti. Niin sitten menimme hänen mukanaan alakerran lipunmyyntiin ja saimme liput ystävähintaan seitsemän euroa kappale.

  Esitys oli huikean hyvä, kertakaikkiaan! Se palautti uskoni teatteriin. ”Uudelleen arvioinnin prosessi” lähti käyntiin.

  Onnenpotku oli tietysti rahallisesti ihan mukava saada, mutta onnellisinta oli, että tuli nähtyä se esitys. Kävi myös niin, että ystäväni kainalossaan kantaman takin taskusta oli pudonnut aulan lattialle kasa erilaisia maksu-ja etuuskortteja, ja joku ystävällinen henkilö juoksutti ne perässämme lippuluukulle. Ja vielä: kotiin kävellessä huomasin, että minulla ei ollut hanskoja. Palasin Tillikkaan, ja siellä ne olivat tallella, lattialle pudonneina.

  Elämä on seikkailu:)

  • Tarja Says:

   Kohtalo puuttui ihanasti peliin! Ja ”yö-elämän” kierros kuulosti etäisesti tutulta 😉

   • Sirkku Says:

    Aivan. Joskus kaikki mikä voi mennä pieleen, todellakin menee pieleen. Eilen oli ilmassa jotakin Murphyn lain vastaista…:)

 4. Emelia Says:

  Minulla on Venus neliössä Merkuriukseen… olen nukkunut kohta viikon todella huonosti ja vähän.. tänään jo puhunut puhelimessa (yöllä ja aamulla) useamman tunnin ajan.. paljon vaikeita asioita joita pitäisi käsitellä, mutta joille ei ole oikein tapaa sanoittaa niitä.. Merkurius lähtee peruuttamaan Nousuni tuntumasta, 12. Huoneen puolelta ja siltä kyllä tuntuukin..

  Samoilla teemoilla menee varmaan loppupäiväkin… pimennystä itse tuossa mietin ja jotain siitä pitäisi varmaan omaankin blogiin kirjoittaa… pimenny osuu neliön Aurinkoni kanssa ja sen Nousu on 10. Huoneeni tuntumassa.. kaikki nämä ovat tässä yhdessä Nep neliö Nep viimeisen ohituksen kanssa päällä samaan aikaan..

  Mutta jo nyt on Merkurius tuonut elämääni vanhoja ystäviä ja lisää on vielä tulossa… 🙂

 5. orvokki Says:

  Mua kiinnostaisikin kuulla lisää Auringonpimennyksestä; syntymäkartallani MC 1’52 ja Uranus 2’24 Jousimiestä. Olen asennoitunut siten ja jostain syystä tuntuu että tämä voisi tuoda jotain positiivista ja ehkä nimenomaan ammatilliseen elämääni(?).
  Merkuriusteemat ovat myös olleet viime aikoina esillä, olen ottanut esille ja käsiteltäviksi jo hautautuneita asioita ja epäselvyyksiä, joihin toivoisinkin suhtauduttavan ’vakavasti ja syvällisesti tutkien, syitä ja seurauksia ruotien’..

  • Tarja Says:

   Pimennyksestä olisi tarkoitus tarjoilla jotakin huomenna, että pysykäähän sivuilla 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: