Pimennyksessä näkemystä tarvitaan

Pimennykset ovat täällä taas. Kun tänään 25. marraskuuta syntyy Uusi Kuu jousimiehessä 2°36’, noin kymmentä yli kahdeksalta aamulla, meillä ensimmäisessä huoneessa, tapahtuu uuden Kuusyklin alku sen verran lähellä Kuunsolmulinjaa jousimiehestä kaksosiin 14°15’ että tämä tietää osittaista Auringon pimennystä. Pimennyksen viesti ei ole yleensä kovin helppo, sillä sen tarkoituksena on kohdistaa tietoisuutemme johonkin tiettyyn tapahtumaan tai muutosta vaativaan seikkaan. Pimennys alleviivaa yleensä jo kartalta muutoinkin havaittavissa olevaa seikkaa, ja tarkoitan tällä esimerkiksi transiitteja, edistyskarttaa tai Auringon Paluuta.

Uusi Kuu on pimennyksessä samalla Super Kuu eli poikkeuksellisen vetovoimainen ja siksi vaikuttava. Vaikka pimennyksiin suhtaudutaan tutisuttavina tapahtumina, liittyy tähän voimalliseen uuden alun kohtaan useita positiivisia tekijöitä. Uutta alkua ei kannata siis pelätä, vaikka se joitakin ihmisiä saattaa saada tietoisiksi myös elämän haavoittavista puolista.

Sinällään Uuden Kuun tapahtuma jousimiehessä on tulevaan uskova ja optimistinen. Jousimiehessä tavataan tehdä suuria suunnitelmia tulevan varalle, eikä niitä ole nytkään syytä hiivistää, ainakaan useimpien ihmisten. Tällä pimennyksen hetken kartalla on näkyvissä dynaamisen alun merkkejä, sillä Aurinko ja Kuu ovat sujuvassa kolmiossa eläinradan tärkeimpään pisteeseen peruuttaneeseen Uranukseen, joka on siis jälleen oinaan alkukohdassa, Aries Pointilla. Vauhtia, intoa ja boostia löytyy heille, jotka rohkenevat aloittaa. Samaa voimaa henkii tarkka Marsin ja Pluton kolmio maamerkeissä, mutta tässä on edelleen sitä suorittamisen pakkoa mukana.

Varoituksen sana tulee Marsin ja Chironin jo väljenevästä vastakkaisuudesta, mikä on neliössä pimennyksen hetken Aurinkoon ja Kuuhun. Muuttuvien merkkien alun asteet ovat nuo kriittisimmät tässä ajassa, ja tämä kuvio saattaa voimistaa pimennyksen herättämiä teemoja heillä, joilla on tärkeitä kartan tekijöitä kuten oma Aurinko, Kuu, Kuunsolmut tai akseleita alku-asteilla kaksosia, neitsyttä, jousimiestä ja kaloja. Se miten ja mitä pimennys henkilökohtaisesti nostaa esiin, selviää todennäköisesti puolen vuoden kuluessa, ellei ole jo tullut aavistuksia tulevan suunnista. Muuttuvamerkkiset ihmiset usein nappaavat asiat pikkuisen etuajassa, joten tämä porukka voi katsoa viimeistä kuukautta taaksepäin; se saattaa olla valaiseva. Ei siis pimentävä.

Pimennyksen tapahtuminen ensimmäisessä huoneessa viittaa omiin asioihin, omiin päätöksiin, minun kiinnostuksen kohteisiini ja tarpeisiini. Huonesymboliikka voi tuoda terveysasiat esille, kipeästikin jos tuo Marsin ja Chironin vastakkaisuus kolahtaa lisäksi.

Meidän kartallamme Mars on erityisesti suurennuslasin alla, sillä pimennyskartassa nousee skorpioni, ja Mars hallitsee tätä merkkiä (myös moderni Pluto kannattaa ottaa mietintään mukaan kanssahallitsijana, ja planeetathan olivat jo valmiiksi tarkassa kolmiossa keskenään). Aurinkoa ja Kuuta määrää nyt yhä perääntyvä Jupiter härän merkin alusta. Jupiter tuo vapautumisen tuntua ja helpotusta neitsyille ja kaloille (ynnä jos on tekijöitä näissä merkeissä alku-asteilla), mutta melko haastavat kulmat kaksosiin ja jousimiehen alkuun. Erityisesti kvinkunssi Auringolle ja Kuulle pistää miettimään, onko meillä käsissä kaikki palikat ja tieto, kun uuteen alkuun koetamme räpistellä.

Kollektiivisesti ajatellen kaikille suomalaisille on koittamassa muutoksen aika. Kuunsolmulinja on ylittelemässä Suomen Aurinkoa jousimiehessä, ja samalla neliöi Kuuta ja Marsia neitsyessä. Ja näitä kahta kohta uhkaa Mars myös perääntyessään, eli Suomen kartan voiman ja vitaalisuuden kohdat ovat nyt tulossa tarkastelun ja kritiikin alle. Tämä pimennys kohdistuu tuohon Aurinkoonkin, koska Kuunsolmulinja on niin lähellä sitä. On meille väistämättä on tulossa muutosta korkeimpaan hallitukseen, mutta ehkä tässä ei ole vielä kaikki.

Saabinen symboli Auringonpimennykselle ja Uudelle Kuulle on Shakinpelaajat. Strategiaa tarvitaan, ja äkkinäiset harkitsemattomat hyppäykset saattavat kostautua pelin menetyksenä. Kun eilen Merkuriuksen pysähtyessä vouhotin näkemyksestä ja isojen linjojen ymmärtämisestä, niin symboli vahvistaa samaa suuntausta. Siirrot pitää olla suunniteltuja ja harkittuja, muuten ei yksinkertaisesti pärjää. Tämä vaatii malttia, ajatustyötä ja hahmotuskykyä. Vastustajaakaan ei kannata aliarvioida. Huomaattehan asetelman, kyllä tässä taitaa olla konfliktista tai ristiriidasta kyse.

Lukijoissa on varmaan useita, jotka minun laillani saavat maistaa tätä pimennystä. Minulla se on neliössä Aurinkooni, ja Mars on joku aika sitten ohittanut sen vastakkaisuuden. Jos jousimiehen alussa on tärkeitä planeettoja tai muita oleellisia kartantekijöitä, tai kulmissa tuonne muuttuvan laadun alkuun, kertokaahan millaisia tuntemuksia teillä on pimennyksestä. Onko suunta jo annettu, vai vieläkö arvailette? Asettaako aika teille paineita tehdä ratkaisuja ja nappuloiden siirtoja?

Avainsanat: , , , , , ,

17 vastausta to “Pimennyksessä näkemystä tarvitaan”

 1. Hessu Says:

  Jassåå, että tämäkin vielä 🙂
  Ei vaan, sopii jatkumoon, vahvistaa ja vie eteenpäin muutosta jota on isolla kädellä tehty jo tovi. Jos jotain merkitystä tästä pimennyksestä hakee, niin voisi verrata kenties niin että palapelin avainpalat joiden kanssa on oltu jumissa pitkään löytävät nyt paikkansa.
  Pimennys tapahtuu just eikä melkein nepparilla ja oppositiossa sattariin, eli kyllä tässä latausta mukana on.
  Sitten kun sotketaan mukaan muutkin isot transiitit, niin aika fakiiri saa olla jos tästä sopasta yksittäisen pimennyksen suorat vaikutteet kaivaa esiin 😉

  • Tarja Says:

   Tekisi mieli väittää, että tämä pimennys on pieniä perunoita sinun viimeaikaisiin transiitteihisi verrattuna, mutta parasta kai ettei ennusta mitään 😉

   Ulkoplaneettojen kohdalle sattuessa pimennykset ei ole yleensä niin merkittäviä, mutta tämä natsaa aika sopivasti tuohon oppositioon. Josko olisi aika nähdä, mikä on illuusiota ja idealismia, mikä totta ja konkreettista? Ja ehkä vielä tärkeämmin, pistää sinut selkä seinää vasten sen kanssa, teetkö velvollisuutesi vai seuraatko unelmaasi? Ja miten oppositiossa löytäisi sen tasapainon näiden kahden väliltä?

   • Hessu Says:

    Etkä uskokaan kuinka monella taholla tuo on ilmassa just ny.

   • Tarja Says:

    Taidanpa uskoa! Eteenpäin vaan…

 2. Lila Patrikainen Says:

  Pimennys ei sattunut sinänsä mihinkään tärkeään kohtaan, mutta Kuun alasolmu on kyllä tarkahkosti Aurinkoni päällä. Eilen illalla kuulin, että eräs tuttavanainen oli kuollut 39-vuotiaana. Tämä nainen on aiheuttanut niin paljon harmia minulle ja kaikille lähellä oleville ihmisilleen (joilla on ollut taipumus kuolla), että taitaa olla melkeinpä ensimmäinen kerta eläissäni, kun olen jonkun ihmisen poismenosta lähinnä helpottunut.

 3. Emelia Says:

  Myös minulla tämä Pimennys on neliössä Aurinkooni.. Pimennyksen Asc on yhtymässä Keskitaivaalleni ja Mc neliössä IhmissuhdeAkseliin…

  Kun tähän lisätään usemmat muut omille kartoille osuvat tekijät, tämä taitaa olla tämän vuoden vedenjakajia.

  • Tarja Says:

   Natsaapa moninkertaisesti, että siitä vaan vettä jakamaan 😉 Luuletko että olisi venus-sorttinen juttu kyseessä? Vai Au?

   • Emelia Says:

    Taitaa olla molempia… liittynee sekä ystävyyssuhteisiin, sosiaalisiin suhteisiin ja myös Venus/ Mars -suhteisiin… Mars on Auringon tuntumassa edelleen.. eilen oli viimeinen Nep neliö Nep ohitus, mikä yllättäen kyllä toi selvyyttä joihinkin asioihin.. 🙂

    Pikkuhiljaa tuntuu että olen jälleen sosiaalistumassakin.. 🙂

 4. meimi Says:

  Öh… anteeksi jälleen kerran maalaisuuteni, mutta mitä astetta mun pitää kattoa, 14 vai kahta astetta? Kahdessa asteessa Jousimiestä on Merkurius, kolmessatoista asteessa Mars. Ja siinä välissä Aurinko.

  • Tarja Says:

   Rakastan näitä hyviä kysymyksiä! Pimennyksessä orbi on suurempi kuin esimerkiksi transiiteissa, etenkin jos pimennyksen alle jäävä planeetta on Aurinko tai Kuu, tai jos se osuu akseleille tai oman Kuunsolmulinjan tuntumaan. Tärkeämpää on, että pysyy samassa merkissä, sillä silloin pimennyksen ”luonne” kohdistuu voimakkaasti. Ensisijaisesti voi katsoa pimennysastetta, mutta kun Kuunsolmulinja on olennainen osa pimennystä, myös sen voi ottaa huomioon ja kaikki tekijät, mitä jää pimennysasteen ja Kuunsolmulinjan väliin. Niinkuin nyt sinulle tuo Aurinko. Ihan tarkasti tulee Merkuriukselle, mutta pimennyssyklissä ovat nyt mukana kaikki jouskariplaneettasi niin tässä kuin tulevissakin pimennyksissä, koska ne tapahtuvat jousimies-kaksonen akselilla. Ensi kesäkuussa osuu sittemn Marsille ja Auringollekin hiukan tarkemmin kuin tämä. Prosessit ovat alkamaisillaan?

 5. Sanna Says:

  Syntymäkartalla oma Kuu on 0 astetta neitsyttä. Transiittina Kuu on vielä skorpionissa tällä hetkellä.

  Syntymäkartalla Kuu ei sijaitse kovin mukavassa paikassa, mutta otetaan pimennyksen viesti (neliö) vastaan sellaisena kuin se tulee. Mutta vielä en osaa hahmottaa tätä pimennysasiaa niin hyvin, että voisin pohtia tätä tarkemmin.

  Uusi kuu neliöi minun kuun yläsolmua ja on sekstilissä saturnukseen. Kaikki nämä kohteet ovat samassa huoneessa (kuin oma Kuukin). Mutta rohkeana toivon pimennykseltä kannustusta ja vahvuutta edessä olevissa muutoksissa.

  • Sanna Says:

   eiku en minä tiedä…. mutta kuitenkin, tämä on mielenkiintoista, pistää aivot hyrräämään.

 6. meimi Says:

  Kiitos vastauksesta! Mulle nämä pimennysasiat ovat vielä aika pimennossa. Täytyy tarkkailla tilannetta.

 7. Fiine Says:

  Minulla on Mars sekstiili kuu ja aurinko. Pluto sekstiili kuu ja aurinko. Kuunsolmu neliö Mars.
  En tiedä mitä merkkaa, mutta toivottavasti alkaisin jo saada kunnollista apua sairauteeni.

 8. Rovatar Says:

  Merkuriukseni ( jousimies) ja Kuuni ( kaksonen) oppositio osuvat tuohon pimennyksen ja Kuunsolmujen väliin.
  Mars ja Pluto tekevät sekstiiliä omaan Neppariini 11h ja Uranus neliö Aurinkoni ja tänään ihan tarkkana Jupiterin kolmio Aurinkooni..
  ja olen ihmettellyt ihan itseäni,
  -mikään ei saa minua stressaantumaan, olo on rento ja hyvin joustava, sopeutuva.
  Eilenkin tapahtui vaikka mitä yllättävää, mistä olisi voinut alkaa pulttaamaan, mutta ei, minä vain mietin, että kyllä se siitä..mitä turhia miettimään, kaikki sujuu kyllä…
  Nyt niinkuin ensimmäisen kerran oikein tajuan, mitä hyvää Jupiter voi tuoda! Ihanan positiivinen ja rento mieliala! Eikä tarvitse yhtään pingottaa…vaan se on jossain sisältä tuleva..
  Täytyy nauttia tästä nyt…:)

 9. Ajatus Says:

  Pimennys osui parin asteen päähän yläsolmustani. Jännä sinänsä, että samana päivänä osallistuin ensimmäistä kertaa opiskelukaverini kanssa erään opiskelijaryhmän pikkujoulukemuihin ja tapasin siellä muutamia uusia ihmisiä. Aika näyttää, solminko tietämättäni jotain sellaisia kontakteja, joilla on merkitystä oman polkuni kannalta. Nappuloiden siirrot ovat kyllä itselleni merkityksellisiä juuri tänä aikana, kun pitäisi tehdä päätöksiä työelämän ja opiskelun jatkamisen suhteen…odotan mielenkiinnolla tuleeko siitä oikeasta suunnasta lisävinkkiä, näkemys on vielä vähän hämärä. 🙂

 10. Cleo Says:

  Tuo pimennys osuu neliöön kuunsolmuilleni, ja samallahan solmujani kohtaa siis myös Mars ja Kheiron.
  Jännästi tuo pimennyksen Aurinko osuu tarkalleen yhtymään proge-karttani Kuun kanssa, minkä lisäksi paikallisen pimennyskartan ( en asu Suomessa ) MC osuu tarkalleen natal-Venukseni joka on syntymäkarttani hallitsija !!!
  Ja terveysasiat ovat ja ovat olleetkin tapetilla jo pidempään.

  Kriiseillyt olen urakalla, mutta nyt on uutta intoa ja elämänhalua todellakin suurten suunnitelmien myötä, jotka vaativat myös sitä kovaa työskentelyä ja sitä varsinkin siis, oli miten oli.
  Tämä pimennys on niin tuntuva että oksat pois !!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: