Pyrkimyksiä julkikuvaa kohti

On varmaan painajaismaista olla bloggarin kaveri kun ei koskaan tiedä minkä seikan tai tapahtuman tämä (minä) esittelee kaikelle kansalle päivityksessään. Tai ehkä vielä pahempaa, jos ottaa kartan esimerkiksi. Niin minä aion taas tehdä. Tarkemmin sanottuna otan esille kaverini tavan tulkita omaa karttaansa, koska siinä on pointti, jota haluaisin teidän toistenkin pohtivan.

Pointti koskee Keskitaivaan akselia eli MC:tä. Tuo kohta horisontin yläpuolella näyttää suuntaa. MC:n merkki kertoo siitä, mihin on jatkuva pyrkimys. Oletan että kaikkien sisimmässä jäytää ikuinen liike tuota suuntaa kohti, mutta samalla koemme riittämättömyyttä ihan kuin tuo MC:n merkin maailma aina livahtaisi ulottumattomiin, yrityksistämme huolimatta.

Muun kartan kokonaisuus pitää meitä erossa Keskitaivaasta. Me emme voi mitään sille, että asenteemme ilmenee meistä nousuakselin kautta ja toiset ihmiset havaitsevat tämän selkeämmin kuin Keskitaivaan. Aurinkokin paistaa yleensä ihan jossakin muualla kuin Keskitaivaalla, ja antaa meille toisaalla valmiuksia toteuttaa tahtoamme, minuuttamme ja luontevinta osaamistamme. Vaikka me siis olisimme ihan sinut Aurinkomme merkin kanssa ja tuntisimme sen omaksemme, silti osa meistä tahtoo suunnata toisaalle. MC:llä on se areena, minne haluamme.

Kaverini kutsuu tätä wanna-be merkiksi, sellaiseksi haluisin-olla -alueeksi. Ikään kuin meillä olisi tarve kasvaa omasta kartastamme ylitse, aikuisemmaksi, kohti suuntaa ja päämäärää. Wanna-be alue koskee julkista kuvaamme, saavutuksiamme, statustamme, toisten arvostusta ja elämää ulkomaailmassa. Usein nämä pyrkimykset tulevat esille urapyrkimysten kautta.

Ajatellaanpa wanna-be-vaakaa, joka pyrkii saamaan julkikuvansa tasapainoiseksi, hillityksi, viehkeäksi, toisia huomioonottavaksi ja mukavalla tavalla sosiaaliseksi. Moni haluaisi esiintyä maailmassa tunnettuna noista määreistä, mutta wanna-be-vaa’alle se on jatkuvaa pyrkimistä tähän suuntaan, joskus jopa niin ettei aina itsekään tiedosta käytöksensä riippuvaisuutta tuosta suunnan hausta. Privaattielämässä voidaan sitten kuohahdella ja käyttäytyä vähän itsekkäästi tai lapsekkaasti (tämä puoli kumpuaa sieltä IC:n oinaasta), mutta näitä puolia itsestä ei mieluusti kylillä huutele. Tähän suunnan merkkiin liittyy tietty ”pyrkyryys” mikä joskus lipsahtaa siihen, että käytämme merkin huonompaa antia huomaamatta välineenä suunnan tavoittamiseen. Vaa’assa näitä voisivat olla toisten liiallinen miellyttäminen tai huoli julkikuvan säilymisestä tahrattomana.

Ehkä tuo haluisin-olla merkki avautuu sen oman kartan kautta parhaiten. Minulla Keskitaivas on skorpionissa, ja olen joskus itsekin kyseenalaistanut, haluaako kukaan olla tunnettu näistä piirteistään. Tunnistan joitakin puolia skorpionista, joihin minäkin taidan pyrkiä, esimerkiksi tutkimattomuus, monisärmäisyys ja ainutkertaisuus. Kaipa minä tahdon jättää itsestäni unohtumattoman kuvan. Ja on ihan selvää, että välillä pyrkimyksestä paistaakin enemmän skorpionin pahamaineiset ikävät puolet. Ehdottomuus, vaikeaselkoisuus, kostonhimoisuus ja keskittyminen psyyken syvyyksiin on nolosti todettu. Omalla kartallani tuo Keskitaivaan alue on Neptunuksen läheisyyden vuoksi häilyväistä ja epäselvää. Ehkä tuo on osasyy siihen, että tunnistan tämänkin esimerkin kautta edistyskarttani rakenteen paljon konkreettisemmin. Progessa olen wanna-be-kauris ja haluaisin niin kovasti olla järjestelmällinen, jalat maassa, ammatillisesti kunnioitettu ja vastuullinen.

En minä silkkaa ilkeyttäni kaiva esiin kunkin käytöksen huonoja puolia. Näen tässä kasvun ja kehittymisen potentiaalia, kun tiedostaa oman Keskitaivaan merkkinsä maailman kaikki puolet, ja keskittyy vaalimaan enemmän niitä myönteisiä puolia.

Mikä sinä haluisit olla? Tunnistatko itsessäsi toivetta tuon merkin piirteiden toteuttamisesta? Onko liian vaikeata analysoida itseään niiden seikkojen osalta, missä merkin henki ei näy aina suotavalla tavalla?

Avainsanat:

39 vastausta to “Pyrkimyksiä julkikuvaa kohti”

 1. Päivi Hakala Os Tasala Says:

  tjaa, mulla ymmöärtääkseni on mc härässä. aloimpa lukemaan härän luonnekuvausta, ja sieltä nousee noita ”haluaisin” juttu; järjestelmällisyyttä!

  mutta taitaapi haaveeks jäädä 🙂

 2. Kirsi Says:

  Allekirjoitan kyllä täysin tämän näkökulman MC:stä, näin olen sitä itsekin tulkinnut. Omalla kartalla on MC Härässä, ja kyllä se aika monipuolisesti edustaa niitä asioita mitä tavoittelen ja MITEN haluaisin tavoitteisiini päästä.

  Astro-tv:n aikana huomasin mielenkiintoisen ilmiön. Yhteyttä ottaneet asiakkaat toisinaan arvuuttelivat merkkejäni, ja Härkä oli ehdoton arvaussuosikki. (Minulla ei ole mitään muuta Härässä kuin MC). Se oli mielestäni outoa, koska normaalisti minua epäillään Jousimieheksi tms. ei ikinä Häräksi tai muuksi maamerkiksi (eikä maata kartallani juuri olekaan, ei yhtään planeettaa).

  Luulenkin että tuolla lailla julkisen median läpi nähtynä ASC jää huomaamattomammaksi (kuin suorassa kontaktissa) ja MC onkin se mikä loistaa lojottaa näkyvimpänä yleisölle. Näin ollen se julkisuuskuvan osoittimeksi myös sopii.

  • Tarja Says:

   Mielenkiintoista! Mutta nyt kun muistelen sinua Astro-TV:ssä, siitä saattoi kuultaa härän rauhallisuus ja lämpöisyys.

   Totuttelen siis tähän omaan kriisinhallintamerkkiini julkisuudessa, ja näinhän se monilta osin toteutuukin kun asiakkaiden tilanteita ajattelee.

  • Ajatus Says:

   Samoin jaan kyllä tämän näkemyksen sekä ajatukset siitä, että julkisuudessa MC:n merkki kenties näkyy paremmin kuin AC. Esim. omat julkisemmat esiintymiseni ovat tapahtuneet työni kautta ja työpaikkani on niin ikään syntynyt MC:ni eli Jouskarin merkissä, edustaen myös sen teemoja. Esiintymiseni suuremmille kuin neukkarihuoneen yleisöille tapahtuivat myös sinä aikana, kun tr Pluto ylitti MC:ni. Epäilen myös, että esimerkiksi Facebookissa minusta näkyy aika paljon juuri Jousimies-teema opiskeluineen ja matkailuineen – sekä tietysti ulkomaalaiset ystävät ja tuttavat.

   Mielelläni esiintyisinkin rohkeana kosmopoliittina, vaikka oikeasti en aivan sellainen ole. 😀 Ihailen aina heitä, jotka ovat. Neptunus (haaveet, unelmat) lähellä MC:tä (9. huoneen puolella) toki tuo sekin oman mausteensa asiaan. Ulkomaat ja matkustelu ovat kuitenkin aina olleet minulle niitä wannabe-asioita, ehkä yliopisto-opiskelukin, jonka vasta yli kolmekymppisenä hoksasin aloittaa (nousu-Kauris on h-i-d-a-s). Kirjoitusta lukiessani tuli heti mieleen, että vaikka olenkin matkustellut paljon, en ole koskaan vielä päässyt Eurooppaa pidemmälle (wannabe-kaukomatkailija…) ja tämä häiritsee juuri tuota Jouskari-kuvaa. Osa minusta haluaisi olla maailmankiertäjä, mutta aina kuitenkin jämähdän kaksosmaisiin pienempiin ympyröihin, turvallisiin lyhyisiin kaupunkimatkoihin. 😀 Haastetta Jouskari-asioihin pyrkimiseen tietysti omalla kohdallani tuo vielä yläsolmu, joka sekin sijaitsee ko. merkissä.

 3. Lila Patrikainen Says:

  Olen pistänyt merkille, että monet käyttäytyvät MC-merkkinsä mukaisesti tilanteissa, joissa on vähänkin enemmän ihmisiä läsnä, toisin sanoen tilannetta voi sanoa julkiseksi. Näin minäkin teen, MC-Vesimiehen viileydellä ja tasapuolisuudella. Kielikin vaihtuu tarvittaessa sujuvasti suomesta englanniksi. En osaa sanoa, olenko kauheasti wanna be-Vesimies, mutta kyllähän merkin ominaisuudet ovat jossain määrin hankinnaisia opiskelujen ja työn kautta. Äiree on Vesimies ja hänen Aurinkonsa on täsmälleen MC:lläni, joten hänen vaikutuksensa urakehitykseen on melkoisen tärkeä. Isän Leijona-Aurinko onkin sitten IC:llä.

 4. Sirkku Says:

  Härkä MC:llä täälläkin. En ole oikeastaan ajatellut sitä koskaan sen tarkemmin, sillä urahuoneeni planeetat ovat Kaksosissa ja Ravussa. Mutta totisesti, kohti Härän hyviä ominaisuuksia olen pyrkinyt, pois merkuriuksen alaisuudesta, kohti tasapainoista ja maanläheistä ihmistä. Reilut kymmenen vuotta sitten harkitsin vielä vakavasti, että ottaisin lopputilin virastani ja lähtisin opiskelemaan puutarhuriksi. Halusin saada aikaan jotakin pysyvää ja kaunista, tehdä työtä käsilläni. Sitten ihan sattumalta sain uuden työpaikan ja viihdyin siellä niin hyvin, että ei ollut enää tarvetta vaihtaa ammattia.

  Tuon hyvän Härän vastapainona onkin sitten paha skorpioni IC:llä. En ole kyllä yhtään mustavalkoinen tyyppi. Ehkä se toteutui siinä, että otin miehekseni hyvin mustavalkoisen tyypin. Vaikka ei hänellä paljon skorpionia kartallaan olekaan, niin Mars on, ja siinä on enemmän kuin kylliksi.

  • Sirkku Says:

   Hih, en ole yhtään mustavalkoinen tyyppi, mutta Härkä on hyvä ja Skorpioni paha;) Tarkoitus oli laittaa adjektiivit lainausmerkkeihin. mutta ehkä sittenkin olen kotiasioissa mustavalkoinen – ei kai niistä asioista olisi muuten jaksanut tapella vuosikymmeniä…

 5. hannele Says:

  Mc on kaksosissa jossa ei muuta tapahdukkaan.
  Mc voi tulla keskitaivaalle vain neitsytnousuiselle.
  Välittää tietoa ,joka ei ole todistettavissan tätä olen nyt ns. harjoitellut .
  Dranonic kartalla mc on kaloissa 00 38 sitä pitää vielä tarkastella.
  Muuten on ole kovin sosiaalinen enkä puhelias enenmän hiljainen sisäänpäin kääntynyt.

  • Lila Patrikainen Says:

   Miehellä on Kaksos-MC. On kyllä ihmisten ilmoilla ollessaan supersosiaalinen ja puhuu jatkuvasti puhelimeen. Ei osaa oikeastaan minulle puhua mitään, ellei ole puhelin tai chat käytössä 😛

  • Tarja Says:

   Kirjoitit hannele: ”Mc voi tulla keskitaivaalle vain neitsytnousuiselle.” (kaksonen) Tämä riippuu ihan huonejärjestelmästä mitä käyttää. Vai onko tämän suhteen olemassa jokin lainalaisuus josta kuulen nyt ensimmäistä kertaa?

 6. Soile Naskali Says:

  Tarja: Privaattielämässä voidaan sitten kuohahdella ja käyttäytyä vähän itsekkäästi tai lapsekkaasti (tämä puoli kumpuaa sieltä IC:n oinaasta), mutta näitä puolia itsestä ei mieluusti kylillä huutele. Tähän suunnan merkkiin liittyy tietty ”pyrkyryys” mikä joskus lipsahtaa siihen, että käytämme merkin huonompaa antia huomaamatta välineenä suunnan tavoittamiseen. Vaa’assa näitä voisivat olla toisten liiallinen miellyttäminen tai huoli julkikuvan säilymisestä tahrattomana.//

  Minulla on sen verran masokistin vikaa (ja nousu-Jousimies joka vaatii rehellisyyttä ja julistamista) etten kyllä ole julkisuudelta peitellyt privaattiminäänikään eli IC Oinaassa johon on vielä yhtymässä Auringon ja Kuun keskipisteeni (SO/MO). Keskipisteitä käyttävien näkökulmasta se on MC=SO/MO, jonka tässä tapauksessa käsittäisin voimakkaaksi tarpeeksi ymmärtää sisäisiä motiivejani ja tarpeita. löytää tasapaino itseni ja muiden välillä, jotta voisin saavuttaa tietoisesti päämääriäni. (Minähän olen täydenkuun ihmisiäkin.)

  Karttahan on toki kokonaisuus ja minulla on suorittamisen vikaa (Kuu Kauriissa), josta yritän päästä pois ja olla armollinen sekä itseäni että muita kohtaan ja yksi tapa jolla olen yrittänyt itseäni siedättää on mokaamisen kathariksen kokeminen. En nyt sentään lehti-ilmoituksilla mokistani kerro, mutta jos joku on seurannut minua keskustelulistoilla jonka jäsen olen ollut vuosia (omalla nimelläni), niin tietää kyllä että elämässäni aina mene niin kuin Strömssössä….

  – Soile, wanna-be-Vaaka

 7. Soile Naskali Says:

  Yhdellä ekologisuuden, rakkaudellisuuden ja luonnonmukaisen lapsenkasvatuksen puolesta liputtavalla Yahoon keskustelulistalla kirjoittelin mm. 14.3.2001 (10 v. sitten) seur.

  XX. ….Minä ainakin sain kirjasta tietää, ett>ä >minulle
  määrättyä [homeopaattista]
  lääkettä (stramonium) annetaan viimeisenä> hätäkeinona>raivohulluille, jotka
  muuten suljettaisiin loppuiäksi eristyksiin. 🙂

  Soile::-D nauraa räkätin itsekseni-kiitos! Pitäsiköhän kokeilla
  stramoniumia:eilen aamulla huonosti nukutun yön jälkeen raivosin tokaluokkalaiselleni täysin mitättömästä
  asiasta (loppujen lopuksi) ja ottaessani vettä kahvipannuun kopautin lasisella kahvinkeittimen pannulla lasta päähän-en kovaa, mutta kuitenkin:pannu särkyi,lapsi katsoi murheellisena ja pettyneenä minua ja minä istua vollotin olohuoneen
  sohvalla täynnä itsesääliä. Poika totesi tyynesti että ”ei ole helppoa olla kolmen lapsen äiti” ja lohdutteli minua ja minä pyytelin anteeksi (mies maanantaista perjantaihin kursseilla toisella paikkakunnalla). Eipä taida Vuoden
  luomuäiti-titteliä tulla- tänäkään vuonna…

  Silloin Minä olen-messujen jälkeen yritin kovasti psyykata itseäni myönteiseksi (myönteisemmäksi), sulaa ihmisrakkautta huokuvaksi turvalliseksi Äiti Maaksi, joka suhtautuu ymmärryksellä ja myötätunnolla kaikkeen ja kaikkiin (jopa
  ex-miehenihankalaan nykyiseen vaimoon, joka ei pidä yhteisistä lapsistamme). Ostinpa kukkatippojakin
  tarkoitusta vahvistamaan. Messulehdestä luin erään eestiläisen lääkärin mielipiteitä kuinka vanhemmat eivät ole täysin syyttömiä lastensa ruoka-aineallergioihin ts. lapset reagoivat vanhempiensa ahdistuksiin, pelkoihin, vihan- ja katkeruudentunteisiin
  allergioilla.

  No, lapsen ja äidin suhde kieltämättä on sangen symbioottinen,
  mutta äitien kyky tuntea pohjatonta syyllisyyttä aiheellisista ja aiheettomista asioista on myös sangen vahva! Eli nyt sitten välillä huokailen mielessäni että vaikka lapsi tuntuu tavallista hyväntuulisemmalta ja tyytyväisemmältä pienokaiselta,
  niin kaikki on vain pintaa ja lapsiraukka reagoikin äitinsä (kesäkuussa 37) kypsymättömyyteen ja yleiseen raadollisuuteen olemalla moniallerginen, vaikka muuten onkin terve ja kasvaa ok.

  Taas kerran päätin kasvattaa itsestäni lempeämmän, kärsivällisemmän, rakkaudellisemman, ylevämmän ja paremman ihmisen, joka hoitaa pienokaisensa pehmeillä keinoilla.

  — näitä ”en-tosiaankaa-ole-täydellinen”-tarinoita olen retostellut pitkin nettiä vuosien mittaan. (Tämän kuopukseni Kuu tulee muuten MC:lleni ja minun Kuuni hänen Kauris-MC:lle.) Mark Twain on sanonut ”Älä turhaan selitä. Ystäväsi eivät sitä tarvitse ja vihollisesi eivät sitä usko.” Tai jotain 🙂 mutta koin nyt tarpeeksi todistella etten pyri ylläpitäämään toiveistani huolimatta valheellista tai kaunistelevaa kuvaa itseässäni julkisuudessa, ainakaan tietoisesti.

  -Soile, Aurinko Ravussa, Kuu Kauriissa, nousussa Jousimies ja wanna-be Waaka.

  • Tarja Says:

   Esimerkkien tarkoituksena on lähinnä herättää ajattelemaan ja löytämään itsestään monenlaisia puolia, myös niitä varjoja, mutta ei ne aina voi natsata omaan persoonaan sanasta sanaan. Esimerkki on aina valju ja epätäydellinen, eikä vastaa tosielämää. Sinun IC:hesi saattaisivat sopia paremmin myös oinaan teemoihin liitetyt rohkeus ja rehellisyys (joita varmaan nousu sitten korostaa) eli aina nuo avainsanat ei kolahda oikein vaikka kartta vastaisikin esimerkin asetelmaa.

   • Soile Naskali Says:

    Olen toki tietoinen siitä että astrologiaa tulisi muistaa katsoa ja tulkita enemmän symboliselta tasolta kuin kirjaimellisesti, mutta yritin tuoda esille sitäkin, että kyse on akselista jossa on kaksi päätä (MC-IC).

    Ihminen voi toki tietoisesti tai tiedostamattaan rakentaa julkista imagoaan (MC) ja sortua siinä merkin ”huonompaan antiin” eli esim. tapauksessa MC-Vaa’an julkisuuskuvan ”nice guy” kuvan ylläpitämiseen hintaan mihin hyvänsä. (Jokaisella merkillähän on kääntöpuolensa, jossa hyvä ominaisuus voi mennä liiallisuuksiin.)

    Akselin toinen puoli vaikuttaa toki julkisuuskuvan muodostamiseen, wanna-be-teemaan, vaikka onkin privaattipuoli. Ottamalla itseni (jonka tunnen parhaiten) ja oman karttani esimerkiksi (ja joka oli bloggaajankin esimerkki) yritin tuoda esille että voidaakseen päästä pisteeseeen x (MC) tulee löytää tasapaino toisen akselin pään kanssa (IC), ainakin jos halutaan aidosti olla tai tulla siksi mitä halutaan eikä vain teeskennellä jotain.

    Voidakseni olla MC:n ihanteeni mukainen (joo, mulla näitä riittää, Jupiter 5. huoneessa oppositio Neptunus 11. huoneessa) minun täytyy päästä sinuiksi ja saada hm… hallintaani IC ja saada aikaan niistä synteesi, joka sisältää kummatkin puolet. Tasapaino, harmonia, kokonaisvaltaisuus. Vaaka kiikkuu ees-taas kunnes ehkä joskus on puntit tasan.

    -Soile, hämärän rajamailta :-))

 8. Maija Says:

  Hyvä pointti, kiitos! Itselläni MC vesimiehessä ja ihannoin kyllä porukalla tekemistä ja yhteisöllisyyttä yli kaiken, vaikka arkeani elän erittäin omista tarpeistani käsin (AC rapu).

  Voiko tästä päätellä, että urassa tai julkisuuskuvassa tapahtuu jotain olennaista, jos/kun progeaurinko osuu MClle? Kaikilla ei tietysti koskaan osu.

  • Soile Naskali Says:

   Yleensä proge-Au yhtymä nataali-MC katsotaan tuovan mukanaan tunnustusta tai huomiota, kullekin ansioittensa mukaan.

   Luonnollisesti muu karttakin pitää ottaa huomioon ja ajankohtaiset teemat, mutta voisi kai tuota aikaa kuvata ”sinun hetkeksesi elämän parrasvaloissa”.

   -Soile

 9. Soile Naskali Says:

  Ja mitä tuota ennen (2001) olikaan tapahtunut, joteen

  ”T.S Eliotia (?) virheellisesti lainaten ”helmikuu kuukausista julmin” on ohitseja jos kaikella on tarkoituksensa ja vastoinkäymiset opettavat meitä, niin tulipa taas muutama ”jalostunut sielu”-pikakurssi suoritettua:alkukuusta varastettiin lompakko (sis. mm. kaiken käteisen [ja sen hetkiset rahavaramme] *kirkosta* ollessamme mieheni kanssanna kummeina, pyykinpesukone huuhtelee tehokkaasti eteisemme lattian noin kerran viikossa nukkasihdin pesemisestä huolimatta, kaikki lapset (3) ovat
  olleet flunddadda, esikoisen oikomishoiton kustannusarvio on 10.000 mk eikä ex-mies suostu avustamaan lainkaan, kuopuksen (muna-, maito-, viljat jne. allergikko & atoopikko) iho-oireilu paheni, ruokavalio kutistui muutamaan ruokaan (porsas,
  valkonen riisi, Nutri-junior, päärynä -> nyt kokeillussa bataatti perunan tilalla:lupaavaa..) ja allergiat alkoivat oireilemaan suoliston kautta:ulosteen variaatiot ovat ehtymätön luonnonvara…Sokerina pohjalla Kela teki kielteisen päätöksen sairaan lapsen hoitotuesta-ainakin toistaiseksi:tietysti valitin-senhän minä osaa :-/

  …eli oli vähän paineita.

  -Soile

  • Tarja Says:

   Tjaa, mahtaisikohan se wanna-be-vaaka käydä kuitenkin helpommin todeksi jos ne IC:n yms paineet käsittelisi jossakin muualla kuin MC:n alueella? Tämä nyt sellaisena sivuhuomautuksena…

   • Soile Naskali Says:

    Toimintani järkevyydestä voi olla montaa mieltä (a olet toki oikeassa ettei vikojensa paljastaminen edesauta siloisen julkisuuskuvan syntymistä, mutta ideahan oli/on olla tai tulla joksikin, toteuttaa elämässään tiettyjä asioita, ei vain _näyttää_ ulospäin siltä.

    Se (teeskentely) olisi minusta valheellisuutta.

   • Soile Naskali Says:

    Ai niin. Proge-MC:ni on (riippuen edistystavoista) 1-3 asteen päästä Jousimiehen merkissä nataali-askendentistäni (3’47 Jousimiestä) ja tarkentuu koko ajan. This is what I am :-))

    -Soile

 10. Kettunti Says:

  Erittäin mielenkiintoinen uusi näkökulma! Ehdottomasti!

  Vaaka-esimerkkisi osui ja upposi ja progekartan wanna-be-skorpioni voisi osua naulankantaan. Täällä siis yritetään kovasti miellyttää jokaista vastaantulijaa (ja niitähän on paljon vaa’an sosiaalisuuden takia), mutta skorpionin kyltymätön tarve kaivautua aina vaan syvemmälle ihmismieleen ja kyseenalaistaa kaikki löytämänsä, tarve päästä asioiden juurille, tekee vuorovaikutustilanteista aika raskaita itselleni ja omaksi pelokseni myös muille keskustelun osapuolille. Ja mikä ristiriita onkaan tunne-elämässä: tarve ylläpitää harmoniaa ja kehittää myötätuntoa ja ymmärrystä ihmisiä ja elämää kohtaa, mutta samalla on suuri tarve saada olla musta-valkoinen, dramaattinen ja jopa aggressiivinen. En tiedä voiko syntymäkartan ja progekartan wanna-be -merkit aiheuttaa tälläistä sisäistä ristiriitaa, mutta aivan selkeästi minulla on sellaista ollut jo pitemmän aikaa ja pahemman kerran.

  Jäin pohtimaan tuota auringon vaikutusta tästä wanna-be-näkökulmasta. Mitä arvelet, että millä tavoin syntymäkartan keskitaivaalla möllöttävä aurinko voisi vaikuttaa ihmiseen? Onko silloin niin suurta tarvetta olla jotain? Eli voisiko silloin välttyä suurimmilta (progekartta varmasti tuo jonkinlaisia kriisejä) identiteettikriiseiltä?

  • Tarja Says:

   Aurinko MC:llä toki vaikuttaa ja tuo persoonaan valovoimaisuutta. Sillä on merkitystä kummalla puolella Aurinko on; kympissä näkyvyys maailmalla painottuu ja voi olla kovat tavoitteet saavuttaa asioita, ysihuoneen Aurinko on helpompi (onhan tämä Au:n ilon huonekin) jolloin pystyy olemaan oma itsensä ja kenties vähempien ristiriitojen repimä.

   Kyllä nuo syntymäkartan ja progen tekijät voivat monellakin tasolla tuntua ristiriitaisilta. Kompromissi että kumpikin kartta pääsee oikeuksiinsa, olisi kai se ihanne, minne on kovin vaikea päästä jos energiat on hyvin erisuuntaiset.

 11. hannele Says:

  Minulla on se Seppo Tanhuan tekemä luonnehoroskooppi ja sisäinen soturi .
  Luin tuon sisäisestä soturista ,joka on tehty joskus -94
  Ei siinä ollut huone järjestelystä mitään puhetta itselläni tuo mc on 9 huoneessa. 20 ja 48 astetta.
  Onhan tuossa taulukossa noita kolmioita ja neliöitä mutta ne on vielä vähän hepreaa mitä ne . on,mutta ihan kiva lueskella näitä juttuja.

 12. Sanna Says:

  Minulla nousu ja keskitaivas ovat samassa merkissä ja siksi wanna-be ajatus ei kolahtanut, että haluaisin olla sitä mitä MC edustaa. Mutta wanna-be asenne löytyy siitä vierestä. MC ja ASC:n läheisyydessä on neptunus (ihan liki MC:tä), mikä tuo sitten tosiaan ihan oman ulottuvuuden tähän. Tänään näin, huomenna toisin ajatuksin, voisi olla mottoni. MC jouskarille ei neptunus siinä hiostamassa ole ihan paras ratkaisu ja vasta tutkiskelen tuota neptunuksen asemaa tässä kuviossa. Mutta koen, että minun pitäisi ottaa neptunuksen asema vahvuutena. Se nimittäin näkyy vain ”kotona ja turvassa” ja ehkä löydän tasapainon ottamalla sen mukaan julkisuuskuvaan, ehkä sitten pääsen sinne, minne kurottelen silloin kun en ole omassa eskapistisessa maailmassani.

  • Sanna Says:

   … mottoni siis voi kuvata myös ic ja dc kaksonen teemaa, mutta tässä vaheessa alkumatkaa astrologiassa neptunus tuntuu, että ”tänään on tyyntä, mutta matalapaine on kehittymässä ja huomenna voipi jo tuulla”. En siis tiedä, mitä halua olla, omituinen…. Mutta onneksi täällä oli kohtalontovereita tuon neptunuksen kanssa :).

  • Tarja Says:

   Pohjoisen kartoissa tulee taas näitä tulkinnallisia ongelmia… painit ihan omassa sarjassasi 😉

 13. PirjA Says:

  Hmmm…

  En nyt voi sanoa, että milloinkaan olisin halunnut olla Rapu, jossa siis MC on ja myös Kuu, myös yhtymässä sinne. Kuten jollakulla toisellakin, minunkin äitini oli MC’lläni, siis Rapu, hänen Aurinkonsa oman Kuuni ja MC’n keskipisteessä, että aika kirjaimellisesti. Isä oli Kauris ja neljännessä huoneessa, hänen Aurinkonsa ei ollut suoraan IC’lläni, samassa merkissä kuitenkin.

  En oikeastaan ole halunnut koskaan olla kummankaan vanhempani kaltainen; en itsetietoinen ja määräilevä Kauris sen enempää kuin riippuvainen Rapukaan. Olen jäävi arvioimaan, saako minusta MC’ni kaltaista kuvaa vai ei. Monesti on veikattu Leijonaksi tai Häräksi, ei koskaan Ravuksi.

  • Tarja Says:

   Kannattaisi heittää hetkeksi sivuun ravusta äiti-hoiva-ruoka-teemat ja etsiä laajemmalti mitä kaikkea rapu voikaan edustaa. Sieltä saattaisi löytyä ahaa-elämys oman rapu-tavan toteuttamiseen. Johtava merkkihän se on ja elämänvoiman hengittäjä!

 14. Tarja L Says:

  Voimme varmaan ajatella, että myös IC on samaan tapaan saavuttamattomalta tuntuva, hyvin syvältä symbolisesti yön pimeimmästä hetkestä, syvästä alitajunnasta, kumpuava juurienergia minuudelle, joka pintaan päästyään voi hiukan hämmentääkin omistajaansa = mitä tämä on? MInulla IC-Oinaan rosoinen puoli näyttäytyi varhaisnuoruudessa raivokkaina riitoina pikkuveljen kanssa kiirien opettajan korviin, joka tuumasi, että tuollaiset koulussa hiljaiset oppilaat -viitaten minuun- räjähtelevät sitten kotona, hautoohan toki IC:n hallitsija Mars Ravussa. Käyttäytymiseni koulussa oli aina 10 ja olin kaiketi mitä nössöksi luokitellaan. Olikin hämmentävää joutua pahoihin riitoihin perheenjäsenen kanssa ja sulattaa tuota opettajan kommenttia. 🙂

  Nyt vanhemmalla iällä ei ole tarvinnut niin paljon riidellä, en tykkää riitelemisestä enkä rosoisuudesta eli I really wanna be Vaaka, mutta ihailen salaa urheilullisia ihmisiä, mikä kummunee eniten juuri IC-Oinaasta ja tulimerkeistäni. Jopa niin paljon ihailen, että salainen haaveeni (no ei enää) on olla naispuolinen fitness-urheilija, siis melkein bodari. Nuorempana kävin ahkerasti salilla ja jumppasin, mutta pahasti vuosien varrella tämä ”tavoittamattomalta tuntuva olotila” on rapistunut. Laatuaan harvinainen bodaava astrologian harjoittaja, onnistuisikohan vielä myöhemmällä iällä? Minulla on planeettojen muodossa MC-Vaa’assa niin raskaat punnukset ja sosiaaliset tavoitteet, voisi sanoa velvoitteetkin, että niillä mennään ja ollaan fitness-naisia toivottavasti jossain toisessa elämässä sitten. 🙂

  • Tarja Says:

   Tämä oli niin ratkiriemukas kommentti, kiitos kun piristit muutoin synkkää päivää (on vietetty koiran hautajaisia). Mielestäni vaakaan liittyy olennaisesti se ulkokuori ja miksei omasta arvomaailmasta voisi nousta tavoittelemisen arvoiseksi se fitness tyylikin? (muistaakseni sinulla oli neitsyessä jotakin..?) Mutta onhan tuo tosiaan aika räväkkä yhdistelmä 😀

   • Tarja L Says:

    Otan osaa koirasi kuolemaan. On aina kova paikka, kun joutuu päästämään rakkaasta lemmikistä irti. Sama prosessi oli itsellänikin noin vuosi sitten joutuessani teettämään pikkuenkelikissalleni jo kärsimyksiinsä nähden liiankin myöhäisen eutanasian. Itkuni ei meinannut loppua. Rakkaat muistot jäävät kuitenkin lemmikeistä elämään, niin varmasti teidänkin perheessä.

    Toivossa on hyvä elää tuon fitness-haaveen kanssa ja kyllä minä yleensä pyrin toteuttamaan asioita, kun sopivaa saumaa syntyy, mutta ajan- ja energiankäytöllisiä valintoja on vaan pakko tehdä, kun tuntuu niin monia asioita olevan käsillä. Venus-Neitsyttä en olekaan hoksannut yhdistää fitness-intoon, mutta kyllä sillä varmasti osansa on varsinkin (vaihtoehtoisella) terveyspuolella (mm. vihreän teen, korvakynttilähoitojen, vyöhyketerapian ja jalkalaastarien ystävä olen kaikista apua saaneena), niinkuin Vaa’alla hallitun kehonmuokkaamisen ja symmetrisyydenkin suhteen.

  • Soile Naskali Says:

   Tarja L. en tykkää riitelemisestä enkä rosoisuudesta eli I really wanna be Vaaka, mutta ihailen salaa urheilullisia ihmisiä, mikä kummunee eniten juuri IC-Oinaasta ja tulimerkeistäni. Jopa niin paljon ihailen, että salainen haaveeni (no ei enää) on olla naispuolinen fitness-urheilija, siis melkein bodari. Nuorempana kävin ahkerasti salilla ja jumppasin, mutta pahasti vuosien varrella tämä “tavoittamattomalta tuntuva olotila” on rapistunut. Laatuaan harvinainen bodaava astrologian harjoittaja, onnistuisikohan vielä myöhemmällä iällä? //

   Sinulla ja minulla siis MC-Vaaka IC-OInas.Minä olen ainakin viettänyt nuoruudessani aikaa budolajin (Oinas) parissa mutta myös klassisessa baletissa (Vaaka), harrastanut aikuisena kädenvääntöä (Oinas) ja vielä toisen lapsen jälkeen kävin punttisalilla ja jalkakyykyssä tein yli 120 kg sarjoja. Minulla on on toki IC:n halltsija Mars DC:llä ja MC:n hallitsija Venus 7. huoneessa mutta perääntyvänä.

   Tiedän kyllä toisenkin nais-nousu-Jousimiehen joka nostaa/nosti rautaa ja harrastaa astrologiaa. Pitää tarkistaa meneekö hänenkin MC:nsä Vaakaan (synt. Sveitsissä.)

   Kai me kaikki kolme ollaan moninkertaisia ”kummajaisia”, naisia jotka ovat harrastaneet tosissaan miehistä lajia ja vielä astrologiaa.:-))

   -Soile

   • Tarja L Says:

    Ollaan vaan kummajaisia, kaikki lajimme samaan pakettiin käärittyinä viittaavat siihen, ettemme loppupeleissä välitä pätkääkään, mitä muut meistä ajattelevat! 🙂 Minä tykkään myös tanssimisesta ja lentopallo oli nuorempana ainoita ryhmälajeja, joissa viihdyin ja voisin varmaan viihtyä nykyäänkin. Pätkittäin olen tanssinut afrikkalaista tanssia, mikä oli aivan ihanaa ja haaveilen irlantilaisesta tanssista, siinä vasta jaloista ja jaloille voimaa. Heidän tanssinsa on ulospäin mahtava näky. Aikuisbaletti on toinen mielenkiintoiselta vaikuttava laji. Joogaminenkaan ei olisi pahitteeksi, mutta kyllä minä tykkään massan kasvattamisesta ihan salillakin, perussali tekee osaltaan hyvää kropalle. Ja tuossa olisi vanha kunnon Billy Blanksin Tae Bo -dvd odottamassa harjoittajaansa. Kyllä meissä Vaaka-Oinas -akselisissa ihmisissä Jousimiehellä höystettynä on urheilullista potentiaalia. Kiitos 🙂 kun kerroit omasta urheiluintohimostasi -vertaiskokemukset ne auttaa tsemppaamaan liikunnassakin, sinulla IC:n alue on vielä dynaamisempi sen kertomasi sille osuvan keskipisteen mukaan.

   • Soile Naskali Says:

    Minulla on nykyään lihaksien päällä silkkaa silavaa mutta kyllä sitä notkeutta & voimaa löytyy edelleenkin. (Mars DC:llä ja Terpsichore-asteroidi =joustavuus, kehon ymmärrys, ”movement and presence” nousulla.) Hapenottokykyä pitäisi parantaa. Yritän oppia hyväksymään tämänkin kehon, joskin olen jo alkanut motivoida itseäni kuntopyöräilemään ja aloittamaan sen joogan. (Olen harrastanut aiemmin mm. syvävenyttelyä.) Niin, ja minäkin nauttin tanssimisesta. Ja teen astrologian lisäksi mm. shiatsua.

    Koen itseni naiseksi ja näytän naiselta, edelleenkin. MC-Vaaka. ::-)

    -Soile

   • PirjA Says:

    Mulla on AC-DC-akseli Vaaka-Oinas ja olen harrastanut nuoruudessani punttisalia jo silloin kun sitä alettiin kutsua bodaukseksi. Juoksin myös säännöllisesti 5 km lenkkejä lähes päivittäin, olin tosi timmissä kunnossa.
    Tuona aikana aloin harrastaaa astrologiaa syvemmän. Jousimies on mulla intercepted merkki, ei huoneen kärkeä..

    Vaaka-Oinas-akseliin liittyy ajoittainen laiskuus. Kun minulla MC-IC-akseli on Rapu-Kauris, löytyy sitä kuriakin tarvittaessa. Nykyään itsensä motivointi ei meinaa toimia sitten millään.

   • Tarja L Says:

    Kiitos Soile vinkistä Terpsichore-asteroidin merkityksestä sulalla suomen arkikielellä, olen näitä aivan liian vähän ehtinyt tutkia. Asteroidi on yhtymässä Pallakseen Leijonassa. MInulla on samat ongelmat kuin sinulla silavan ja hapenottokyvyn kanssa eli tie fitnekseen vaatisi tällä hetkellä kovasti sitoutumista ja työtä. On toki syystäkin miettiä terveyttään ja kävinkin vuonna 2009 kehon koostumusanalyysissä, joka totesi kuitenkin kehon lihasmassan, proteiinien ja mineraalien arvojen olevan normaaleita, mutta rasvan ja kehon rakenteen suhteen oli aikasta paljon epätasapainoa. Nyt kun katson päivämääriä, niin sattui muuten päivälleen olemaan transitoivan Saturnuksen toinen yhtymäohitus Venus-Neitsyelle, kun noita arvoja mittailtiin. 🙂 Eli Saturnus Neitsyessä yritti herättää pahvia..

    On totta PirjA, että Vaakaan erityisesti liittyy laiskuus. Ja minä olen hirveän perso makealle, suolaiselle ja rasvaiselle. Herkuttelutaipumus selittyy varmasti esim. Kuun ja Venuksen yhteislinkistä Vaa’an merkin ohella. Toinen fyysisesti laiskittuva tekijä voi olla paperinpyörittely ja kaikenlaiset kirjalliset velvollisuudet, jotka lukkiuttavat minut tietokoneen ja tuolin väliin eli ehkä se Vaa’an ilmapuoli, kiinnostus teoriaa kohtaan, kun proge-Merkuriuskin merkissä operoi. Koen, että urheiluharrastukset olisivat pois taas kirjallisista jutuista ja ikuisesta opiskelemisesta, siis kehon ja mielen aktiviteettien tasapaino pitäisi aktiivisesti työstää eli antaa Mars-energioille enemmän toimintavapautta.

   • Tarja Says:

    Kyllä on kaloissakin laiskuutta, jossa ei ehkä nautita mitään-tekemättömyydestä, mutta kun ei vaan saa juttuja alkuun. Angstista passiivisuutta tai jotain.

 15. Leo Says:

  Mulla myös MC vaaka ja olen samaa mieltä Soilen kanssa tässä ”julkikuvan säilyttäminen tahrattomana jutussa..” Eli en ainakaan tietoisesti ole koskaan koittanut peitellä huonoja puoliani, eihän kukaan ole täydellinen, kaikissa niitä huonoja puolia on! Pikemminkin päinvastoin, ehkä niitä omia huonoja puolia on joskus vain vaikea havaita. Mua suorastaan inhottaa tyypit, jotka näyttelee ulospäin jotain muuta kuin on ja koittaa pitää sen tahrattoman ulkokuoren. Ehkä se johtuu skorppari painotuksesta tai jostain, että tahdon olla aito oma itseni, enkä pidä teeskentelijöistä. Vaikea monesti ymmärtää, miksi joistain asioista ja ongelmista aina vaietaan?! Minä olisin valmis puhumaan niistäkin, jos ei heti tuomittaisi. Pienellä paikkakunnalla on oppinut, ettei ihan kaikkea voi sanoa, mitä ajattelee.

  Lähimmille ihmisille olen kyllä huonona päivänä oinasmainen, tuon julki kiivaasti kaikki ajatukseni ja tuntemukseni. Lapsellisesti huudan ja meuhkaan jos siltä tuntuu. Kärsimättömyyteni on heikkouteni, hermostun helposti. Varsinkin jos pitää odottaa. Töissä taas ja julkisessa tilaisuudessa olen aina iloinen ja aurinkoinen, enkä voisi kuvitellakaan hermostuvani työkaverille. Vaikka olisi kuinka huono päivä, niin en toisi julki syvimpiä tunteitani, paitsi ehkä yleisenä kommenttina. En keneenkään kohdistettuna. Siinä on se pelko, mitä minusta ajatellaan, hylkäämisen pelkoa ehkä?

  Mulla Wanna be vaaka merkitsee tasapainoista parisuhdetta, joka on mulle tosi tärkeä, kun sen sais 😉 Hyvää ja harmonista oloa ylipäätään, kaunista ulkomuotoa ja rakkautta. Ammatiltani tahtoisin ehkä olla joku parisuhdeterapeutti, psykologi tai asiantuntija. Ihmissuhde ja neuvonta työtä siis.. 🙂

  • Soile Naskali Says:

   Amen. 🙂

   Niin, itse ainakin huomaan itsessäni selkeästi sen pelon että jos en ole miellyttävä tai nostan esille epämukavia asioita, järkytän jotenkin status quota, asioitten nykytilaa, niin menetän ihmisten hyväksynnän, minusta tulee sosiaalinen hylkiö jne. Hylkäämisen pelkoa, sanoisi joku.

   Asiaa tuskin edesauttaa kartallani oleva perääntyvä Venus joka on kvinkunssissa Kuuhun, vaan näillä mennään.

   Olenkin siis tavallaan tyytyväinen tuohon Auringon ja Kuun keskipisteen sijaintiin Oinaassa ja tarkasti IC:lläni joka antaa minulle tarvittavaa kompensaatiota.

   Ja kyllä. Lähimmät ihmiset pääsevät todistamaan lapsellista kiivailuani kun ”mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi” jotain vähemmän diplomaattista ja rakentavaa, mutta en minä käsittääkseni yksi kotistyrankikaan ole, vaikka osaan olla raskas & vaativa. Neuvottelamalla pääsee pitkälle kanssani 🙂

   Uskon että akseli täytyy tasapainottaa, mikä se kullekin on. Ja IC voi olla se tutumpi juttu jollekulle, johon samaistua.

   -Soile

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: