Kiivasta ruokakeskustelua

Ruokasotaa hyvinvointi-Suomessa? Keskustelu ruuan terveysvaikutuksista on vellonut kiihkeänä, eikä se ole pelkkää median hypetystä. Kouluihin on vaadittu vähähiilihydraattipitoista ruokavaihtoehtoa lapsille, ja samaan aikaan viranomaiset pohtivat lasten huostaanottoa kodista, jossa noudatetaan tuota ruokavaliota. Asiantuntijat ovat lehtien palstoilla puolesta ja vastaan, ja olettaisin että aika monen lähipiirissäkin on näitä keskusteluja käyty.

Löytyykö moiselle ilmiölle astrologista taustaa? Minä käännän katseeni pikkuplaneetta Ceresiin. Ei se nyt juuri kulje mitenkään erityisesti, tämän kuun alkupuolella lopetti perääntymisjaksonsa kalojen merkin puolivälissä ja on siellä kaloissa edelleen. Ilmiöiden ajoittaminen astrologisesti on muutoinkin haastavaa, sillä ei niille aina osaa antaa tiukkaa alkamishetkeä. Ainakaan karppauskeskustelu ei ole alkanut tässä marraskuussa.

Ceresin kulussa on kuitenkin yksi erittäin tärkeä seikka. Se pysähtyi viime kesänä Aries Pointilla eli oinaan nolla-asteella, mikä on symbolinen alkukohta. Yleistäen voidaan sanoa, että Ceresin tullessa tähän alkupisteeseen sen teemojen näkymisessä tapahtuu uudistuksia. Nyt on kertakaikkisessa myllerryksessä ravintoasiat. Minä en niuhottaisi ajoituksesta, vaan katson että sen vuoden tai muutamien kuukausien aikana kun Ceres on Aries Pointilla, tapahtuu näitä Ceresin omien teemojen vahvistumisia.

On mielenkiintoista nähdä, miten käy ruokakiihkoiluille ensi tammikuun puolenvälin jälkeen kun Ceres tulee uudelleen oinaan alkuun, ja myös ylittää uusia keksintöjä ja äkkinäisiä käänteitä tuovan Uranuksen. Menisikö karppaus läpi hyväksyttävänä asiana valtiollisella tasolla? Vai toisinpäin, että kasvuikäiset pakotetaan normaaliruokavalioon?

Minulla ei ole aineistoa Ceresistä syntymäkartoilla, sen transiiteista tai edistyskartan sijainneista, ja karppauksen aloittamisesta. Olisko teillä? Oletteko karppaajia ja näkyikö se millään lailla kartalta? Yhdistätkö karppauksen ennemmin Kuun ja Saturnuksen kulmiin kuin Ceresiin?

Advertisement

Avainsanat:

5 vastausta to “Kiivasta ruokakeskustelua”

 1. Susanna Says:

  Britannian ravintotottumuksien uudistamisen puolestapuhuja Jamie Oliverilla on Ceres Härässä, Kuu Kauriissa ja Saturnus Ravussa ja Nousussa jonkun tiedon mukaan Neitsyt :). Sopii?!?!

  • Tarja Says:

   Loistava huomio! Jamie on sitten mainio! Sellaisia ojentajia tarvitaankin kun ruokakulttuuri on päässyt repsahtamaan.

   Tuumin myös että kun Ceres kulkee oinaassa (kohta taas), jokainen joutuu itse (oinas) miettimään ravintoansa, ja tekemään päätökset sen pohjalta minkä tuntee itselleen sopivaksi, ei niinkään suositusten pohjalta. Tosin tämä vaatisi ihan hurjasti tietoa!

 2. ulla väre Says:

  hei, minulla on ceres 7 huoneessa kauriissa yhtymässä DC:hen, ruokavalio aina ollut tärkeässä asemassa elämässäni; ensin työn vuoksi (malli) ja sitten ei enää kun ei ”tarvinnut”,,aina kuitenkin seurannut ko keskustelua ja keränyt reseptejä yms, yms,, karpannutkin olen jo ennenkuin se tuli muotiin aina keväisin ns ”puhdistus” kasviksilla,,hedelmillä ja protskuilla. Sitten taas normaalia ruokaa, karppausta , normaalia ja nyt taas ”kevyttä karppausta”, sopii minulle . Tulee syötyä enemmän vihanneksia ja juureksia,,ja kilot karisee,,

 3. Metsätonttu Says:

  Minullakin tuli heti mieleen tuo Ceres-Härkä, ja yleensä maa-elementit. Ystävälläni on Ceres Neitsyessä ja hän on eräänlainen esitaistelija kaikessa uudessa ravitsemuksessa, minkä hän on katsonut hyväksi.

  Mietin, kun itse olen aika neutraali ruoan suhteen, kuuntelen vain omaa kehoani, en koskaan ole mennyt mihinkään tosissaan mukaan. Mutta onkin Ceres Kaksosissa 7.huoneessa asteessa tarkassa yhtymässä Uranukseen. Joten minä hoitelen vain ilmapiirejä ja sellaisia näkymättömiä elementtejä, kuten ryhmähenkeä ja voimallisuutta.

  Minulle kerrottiin, että Cerekseni on täsmälleen oppositiossa galaktisen keskipisteen kanssa Jousimiehessä. Sellainenkin! Pitäisköhän saada enemmän oppia esim. astrologiassa?

  Joskus tutkailen noita pieniäkin asteroideja ja ainakin nyt ne on napsahtanut kartallani kummasti. Voit kurkata ruusublogiani…

 4. Susanna Says:

  En ole jostain syystä kiinnittänyt tähän paljon huomiota, johtuen varmaan siitä että mieheni on työnsä puolesta todella paljon poissa kotoa, ei siis käytännössä voi olla se joka perheessä esim. kokkailee tai huushollaa useinkaan, mutta hänellä on Ceres tarkalleen AC:lla Kauriissa, yhtymässä minun Kuuhuni. Hänessä on kyllä jotain nallekarhumaista, minkä yhdistäisin Ceres-mieheen, ja hän on aina se joka rauhoittumisen hetkinä rapsuttelee jalkapohjia ja hieroo niskoja ja kysyy ”tarvitsetko jotain?”. Ruokavaliotaan hän joutuu jatkuvasti valvomaan koska iän myötä on alkanut kertyä varastoa. Hänelle sopii sellainen suurpiirteinen karppaus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: