Ihminen muutoksen kourissa

Minua harmittaa aina tuhlatut mahdollisuudet, mutta heti kohta harmituksen jälkeen yritän ymmärtää syitä. Näin kävi tälläkin kertaa, kun mediassa on puitu tapausta Mitro Repo. Eipä tämä ole ensimmäinen kirkonmies, joka on joutunut käytöksensä vuoksi yleisen huomion kohteeksi. Ja jos ei ajatella enää kirkonmiehenä, koska Isä Mitrohan joutui jättämään pastorinvirkansa tultuaan valituksi EU-edustajaksi, niin eipä ole ensimmäinen poliitikkokaan, jonka ura tyssää tai saa vähintäänkin kuprun. Tätä on ollut ilmassa.

Repoon liitettyjä kuvauksia ovat elämäntaiteilija ja hyväntuulinen. Hän on Aurinkomerkiltään neitsyt, joten sieltä se ei ainakaan tyypillisesti ajateltuna ole kotoisin. Kuu on ylennysmerkissä härässä, ja tämä vastaa jo paremmin julkikuvaa.

Kirkollisuudesta ja henkisyydestä kartalla kertoo Jupiterin ja Neptunuksen yhtymä, mikä menee merkkirajan ylitse vaa’asta skorpioniin. Jupiter on kriittisellä viimeisellä asteella, ja näyttää olevan erittäin korostunut miehen olemuksessa. Valittiinhan Repo Hyvänmielen lähettilääksikin joitakin vuosia sitten.

Kartta keikahti kuin pyytämättä jousimiesnousuiseksi, jolloin papillisuuden ja uskonnon teemat korostuivat kartalla moninkertaisesti. Aurinko yhdeksännessä huoneessa, Jupiter-Neptunus uran alueella. Astrologisesti tekijät ovat oikeastaan ihan samat osoittaessaan politiikkaa, mikä sekin kuuluu Jupiterin, jousimiehen ja yhdeksännen huoneen piiriin. Tämä on kuitenkin vain olettamusta kellonajan puuttuessa.

Tällä olettamuskartalla Kuu osuu viidenteen huoneeseen härkään. Sieltäkö olisi kotoisin Revon seurallisuus, mikä juorujen mukaan on mennyt välillä sen verran ööveriksi EU-politiikan teossa, että joihinkin juhliin on jäänyt kutsu saapumatta maineen vuoksi. Juhlan juotavat ovat maistuneet liiaksi, eikä huumori ole ollut kovin tasokasta.

Mars jää kartan hankalimmaksi planeetaksi vastamerkissään härässä. Toiminta on leppoisaa tai laiskanpulskeaa, mutta jos siitä olisi ihan ongelmaksi asti, voidaan jäädä kiinni tiettyihin lihallisiin toimintamalleihin.

Saturnuksen osuus on myös ajattelemisen arvoinen. Jousimiehessä Saturnus saattaa liittyä uskon oppeihin ja usein sen katsotaan kertovan korkeasta moraalista. Ortodoksisen kirkon taholta on tässä julkisuuskohussa vakuutettu, ettei Isä Mitron käyttäytymisessä ollut huomautettavaa kirkonvirassa. Tätä Saturnusta kuitenkin hallitsee kriittisen viimeisen asteen Jupiter.

Hypoteettinen kartta Mitro Revolle

Mietin tätä ikävän julkisuuden dilemmaa kuinka se tapaa kartoilta näkyä. Esimerkiksi tuossa taannoin poliitikko Marja Tiuran kohdalla näytti selvältä, että hänen maineen menetyksensä korreloi samaan aikaan Neptunuksen tullessa vastapäätä Aurinkoa. Neptunuksen transiitista voisi olla kyse Revonkin tapauksessa, sillä planeetta on viime vuosina moneen otteeseen tehnyt kulmaa juuri tuohon kriittiseen Jupiteriin vaa’an lopussa. Kulma syntymäkartan Neptunukselle on voinut jo hakea muotoansa, joskin se on paremmin aktiivinen ensi keväänä.

Jos sommittelemani kartta pitäisi paikkansa ja nousuakseli olisi jousimiehen alussa, niin sillehän täpsähti pimennys juuri. Tuskin astrologia kuitenkaan ihan näin ”helppoa” on, mutta palaset loksahtelisivat hyvin kohdalleen tällöin. Nousuakselille kohdistuva pimennys voi muuttaa toisten ihmisten käsitystä itsestä. Tuo oli melko hurja pudotus Hyvänmielen lähettiläästä ressukaksi, jolle nareskellaan.

Ei kannata unohtaa transiittina kulkevan Jupiterin merkitystä. Jos Jupiter olisi Ravon kartan tärkeimpiä planeettoja, olisi sen transiititkin erittäin tärkeitä. Nyt Jupiter on perääntymässä takaisin aivan härän merkin alkuun. Se ylittää Kuun jossakin vaiheessa, oli Kuun aste todellisuudessa mikä hyvänsä härän merkin alkupuolella. Ja samalla Jupiter on vastapäätä Neptunusta, ja oikeastaan merkkirajan yli hyvinkin vastapäätä syntymäkartan Jupiteria. Vaikka Jupiterin transiitit olisivat yleisesti ottaen hyviä, niin eivät ne kaikille ole. Joillekin tulee liikaa.

Oikeastaan kuin pisteenä iin päälle näkyy edistyskartalla tapahtumien kulku. Proge Aurinko on toisessa asteessa skorpionia, eli se on saavuttanut oman kartan Neptunuksen. Silloin kun Repo valittiin EU-edustajaksi, edistetty Aurinko ylitteli tuota kriittistä Jupiteria. Kuinka sopivaa menestykselle ja suosiolle, mikä voi kriittisen asteen vuoksi osoittautua joksikin ihan muuksi. Proge-Auringon kohtaaminen Neptunuksen kanssa voisi olla jollekin herääminen uskoon, mutta ihan yhtä hyvin uskon teema voi tulla käänteisesti; uskottavuus meni. Neptunuksen teemoihin kuuluu luopuminenkin (vrt. Tiura).

Minulla on kirkasotsaisen ihanteellinen käsitys, että poliittisessa luottamusvirassa kuuluisi käyttäytyä vähintäänkin vaakamaisen korrektisti. On silti hyvä, että uutisointi on julkista ja tiedottaminen avointa. Mieluummin kuitenkin tiedän kaiken inhimillisen loan kuin olisin hölmön hyväuskoinen poliitikkojemme rehellisyydestä tai hyvätapaisuudesta. Virheitä tekee jokainen, ja uuden mahdollisuudenkin voi antaa. Mitä luulette silkalta inhimilliseltä kannalta, olisiko Revon pitänyt pysyä lestissään? Vai olisiko ”virhe” tapahtunut ortodoksisen kirkon piirissä? Politiikan maailma voi olla harvinaisen julma ja armoton kirkon hellän huoman jälkeen. Olisiko Repo vain tyyppi, joka ei kestänyt elämänmuutosta?

Avainsanat: , , ,

4 vastausta to “Ihminen muutoksen kourissa”

 1. Sirkku Says:

  Näkyyköhän kartalla jotenkin tuo ulkoisen olemuksen merkitys imageen? Kyllähän musta papin viitta ja sen rinnuksilla roikkuva iso risti tekivät Mitrosta ylimaallisen hahmon. Muistaakseni hän olisi halunnut säilyttää oikeuden pitää näitä ulkoisia tunnusmerkkejä europarlamentissakin, mutta ortodoksinen kirkko ei tähän suostunut. Tavallisissa vaatteissa Mitro on kuin kuka tahansa punakka ja pönäkkä, kaljuuntunut keski-ikäinen mies. Viisikymppiselle miehelle muutos on varmasti ollut vaikea, etenkin kun hänellä ei ole vaimoa, joka antaisi käyttäytymisohjeita uudessa tilanteessa;)

  Mielenkiintoista on, että Mitro on tehnyt selibaattilupauksen, vaikka ortodoksinen pappi saa olla naimisissakin. Kirkon piirissä naimattomuus on ollut ok, mutta Europarlamentissa hän taitaa olla poikkeus. Ehkä seksiasiat ovat siellä esillä eri mittakaavassa kuin kirkon hommissa. Ja siitä puhe mistä puute. Mitro on ainakin ulkoisesti hyvin härkämäinen nautiskelija, ja selibaatti ei varmaan lopultakaan ole hänen juttunsa.

  Minä varmaan antaisin Mitrolle ihan pyytämättä neuvoksi, että jatka vaan valitsemallasi tiellä, ota vaimo ja hanki lapsia. Ei se pappina eläminenkään ollut ongelmatonta, oli hän sielläkin napit vastakkain esivallan kanssa. Maailmallisuus taitaa olla enempi hänen juttunsa.

 2. PirjA Says:

  Transiiteilla on kai tapana tulla näkyviksi tavalla tai toisella, ei niitä pakoon pääse. Ehkä pappisvirassa Mitrolle olisi saattanut tulla uskonkriisi, eli trasiitti ehkä olisi toiminut sisäänpäin. Vieraassa ympäristössä toimita tuleekin ulkoakäsin ja kun Jupiter on vahvasti mukana, saattaa kyse olla liioittelusta. Toki kaikki vitsit eivät uppoa eurooppalaiseen kermaan samalla tavalla kuin suomalaisiin. ”Kulttuurien” välinen ero näyttäytyy rankemmin ja väärinymmärryksen mahdollisuus tukee sitä, että ymmärretään väärin.

 3. Amaya Says:

  Mitron käytöksessä ei ole mitään uutta, tuo on ollut julkinen salaisuus pitkän aikaa. Itse kuulin jo vuosia sitten siitä ettei Mitro osaa käyttäytyä naisten parissa, ja tämä tapahtui kauan ennen politiikkaan siirtymistä.

 4. Metsätonttu Says:

  Voi Mitroa! Jotakin on, mitä hän ei hallitse. Kuu ja Mars Härkä, Neitsyt Aurinko. Hän on hyvin fyysinen ihminen. Kuten Sirkku sanoo, pitäisi hankkia perhe, jota saa helliä.

  Sitten Jousimies-Nousu, jotakin lähtee ’lentoon’ eikä hän itsekään huomaa. Ehkä hän pappina olisi sittenkin voinut olla enemmän oma itsensä. Kuitenkin hän haluaisi tehdä parempaa maailmaa kaikille, Chiron Vesimiehessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: