Venuksen ja Pluton kulmat

Tänään on ihan pakko nostaa esille kartoilta Venuksen ja Pluton väliset kulmat, sillä ajan henki on siihen sopivan korostunut. Taivaalla on tänään Venuksen ja Pluton yhtymä, tarkka iltapäivällä puoli neljän aikoihin, ja näiden planeettojen yhteiset energiat ovat tässä hetkessä korostuneita. Monilla teillä on jokin kulma tai paralleeli tai vastavierailu Venuksen ja Pluton välillä omalla kartalla, ja nyt on tarkoitus tuumia, millaisin erilaisin tavoin tämä teissä näkyy. Kulmia kannattaa etsiä ainakin kuuden asteen aste-eron sisällä, mutta yhtymä ja oppositio voivat olla vähän laajemmat, kun taas pikkukulmissa aste-ero niukempi.

Venus kertoo kartalla sosiaalisista kuvioista, rakkaudesta, ystävyydestä, arvomaailmasta, rahasta ja mielihyvää tuottavista asioista. Venuksen omat merkit ovat härkä ja vaaka, ja lisäksi ylennyksessään kaloissa se on erityisen feminiininen. Vastamerkeissä skorpionissa, oinaassa ja neitsyessä Venuksen toteutuminen ei ole itsestäänselvää, vaan ilmaisutapoja joutuu hakemaan tavallista enemmän. Venus viihtyy kartalla omissa huoneissaan toisessa, seitsemännessä ja ilonsa huoneessa viidennessä. Oman Venuksen tiloista on hyvä pistää merkille onko se perääntyvä, jolloin haasteen määrä kasvaa, tai OOB eli kallistuskulmansa ylittänyt, jolloin se voi olla erityislahjakas tai vaihtoehtoisesti yllättävän vaikea. Lisäksi on oleellista selvittää Venuksesta, onko planeetta omalla kartalla pysähtynyt, jolloin se voi olla koko kartan keskeisin tekijä ja suunnannäyttäjä.

Pluto osoittaa kartalla intensiivisyyttä, pakkoa ja syviä muutosvoimia. Plutossa on ehdottomuutta ja tummuutta, jotka eivät yleensä näyttäydy vain positiivisina voimina. Plutokin liittyy rahaan ja rikkauksiin, usein vallan teemojen välityksellä. Pluton oma merkki on skorpioni ja ylennys voisi olla leijonassa, ja se on vahva kahdeksannessa huoneessa. Vanhemmalla polvella joilla on Pluto leijonassa kartoillaan, se voi olla OOB planeettana. Hidasliikkeisen Pluton perääntymiskaudet ovat pitkiä ja tavanomaisia, ja se saattaa löytyä pysähtyneenäkin yllättävän monelta kartalta.

Venuksen ja Pluton vastavierailun kartaltaan löytävät he Pluto-vaaka sukupolven edustajat, joiden Venus on skorpionissa. Silloin planeettojen välillä on vahvaa yhteen pelaamisen tuntua, vaikkei asteissa kulmaa näiden väliltä löytyisikään.

Kuten jo aikaisemmissa kulmajutuissa on huomattu, Venuksen kulmat ovat yleensä ottaen myönteisiä, mutta monet Pluton kulmista tuppaavat olla haastavia. Pluto lisää intensiivisyyttä ja kierroksia millä kulmalla tahansa, henkilökohtaisella tasolla eniten yhtymän kautta, ja mahdollisesti ihmissuhteissa vastakkaisuuksina ja neliöinä.

Millaisiksi ihmissuhteet muodostuvat Venuksen ja Pluton kulmien kautta? Oma vaatimustaso kasvaa, ja rakkaudesta etsitään ainutkertaisuuden kokemusta. Venus-Pluto tyyppi valitsee mieluummin haasteellisen kumppanin, ja jokin suhde voi jopa kaatua tasapaksuisuuteensa. Vaikeimmillaan rakkaus on draamaa, jossa vaaditaan paljon, ollaan mustasukkaisia ja uhataan väkivallalla (tai joudutaan näiden uhreiksi). Koska Plutoon liittyy pinnanalaisuus, yksi mahdollinen vaihtoehto on salasuhteen ylläpito.

Ystäväsuhteissa ja muissa sosiaalisissa kontakteissa ylläoleva pätee kenties jossakin määrin. Venus-Pluto tyyppinen ihminen ei välitä kevyistä ja pinnallisista ihmissuhteista, vaan haluaa syvällistä ja kokonaisvaltaista. Tämän tyypin ei ole helppo luottaa ihmisiin, mutta luottoystävän kanssa voidaan puida elämän raadollisimmat ja haavoittavimmat asiat pohjamutia myöden.

Venuksen osoittamaa arvomaailmaa Pluto saattaa muokata räväkkään suuntaan, liittyyhän siihen tabut ja seksi. Valinnat eivät taida olla jokapäiväisiä, vaan hätkähdyttäviä, syvällisiä, mustavalkoisia ja ehdottomia. Oma arvomaailma voi jossakin elämänvaiheessa kokea syvän kriisin ja vaatia uudelleen muodostamisen. Mielihyvää tuottavat kokemukset ja elämykset ovat tunnekylläisiä tai toisessa ääripäässä erittäin karuja ja selviytymistaitoja vaativia.

Rahan suhteen näiden planeettojen kulmien kautta voi luvata rikkauksia, mutta voi toisaalta olla konkurssi jossakin elämänvaiheessa. Pluton tuoman vallan avulla taloutta edistäviä tekoja uskaltaa tehdä, ja itsevarmuus yleistettynä houkuttaa rahaa.

Venus-Pluto yhdistetään kauneuden kontrollointiin, esimerkiksi kauneuskirurgiaan, tai vähäisemmässä määrin kosmetiikan yms. avujen kautta muodonmuutoksiin. Kauneuskäsitys henkii vahvuutta ja voimaa, eikä tällainen ihminen ole massaan hukkuja, ellei se sitten tapahdu voimakkaan Pluton kautta piiloutumistarkoituksessa. Tähän planeettapariin liittyy myös seksin käyttäminen kauppatavarana.

Syvät elämänmuutokset tulevat kaikkein todennäköisimmin ihmissuhteiden tai talousasioiden kautta.

Mitä mieltä olette kuvailuistani? Jos ei kohta ole elämä ihan helppoa ja yksinkertaista näiden kulmien kautta, niin se voi olla myös kaksinverroin antoisaa ja rikasta. Näiden kulmien tuomista seikoista voi olla vaikeata avautua, koska kulma tuo mukanaan yksityisyyden säilyttämisen tarvetta ihan pakonomaisuuteen saakka.

Mitä kaikkea kartoiltanne löytyi Venuksen ja Pluton maailmoista, ja mitä se on sinulle antanut? Kenen omiin Venus-Pluto kulmiin osuu tämänpäiväinen Venuksen ja Pluton kohtaaminen kauriissa 6°15’?

Avainsanat: , ,

9 vastausta to “Venuksen ja Pluton kulmat”

 1. PirjA Says:

  Merkkirjan ylittävä yhtymä Venus Leijonasta Pluto Neitsyeen ja 11 huone. Jos Venus Leijonassa olisi kutsuilla viihtyvä ja esiin tuleva, Pluto kyllä muuttaa luonteen vähemmän keskipistehakuiseksi ja kokkareita vältteleväksi, tunnustaudun pikkujoulujen inhoajiin, enkä ole koskaan ymmärtänyt, mitä juhlimista Vapussa on.

  Ystävyyssuhteet ovat kortilla, nykyisin tuttuja piisaa melko paljoin, mutta tosi ystäviä on vain kourallinen. Aika vähän puhun omista asioistani muille, ja jopa päiväkirjan kirjoittamisessa sensuroin sanomisiani. En tohdi nähdä kaikkia ajatuksiani kirjoitettuna.

  Vaikeina hetkinä eristäydyn kokonaan ja murehdin murheeni yksinäni, enkä odota tai edes halua kenenkään tukea. Toisille olen ollut useinkin leelian lepotuoli tai olkapää, jota vasten itkeä itkunsa. Toisn parin henkilön kohdalla olen myös tehnyt katoamistempun, ihan kenenkään yksityiseksi kaatopaikaks en rupea. Muutos pitää viedä loppuun, vanhaan ei saa jäädä roikkumaan.

  Jos tämä kakskikko yksinään saisi miessuhteet haasteelliskiksi, lisää neliö Marsilta Venukselle vielä yhden haasteen lisää. Olen kyllä aina testannut miehet, joiden kanssa olen ollut: väkivaltaiset olen kylmästi hylännyt. Mikään muu ei ole niin ällöttävää ihmisessä kuin väkivaltaan turvautuminen. Lapsuudenkodissani näin, ettei lyömisestä tule loppua, jo se joskus alkaa. Henkinen vahvuus on jotain ihan muuta.

 2. Sanna Says:

  Tämä on todella mielenkiintoinen aihe. Meidän perhe on pluto-venus painotteinen 🙂
  Minä: Venus (vesimies 1.h) kolmio Pluto (vaaka 8h)
  Mies: Venus (vesimies 8h) kolmio Pluto (vaaka 4h)
  Tytär: Venus (kalat 10h) yhtymä Pluto (jousimies 6h)
  Poika: Venus (vaaka 1h) neliö Pluto (kauris 4h)

  Tarkkoja ovat, pysyvät kaikki kolmen asteen sisällä.

  Usein tämä liitetään ihmissuhteisiin, mutta minä olen kokenut tämän asian sellaisen asian kuin kauneuden kautta. En nyt tarkoita ulkonäköä. Me kaikki rakastamme voimaakkaalla intensiteetillä musiikkia, tykkäämme tehdä taiteellisia juttuja yhdessä (siis ihan vaikka vesiväreillä..), ilmaisemme itseämme, joka voisi tuoda häivähdyksen venuksen maailmasta ja vaikka mitä muuta. Asioiden kokemiseen on siis tietty intensiteetti ja kauneuden etsintä (kauneutta on siis vaikka tähtitaivas pakkasaamuna, laskevan auringon kajo takapihalla, jokin ihana lause juuri sopivaan tilanteeseen). Poika on toimissaan kaikista ”voimakkain” ja omaa jo nyt asioiden tarkasteluun vahvan intensiteetin.

 3. meimi Says:

  Mulla ei ole Pluton ja Venuksen välistä kontaktia, mutta Venukseni on Skorpionissa, eikös se ole vähän niinkuin sama juttu? Ainakin muhun sopii se kuvaus, että suhteissa pitää olla jotain särmää ja haastetta. Mua on aina kiehtonut sellaiset lievästi rentut tyypit, nykyinen on poikkeus. Nykyinen miesystävä on nouseva Skorpioni, ja hän on vähän salamyhkäinen omimmissa asioissaan, ja se tuo suhteeseen omat haasteensa.

  Tämänpäiväinen Pluto-Venus -yhtymä osuu tarkasti ascendentilleni, johon syntymäkartan Pluto on kolmiossa. Syntymäkartan Pluton päällä on tällä hetkellä Mars. Onkohan ihan hyvä päivä lähteä reissuun..? 😉 Ei se mitään, lähden silti! 🙂

 4. Lila Patrikainen Says:

  Minulla ei ole Venuksen ja Pluton välistä aspektia, mutta tunnen paljon miehiä, joilla on kyseisten planeettojen pääaspekti. Joku on selkeästi naisvihaaja ja osa pitää ”paheellisista” naisista, tukkakin saa olla mielellään mustaksi värjätty. Aika raadollisia lieveilmiöitä miesten suhteissa on ollut, mutta parhaimmillaan planeettojen kulmat tekevät parisuhteesta hyvin intensiivisen.

 5. Ilkka V Says:

  Kartaltani löytyy Venus-Pluto yhtymä neloshuonesta neitsyestä karvan verran yli kahdeksan asteen orbilla. Samassa kasassa edellämainitun kahdeksan asteen sisällä on myös Kuu ja Uranus, eli aikamoinen sekametelisoppa on kyseessä. Lilan mainitsemaksi naisvihaajaksi en kuitenkaan Venus-Pluto yhtymästä huolimatta tunnustaudu – aivan päinvastoin… 😉

  Kuten olen joskus aiemminkin täällä kirjoittanut, olen ihmissuhteissa ”suhteellisen” musta-valkoinen. Perusolettamuksena on se, että ystävät ovat ystäviä ja viholliset vihollisia. Aurinko-Leijonamaisesti (ja nouseva-Rapumaisesti) ystäviä autetaan ja tuetaan täysillä kaikin tavoin ja luonnnollisesti odotetaan/toivotaan ystävien palauttavan hyvän hyvällä. Aina valitettavasti ei käy niin… Osa ihmisistä kun on ihmissuhteiden ja tunne-elämän ”mustia aukkoja”, jotka oikeiden avaruudellisten vertauskuviensa tapaan imevät kyllä itseensä kaiken mahdollisen positiivisuuden/avun/tuen palauttamatta koskaan mitään takaisin. Erityisesti loukkaannun ystävikseni kokemieni ihmisten toiminnasta, jolla koen heidän tallaavan jollain tavalla varpailleni. Silloin ystävistä tulee erään televisiokanavan mainostekstin mukaisesti ”Jotain Ihan Muuta” ;D

  Reilu vuosi sitten tekemäni suuren (työ)elämänmuutoksen jälkeen (välivuosi ja alan täydellinen vaihto joka vieläkin työn alla), olen joutunut pohtimaan pitkään monia itselleni tärkeitä ihmissuhteita, ja sitä miten minut nähdään ja koetaan elämän eri alueilla. Tämä vain huomatakseni, että monelle aikanaan todelliseksi kokemalleni ystävälle ja työkaverille olin ollut vuosia pelkästään olkapää, ”yleismiesjantunen” tai yksi työpaikan kalusteista. En mitään muuta. Sen ymmärtämisen aiheuttaman kivun kautta olen saanut raivattua elämästäni pois tarpeetonta ”tunneroinaa” ja pinnallisia ihmissuhteita ilman sisältöä. Pluto-pesuaine ilmeisesti toimii tässäkin 🙂

  • Marjutska Says:

   Hih, Pluto-pesuaine on parasta! Kun elämääni alkaa kasaantua liikaa Pluto-Venus neliöroinaa, suoritetaan pesu ja jatketaan puhtaalta pöydältä.
   Koen säännöllisesti kausia ”ettei elämässä ole mitään kaunista”, painun konserttiin, taidenäyttelyyn, kirkkoon, museoon tms., jopa vaatekaupoilla käyntikin auttaa pienempään ahdistukseen :D. Kauneus ja esteettiset elämykset puhdistavat sielun, joka vääjäämättä tällä yhdistelmällä likaantuu. En voisi elää ilman musiikkia.

   Arvojen tarkistus ja tarvittaessa uuden suuntiman ottaminen tapahtuu vaivatta ja perusteellisesti, kun sen aika on.

   Pluton ja Venuksen yhteinen nimittäjä, RAHA, ei ole ainakaan vielä tuonut elämääni konkurssia tms. Sitä vastoin huomaan aina päätyväni tehtäviin, joissa rahaa kulkee käsieni läpi tai olen mukana päättämässä sen käytöstä.

   Olettaisin että ”villissä lännessä” tämä aspekti saattaisi löytyä vaikkapa menestyneeltä ilotalon emännältä ; )

 6. Maija Says:

  Miulla tulee taas tuo yhtymä suoraan DC:lle 6′ kaurista. Venus-pluto-ihmisiä odotellessa..

 7. Fiine Says:

  Minulla on syntymä kartalla avautuva semisekstiili Pluton ja Venuksen välillä. Pluto huoneessa 7ja Venus neitsyessä huoneessa 8. Nyt näyttää Pluto ja Venus tekevän sulkeutuvaa sekstiiliä auringolleni. No niin, eikö sulkeutuvan sekstiilin aikana saada palkkio siitä, kuinka hyvin on hyväksynyt sulkeutuvan ajanjakson opetukset.

 8. Ajatus Says:

  Hih, piti muistaa kommentoida tätä aihetta, kun tuo tr Venus & Pluto vielä kimpassa majailevat. Yhtymä osuu omaan 12. huoneeseeni ja naureskelin tänään itsekseni, kun muistin yhtäkkiä, millaista unta (12. huone) näin viime yönä. Siinä joku varasti arvokkaita tavaroitani, eli menetin (Pluto) omaisuuttani (Venus). Näinkin se symboliikka toimii. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: