Päivän virkut ja yön kukkujat

Perinteisessä astrologiassa planeetat jaetaan päiväplaneettoihin (diurnal) ja yöplaneettoihin (nocturnal) näille ominaisen luonteen mukaan. Päiväplaneetoista ykkönen on Aurinko, ja sen jälkeen järjestyksessä tulevat Jupiter, Saturnus ja Merkurius. Tai oikeastaan Merkurius voi vaihtua yöplaneetaksikin, koska sillä on ainoana planeettana mahdollisuus sopeutua tilanteeseen tai mennä muun porukan mukana (riippuen siis Merkuriuksen merkistä). Näiden planeettojen olemus on vilpitön ja eteenpäinmenevä.

Kuu on yöplaneetoista vahvimmin yön kaltainen, ja sitä seuraavat järjestyksessä Mars ja Venus. Eli Venus on kolmen porukasta kaikkein vähiten yöplaneettamainen. Yöplaneettojen luonne on mystinen, eikä niistä oikein ota selvää. Näissä planeetoissa on muuttuvaisuutta, eivätkä ne kovin helposti paljasta ominaisuuksiaan. Kutsun tätä ennemmin mysteeriksi tai viattomaksi vaikeaselkoisuudeksi, enkä niinkään salailuksi tai valehteluksi. Tästä huolimatta nauruhermoon osui astrologi Kevin B. Burkin luonnehdinta Marsista, että se on eläinradan käytettyjen autojen kauppias.

Miten planeetat viihtyvät sinun kartallasi? Ensimmäiseksi omasta kartasta tulee selvittää, onko se päivä- vai yökartta – mikä on nopeata ja helppoa. Onko Aurinko horisontin ylä- vai alapuolella? Jos kartta on virkeä päiväkartta, silloin Aurinko, Jupiter ja Saturnus, todennäköisesti Merkuriuskin, viihtyvät tällaisella kartalla paremmin, oli niiden sijainti missä merkissä tai huoneessa tahansa. Yökartalla Aurinko on horisontin alla, ja tästä kartasta saavat voimaa Kuu, Mars ja Venus.

Tämä seuraava voi jo vähän sekoittaa pakkaa, mutta toivottavasti pysytte mukana. Planeetat voivat olla tämän päivä/yö ajattelun mukaisesti parhaimmillaan, kun ne sijaitsevat ns. paremmalla puolella horisonttia. Päiväplaneetat Aurinko, Jupiter ja Saturnus toimivat parhaiten tai ovat aktiivisimmillaan silloin kun ne ovat päiväkartalla horisontin yläpuolella ja kartalla sen alapuolella. Yöplaneetat Kuu, Mars ja Venus ovat parhaimmillaan yökartalla (jossa Aurinko on siis huoneissa 1 – 6 ) horisontin yläpuolella, ja vastaavasti päiväkartalla kun ovat sen alapuolella.

Minun kartallani (yökartta) näyttäisi siltä, että Jupiterilla ja Saturnuksella on vuorokausirytmi kohdillaan, mutta yöplaneetoilla Kuulla, Marsilla ja Venuksella se on mennyt sekaisin. Ja kun on yökartta kyseessä, nämä yön planeetat ovat kuitenkin ne ensisijaiset tekijät, eli on oleellisempaa että ne ovat horisontin väärällä puolella, kuin että vähempimerkitykselliset päiväplaneetat ovat onnistuneesti ”nukkumassa”. Minusta on todennäköistä, että Merkurius on kartallani takinkääntäjä yöplaneetta, koska se on seurannut Aurinkoa horisontin alle ja sattuu olemaan feminiinisessä merkissä.

Jos pysyit mukana tässä keikuttelussa kartan puolelta toiselle, mitkä planeetat sinun kartallasi ovat etusijalla, ja ovatko ne onnistuneesti oikealla puolella karttaasi?

Mainokset

Avainsanat:

6 vastausta to “Päivän virkut ja yön kukkujat”

 1. meimi Says:

  Mun kartalla ainut ’oikealla’ puolella horisonttia oleva planeetta on Aurinko, olenhan keskipäivän lapsi. Kaikki muut mainitsemasi tekijät on ns. väärällä puolella.

  Miten tämä vaikuttaa tulkintaan vai vaikuttaako mitenkään? Olisko tällainen sopiva vuorotyöläisen kartaksi, kun yö ja päivä ovat muutenkin välillä sekaisin.

  Eniten mua ihmetyttää, että tekemisen ja toiminnan planeetta Mars on yöplaneetta. Sitten selitin itselleni, että nämä kaksi, Venus ja Mars tekevät yöllä peitonalaisia asioitaan…;)

 2. Päivi Says:

  Kartallani kaikki planeetat kuuta lukuunottamatta ovat horisontin alapuolella. Parhaimmillaan minulla toimivat siis aurinko, saturnus ja jupiter ollessan yökartalla horisontin alapuolella ja kuu ollessaan horisontin yläpuolella. Venus ja Mars lienevät eksyksissä, mutta se ei ole minulle uutinen 😉 Merkurius konjunktiossa aurinkoon ja marsiin mukautunee muuttuviin tilanteisiin parhaansa mukaan.

 3. PirjA Says:

  Päiväkartta, yläpuolella siis Aurinko, Merkurius, Venus, Mars sekä Kuu, joista kolme viimeistä näköjään väärällä puolella. Kuu on vielä keskitaivaalla, hmm
  Yöpuolella siis väärällä puolella nämäkin: Jupiter ja Saturnus.
  Kertoisikohan tämä ulkopuolisuuden tunteen ja sen, että tulee usein väärinymmärretyksi.

 4. indiima Says:

  Mulla on ainoastaan kuu ja mars päivän puolella, eli kaikki ”väärin”. Uni ainakin meikäläiselle maittaa, enkä ikinä voisi olla yötyöläinen. Aamuun sen sijaan pystyn kyllä nousemaan. Jotenkin kyllä toi asc leijonassa ja aurinko 5. huoneessa saa kyllä yöhön puuron voisilmällä 😀

 5. Sirkku Says:

  Oi mitä kisuleita! Mistä sinä aina löydät näitä ihania kuvia!

  Aurinkoni mollottaa melkein keskitaivaalla Merkuriuksen ja Venuksen ja Uranuksen kanssa porukassa. Saturnuskin on päivän puolella, mutta Jupiter ihan keskiyöllä. Mars ja Kuu ovat nippa nappa yön puolella.

  En nyt tältä istumalta pysty tekemään analyysia, nuo kisulit vaan innostivat vastaamaan. Tunnistan kyllä itsessäni sekä virkeän että täyslevossa makaavan kissan;)

 6. Metsätonttu Says:

  Enpäs vielä mokomasta ole kuullutkaan. Sen olen oppinut, että jos päiväkartalla on enemmän planeettoja, se katsotaan avoimuudeksi ja jos taas yökartan puolella, sulkeutuneeksi ja salaisuuden kantajaksi.

  Mutta että planeetatkin! Jännää! Minulle tuo energiaa päiväpuolelle Aurinko, Venus, Merkurius ja Saturnus. Oikeastaan hyväkin nähdä, että yltiöpäinen Jousimies Jupiter on yöpuolella, vähän ehkä rauhoittaa sitä ja Kuukin on siellä.

  Mutta miten toimiva Mars kuuluisi olla yötaivaan puolella? Se on sitten tuolla päiväpuolella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: