Huomaamattomat transiitit

Minulla ei edelleenkään ole vimpaimissani sarkasmia osoittavaa alleviivausta, ja sellaisen olisin tarvinnut tuohon otsikkoon. Huomaamattomuudella en tässä yhteydessä tarkoita toimimattomuutta vaan omaa ylenkatsetta tai laiminlyöntiä. Kovia sanoja, mutta niin voivat transiititkin olla.

Transiitit lahjoittavat meille käyttöön taivaallisia energioita silloin kun planeetta ylittää oman kartan planeetan tai akselin, tai tulee sille sopivaan kulmaan. Astrologeille yleensä sopivimpia kulmia näyttävät olevan yhtymät, neliöt ja oppositiot. En kiistä näiden voimakkuutta, sillä mahdollisesti kulman muodolla on merkitystä transiitin aikaisissa tuntemuksissa. Muitakin kulmia on olemassa.

Syytökset astrologian toimimattomuudesta korreloivat pitkälle sen kanssa, kuinka perusteellisesti astrologiaa tunnetaan. Surullisen usein näkee kommentteja tähän suuntaan, että kun omalla kohdalla jokin transiitti ei ole näyttäytynyt täsmälleen niin kuin oppikirjat sen esittävät, on tämä yhtä kuin astrologia ei toimi ja on huuhaata. Tai itsellä on tuntemus tai on tapahtunut jotakin, eikä tälle hetkelle näy transiiteissa noita neliöitä ja oppositioita. Ei toimi ei.

Yleisesti ottaen astrologisessa kirjallisuudessa käsitellään transiiteista pääaspektit, ja tästä voi jollekulle astrologian lainalaisuuksia tuntemattomalle jäädä harmillinen kuva, että tässä oli kaikki. Esimerkiksi minunkin suuresti ylistämästäni Robert Handin valtavasta transiittikirjasta puuttuvat kokonaan kvinkunssit, puolineliöt ja puolitoistaneliöt, puhumattakaan pikku-kulmista. Eikä tässä ole huomioitu Kuunsolmuja lainkaan, mikä on sääli. Tähän transiittikirjaan kaivattaisi kipeästi Volume II.

Sen lisäksi, että transiittikarttoja luetaan ns. vaillinaisesti ja tästä aiheutuu mahdollisesti tärkeiden kulmien missauksia, on tärkeätä hyväksyä astrologian subjektiivisuus. Vaikka joku iso kiho astrologiassa väittäisi kulman olevan tietynlainen, se ei välttämättä päde omalla kohdalla. Teemoista ja tyyleistä voidaan esittää yleistyksiä, ja aika usein ne osoittautuvat suuntaa antaviksi. Oma kartta on kuitenkin oma ja yksilöllinen, ja transiitin tulkinta lähtee siitä. Olen aikaisemminkin esittänyt samaa virttä, mutta kerrataan: jos kartalla on vahva planeetta, näyttäytyvät sen antamat transiitit erityisellä tavalla. Sitä en mene ennustamaan ovatko ne sitten ihania aikoja tuovia transiitteja vai harvinaisen kamalia. Jos planeetta on omalla kartalla keskeinen, eli useissa kulmissa muihin planeettoihin, on loogista ajatella, että transiitti tälle planeetalle olisi tuntuisa ja merkittävä. Katsokaas, silloin transiitti aktivoi jokaisen syntymäkartalla olevan kulman. Kuin sohaisisi kepillä muurahaispesään?

Transiiteilla on olemassa kerrannaisvaikutuksia omalla kartalla, joita ei voida mitenkään ottaa huomioon kirjallisuudessa. Kokonaisuus ratkaisee enemmän kuin yksi planeettojen välinen kulma.

Omaa karttaa voi miettiä myös sen antamien valmiuksien kannalta. Sillä voi olla merkitystä millainen kattaus kulmia omalla kartalla on. Jos jotakin on paljon, näiden kanssa on saatu harjoitusta. Jos jokin kulma vastaavasti puuttuu, voi sellainen tuntua transiittinakin oudolta. Esimerkiksi kvinkunssit: olen sitä mieltä että ne henkilöt, joiden syntymäkartalla on useita kvinkunsseja, mikä on harvinaista, hallitsevat paremmin näiden kulmien energiat kun näitä tulee transiitteina tai edistyskartalla eteen. Ja edelleen, ei transiittikirjan tekijä voi tietää kenen kartalla mitäkin kulmia on jo valmiiksi kirjoittaessaan yleistystä transiitin toteutumisen tavoista.

Tässä yhteydessä haluan vielä muistuttaa yleisestä kolmikantaopista, eli mitä useammin sama teema näkyy kartoilla, sitä todennäköisemmin se tulee esiin elämässä. Transiiteissa tämä voi näkyä esimerkiksi siten, että saman transiittia tekevän planeetan kulmat tunkevat esille edistyskartassa ja Auringonpaluussa. Jälleen syntymäkartan aivan erityinen oma rakenne voi tälläkin tasolla ns. muuttaa transiittia. Jos esimerkiksi syntymäkartalla on poikkeuksellisen vahvat teemat juurevuudesta ja pysyvyydestä, on ihan mahdollista että tällainen ihminen ei heilahtaisi samalla tavoin Uranuksen transiitista kuin moni muu. Tai myös näin päin: kartan painotus ei ole antanut valmiutta käsitellä Uranuksen uudistusvaikutusta, ja siksi moninkertaisessa Uranusajassa ollaankin ihan purjeessa.

Tästä blogipäivityksestä ei pitänyt tulla tällainen saarna ja palopuhe. En todellakaan halua syyllistää teitä transiittien tarkkailijoita, että katsoisitte omia kulmianne väärin. Toivon silti, että ennen kuin päätätte, että transiitit eivät toimi astrologiassa, mietitte asioita useista näkökulmista.

Tässä vaiheessa kun aika ja tila loppuvat, minä riivin tukkaani: minun piti kirjoittaa siitä, miten puolineliöt ja puolitoistaneliöt näkyvät transiitteina. Tätä kirjoittaessa Jupiter tekee puolineliötä Merkuriukselleni. Jääräpäisyyttä, oman näkökulman runnomista läpi, jokseenkin epämiellyttävää ja harmillista niin itselle kuin lukijallekin. Puolineliötä symboloi vesimies, kiinteä ilman elementin merkki. Minulla on mielipide tai idea, eikä se tule muuttumaan.

Olipa siinä elävä esimerkki transiitin pullahtamisesta esille ennen kuin sen on täysin tiedostanut. Kommentteja saa esittää.

Avainsanat: ,

8 vastausta to “Huomaamattomat transiitit”

 1. Elina Says:

  Mä nyt takerrun yhteen kohtaan kirjoitusta eli tuohon vahvaan planeettaan, mitä olen monet kerrat miettinyt. Olenko ainut, jonka kartta tuntuu pursuavan vahvoja planeettoja? Mulla on pysähtynyt Neptunus jousimiehessä 12 huoneen kärjellä. Mars on ravussa, mutta OOB ja yhtymäketjun (mukana Aurinko) hallitsija. Saturnus on kartan hallitsija useilla aspekteilla. Jupiter on 7 huoneen kärjellä. Uranus on korkeimmalla kartalla ja tarkoissa aspekteissa kaikkiin henk.koht tekijöihin. Minkä sä näistä Tarja valitsisit?

  • Innali Says:

   Kuinka niin, että muka olet ainut, jonka kartta pursuaa vahvoja planeettoja? 😀
   On monilla vahvoja planeettoja, vahvoja karttoja.

  • Tarja Says:

   Kyllä minä kallistuisin pysähtyneen planeetan vahvuuteen. Etköhän kuulu etuoikeutettuihin vahvan karttasi kanssa 😀 tosin vahvan kartan kanssa voi olla vaikeaa ja väsyttävää, kun kaikille energioille pitäisi löytyä elämässä tilaa.. kaikki pitäisi muistaa ja huomioida, mutta onpahan vara mistä valita!

 2. Leo Says:

  Musta tuntuu, että mulla on sama ongelma kuin Elinalla, monta vahvaa planeettaa kartalla. Mikähän se olisi sitten se vahvin/vahvimmat. Pitääpä muuten hankkia tuo suosittelemasi kirja joskus, mulla on vain jotain suomenkielisiä.

  Mikäs merkki sitten symboloi puolitoistaneliötä? 🙂

  • Tarja Says:

   Lukuhaluisille vinkkinä: seuratoiminta. Astrologisilla seuroilla on laajat valikoimat kirjallisuutta lainattavaksi, eikä kaikkia teoksia välttämättä saa ostettua koska painokset on loppu, eikä kirjastoista löydy likimainkaan samanlaista valikoimaa.

   Tänne ei taida saada kuvia mukaan, mutta jutussani https://astrologiantaika.wordpress.com/2010/10/29/kasijaollisten-kulmien-perhe/ on mukana puolitoistaneliö kuvan kanssa. Sellainen neliö jossa alaosassa väkänen.

   • Leo Says:

    Kiitos Tarja. Tarkoitin, että mikä aurinkomerkki symboloi puolitoistaneliötä, mutta tuossa laittamassasi linkissähän se jo olikin. Puolitoistaneliö symboloi siis leijonaa ja skorpionia. Siinäpä olikin mielenkiintoista asiaa..

    Pitäisi joskus ottaa ja lukaista kaikki vanhat kirjoituksesi läpi 😉

 3. Rovatar Says:

  Noin ajattelen itsekkin, että se transiitti mikä milloinkin kohdalle sopii, on se joka juuri sille ihmiselle kehitykseen tarvitaan. Mutta se pitäisi olla jo ” koodattuna” ihmiseen / kehitykseen.
  Se mikä on haastellinen jo syntymäkartalla, on myös transiittina.
  Mihin perustuu mielestäsi se , että se pitää kolmeen kertaan näkyä eri kartoilla? Onko näin yleensä käytännössä tapahtunut?
  Moni transiitti on itsellä hijalleen näkynyt sisäisen ajatusmaailman muutoksina ja osa ihan käytännön nopeina käytännön muutoksina. Harvemmin juuri oppikirjojen tavoin. Ei myöskään,siten, kuten sillä hetkellä voisi odottaa karttani perusteella, mutta sitten kun niitä katsoo menneeseen, niille löytyy niin yhtymäkohtia kuitenkin..se vain tapahtuu hyvin omilla tavoin.
  Ensin kai pitää vain oppia tuntemaan itsensä , taustansa ja siihen vaikuttavat tekijät, ne tekijät mitkä ei riipu itsestä..tai jota ei kykene itsessään näkemään…

  • Tarja Says:

   Kolmesti tapahtumisen sääntö on aika yleinen astrologiassa. Kyseessä ei tarvitse olla välttämättä eri kartat, vaan jo syntymäkartalla voi sama teema tulla esiin monelta eri kantilta. Ajan laadun tarkkailussa sen on huomannut erityisesti. Joskus jo kaksikin osumaa tuottaa tuloksen, esimerkiksi Pluton transiitti vastapäätä Aurinkoa tai Kuuta, ja AP:llä vaikka Pluto nousulla tai MC:llä. Ilmeisen plutoniaaninen aika siis. Tuo Pluto on kyllä äärimmäinen esimerkki, eikä nämä aina yhtä osoittelevasti näy. Vihjeet tahtovat olla ärsyttävän hienovaraisia 😉 Siis, mielestäni teeman toistuminen perustuu määrään ja tasoon, vähän kuin tyyliin että toistetaan tyhmemmille (älkää nyt silti käsittäkö tuota väärin..). Mitä enemmän ja useammin niin sitä voimakkaammin tulee esille ja tapahtuu useammilla tasoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: