Tauolla

Varmaan aika monelle astrologian harrastus on aaltoliikettä. Välillä ollaan tosissaan innoissaan, ja välillä muut elämän kiemurat ovat etusijalla. Onko teissä lukijoissa useita sellaisia, joilla innostus välillä hiipuu? Tai arki kertakaikkiaan antaa tiukat rajat, ettei hömppäharrastukselle jää kalenteriin tilaa? Kummin päin teidän tapauksissanne on ollut, onko tauko harrastuksessa ollut enemmän kiinni omasta päätöksestä, tai onko sellaiseen ajauduttu ihan huomaamatta, vai onko jokin ulkopuolinen seikka tullut väliin?

Ja sitten paluisiin – mitä ilmeisimmin astrologia taas kiinnostaa, jos nyt olette lukemassa tätä blogia. Miten ja miksi palasitte takaisin astrologian pariin? Innostiko joku lähtemään mukaansa tapahtumiin tai luennoille? Löytyikö mielenkiintoista luettavaa? Vai tapahtuiko omassa elämässä jotakin, mikä pakotti katsomaan astrologiasta selityksiä?

Mitä kartoiltanne mahtaa löytyä näiltä ajoilta? Voiko lähdön ja paluun yhdistää mihinkään isoihin transiitteihin? Tai kenties progressiivisen Kuun merkinvaihtoihin?

Minulla oli pidempi tauko astrologiasta lapsen ja kodinlaittamisen vuoksi; silloin oli Uranus Auringollani heilauttamassa kuvioita uusiksi ainakin väliaikaisesti. Paluu astrologiaan tapahtui Jupiterin vastustamattoman kutsun kautta, kun se ylitti transiittina piskuisen viimeisen huoneeni ja tuli nousulleni. Tuonkaan tauon aikana ei ollut täydellistä pesäeroa astrologiaan, sillä esimerkiksi kotipuutarhaani hoidin uskollisesti Kuun kierron mukaan. Käytin astrologiaa vain omaksi hyödykseni, ja edistetty Kuukin sattui kulkemaan enimmäkseen neitsyessä tuolloin. Kun proge Kuu meni vaakaan, en luonnollisestikaan enää malttanut pysyä poissa toisten harrastajien parista.

Jos teidän poluiltanne tällaisia taukoja löytyy, miten arvioisitte sellaisen, tai useiden taukojen, vaikuttaneen harrastukseenne? Oliko paluu vaikeata jos tunsi unohtaneensa entisen opitun? Vai oliko tauon aikana tapahtunut tiedon muhimista ja sisäistämistä? Miten tuntemuksesi käyvät yksiin transiittien tai edistyskartan muutoksien kanssa?

Avainsanat: ,

3 vastausta to “Tauolla”

 1. Lila Patrikainen Says:

  Minulla ei yleensä ole harrastuksissa taukoa. Voin olla yhdestä asiasta innostunut esim. 15 vuotta tai pitempään, mutta innostus voi loppua myös äkkijyrkästi ilman suurempia ennakkovaroituksia. Loppu on loppu, harrastuksissa en ole ainakaan tähän mennessä palannut entiseen.

  Harrastusten päättymiseen ovat yleensä vaikuttaneet vahvat transiittiplaneetat, Uranus tai Pluto, ei sitä vähemm’ll’ intohimoistaan luovu.

  Astrologian löysin n. 2003, jolloin Uranus teki yhtymää MC:lle ja kaikki vaiheet harrastuksen laajenemisessa ovat liittyneet Uranukseen. En usko pitäneeni harrastuksesta yhtään vapaapäivää sen jälkeen, kun asiaan hurahdin.

 2. Mai Says:

  Ilmiselvästi tämä aika kun pr Kuu kulkenut Ravussa on vähentänyt astrologian harrastusta. Olen joutunut keskittymään niin paljon kotiin ja perheeseen liittyviin asioihin.

 3. Liisa Says:

  Koin jossain vaiheessa kyllästymisen tunteen, vuosia sitten. En osaa sanoa tarkkaa ajankohtaa. Harkitsin jopa mittavan kirjakokoelmani myymistä. No, onneksi en sitä tehnyt. Suhteeni astrologiaan on kuitenkin muuttunut, alkuinnostusta voisi verrata melkeinpä rakastumisen tunteeseen, ahmin ja tutkin kaiken, minkä käsiini sain. Nykyään suhtaudun aiheeseen toki innostuneesti, mutta maltillisemmin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: