Syvänmeren ihminen

Uutisaihe maailmalta kolahti taas kivasti ajan hengen kanssa yksiin. Kun meillä on pian hidas ja vahvasti vaikuttava Pluto taivaalla, kerrottiin että elokuvaohjaaja ja syvänmerentutkija James Cameron on käynyt yksinään syvimmällä meressä, Mariaanien haudassa. Jos jokin planeetta menee syvälle, se on Pluto. Onko Pluto transiittina nyt vahva tuon seikkailijan kartalla? Vai onko syvälle meno hänelle luontaisesti ominainen piirre?

Nopealla jäljittämisellä netin saloista ei löytynyt Cameronin syntymän kellonaikaa, mikä ei ole mikään ihme kun tekee hänen karttansa päivämäärän perusteella ja katsoo sitä. Hänellä on Auringon ja Pluton yhtymä kartallaan. Tuossa tuli jo ensimmäinen vastaus, jälkimmäiseen kysymykseeni. Plutoon liittyy vahva tarve yksityisyyteen, eikä näiden ihmisten tarkkoja karttatietoja aina julkisuudesta löydy. Linkin takaa löytyy lisää teemoja tästä planeettaparista.

En sitten voinut vastustaa kiusausta ja laitoin Cameronin karttaan skorpionin nousuun, tottakai vahvistamaan Pluton teemoja, mutta myös Saabisen symbolin asteelle 7 (teknisesti siis kuusi ja risat, koska tällöin symboli luetaan seuraavasta tasaluvusta) koska se on nimeltään Syvänmerensukeltajat. Tällä kartan rakenteella ei siis ole muuta kuin kuriositeettiarvoa, eikä se välttämättä oikeasti ole tällainen.

Cameron on ihmeellisen monipuolinen ihminen, voisi melkein kutsua häntä renessanssiajan neroksi. Hän tottakai tekee elokuviinsa käsikirjoitukset, ohjaa ja tuottaa, mutta näiden lisäksi tutkii merta, on ympäristöaktivisti ja on syventynyt esimerkiksi joogaan. Eikös me kaikki tiedetä Cameronin kuulut elokuvat? Terminatorit, Rambot, Avatar ja tottakai se Titanic.

Millainen kartta monipuolisen ihmisen takana / edessä on? Auringon ja Pluton yhtymän ihminen on parhaimmillaan loistelias, karismaattinen ja luova. Hänellä on varmaan vimma toteuttaa itseään. Jos tätä suurta kartan voimaa käyttäisi väärin, tällainen ihminen voisi olla pakkomielteinen omasta arvovallastaan, tyrannimainen vallankäyttäjä ja julman väkivaltainen. Leijonassa onneksi korostuu itsensätoteuttamisen tarve. Cameronin kanssa työskennelleet näyttelijät ovat tosin päässeet näkemään tuota hankalempaakin persoonan puolta. Monet ovat vannoneet, etteivät enää ikinä tekisi elokuvaa tämän ohjaajan kouran alla.

Kuu on Cameronin kartalla kaloissa (vain aivan muutama vuorokauden viimeinen minuutti antaisi oinas-Kuun) ja Täydenkuun jälkeisessä kuunvaiheessa; mitä todennäköisimmin siemenkuunvaiheessa ja skorpionikuunvaiheessa olevana. Kalat-Kuu on herkkä, taiteellinen, mielikuvituksellinen, juuri sellainen että voisi nähdä elämän jatkuvana elokuvana ympärillään (uskokaa minua, itselläni on Kuu kaloissa). Meren tutkiminen sopisi hyvin tällaisen Kuun maailmaan, etenkin kun tutkiva ote tulee Plutostakin. Se voisi tulla luontevasti myös nousumerkin skorpionista.

Taiteellisen ilmaisun planeetat Merkurius ja Venus ovat edukseen kartalla. Merkuriuksessa on leijonassa loistokkuutta ja näyttämisen halua, näkemystä suuriin produktioihin, ja Venus on esteettinen, taiteellinen ja yhteisöllinen vaa’assa. Venuksen merkkisijainti paikkaa hyvin Aurinko-Pluton ehdottomuutta. Neptunuskin on miehellä vaa’assa; tämä sukupolvi on saanut esteettisen kasteen.

Jupiterin ja Uranuksen väljähkö yhtymä ravussa on hyvin mielenkiintoinen. Ehkä joku muistaa kun meillä taivaalla oli joku aika sitten samanlainen Jupiter-Uranus kuvio? Se viittaa keksintöihin, ja tällainen on Cameronkin. Vehje millä hän laskeutui merten syvyyksiin, oli hänen itsensä kehittelemä.

Mars on minun mielestäni vielä himpun verran kiinnostavampi. Tämä on seikkailijan ja tutkijan Mars, missä otetaan aivan järjettömiäkin riskejä. Se on tottakai jousimiehessä OOB, ja huomatkaa muuten että asetelma on aivan sama kuin joku päivä sitten uhoamassani Putinin kartassa. Miksi Cameron ei ihmisenä tunnu pelottavan, vaikka Putinista tuli iho kananlihalle? Ainakin Kuu on herttaisempi ja empaattisempi, samoin Venus tuo persoonaa lähemmäksi ihmisiä. Cameronin kartan OOB Mars on joka tapauksessa aivan selkeä merkki siitä, ettei tämäkään mies pelkää. Kuka muu uskaltaisi sukeltaa yksinään Mariaanien hautaan? (Putin todennäköisesti).

Kun Pluto nyt kulkee transiittina kauriin 9 asteessa, se kuikuilee lähemmäksi Cameronin Kuun yläsolmua, eli tiukentaa otetta tarkoituksesta, ja voi pistää koko elämän suunnankin muutokseen. Voisi ajatella että näin kaukaa ei Plutolla olisi mitään vaikutusta, varsinkin kun planeetta kohta tosiaan kääntyy perääntymäänkin. Edistyskartalla Kuunsolmujen akseli on edistynyt täsmälleen tuohon 9 asteeseen. Jospa Cameron toteuttaa elämässään vahvemmin tässä-ja-nyt progressiivista karttaansa? Ei mahdoton ajatus ollenkaan. Aurinko on edistynyt taiteelliseen vaakaan ja lähestyy mukavasti Neptunusta. Rohkea Mars on kauriissa, mutta yhä OOB, eli vahvuus ja rohkeus sen kuin korostuvat. Venus kulkee skorpionissa, auts niistä ihmissuhteista, ja on tässä vastamerkissään pompsahtanut sekin OOBiksi. Ehkäpä tässä hyvä ”syy”, miksei syntymäkartan ihana Venus näytä nykyään valloittavan kaikilta osin. Progekartalla tuo herkullisesti stimuloiva Jupiterin ja Uranuksen kimppa on tarkentunut todelliseksi yhtymäksi.

Mariaanien hautaan laskeutuminen on silti melkoinen idea millaisen tahansa kartan kautta. Hiukan tyngäksi reissu uutisten mukaan jäi, ja onko se mikään ihme tässä retrojen maailmassa kun Merkurius, Mars ja Saturnus kaikki perääntyvät? Parempaa onnea ensi kerralla!

Mielenkiintoinen uutispäivä!

Advertisement

Avainsanat: , , ,

Yksi vastaus to “Syvänmeren ihminen”

  1. Metsätonttu Says:

    No en osaa nyt muuta kuin kulmakarvoja nostella! Ohhoh!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: