Subjektiivisia kokemuksia yleispätevyyksistä astrologiassa

Kun progressiivinen Kuu siirtyy edistyskartalla uuteen merkkiin, elämän pohjavirraksi tulee toisenlainen sävy. Uuden merkin tuomat asiat altistavat asenteemme ja sisäisen näkemyksemme muutokselle, jossa kohtaamme ympäröivän maailman vähän toisenlaisesta näkökulmasta. Kaikki eivät näitä erilaisten sävyjen värittämiä ajanjaksoja tunnista selvästi itsessään, toiset taas tiedostavat ne hyvinkin selvästi ja hyppäävät reippaasti (tai syvään huokaisten) mukaan.

Vähän samankaltainen ilmiö voi tapahtua Auringonpaluun myötä. Auringonpaluukartan nousuakselin merkki värittää kyseistä vuotta johonkin suuntaan. Toisen sulauttavat merkin piirteet elämäänsä ja avittavat näiden, kenties syntymäkartasta hyvin poikkeavienkin, sävyjen toteutumista. Toiset eivät koe tuon nousun merkin voimaa itsessään millään lailla, ehkä kuitenkin retrospektiivisesti tunnistavat joitakin seikkoja, jos tutkivat erilaisia vuosia taaksepäin elämässään.

Näiden esimerkkialustusten tarkoituksena on pohjustaa teitä lukijoita tuumimaan seuraavaa dilemmaa. Olen muutamaan otteeseen kuullut astrologisissa keskusteluissa kommentteja toisen kartan muutoksista, että nyt pääset kokeilemaan miltä tuntuu olla kaverin kengissä. Jos esimerkiksi Kuu tulee merkkiin, mikä on kaverilla omalla kartallaan Kuun merkkinä, seuraako tästä että elät elämääsi ihan kuin jonkun toisen kengissä? Pystytkö näkemään maailman samasta näkökulmasta kuin toinen ihminen? Ohjautuvatko valintasi samansuuntaisiksi kuin hänellä?

Tämä kirjoitus oikeastaan käsittelee astrologian subjektiivista kokemista. Vaikka astrologisiin tekijöihin sisältyy paljon yleispätevyyttä, toteutuvatko nämä yleispätevyydet johdonmukaisesti? Ohjautuuko elämä ja valintamme tiettyjen lainalaisuuksien mukaan, vai olemmeko tosiaan itse elämänlaivan ruorissa ohjaamassa?

Minulle on karttani kautta tulossa muutaman vuoden kuluttua hyvin mielenkiintoinen tilanne. Ei kyllä ihan vähään aikaan, mutta toivottavasti pääsen sen ajan kokemaan ja ihmettelemään. Lähipiirissäni on kaksi henkilöä, joiden Kuut ovat hyvin lähellä toisiaan, vain 17 kaariminuutin erolla. Ymmärrän, ettei kohtalo ole tuonut heitä sattumalta elämääni. Oma Draconic Kuuni on myös tuon asteen tuntumassa, edelleen vain muutaman kaariminuutin päässä näiden kahden Kuun kohdasta. Olen miettinyt, mitä minulle tapahtuu silloin kun edistetty Kuu kartallani tulee tähän samaan kohtaan. Näenkö maailman samalta kantilta kuin nämä kaksi läheistä ihmistä? Olenko hetken heidän kengissään?

Kalat-ihmisenä rajanveto itsen ja toisten välillä kiinnostaa minua suunnattomasti. En silti oleta, että tuossa ylläkuvaamassani elämänvaiheessa sulautuisin jotenkin näiksi kahdeksi ihmiseksi. Näkemykseni on, että jokaisen polku elämän taipaleella on hänen omansa, ja se muodostuu kai lähinnä oman karman rakenteesta. Menneisyydessä valitut ratkaisut vaikuttavat tähän päivään, ja näiden raamien takia olemme sidoksissa siihen, mitä aikaisemmin olemme pedanneet – tässä siis on mielestäni syy siihen, miksi emme koskaan voi täysin hypätä toisen kenkiin. Toiset ovat tehneet omat valintansa, minun valintani poikkeavat niistä, ja siksi tilanne mihin joudun samoilla eväillä ei koskaan ole täysin sama.

Täytyy tottakai ottaa huomioon koko kartan rakenne, sillä esimerkiksi edistetty Kuu ei ole ollenkaan niin yksinvaltias minään aikana, että se sivuuttaisi muut edistyskartan tapahtumat kokonaan, tai että syntymäkartan voisi kokonaan unohtaa. Kokonaisuus määrittää tilannetta, oli Kuu missä merkissä hyvänsä.

Mutta silti, pienistäkin tekijöistä voi muodostua jollakin tavalla kollektiivinen kokemus. Jotakin samaa yleispätevää linjaa voi olla näiden kahden henkilön tavoissa elää omaa Kuun maailmaansa. Periaatteessa jaan jo nyt hippusen tuota samaa maailmaa Draconic-karttani Kuun kautta. Odotan siis mielenkiinnolla tuota edistyskartan antamaa lyhyttä ajanjaksoa, jolloin saan kaksinkertaisen vahvistuksen samanlaista Kuun voimaa näkemykseni pohjaksi.

Onko kenelläkään kokemuksia ajatuksista, tapahtumista ja mietteistä, joita on ollut ilmassa juuri silloin, kun edistetty Kuu on ollut samalla kohdalla eläinrataa kuin tärkeän ihmisen syntymäkartan Kuu? Kuka on saanut Auringonpaluussa itselleen vuoden, joka on ollut ihan kuin jonkun toisen kartta? Onko syntynyt hetkellinen ymmärrys tai yhteenkuuluvuuden tunne tämän ihmisen kanssa? Onko kukaan koskaan edes ajatellut astrologisia karttoja tällaisesta näkökulmasta?

Avainsanat: , ,

3 vastausta to “Subjektiivisia kokemuksia yleispätevyyksistä astrologiassa”

 1. Sanna Says:

  Minulla ja puolisollani on paljon samaa niin syntymäkartoilla kuin auringonpaluukartalla. Itse asiassa AP-kartat on nyt ihan samat. Lisäksi pluton ja uranuksen transiitit kulkee vuorotellen, joten joudumme käsittelemään niiden kautta myös samanhenkisiä asioita. Mutta en ole koskaan kokenut, että olisimme ihan samanlaisessa tilanteessa kuitenkaan. Kumpikin käsittelee asioita omalla tavallaan. Kun huomasin, että molemmilla on skorpioninousu tälle vuodelle, niin ajattelin heti, että onpa mielenkiintoista seurata, miten se toiselle vaikuttaa, mitä erilaisuutta koemme tässä samassa perusvireessä.
  Itse kun olen laadullisia tutkimusmenetelmiä harrastanut, niin olen omannut myös yhteiskuntatutkimuksessa asenteen, että sosiaalinen todellisuus on kaikille erilainen, vaikka tutkittaisiin samaa ilmiötä. Siihen todellisuuden hetkelliseen rakentumiseen vaikuttaa niin senhetkinen tilanne kuin tutkittavan oma elämä ja taustat. Mitään yhtä ja pysyvää ei voidakaan saavuttaa, mutta mielenkiintoisia havaintoja ilmiöstä, josta voidaan hakea yleisellä tasolla sitten jotakin yhteistä ja yleistettävää.

 2. Metsätonttu Says:

  No sen verran täytyy myöntää, että kun minulla on Kuun progressio ollut nyt Kaksosissa ja minulla on Au-Kaksospoika, niin pystyn ymmärtämään häntä aivan toisella tavalla. Sisäinen minussakin on virrannut enemmän ulospäin, olen ollut hyvin ulospäinsuuntautunut (toisin kuin luulisi tilanteessani) ja virtaa tuntuu olevan vaikka mihin. kaikki ulkoinen kiinnostaa. Hosun samalla tavalla kuin poikani ideologisessa maailmassa, puhumme ja suunnittelemme, ideoimme. Ja jotakin tulee tehdyksikin. Pystyn antamaan helpommasti anteeksi poikani ajatusmaailmalle suhteessa tekoihin, kun olen itsekin jotenkin samoilla energioilla.

  Näin sen voisi ajatella. Tosin kesän jälkeen Kuu siirtyy Rapuun ja olla köllöttää siinä siis pitkän ajan. Ehkä on vuoro huolehtia enemmän kodista ja perheestä, tehdä sen hyväksi jotakin nyt, kun on ensin suunniteltu, ideoitu ja tehty vuorovaikutussuhteita ympäristöön. Hoivan kausi tulossa.

 3. Emelia Says:

  Minulla on ’sielunsisko’, jonka olen tuntenut jo yli 20 vuotta – ikäeroa meillä on vuosi ja pari päivää ja olemme molemmat AurinkoNeitsyitä ja NouseviaJousimiehiä. Hänellä on Kuu Jousimiehessä, kun minulla Ravussa.

  Minulla oli prog-Kuu Jousimiehessä parin edellisen vuoden ja tuolloin ehkä hieman enemmän tiivistimme tapaamisia, mutta koska meillä on aina ollut hyvin samanlaiset ajatukset asioista muutenkin en huomannut mitään erityisiä muutoksia.. Toisaalta hänen prog-Kuunsa on juuri vähän aikaa sitten siirtynyt Ravun merkkiin ja tulee ylittämään kesällä minun Kuuni, todennäköisesti tuolloin tulemme taas olemaan enemmän tekemisissä toistemme kanssa..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: