Jäiset rakkauden marjat

Kylmän talven jäänteitä on näkynyt meidän keväässämme pitkään. Pahoittelen kuvanlaatua, mutta oheisesta napsaisusta saatte mielikuvan meidän pihan jääpuikkoisista ruusunmarjoista. Tällaisia olen tuijotellut, ja miettinyt rakkauden olemusta. Olen pohtinut käsitettä rakkauden kuoleminen. Mihinkään vihonviimeiseen päätelmään en ole päässyt, sillä minua vaivaa tuossa kyseenalaistukseni, onko rakkautta koskaan ollutkaan jos sen kokee kuolleeksi. Taidan olla lopultakin se romantikko, minkä aina itsestäni kiellän. Onko rakkaus ikuista, ja ”päättymisen” hetkellä se on vain muuttanut muotoaan?

Astrologisesti kun katsotaan rakkauden teemoja, aloitetaan aina Venuksesta. Minun tekee nyt mieli keikauttaa ikiaikaisia määritysten sisältöjä, sillä kyse voi olla myös Kuusta. Venus on mukavaa, suloista ja miellyttävää, mutta vasta Kuun kohdalla on mukana tunteet. Venus on arvoja ja mielipiteitä, mutta eikös se ole ennemmin Kuu mikä on vaistonvarainen ja sokea niin kuin rakkaus? Oletan että moni lähtee hanakasti puolustamaan Venusta rakkauden symbolina, mutta ei Kuuta auta kokonaan sivuun jättää, koska silloin voi mennä ohi silmien puoli totuutta.

Ehkä rakkaus voi todellakin kuolla niin ettei siitä jää yhtään hitusta henkiin. Millaisia asioita voisi olla silloin meneillään transiitteina? Sitä en usko, että kenenkään syntymäkartasta voisi mennä sanomaan, että jokin planeettojen välinen kontakti osoittaisi alttiutta rakkauden päättymiselle. Vaikka kartalla olisi hankalia kuvioita, on suhteen päättyminen vain yksi selitysmalli.

Mikä planeetta toimisi transiittina viikatemiehenä? Mielestäni ainakin kahteen planeettaan liittyy selkeästi tällaiseen viittaavaa symboliikkaa, mutta vaihtoehtoja saattaa löytyä useampiakin. Pluto on niin elämän kuin kuolemankin symboli, ja se voi osoittaa eliminointia, tuhoa ja hävitystä. Pluto on kuitenkin todistetusti usein mukana suhteen alussa, kun koetaan kiihkeä symbioosivaihe ja ainutkertainen hurma, eli tälläkin mustalla planeetalla on vahva, latautunut positiivinen antinsa.

Saturnus on toinen planeetta, jonka ominaisuutena on kovettaa, jäädyttää ja lopettaa. Saturnus on melkoisen hyötykeskeinen planeetta, ja se saattaa nuivettaa ja kuivattaa suhteen päätökseen, jossa toimimaton hylätään sen vuoksi, että se on jo tehtävänsä täyttänyt. Muistakaa silti, että tuo on taas vain se kolikon toinen puoli, sillä Saturnus juuri sitouttaa ihmiset suhteeseen ja kertoo kunnioituksesta. Saturnus näyttää usein pitkäkestoisia suhteita, mutta saattaa tosiaan riippua ihmistyypistä, kuka hallitsee Saturnuksen määrittämän suhteen.

Uranustakin voisimme harkita tässä yhteydessä, sillä sen teemoihin kuuluu etäännyttää ja erottaa toisistaan. Uranus näyttää olevan usein mukana kuvioissa silloin, kun vanha vaihdetaan uuteen (ja näissä tapauksissa etenkin tahdon kyseenalaistaa onko mitään todellista rakkautta alun perin ollutkaan, vai ollaanko rakastettu ennemmin rakkauden tai rakastuneena olon ideaa). Uranuksen kertomat rakkauden kuolemat ovat hätäisen oloisia ja äkkivääriä ratkaisuja, sellaisia joita toisen osapuolen on vaikea ollenkaan ymmärtää. Ja ihan pakko kertoa, että kokemukseni mukaan Uranuksen eroissa tullaankin katumapäälle.

Neptunuksessakin on puolensa, mikä saattaa transiittina tuoda pettymyksen ja luopumisen. Tässä minä taas kyseenalaistan, sillä rakkaus voi silti olla olemassa, vaikka suhteesta joutuukin luopumaan. Tässä kenties kynnyskysymykseksi tulee, että joutuu hyväksymään rakkauden päättymisen toiselta osapuolelta. Kaikkein vähiten näistä ulkoplaneetoista kuitenkin yhdistän Neptunusta rakkaudettomuuteen, ja tämän planeetan transiiteissa saatetaan kaihota saavuttamatonta rakkautta.

Kummasti tuohon valikoitui jo kaikki ulkoplaneetat ja hitaita, pitkäkestoisia transiitteja suovat planeetat. Jos joku haluaa kokeilla selittää rakkauden loppumista Jupiterin tai Marsin transiitilla, niin kommenteissa on estradi vapaa. Minä en näistä keksinyt tapaa enkä muotoa, ja Mars saattaa olla liian nopea transiittina jotta se oikeasti voisi rakkauden hävittää.

Sen lisäksi, että noita planeettojen transiitteja tutkii Venukselle ja Kuulle, voisi joissakin tapauksissa katsoa myös Auringolle tulleet kulmat. Seitsemännen huoneen kärki ja huoneessa transitoivat planeetat voivat myös kertoa tarinoitaan. Vertexin suhteen en ole huomannut lainkaan vastaavuutta, mutta en kiistä etteikö se saattaisi olla mahdollista. Näen kuitenkin Vertexin osoittavan enemmän ihmisiä, jotka ovat tulossa elämään kuin kertovan tapahtumista, joissa ihmisiä poistuu elämästämme.

Jotta kukaan ei vetäisi virheellisiä johtopäätöksiä, huomautan vielä lopuksi, että jutun aihe ei noussut omasta rakkauselämästäni.

Mitä mieltä olet perusväittämästäni, että kuoleeko tosirakkaus koskaan? Jos joku on kokenut rakkauden kuolevan, saattoiko tuohon yhdistää mitään transiittia? Vai olisiko kyseessä ns. kohtalokkaammat asiat kuten Kuunsolmujen liikkeet tai pimennykset?

Avainsanat: , , ,

4 vastausta to “Jäiset rakkauden marjat”

 1. Minä vain Says:

  Minä sain maistaa katkeraa kalkkia, kun mies sai sitoutumiskammonsa ja meidän jutusta ei päästy selvittämään olisiko tästä suuremmaksikin. Kaikki vakavoitui niin äkkiä, ihan huomaamatta. Minä ehdin tuntea paljon.

  Oliko astrologiset asemat kaikista pahimmat kohtaamiselle ja aika oli väärä? Ja tähänkö tämän pitää jäädä? 😦

  • Astrologian Taika Says:

   Niinpä, hyviä kysymyksiä esität Minä vain (ja tervetuloa kommentoimaan tänne blogiin). Täällä ollaan joskus ruodittu parisuhteista sitä, että mennään ikään kuin eri tahtiin. On tietysti totta, että aina ei olla ollenkaan valmiita todelliseen ihmissuhteeseen, ollaan etsitty jotakuta lähelle hetkeksi. Kohtaloakin voi miettiä, oliko tarkoitus ettei suhde kehittynyt kokonaiseksi (olisiko jomman kumman kartalla merkkejä ihmissuhdekarmasta…)

 2. Metsätonttu Says:

  Oijoi, tässä puhuu Kuu-Kalat, joka myötätunnossaan kantaa kaikkia rakkauksia mukanaan (se Rapukin). Ajattelen, että ihmisen persoona syntyy rakkauksien kautta, joten hän aina kantaa niitä mukanaan. Se jättää kasvujäljen. Mutta näen että rakkaus muuttuu, tai sen arvot muuttuvat, olisko se Venus. Seksuaalinen energia voi ohjautua ja varsinkin pettymysten jälkeen esim. rakkaudesta taiteisiin tai politiikka iskee päällimmäiseksi.

  Olisko myös Marsilla yhteys tähän, ainakin siihen, miten se rakkaus toimii? Voisko Mars myös katkaista suhdetta?

 3. Metsätonttu Says:

  Minun piti vielä tähän mietteitäni laittaa. Eikö Mars ole se, jonka puitteissa toimii seksi ja toisen omistaminen, itse akti? Venus se, jossa opitaan arvostamaan toista Sinuna, ei esineenä Se? Ja Neptunus, jonka kautta löytyy enemmän universaalia rakkautta, veljesrakkautta, yhteisöllisyyttä, ja sitä korkeamman värähtelyn rakkautta, pyyteetöntä rakkautta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: