Mieluisia aspekteja

Tehdään tänään pieni harjoitus omilla astrologisilla kartoilla. Mistä aspekteista pidät eniten? Pääsetkö parhaimpaan tuloksiin sujuvien energioitten kautta sekstiileillä ja kolmioilla, vai oletko sellainen tapaus, että tarvitse vähän ylimääräistä potkua neliöiden tuomista haasteista tai ulkopuolista herättelyä oppositioiden kautta? Toimiiko sinun sisäinen dynamiikkasi pikkukulmilla kuten noviileilla, septiileillä tai kvintiileillä? Vai oletko kimurantti tapaus, joka saa kattavimmat elämyksensä kvinkunssien antamista avautumisista? Tai löytyisikö porukasta sellainenkin, jonka aktiivisuus herää parhaiten melko haastavien puolineliöiden tai puolitoistaneliöiden myötä?

Kun olet tuuminut tätä erilaisten kulmien luonnetta, kannattaa tutkailla omaa karttaa, mitkä kulmat siellä ovat kaikkein voimakkaimmin esillä. Jos kartalla on eniten yhtymiä, ehkä transiititkin näyttävät isoimman voimansa vain ylityksissä. Voi olla avartavaa katsoa kartan kaikkein tarkin kulma, ja katsoa tuoko se luontaisen taipumuksen ymmärtää tämän kulman dynamiikkaa kaikkein parhaiten. Toiset ihmiset voivat taas olla akseliherkkiä, eli kartta ikään kuin herää eloon vasta kun planeetta tulee kulmaan tai ylittää jonkun kartan akseleista (jolloin aina on pelissä enemmän kuin yksi elämänalue; akseleissahan on aika kaksi ääripäätä).

Astrologia on sen verran subjektiivista, että vaikka esimerkiksi neliöt julistetaan haasteiksi, eivät ne välttämättä useita neliöitä omalla kartallaan omaavalle henkilölle tunnu ikäviltä haasteilta vaan ennemmin jopa tutuilta tilanteilta, joissa on oppinut ottamaan härkää sarvista kiinni. Omien tuntemusten arvoa astrologiassa ei kannata ollenkaan vähätellä, koska olemme ihmisinä niin erilaisia.

Itse olen julistanut kvinkunssia ”lempikulmakseni”, ja tämän mysteerin tutkiminen niin omalla kartalla kuin transiiteissakin on näyttänyt voimansa. Toisaalta myös voimakkaat ylitykset eli yhtymät ovat olleet omalla kohdallani tuottoisia. Kvinkunssia tekevien planeettojen transiittien olen huomannut liittyvän ihmeen usein työasioihin, eikä mikään ihme, sillä oman karttani kvinkunssi kulkee kuudennen ja kymmenennen huoneen välillä. Planeettojen ylityksissä on enemmän kyse omakohtaisten ratkaisujen ajoista, ja tämän näkisin vastaavan oman karttani stelliumin voimakeskittymää, jossa kaikkein henkilökohtaisimmat energiat pääsevät esille.

Teitkö sinä mitään löytöjä erilaisista kulmista? Mikä voisi olla sinun oma kulmasi? Pidemälle astrologiassa ehtineet voivat miettiä myös paralleeleja…

Avainsanat: , , , ,

4 vastausta to “Mieluisia aspekteja”

 1. Sirkku Says:

  Olen todennut, että oppositiot ovat minulle energisoiva aspekti, ja koin melkoisen valaistuksen tuosta luonnehdinnastasi ”tarvitsetko ulkopuolista herättelyä oppositioiden kautta”. Kartallani on kyllä aika vahvana tuo Auringon ja Uranuksen yhteinen oppositio urahuoneesta Jupiteriin kodin huoneessa, johtuneeko sitten siitä.

  • Tarja Says:

   Tuossa asetelmassa voisi kuvitella olevan runsaasti vapaasti virtaavaa energiaa 😀

 2. Sanna Says:

  Minulla on kolmioita paljon kartalla, mutta minusta niiden ärsyttävyys on siinä, ettei niitä tahdo huomata (moks). Jostain syystä olen viehtynyt yhtymiin ja saatan käyttää paljon mietintäaikaa siihen, mitä tämä voisi tarkoittaa missäkin tilanteessa. Yhtymässä on jotakin sellaista minulle vielä selittämätöntä, mysteeristä, että se kutkuttaa pohtimaan merkitystä joka ikinen kerta eri tavalla.

  Kiitos oikein paljon aivan loistavista kulmien luonteiden kuvauksista!

  • Tarja Says:

   Sekstiilien sanotaan olevan niitä pääaspekteista kaikkein helpommin ohimeneviä ja sellaisia, jotka jäävät epähuomiossa käyttämättä. Tunnustan kuuluvani kolmioiden suhteen samaan kastiin, en oikein tavoita näitä transiitteina. Olisiko sinulla pointtia myös siinä, että kolmion tyyli on liian tuttua, mikään ei siinä yllätä, eikä sitten tule niitä kiksejäkään?

   Eri planeettojen energian sulautuminen yhteen yhtymissä onkin todella mielenkiintoista; toisten kohdalla ne vahvistavat hyvin, mutta sitten on näitä jotka eivät tahdo sopia kimppaan oikein minkään planeetan kanssa..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: