Merkuriuksen ja Saturnuksen kulmat

Katsotaanko ihan pikaisesti millaisia kulmia teidän kartoiltanne löytyy Merkuriuksen ja Saturnuksen väliltä? Nämä planeetat alkavat olla tänä viikonloppuna ajankohtaisia, sillä näiden oppositio tarkentuu sunnuntaina aamuyöstä neljän maissa.

Äkkiseltään planeetat vaikuttavat aivan vastakohtaisuuksilta. Merkurius on nopea, vaihtelevainen ja kevyt. Saturnus on hidas, pysyvä ja raskas. Melkein luulisi, että on mahdotonta löytää sujuvaa tapaa ilmaista näiden vastaparien teemoja yhtäaikaisesti, vaikka kulma olisi miten helppo tahansa. Onko niin, että Saturnus hyvin helposti dominoi näiden kulmissa? Täytyykö Saturnuksen olla todella alisteinen, jotta sen vakavuus ja painavuus ei rajoittaisi Merkuriuksen siipien lentoa?

Merkurius on parhaimmillaan omissa merkeissään kaksosissa ja neitsyessä, etenkin ehkä tässä viimeksi mainitussa koska neitsyt on samaan aikaan Merkuriuksen oma merkki ja ylennysmerkki. Merkuriuksen huoneita ovat kolmas ja kuudes, joissa se tykkää touhuta. Ensimmäinenkin huone on Merkuriukselle hyvä, sillä se on sen ilon huone. Jousimiehessä ja varsinkin kaloissa Merkurius on vieraalla maalla. Tarkkailkaa myös, onko oman karttanne Merkurius OOB, ja tässä korkean deklinaation kulussa se yleensä on kaksosen ja ravun rajamaalla sekä jousimiehen vaihtuessa kauriiksi. OOB Merkurius voi olla etusijalla, vaikkei se olisikaan omassa merkissään, koska tällainen planeetta vaatii tilaa ja esillepääsyä.

Saturnuksen omat merkit ovat kauris ja vesimies, ja ylennettynä se on vaa’assa. Huonommat vaihtoehdot löytyvät sitten ravusta, leijonasta ja oinaasta. Saturnus on omalla kartan alueellaan kymppihuoneessa ja sen ilon huone on kartan viimeinen komero, kahdestoista huone.

Merkuriuksen ja Saturnuksen kulmissa voi näkyä ajattelun tiivistymistä ja rajoittumista, mutta yleensä hyvää keskittymiskykyä. Ajatusmaailma voi olla vanhakantainen ja käytännönläheinen. Logiikka ja järkevyys ovat etusijalla tunnetason reaktioihin nähden. Saturnuksen rajoituksista ja estoista mainitaan monissa lähteissä kielentuottamisen tekniset ongelmat kuten änkytys ja lukivaikeudet, puheenoppimisen viivästykset ja vaikeudet liikunnassa jäykkänä koordinointina. Mikä sitten on syy ja seuraussuhde, mutta ujous ja ilmaisun estyneisyys tulee usein kaupanpäälle. Oppimiskykyä sanotaan hitaaksi, mutta toisaalta kerran opittu pysyy varmasti selkärangassa. Voisi kuvitella, että oppimisessa tyyli on perinpohjainen ja vaihe kerrallaan etenevä, jolloin tulos on kuitenkin looginen ja selkeä. Virheitä ei varmaan helposti itselle suvaita, ja näiden planeettojen kulman omaava ihminen tarkistaa asiansa tunnollisesti.

Merkurius-Saturnus ihminen tarkoittaa mitä sanoo tai kirjoittaa; hän on vakavissaan asiassaan. Minä en usko, että planeettojen kontakti alentaisi älykkyyttä (mutta minulla onkin näiden yhtymä omalla kartallani, joten tässä on varmasti toiveajattelua mukana). Todennäköisesti Merkuriuksen leikinlaskun tapa kaikkoaa, tai ainakin huumori on saturniaanisen kuivakkaa ja sarkastista. Ajatusmaailman vakavuus näkyy usein pyrkimyksenä tieteelliseen ajatteluun, ja jos nyt yhdistellään astrologisia aakkosia suoraviivaisesti, voisiko merkuriuksen maailmasta tulla jopa työ?

Miten taipuvaisia masennukseen ovat ne, joilla on haastavia kulmia Merkuriuksen ja Saturnuksen välillä? Vai näkyisikö se vain Saturnuksen kulmissa valoihin Aurinkoon ja Kuuhun?

Saturnus todennäköisesti edesauttaa Merkuriuksen edustamia tapoja analysoida ja lokeroida, joten kulmat voisivat suoda organisointikykyä. Tämä tyyppi on pitkäjänteinen, kärsivällinen ja luotettava. Viat ja puutteet löydetään helposti, ja hyvän kulman toivottavat kaikki oikolukijat tervetulleeksi. Voisiko Merkurius tarjota vaihtelua ja liikkumavapautta Saturnuksen edustamiin pysyviin oman elämän rakenteisiin? Olettaisin myös Merkuriuksen edustaman muistin hyötyvän Saturnuksen kosketuksesta, ellei sitten muistijälkeen liity jotakin tunnetasolla estoista, jolloin se varmaan suljetaan tiukasti pois mielestä.

Mahtaisiko kulmissa näkyä myös sisaruussuhteiden teemoja? Että on ikäeroa? Tai että välit ovat suhteellisen viileät? Vastuunkantamisen teemojakin saattaisi löytyä joissakin tapauksissa.

Tuumin myös sitä, kuinka kulmat osoittavat kritiikin vastaanottamisen kykyä. Jos omaa jo valmiiksi epävarmuuden tuntoja, voi olla aika herkkänahkainen ja kokea epäonnistumista pienestäkin ojennuksesta. Tässä kohdin saattaa eroa löytyä merkkien tasoilla paljonkin.

Nämä nopeasti löytämäni ja pohtimani viitteet tuntuvat korostavan Saturnusta Merkuriuksen ylitse, juuri niin kuin pelkäsinkin. Miten te selittäisitte piirteitä, joissa Merkurius näkyy korostetummin ja Saturnus olisi vain taustavaikuttajana?

Kuten jo mainitsinkin sivulauseessa, minun kartallani nämä ovat yhtymässä. Se ei ole ollenkaan tarkin yhtymä kartallani, ja samaan soppaan taitavat sekaantua myös muut Stelliumin planeetat Mars ja Kuu, joten variaatioita löytyy. Merkurius on yksi eniten aspektoituneimmista planeetoista kartallani, ja monessa asiassa siis sählätään mukana. Matemaattista lahjakkuutta kulma ei harmikseni ole minulle suonut. Oppimisvaikeuksia en omalla kohdallani isommin allekirjoita, mutta esiintymiskammoa / tottumattomuutta kyllä löytyy. Planeettapari on käytännön työssäni oleellisin välineeni, joten tällä tasolla kulma näkyy hyvin. Minun on vaikea sanoa, kumpi planeetoista on hallitsevampi. Merkurius on alennusmerkissään ja -asteellaan, mutta Saturnuksen totesin juuri perigriiniksi, joten ei sekään ihan täysillä pyöri. Työtä näissä on kummassakin.

Mitä sinä löydät Merkuriuksestasi ja Saturnuksestasi? Kumpi näistä planeetoista on vahvemmassa asemassa, ja miten se ilmenee? Kertokaa erilaisia, omakohtaisia tapoja, miten te omia kulmianne toteutatte!

Avainsanat: , ,

5 vastausta to “Merkuriuksen ja Saturnuksen kulmat”

 1. Lila Patrikainen Says:

  Neliössä ovat nämä planeetat toisiinsa nähden, Merkurius Ravussa OOBina, 12. huoneessa, Saturnus Oinaassa, 11. huoneessa.

  Nuorempana minulla oli tuo ikävä taipumus änkyttämiseen, erityisesti jos olin hermostunut. Sanat saattoivat juuttua kokonaan kurkkuun hyvin tunnelatautuneissa tilanteissa. Herkkyyttä kritiikille oli myös, mitä ei ainakaan vähentänyt Rapu-nousu. Minulla oli myös taipumusta ajoittaiseen synkkämielisyyteen. Muut ovat pitäneet minua hiljaisena ja ujona lapsena. Vanhemmiten ujous, herkkyys kritiikille ja änkytysongelmat ovat ainakin vähentyneet radikaalisti, elleivät kadonneet tyystin. Liikunnallisesti olin taas lapsena hyvin nopeasti kehittyvää sorttia, äitini kertoman mukaan kävelin ilman tukea jo 9 kuukauden ikäisenä. En ole mikään urheiluhullu, mutta liikehdintäni on nopeaa ja terävää ja harva pysyy kadulla perässä, kun lampsin menemään itselleni sopivaan kävelytahtiin.

  Minulla on myös hyvä muisti, koulussa ei ollut sen ihmeempiä oppimisvaikeuksia, eikä niitä ole ollut koulun jälkeenkään. Mutta ehkä tässä näkyy se, että olen opiskellut varsin pitkän kaavan mukaisesti ja nykyäänhän minulle jo melkein sanotaan, jos pyrin johonkin koulutukseen, että olet jo liikaviisas. 😛

 2. Emelia Says:

  Merkuriushan on periaatteessa hyvinkin ”läpinäkyvä”, joten se ottaa itseensä ja toimintaansa niitä ominaisuuksia joita sen ’kaverilla’ on.. erityisesti jos kyse on yhtymästä..

  Minulla on radixila Merkuriuksen ja Saturnuksen kolmio, Merkurius Neitsyessä yhtymässä Plutoon, sekstiilissä Neptunukseen ja neliössä Deskendenttiin. Voisi siis sanoa että Merkuriuksellani, Aurinkoni hallitsijana, on niskassaan melkoinen painolasti.

  Hitaiden taivaankappaleiden kontaktit Merkruikseeni ehdottomasti värittävät tätä muuten melko läpinäkyvää ja henkistä taivaankappaletta ja antanevat sille enemmän luonnetta.

  En kuitenkaan ole koskaan pitänyt Merkuriustani erityisen hitaana, välillä ajattelu tuntuu toimivan vähän liiankin nopeasti.

  Nuorena olin todella ujo ja eristäydyin ihmisistä, mutta vähän ennen 1. Saturnuksen paluuta lähdin opiskelemaan sosiaalialaa ja tein samalla tietoisen päätöksen hankkia esiintymiskokemusta ja päästä sekä ujoudestani, että esiintymiskammostani.
  Edelleen koen ihmiskontaktit välillä ahdistaviksi (neliö Deskendentti), mutta muuten ei minua kai voi pitää erityisen ujona. Sen verran jännitän, että itseni esitteleminen isossakin ryhmässä toisten edessä saa pulssin kohoamaan.

  Koska nämä aspektit toimivat molempiin suuntiin, koen välillä toisten ihmisten (Desc) asenteet ja puheet loukkaavina tai ainakin rasittavina (neliö Merkuriukseeni), ja vapaaehtoinen omiin oloihin vetäytyminen on luonnollista ja tärkeää.

  Aivan viime viikonloppuna sain jälleen myönteistä palautetta omasta representaatiostani – itse olen ajatellut että kun puhuu itselle tutusta aiheesta myös ulosanti onnistuu.

  Saturnukseni on asteen päässä Ic:stä 4. Huoneen puolella. mutta vaikka kontakti Akseliin ei ole kartan tarkin ( tarkimmat ovat Uranuksen puolineliö ja puolitoista neliö Mc-Ic Akseliin) on se silti vahvasti latautuneessa pisteessä. -Mielenkiintoinen tuo ajatus ikäerosta sisarusten välilä, sillä minulla on kaksi vanhempaa siskoa ja meillä on ikäeroa 8 ja 9 vuotta. Siskoni ovat suht’ läheisiä toistensa kanssa, mutta minä en oikein tule toimeen itseäni 9 vuotta vanhemman siskoni kanssa vaikka olemme samalla alalla ja meillä on yhteinen esimies.

  😉

 3. Ajatus Says:

  Mielenkiintoista oli tuo, että teillä molemmilla Lila ja Emelia on Saturnuksen ja Merkuriuksen aspekti kartalla. Molempien esitelmiä kuunnelleena tulikin heti sama assosiaatio, että Lilan tyyli on todellakin tietyllä tapaa ”kulmikkaampi” tai särmikkäämpi ja Emelian taas hyvin tasainen. Yhteistä kuitenkin on se, että molemmat osaavat antaa hyvin vakuuttavan ja asiallisen vaikutelman, saturnusmaiseen tapaan, eikä puhe rönsyile liiaksi. Ehkä Saturnusta on juuri sekin, että esiintymistaitojen kehittyminen on vaatinut aikaa ja sujuu sitä paremmin, mitä vanhemmaksi tulee? 🙂

  Omalla Merkuriuksellani ei ole mitään kontaktia Saturnukseen, joten mahdollinen asiallisuuteni on täysin Kauris-askendenttini varassa. 😀 Toisaalta edistetyllä kartallani on ollut prog. Merkuriuksen ja prog. Saturnuksen neliö pitkään, nyt oikeastaan jo poistumassa. Neliö alkoi tarkentua juuri siihen aikaan, kun jouduin töiden (Saturnus) puolesta enemmän esiintymään ja viestimään (Merkurius), joten selkeä oppiläksy on nähtävissä kyllä tuossa.

 4. Elina Says:

  Toisessa huoneessa Oinaassa oleva Merkuriukseni on kolmiossa Saturnukseen Leijonassa. Muutoin aspekteista löytyy yhtymä Venukseen, neliö Marsiin, kolmio Neptunukseen ja oppositio Plutoon.

  Lapsena olin vähän hidas oppimaan puhumaan ja erittäin ujo. Olen aina kirjoittanut mieluummin faktaa ja sitäkin lyhyesti. Suhtaudun erityisesti kirjoitettuun tekstiin vakavuudella. En voi vain huitaista tekstiä menemään. Joskus kyllästyn hiomiseen ja jätän homman sikseen. Tästä syystä esimerkiksi onnittelukortit jäävät kirjoittamatta.

  Muiden rönsyily epäolennaisuuksiin ja turhaan jaarittelyyn saa pitkästymään. Kaikenlaista järjettömyyttä ja epäloogisuutta on vaikea ymmärtää. Yhä uudelleen joudun hämmentyneenä huomaamaan, etteivät kaikki ihmiset käyttäydykään yhtä järkevän harkitusti elämänsä ratkaisuissa. (Toki nousumerkki Kauris vahvistaa tätä.)

  Tällä hetkellä teen työtä, jossa aspektia pystyy toteuttamaan ja keskittymiskyky, vastuullisuus ja huolellisuus tulevat tarpeeseen. Työssä tuotan tekstiä, jonka pitäisi olla virallista ja oikein ilman turhia koukeroita.

 5. Marjutska Says:

  Kolmioaspekti näiden välillä ei ole pahemmin haitannut elämää, mutta fantasiamaailmaani voisin sanoa köyhäksi. En oikein ymmärrä miksi pitäisi unelmoida jostain saavuttamattomasta… Saturnus Kalat – Merkku Skorppari.

  Myyn työkseni (Merkurius) laiterakenteisiin (Saturnus) liittyviä palveluja (Neptunus). Vahva viittaus siis ammattiin. Töissä kysytään minulta, kun jotakin pitäisi muistaa. Pystyn siellä hyödyntämään myös hyvää matematiikkapäätäni sekä loogista ja rakenteellista hahmotus-/ajattelukykyäni.

  Muistan kuulleeni että opin puhumaan etuajassa – ja kävelemään myöhään. Mitään monimutkaisia (raajoilla tapahtuvia) koreografioita en opi, vaikka sormeni oppivat hetkessä pienet motoriset liikkeet, kuten uuden näppäimistön sun muut hallintavempeleet.

  Sisareni on minua 6v vanhempi, samoin mieheni (Kaksonen, +12v).

  Olen armoitettu oikolukija ja menetetty kyky vero- ja lakitekstien tehtailijana. Neppe yhtymässä Merkuriukseeni tosin sotkeutuu myös kuvioon, ja tekee ilmaisustani rönsyilevää ja sotkuista, ellen yritä tarpeeksi fokusoida mieltäni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: