Etsimme Taon kartalta!

Oletko valmis sekoittamaan aspektipakkaa? Aspekti eli planeettojen välinen kulma on eräänlainen sopimus, kun planeetat ovat tietyn matkan etäisyydellä toisistaan (yhtymässä samassa asteessa), ne ovat keskenään aspektissa. Meillä on ptolemaiolaiset pääaspektit, joita pidetään kaikkein voimakkaimpina ja joilla yleensä astrologiassa ”pelataan ja leikitään”. Sitten on minor-aspektit eli vähäpätöiset, toisenlaiset kulmat, joita monet eivät astrologiassa noteeraa ollenkaan, mutta välillä niistäkin löytyy mielenkiintoisia ulottuvuuksia.

Ja sitten on lisää kulmia, sellaisia joita ei yleensä ollenkaan käytetä ja tulkita, ja joita ei astrologisissa ohjelmissa näy kulmina ollenkaan. Luulette varmaan että höpisen omiani, eikös totta? (Neptunuksen transiitti VOI aiheuttaa tätäkin, että teidän on syytä olla tarkkoina). Minä olen aiemminkin koettanut kaivella näistä oudoista kulmista lisätietoa, ja olen ollut täpinöissäni jo pitkän aikaa, sillä edellisessä astrolehdessä The Mountain Astrologerissa luvattiin artikkeli tähän kesän lehteen aiheesta. Tänään (teidän lukiessanne siis eilen) sain käsiini tuon lehden, ja halusin jakaa teidän kanssanne ensimaistiaiset.

Kyse on Johndron kulmiksi nimetyistä kahdesta aspektista, joista nyt lehdessä astrologi Zane B. Stein esitteli tarkemmin 165° kulmaa. Toinen vähemmälle esittelylle jäänyt kulma on 105°, joka on kolmion ja neliön välimuoto ja ristitty hauskasti Squineksi; Square = neliö + Trine = kolmio.

Mikä on 165 astetta? Sen pohjimmaisin idea on fanaattinen päättäväisyys. Kulma osoittaa tilaa, jossa ei vaan tajua lopettaa, ei ymmärrä luovuttaa. Siksi kulman luonne on melkoisen raastava. Voit varmaan kuvitella millaista on hakata päätä seinään jatkuvasti. Ja kuvittelepa sitä läpimurron tunnetta kun yhdellä muksaisulla seinä antaa periksi ja pääset päämäärääsi?!

Johndron kulma osoittaa loppumatonta kykyä keskittää energia tiettyyn suuntaan; se on siinä mielessä Kimppukartan ja Stelliumin sukulainen. Aspekti osoittaa kykyä olla huomioimatta mitään, mikä voisi häiritä suoritusta. Se on kuin muuri, missä omaan todellisuuteen ei toisten todellisuus pääse ujuttautumaan. Kyllähän tämä kuulostaa pelottavan yksioikoiselta, fanaattiselta, ehkä jollakin tavalla autistiselta. Johndron aspektissa on olemassa päähänpinttymä, että oma agenda on neuvoteltavissa läpi, vaikka tulisi takkiin aina uudestaan ja uudestaan. Tämän aspektin kanssa ei pelätä astua tuleen.

Tämä kulma osoittaa missiota, jota ihminen ei kykene väistämään. Astrologiassa kulmaa on toisaalla kutsuttu mielestäni aika osuvasti Tao kulmaksi. Erotuksena esimerkiksi neliön aktiivisuudesta, Tao on mentaalisempi ja henkisempi, ja kertonee aika usein sisäisistä kamppailuista. Vaikeat tilanteet joita kohtaamme, kriisit eli valinnan paikat, johtavat dramaattiseen ja intensiiviseen prosessiin, jossa vellovat yhtä aikaa vahvat tunteet ja ilo ja sekopäisyys, mutta samalla loistava kirkkaus ja ymmärrys tiestä, jota on vain kuljettava. Ehkä joku teistä lukijoista tunnistaa tuon olotilan?

Stein valaisi Johndron kulman / Taon merkitystä itsetuhoisen käytöksen tekijänä. Tämän kulman kanssa voi nimittäin mennä pieleen tosi pahasti, niin kuin yleensäkin kun on kyseessä haasteellinen juttu. Kaikki eivät löydä missiotaan tai tietään tai Taoaan, vaan periksiantamattomuus johtaa itsetuhoiseen käytökseen. Stein antaa esimerkiksi John Belushin, jonka kartalla on tuplasti nämä kulmat: pysähtynyt Merkurius ”Taossa” Saturnukselle sekä Neptunus Kuunsolmulle. Samankaltainen haastevyyhti on viimeaikoina ikävällä tavalla otsikoissa olleen Charlie Sheenin kartalla (Me – MC, Nep – Asc).

On totta, että aina kun astrologiaan tulee uusia muuttujia, ollaan liukumassa kauemmaksi ytimestä ja perusteista. Joskus on karttoja, joista selittämätön kumma draivi ei paljastu muulla tavoin kuin katsomalla toisesta näkökulmasta, kokeilemalla jotakin uutta. Meidän omat astrosilmämme ovat hyvin tottuneita bongaamaan neliöt ja kolmiot kartoilta. Johndron / Taon hahmottaminen vaatii toisenlaista asennetta, tai hyvää matikkapäätä – tai ystävällisen astrologin joka tutkii karttanne aspektit puolestanne. Tässäpä vinkki uskollisimmille lukijoilleni, etteköhän te tiedä mitä tehdä?

Onko kukaan tutustunut tähän aspektiin jo aikaisemmin? Jos nyt löysit Taon kartaltasi, antoiko se lisäselvitystä persoonaasi? Vai sekoittaako tämä ylimääräinen aspekti pakkaa jo liiaksi, ja sama ilmiö selittyisi jotenkin muuten – siis miten?

Mainokset

Avainsanat: , ,

19 vastausta to “Etsimme Taon kartalta!”

 1. Sanna Says:

  Kuulostaapa tutulta, minä olen tyypillinen päätä seinään hakkaaja, mutta tiedä sitten, voiko se olla nousujouskaria… Mutta laskin, että minulla olisi kuun yläsolmun ja venuksen välillä 167 astetta (sulkeutuva?), joten ei taida riittää. Mutta sen voin sanoa näin perääntyvän venuksen aikaan, että ihmissuhteet ei ole mun juttu. Yritän muuttaa niitä paremmaksi typerillä ylevillä periaatteilla kuten tasa-arvoinen kohtelu, empatia, toisen kunnioittaminen. Pahempaan suuntaan vaan menee ja varmaan sitten tuhoaa lopulta, jos ei älyä lopettaa. Mutta minä vaan porskutan enkä osaa luovuttaa. Mutta tähän täytyy etsiä joku toinen selitys, sillä asteet heittää hieman, jos laskin oikein. Equalilla kuun yläsolmu (leijona) 9.huone, Venus (vesimies) 2.huone. (tällainen aikaan sopiva synkkä pläjäys tällä kertaa :))

  • Tarja Says:

   Sinulla on Tao / Johndro kulma Uranuksen ja Chironin välillä ja se on vain neljä kaariminuuttia ”yli” sulkeutuva että on varsin tarkka. Steinin mukaan Chironin Taot on huomionarvoisia, todellisia opettaja-aspekteja. Tässä siis mietittävää 🙂 Tuota Venuksen kulmaa en nähnyt, käytän tosi tiukkaa orbia, mutta Mars on Taossa alasolmuun ja Pallasille. Yhtään neliö-kolmio-squinea en löytänyt.

   • Sanna Says:

    Aloin uudelleen miettimään tässä kommenttini jälkeen, että laskinkohan oikein tuota Venuksen kulmaa…

    Chiron on kyllä päivän teema :). Eilen tarkka pluto kolmio chiron. Tässäpä pohtimista, että mitä tämä kulma voisi tarkoittaa. Kiva kun saa uutta opiskeltavaa.

 2. Soile Naskali Says:

  Mielenkiintoista. Kiitos artikkelista! Pikaisesti, Kävin pikaisesti oman ja perheeni kartat läpi (ja muutaman tutun, yhdellä on Uranus ja Pluto squinessa Aurinkoon… ) ja mm. mieheltäni löytyy Kheiron/Yläsolmu Tao/Squine Askendentti. Se aktivoitui viime vuonna Uranuksen tultua yhtymään siihen viime keväänä ja kaikenlaista teemaan sopivaa on tapahtunut. Pitkä sairasloma työtapaturman vuoksi ja siitä sitten soppa sakeni…

  Nyt kun Venus alkoi perääntymään ja tulossa on vielä se okkultaatio niin Pluto tekee siihen squinea (ja samalla minun radix-Venukseeni). Antanee lisäpotkua tälle Venuksen perääntymiselle ja okkultaatiolle. Visioita?

  -Soile, kiireessä

  • Soile Naskali Says:

   Synastriassa näköjään minun Kheiron Kaloissa 3 h. on squinessa mieheni Jupiteriin Vaa’assa 12 h. Kaikenlaista tulee mieleen, mutta täytynee pohdiskella ”taoa”.

   -S

   • Soile Naskali Says:

    Sinulla ja minulla on synastriassa neljä tao-aspektia! Yhden lähiomaisen kanssa on hyvin kuvaavasti minun (OOB-)Merkurius-Saturnus ja minun Merk- hänen Ask. Tätä täytynee tutkailla lisää.

 3. Jussi Says:

  Pluto skorpionissa (11.h) näyttäisi 185 astetta Ceresiin härässä (5.h). Se näyttäisi olevan ainut 185-aspekti omalla kartallani. En tosin tiedä, millä keinoin nuo virallisemmin lasketaan, kun olen perehtynyt vain noihin netin ilmaisiin karttatyökaluihin. Itse käytin apuna aspekti-laskuria osoitteesta http://astroblahhh.com/astrology/aspect_rating_calc_vB.shtml

  • Astrologian Taika Says:

   Taon asteet on 165. Saattaa olla että astro.comissa jostain löytyisi 24-harmonian asteet joista Johndron kulmat näkisi. En ole vielä käynyt itse kokeilemassa, jos joku tietää niin laittakaa ohjeita.

 4. indiima Says:

  Mielestäni ja jos oikein laskin, niin löysin Taon uranus+ kuunsolmu ja chiron + merkurius. Merkurius ja uranus keskenään yhtymässä, mentaalinen toiminta ja aivomeno hiukan yliaktiivista.

  indiima

 5. Soile Naskali Says:

  Kulmia on siis kaksi, 105 ja 165 astetta ja tulkinta sama?

  • Soile Naskali Says:

   sorry, nyt vasta tajusin…. johdronn kulmia on kaksi ja tulkinta toisesta (105) on keskiviikon blogissa.

  • Tarja Says:

   Voisi melkein luulla että tässä on joku sekoillut 😀 165 asteen kulma on Johndro / Tao ja se on keskiviikon jutussa. Squine on 105 astetta ja torstaissa. Vai..?

 6. Soile Naskali Says:

  Tao eli 165:n asteen kulman saan vain yhden ainoan aspektin orbin asteella ja se on Hygeia-Askendentti (ja orbi on 0’00 astetta!) = mieleeni tulee mieleen Sofi Oksasen ”Puhdistus”. 🙂 Hygeia liittyy terveysasiohin, fitnessiin, hygieniaan ja puhtautauteen ja mm. kontakteihin terveydenhuoltohenkilökunnan kanssa, En ole fanaattinen siivooja eikä minua koskaan valita edes paikallisosaston Vuoden Martaksi. On tullut aikoinaan vietettyä aikaa mm. punttisalilla ja saan elantoi nykyään (astrologian lisäksi) myös vaihtoehtoisen ja täydentävän terveydenhuollon alalla. Olenko siis löytänyt Taoni? 🙂

  . Jos nostan sallitun orbi kahteen asteeseen, niin johon alkaa löytymään

  – Juno-Mars (orbi 1,16)=tämän nyt selittäisi Mars DC:lläkin
  – Jupiter-Ask (1,38)= Jupiter kartan hallitsija (ja 5. h.), hm…”onni on olla oma itsensä senkin uhalla että on onneton.”
  – Alasolmu-Hygeia (1,50) = jatkumoa ed. elämistä…?
  – Musta Kuu Lilith -Aurinko (1,47) = no comments 🙂
  – Lilith -Merkurius (1,02)
  – Lilith-Yläsolmu (1,21)

  Minulla on kyllä radix-kartalla Lilith 1. h opp Venus Kaksosissa, perääntyvänä (ja Pluto paralleeli Venus), voisi kai siitäkin hakea seltystä.

  -Soile

  • Tarja Says:

   Mielestäni Hygeia sopii hyvin hyvinvointialalle, mutta olen aina pitänyt sitä hiukan teknisenä sairaanhoitajamaisena asteroidina, kuten että se on tekemisissä terveydentilaan liittyvien operaatioiden kanssa. No Shiatsu ON operaatio?

   En tiedä kuinka turvallista / kannattavaa orbin lisääminen on. Me trad astr puolustajat kyllä mielellään lisätään. Mutta teeman kannalta on mielenkiintoista, että kulmat löytyvät Jupiter-Juno-Lilith linjalta, kun on seiskahuoneen Aurinko. Pienet jutut vahvistavat sitä mikä on muutoinkin tiedossa?

   • Soile Naskali Says:

    Näissä pienissä, harvinaisissa aspekteissa käyttäisin kyllä vain yhden asteen orbia. Kyllähän sitä orbia lisäämällä ja ottamalla mukaan kaikenmaailman murrikat saa aikaan tod.näk. vain kaaosta.

    Ja olen samaa mieltä tuosta sinun huomiostasi että teema löytyy yleensä kartalta muutenkin. Sama juttu koskee minusta asteroideja. Mutta teeman vahvistuminen näillä muillakin menetelmillä (pienet aspektit, asteroidit) on minusta merkittävä vahvistus.

    Ja tuosta Hygeiasta. Minustakin se on aika kliininen. Shiatus ei sitä minusta kuitenkaan ole ja asiakkaitteni yleinen kommentti taitaa olla ”kokonaisvaltainen”. Pitänee miettiä pitäisikö sitäkin (ja tietysti voisi) muokata jotenkin enemmän herkistelyn (henkistelyn) puolelle. Toisaalta, olen sitä mieltä että ihmiset ovat etääntyneet kehollisuudestaan joten yritän lisätä kehotietoisuutta. Ja keho ja mieli ovat yhtä, kaikki vaikuttaa kaikkeen.

    Voisin jotenkin ajatella tuon Hygeia-tao-Askendentti kompastuskiven olevan nimenomaan asennoituminen liian kliinisesti, yrittäen parantaa jotain mitä ei tarvitsisi parantaa, ainoastaan hyväksyä ja ”go with the flow”. Tekemätän tekemättömyys (wu wei) on se vaikein juttu. Elämä kulkee ohi jos koko ajan yrittää parantaa jotain….

    Toisaalta, tämä keho on meidän kulkuvälineemme ja sitä ei kannattaisi väheksyä, ei sen tarpeita mutta saa ja pitää siitä iloitakin. Hhrhm…älkää tehkö niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon. :-/

    (Minulla on kartan hallitsija Jupiter tosiaan Härässä 5. huoneessa ja viiden asteen päästä 6. huoneesta.)

    Tälläistä nyt pikaisesti taivaaseen astumispäivän (!) ratoksi.

    -Soile

 7. Soile Naskali Says:

  Toisaalta, kun ajattelen tuota karttani olevaa tarkkaa Hygeia-tao-Ask, niin mieleeni tulee hyvin samankaltaisia ajatuksia kuin mitä Saturnus neliö Ask herättää minussa.

  Itsensä suhteen voi olla/on vaikea nähdä kuinka jokin näkyy ja toteutuu.

 8. Anna Says:

  Itselläni on tuollainen tao aspekti MCn ja Vestan välillä, sekä uranuksen ja chironin. Voisiko joku valottaa etenkin tuota mc vesta kuviota? Huomaan olevani ainakin hyvin idealistinen sen suhteen mitä työn pitäisi mielestäni olla. Siis että minkälaisia fiiliksiä sen tulisi herättää. Kaikki todellisuus on vain puurtamista merkityksettömässä hommassa.

  • Tarja Says:

   Vestan kulmassa Keskitaivaalle on minun nähdäkseni kyseessä kutsumusammatin teema kaksinkertaisena, koska Vesta itsessään kertoo sydämen palosta ja intohimosta, ja Tao kulma vie sen toteutumaan MC:n kautta (asema, julkisuus, ura jne)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: