Hybridi-aspekti

Esittelin teille eilen kulman oudoimmasta päästä, eikä nyt kannata jättää puolitiehen, vaan tuumitaan hetki sitä saman ryhmän toista aspektia. Squine on hybridi-aspekti eli sekamuoto neliöstä ja kolmiosta. Joku kovin puristi astrologian harrastaja ei ehkä pidä ajatuksesta laajentaa kulmien kirjoa, mutta tätäkin kulmaa voi miettiä ja tutkia. Squine on 105° väli kahden planeetan välillä (tai planeetan kulma asteroidiin tai akselille) eikä tälle kannata antaa kovinkaan paljoa orbia eli liukumavaraa kauemmaksi tarkasta aspektista. Kulmista biseptiili on hyvin lähellä alaspäin 102°51’ ja tredesiili 108° toisella puolella (tosin en ole nähnyt näitäkään kulmia oikeasti käytettävän ja tulkittavan!), mutta näille jo olemassaoleville kerrannaiskulmille voi jättää myös oman orbinsa. Avautuvalle squinelle ei ole paljoa tilaa, korkeintaan kaksi astetta ja mieluummin vähän vajaa Auringolle ja Kuulle, ja muille planeetoille vain se yksi aste, ja saman vaihteluvälin voisi jättää sulkeutuvallekin puolelle.

Mitä teille tulee mieleen neliön ja kolmion yhdistämisestä? Squinessa on aineksia molemmista. Siinä on neliön aktiivisuutta, haasteellisuutta, pakottavuutta ja esteitä nostattavaa luonnetta. Samalla siinä on kolmion sujuvuutta, rentoutta, raukeutta ja laiskuutta tarttua asioihin. Eli squinen kanssa esteiden kohtaaminen johtaa niiden laiskaan väistelyyn, tai laiska asenne tuo esteitä tielle.

Squinea pidetään osittain hyödyllisenä ja aikaansaavana välineenä, sillä ihannetapauksessa siinä on aktiivisuutta ja helppoutta samassa paketissa. Tämän kulman toteuttaminen ei kuitenkaan ole sieltä luontevimmasta päästä, sillä työkaluna se on vähän kuin tylppä veitsi tai ponneton vasara. Squinen hyödyntämiseksi täytyisi ponnistella kaksin verroin, jotta sillä oikeasti saisi mitään aikaan. Ja voidaan leikitellä ajatuksella, että ihan kuin squinen kanssa joutuisi turvautumaan itse väsättyyn tai tuunattuun työkaluun, mikä ei ole se täysin oikea väline, ja jälkikin voi olla vähän sen mukaista. On tätä kulmaa joku tituleerannut myös hiomattomaksi timantiksi, mikä tuo mielikuvan, että siinä voisi olla ideaakin. Saattaa riippua omista ja ympäristön odotuksista mitä olettaa, lopputulos ei silti taida olla ihan kaavaillun mukaista. Sekamuotoisuus on kautta aikojen ollut pelottavaa. Voisiko squine-aspekti olla sellainen jota lykkäämme tiedostamatta kauemmaksi?

Omalla kartallani on kaksi tällaista ”squidoa”. Aurinkoni on tässä vinkeässä kulmassa Keskitaivaalleni. Ihan ensimmäiseksi tulee mielikuva, että kulma oikeastaan vahvistaa Auringon aspektittomuutta, että sen on hankala päästä kontaktiin muun kartan kanssa. On totta, että en ole koskaan tahtonut tyypillistä uraa itselleni, en tunnista perinteistä ammatillista kunnianhimoa (myös Kuun alasolmu on kymppihuoneessa). Ja sitten kun Aurinkoni on ryhtynyt työhön, jälki ei ole ollut odotuksien vastaista. Miltei jokainen työ on lopulta liukunut joksikin muuksi kuin mitä se on ollut minun sitä aloittaessani. Olen kuitenkin saanut erittäin antoisia kokemuksia, joista on aina jäänyt jotakin siementä tulevaisuutta varten.

Toinen squine-kulma kulkee hyvin lähellä tätä edellistä. Aurinkoni on väljässä yhtymässä Pallasiin, ja Keskitaivaani tuntumassa on hämmennyksen sopankeittäjä Neptunus. Neptunus ja Pallas ovat siis toinen squinepari. Mysteerien tutkimista omalla ajallani? Jotenkin herkulliselta tämä asetelma itsestäni silti tuntuu. Jos en ole valpas, Neptunuksen fantasiamaailma pääsee sekoittamaan järkevät strategiani. Mutta kun nämä kaksi ideaa yhdistää, syntyy jotakin.. tämän blogin kaltaista?

Squine on kenties hiukan helpompi laskemalla laskea kartoilta? Jos asteet menevät solmuun, voitte toki kysellä täältäkin suunnasta kartoistanne. Koska tästä kulmasta on kirjotettu hyvin vähän, enkä tiedä onko tätä meillä Suomessa kukaan ottanut esille tosissaan, olisi mukava jos tekisimme hiukan pioneerityötä omien ”vinku-sikojemme” kanssa. Selitä kommentteihin miten sinun squinesi toimii!

Avainsanat:

11 vastausta to “Hybridi-aspekti”

 1. indiima Says:

  I have this feeling, että multa löytyy tuo pakkomielle-maaninuus johndorinin kulma. Eli lasken siis planeettojen asteiden välit käsin? ooh la laa. Ei kun tutkimaan, hyvä tutkimusvapaa tänään.
  indiima

 2. indiima Says:

  Pistän sulle säpönä, niin voit tarkistaa menikö mun laskut ihan metikköön 😀

 3. Sanna Says:

  Ihan off topic, onpa mukavaa, että jollakin muullakin on Neptunus MC:n tuntumassa. Kirjoitappa siitä joskus pitkä blogi, että miten sellaisen kanssa voipi elää ja olla, varsinkin työelämässä 🙂 🙂

  • Tarja Says:

   Jotakin olen joskus ”paljastanutkin” noissa työ- tai uranvalintaan liittyvissä aiheissa. On kyllä ollut suunnitteilla, että kenties, kenties…

 4. Soile Naskali Says:

  Oho.
  Kheiron-105-Ask (Jousimiehessä) (orbi 0,0). Nyt mietin Kheironin hallitsijaa, Jousimiehen symbolihan on kentauri ja Kheiron on kentauri.

  Radix-kartalla löytyy Kheiron sekstiili Jupiter (orbi 1,38).

  Minullahan on se toinen Johndron aspekti (165 eli ”Tao”) Hygeia-165-Askendentti myös tismalleen.

  Kheiron vaikuttaa olevan eniten aspektoinut.

  Kheiron-105-Aurinko (orbi 1,18)
  Kheiron-105-Merkurius (orbi 0,33)
  Kheiron-105-Yläsolmu (1,50)
  Kheiron-105-Vesta (1,32)
  Pallas-105-Saturnus (0,54)
  Juno-105-Saturnus (0,20)
  Hygeia-105-Saturnus (1,08)
  Ceres-105-Pluto (1,57)

  Tätä täytyy miettiä…

  • Tarja Says:

   Sitten jää enää kysymykseksi, miten valjastaa Chiron helppoon ja aktiiviseen, eikä sinne hankalan ja tylsän aseen puolelle. Tässäkin voisi olla ammatillinen ulottuvuus mukana, vai mitä?

   • Soile Naskali Says:

    Jos squine on väistelyä, haluttomuutta ottaa käyttöön potentiaalia? Silloin voisin ajatella että tuo tarkka Kheiron-squine-Ask (ottaen huomioon että ask hallitsija Jupiter tekee sekstiiliä Kheironiin) on haluttomuutta eheytyä (mistä näitä ajatuksia oikein tulee…:-D) ja ottaa parantajan & opettajan rooli tosissaan. Keksi parempi selitys.

    -Soile

   • Tarja Says:

    Parantajan roolin väistämistä? Vaikka se tulisi helposti, pitää tehdä vaikeaksi?

   • Soile Naskali Says:

    Hygeia tosiaan on yhtymässä mun Venukseen (joka hallitsee minun työn ja uran huoneita j MC ja 6. huone ynnä 5. huonetta=itseilmaisu, seksi ja lapset, harrastukset, ”se mitä tehdään siks että se on kivaa” ) ja Onnenpisteeseen 7. huoneessa ja ”taossa” mun Askendenttiin.

 5. PirjA Says:

  Kaksikin kappaletta löytyy tätä outoa aspektia, eli yläsolmu-MC on toinen pari. Kohtalonomaisia työpaikkoja, tai että jossei sovi joukkoon, ei saa mitään työtä tehtyä kunnolla.

  Toinen onkin mielenkiintoisempi: Juno-Mars, kun ottaa huomioon, että on myös Venus-Mars-neliö, auttaisiko tämä aspekti paremmin parin muodostuksessa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: