Toivoitko tätä?

Mitenkähän Neptunuksen pysähtyminen koettelee teitä lukijoita, tai maailmaa? Tänään toinen kesäkuuta on Neptunuksen pysähdyksen päivä, jolloin planeetta saavuttaa saman asteen ja kaariminuutin kuin mistä se kääntyy perääntymään. Neptunus tulee kalojen 3°09’ kohtaan iltapäivällä noin puoli viideltä. Pysähdys tapahtuu meillä viidennessä huoneessa, mikä mielestäni korostaa Neptunuksen puolissa mielikuvitusta, taiteellisuutta ja esiintymiskykyä; onhan Neptunuksella taito luoda illuusioita. Millaisen illuusion Neptunus meille aikoo antaa? Kuinka sokaistuneita olemme totuudelle ja valheelle? Millaisen hämmennyksen valtaan mahdamme joutua?

Neptunuksen käännös tapahtuu ensi viikolla tiistaina 5. kesäkuuta, tuossa samassa kohdassa eläinrataa, mutta tuolla hetkellä Neptunus on ensimmäisessä huoneessa. Tämä tapahtuu heti vuorokauden vaihduttua, neljä ja puoli minuuttia tiistain puolella. Astrologisesti katsoen Neptunus kuitenkin jatkaa pysähtyneisyyttään, se ei vielä peräänny muutoin kuin ”kansanomaisesti”. Ensimmäisen huoneen alueella Neptunus luo illuusiota itsestämme, ja voi vaikuttaa herkistävästi kehoomme, esimerkiksi vastuskykyä alentavasti. Eipä muuten ole kuin pari päivää siitä kun uutisoitiin, että uusi aidsin tavoin suuriin ihmismassoihin leviävä tauti on valtaamassa etelä- ja pohjois-Amerikkaa (luteiden levittämä sisuskaluja syövyttävä tauti, jolla on vuosikausien itämisaika). Tuntuu sopivan kuvaan kauhistuttavan hyvin.

Neptunuksen kääntyminen perääntymään tapahtuu sitten parin päivän päästä tästä, 7.6. noin aamulla seitsemältä yhdeksännessä huoneessa. Täällä mielestäni suunnataan selkeimmin Neptunuksen osoittamien henkisyyden ja idealistisuuden alueille.

Millainen kokonaiskuva tästä voisi tulla? Aluksi pysähtyessään Neptunus tarjoaa omakohtaisen kokemuksen, sitten globaalin, ja perääntymisen ajan kuukausiksi voimme hautautua tutkimaan henkistä näkemystämme. Huomaatteko huoneista mihin Neptunuksen sykli juuri meillä viittaa? Tulen elementin alueeseen. Oinaan, leijonan ja jousimiehen huoneiden kautta teemaksi voi kuitenkin lopulta nousta luovuus, innokkuus, halu toteuttaa itseään.

Hitaana ulkoplaneettana Neptunus luo aikakauteen tunnelmiaan ja määrittää kunkin sukupolven omaa haavemaailmaa. Nyt kalojen ajassa syntyvä sukupolvi on entistä eteerisempi ja herkempi havaitsemaan alitajuisia tunnelmia ja virityksiä. Omien karttojen suhteen pysähtynyt Neptunus on nyt voimakkain ilmanmuuta kalojen alku-asteissa (kuten minulle jolla on siellä Aurinko) tai neitsyen alussa (kuten puolisolleni ja monille ystäville ja tutuilleni) sekä vielä muuttuvien neliömerkkien kaksosten alkuun sekä jousimiehen alkuun. Minne kartalle kolme astetta resonoikin kulmillaan, se alue tulee pysähtyneestä planeetasta nyt erittäin aktiiviseksi. Vai onko aktiivisuus täysin väärä sana Neptunuksen yhteydessä? Pitäisikö puhua ennemmin alitajuisesta altistuksesta?

Kun meillä on nyt haaveiden ja toiveiden planeetta pysähdyksissä, en halua murskata teidän haaveitanne. Pyrkikää saamaan Neptunuksen energioista paras ja kaunein käyttöönne. Luovuus, alitajunnan valtaisat varastot, mielikuvituksen lento, ylimaallinen rakkaus, usko parempaan huomiseen, toisten hyväksyminen ehdoitta sekä vilpitön halu auttaa ahdingossa olevia. Annetaan hyvän kukoistaa kun meille annetaan siihen muutamien päivien ajaksi mahdollisuus.

Avainsanat: , , ,

4 vastausta to “Toivoitko tätä?”

 1. Pia Says:

  Eikö tää ole juuri sitä neptunusta 😉 Leijona kuittaa, olen niin onnellinen kun luovuuteeni taas kukkii täysillä… ❤
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.401631729881142.97355.100001029549857&type=3&l=14a6a2b9f8

  • Pia Says:

   Tässä ehkä selitys… progella kuu 6 astetta ja neptunus 6 ast. kaloissa 😉

 2. Sini Says:

  Tässäpä mietin mitä mahtaa olla vaikutus, kun tuolloin on tr. Neptunus on yhtymässä Kuuhun ja oppositiossa MC:lle, opposito Uranukselle ja Plutolle. Niinkuin olen oppinut ihan Tarjan ansiosta, että Neptunus on minulla vahva ja vielä kun on omassa merkissään tällä hetkellä, toivon että en pakene vaan otan kaiken vastaan, joka on kyllä yleensä tapani. Toivon vain, etten joudu petoksen uhriksi 🙂

  • Sini Says:

   Vai petänkö tässä itseäni, kun sanon etten koskaan pakene. Joo, kyllä otan vastuun tekemisistäni eli isoissa jutuissa, mutta ettei koskaan pakenesi esim. drinkin muodossa on iso vale, kun tarkemmin mietin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: