Syy siihen miksi transiitti tuntuu

Olen muutamankin kerran ottanut esille transiittien probleeman, miksi jonkun planeetan transiitti ei näy elämässä erikoisemmin, ja toinen transiitti taas iskee kunnolla. Perinteinen astrologia tarjoaa tähän yhden tulkintamallin.

Tätä transiittien metsästystä varten tarvitset kartastasi perinteisen merkkihuoneversion, jollaisia me jo kerran täällä blogissa harjoiteltiin otsakkeen Vanhanaikaisia huoneita alla. Tässä huonejärjestelmässä nousuakselin merkki on kokonaisuudessaan ensimmäinen huone, esimerkiksi jos nousuakselisi on 19° neitsyttä, alkaa merkkihuoneissa ensimmäinen huone neitsyen nolla-asteesta ja toinen huone sijoittuu vaakaan, kolmas skorpioniin jne.

Perinteisen astrologian käyttämässä profektio-menetelmässä ensimmäinen elinvuosi vastaa kartan ensimmäistä huonetta, ja tämän vuoden Ajan herra määrittyy huoneen merkin hallitsijasta; tuon ylemmän esimerkin mukaisesti kun neitsyt tulee ensimmäisen huoneen merkiksi, hallitsee Merkurius silloin ensimmäistä ikävuotta. Ja kun mennään huone kerrallaan kartalla eteenpäin, toista ikävuotta hallitsee Venus, koska toinen huone oli vaa’assa, ja kolmatta ikävuotta Mars, kun kolmannessa huoneessa oli skorpionin merkki.

Perinteinen astrologia ”toimii” perinteisten hallitsijoitten mukaisesti, jolloin siis Mars hallitsee oinasta ja skorpionia, Jupiter jousimiestä ja kaloja, ja Saturnus kaurista ja vesimiestä.

Jos merkit ja ikävuodet on hahmotettu, päästään tsekkaamaan transiitteja. Jokainen Ajan herrana toimiva planeetta on vuorollaan vuoden ajan määräävänä transiiteissa. Kuvitellaan tilannetta, että tänä vuonna Saturnus on Ajan herrasi. Se tarkoittaa sitä, että tämän vuoden mittaan Saturnus osoittaa kaikkein merkittävimmät transiitit. Saturnuksen luonne on määritettävissä oman syntymäkartan Saturnuksen kautta; miten vahvasti Saturnus on sillä esillä, millaiset kulmat sillä on muualle karttaan ja onko planeetan asema haasteinen vai ns. normaali. Tästä planeetan asemasta syntymäkartalla voidaan päätellä transiitin iskuvoimaa, eli kärjistetysti esitettynä heikko planeetta asettaa transiiteissaan herkemmin haasteita kun syntymäkartalla edullisessa asemassa olevan planeetan transiitit sen Ajan herrana olon aikana näyttävät helpommin hallittavaa transiitin luonnetta.

Viime Auringonpaluussa sain Venuksen tämän vuoden ajan herrakseni. Omalla syntymäkartallani Venus on hyvin ristiriitainen planeetta, kauriin viimeisellä kriittisellä asteella ja vastahuoneessaan. Samalla Venuksessa on aspektittomana planeettana määräävyyttä. Voin allekirjoittaa Venuksen osoittaneen voimansa tämän vuoden Ajan herruudestaan transiiteissaan, sillä sen pysähtyminen ja perääntyminen läheltä laskuakseliani ei ole ollut helppo. Monta ”hauskaa” kulmaa on vielä luvassa kun Venus aktivoi oman karttani ristikuvioita koko rahan edestä.

Time lord ajattelun mukaisesti edellinen vuoteni oli Merkuriuksen hallitsema. Tätä en hahmota ollenkaan niin hyvin, sillä Merkuriuksen transiitteja ei juurikaan tule seurattua. Kannattaisi ilmeisesti seurata ainakin sellaisena vuonna kun Merkurius vastaa Ajan herruudesta.

Oli hyvin mielenkiintoista tutkia kunkin eletyn vuoden Ajan herrat ja miettiä millä tavoin tuon ajassa vaikuttavan planeetan energia tuntui. Hauska huomio oli, että Merkurius oli Ajan herrana kun aloitin koulutieni ekalla luokalla, ja myös silloin kun aloitin puhelin-työläisyyteni Astro-TV:n tulkintalinjalla. Aurinko toimi Ajan herrana kun olen mennyt yliopistoon, ja myös tämän blogin aloittamisen vuonna. Uusi alku elämässä tuli muuton vuoksi vuonna, jolloin Mars toimi ylimpänä päsmärinä.

Varmaan tekin löydätte helposti elämän varreltanne samankaltaisia vastaavuuksia elämän tapahtumien ja planeetan teemojen kautta. Itse kirjasin vuodet merkkihuoneiden mukaisesti tulostetun kartan reunalle siten että ensimmäinen ikävuosi 0 – 1 / syntymävuosi tuli ensimmäiseen huoneeseen jne.

Tämä perinteisen astrologian tarjoama transiittien vahvistuksen malli toimii siis ainoastaan ns. vanhoilla planeetoilla, ja jättää edelleen myöhemmin löydetyt ulkoplaneetat Uranuksen, Neptunuksen ja Pluton tämän selitysmallin ulkopuolelle. Mitäs näiden planeettojen transiittien kanssa tekisimme? Tuntuisiahan ne ovat pitkinä ajanjaksoina silti.

Mikä planeetta on sinun Ajan herrasi juuri nyt? Oletko huomannut tämän planeetan transiitteja erityisesti?

Advertisement

Avainsanat: ,

10 vastausta to “Syy siihen miksi transiitti tuntuu”

 1. Tarja Says:

  Täytyypä heti lisätä PS. eli Ajan herran transiitit toimivat molemmin päin, eli transiitit tuolta planeetalta kyseisen vuoden aikana, mutta myös kaikkien muiden planeettojen transiitit sille oman kartan samalle planeetalle.

 2. hannele Says:

  Kävin yrittämässä tuota mutta sehän kysyy kellonaikaa laitoin 12.00
  Ja karttani ei oikeastaan paljonkaan muuttunut vai miten se nyt tehdään.Kävin astro.com ja astron sivuilla.

  • Tarja Says:

   Astro.com:issa pitää valita kohdasta Options toisena olevasta laatikosta House systems Whole signs valikosta mikä tulee esiin nuolesta laatikossa. Nythän siinä lukee default eli oletushuoneet mitkä taitaa tässä ohjelmassa tulla Porphyryä tms. Älä muuta kellonaikaa ettei Kuun sijainti muutu.

 3. Sini Says:

  Laskin, että syntymäkartanmukaan nyt olisi Jupiterin vuosi, mutta aurinkopaluun nousulla olisi Skorpiooni eli sitenkö Mars -vuosi? Vai miten se aurinkopaluu kartalla menikään?

  • Tarja Says:

   Olen varmaan esittänyt aiheen sekavasti. Ajan herrana oleva planeetta ei liity Auringonpaluukartan nousumerkkiin mitenkään. Jättäkää paluukartta ihan rauhaan, tarkoitin ainoastaan että tuona aikana syntymäpäivästä syntymäpäivään on jokin planeetta Ajan herra, ja se selviää ehkä hiukan kehnosti selostamallani tavalla mikä planeetta milloinkin on vuorossa. Tuon vuoden aikana se Ajan herrana oleva planeetta antaa merkittävimmät transiitit, tai että omalle kartalle tuolle samaiselle planeetalle kohdistuvat transiitit ovat niitä ”tehokkaimpia”.

   • Sini Says:

    Taitaa olla niin, että minun ajatukseni tässä harhailivat, kiitos Neptunuksen. Täytyypä siis seurata Jupiterin transiitteja tarkemmin. Kiitos Tarja!

   • Sini Says:

    Niinpä niitä Jupiterin transiitteja sitten alkaakin tulla aika vahvoja sellaisia, heti heinäkuussa ja varmaankin on vaikutusta jo nyt kun tulee Jupiter yhtymään Merkuriukselle (Merkurius vielä omassa merkissään Kaksosissa). Täytyypä olla tarkkana, etten mene liiallisuuksiin. Voih..,kun osaisi tulkita niinkuin moni muu täällä .

 4. Sanna Says:

  whole signs järjestelmällä vuoteni olisi Auringon vuosi, koska 9. huone on Leijonassa. Mutta jos käyttäisin equalia, saisin Merkuriuksen vuoden, joka minusta ensi tuntumalla sopisi paremmin, mutta jostain syystä olen jättänyt Auringon tutkimisen liian vähälle, joten voihan tämä vuosi olla aloitteellista aikaa. Kiitos tästä mahtavasta tekstistä, olipa niin mukava tehtävä!!

 5. hämmästynyt Says:

  Tämä on tosi mielenkiintoinen juttu! Hämmästellen katselin huoneita, ja sieltäpä löytyi: 3 huoneen aikana opiskelin ulkomailla, 5 huoneen aikana tuli romanssia ja perheenlisäystä, 10. huoneen aikana alkoi työura urkenemaan ja 7. huoneen aikoihin on ollut sosiaalisuutta kerrakseen.

 6. Anne Laine Says:

  Jännää, pitää tutkia asiaa tarkemmin sitten kun aikaa on enemmän! Minulla on kaksosen Merkurius ja 8.huone ja siellä se Merkurius on syntymäkartallakin yhtymässä Vestaan ja Aurinkoon. Ainakin runokirjaani aloitin tänä vuonna ja pitääpä se saattaa valmiiksikin. Myös opiskelua paljon, niin astrologiaa, regressioterapiaa, kiinalaista lääketiedettä, henkisyyttä (valmistuin meedioksi) ja aloitin opetustyötä. 8.s huone sopii teemoihin vallan hyvin Merkuriuksen lisäksi ja onhan siellä Aurinkonikin. Huoneesta alkaa sekstiiliketjuni aina Kheironiin asti IC:llä vesimiehessä ja lisäksi on osana Daavidin tähti-kuviota Ilmakolmiossa. (toinen on Tulikolmio) Ensi vuonna siirrytään sitten Kuun piiriin ja 9.huone. Saapas nähdä mitä sieltä löytyy. Huomasin, että 8v olen vanhempieni toimesta erotettu kirkosta, mennyt mukaan lahkolaisuskontoon lapsuuden ajaksi, 20v. olen saanut ensimmäisen lapseni, 32v kolmannen lapseni ja 44v. olen taistellut Au-Pluto oppositiossa ja tehnyt avioeroa. Elämäni raskaimpia aikoja, ehkä myös.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: