Suven suloa

Kesäpäivänseisaus ja Auringon rapu-ingressi olivat yöllä 21. kesäkuuta muutamaa minuuttia kahden jälkeen. Auringon tulo rapuun kertoo kesästä ja uuden jakson alusta. Millainen kesäaika meille on luvassa tämän ingressin mukaan? Leppoisa kun nousussa on härkä? Veikkaan että ei, sillä kartalla on aktiivisuudesta ja dynaamisuudesta kertovia tekijöitä roppakaupalla.

Rapuun siirtyessään Aurinko alkaa tavoitella kulmillaan Uranuksen ja Pluton neliötä, mikä siis vahvistuu Juhannuksen tienoilla. Uranuksen neliö vauhdittaa, ja Pluton vastakkaisuus painostaa. Voidaan olla ihan selkä seinää vasten, pakotettuja ratkaisuun. Ingressikartassa on kasvava Uuden Kuun aika, mikä on periaatteessa myönteistä. Vahva Kuu ravusta ja omasta huoneestaan antaa leimansa tämän ajan Auringolle, eikä leima taida olla yksinomaan herkkää ja hentoa, ennemminkin melkoista kasvupainetta. Mars pääsi perääntymisensä ajan varjo-aluuelta juuri pois ja on nyt vapaa aloittamaan ilman mitään rasitteita. Talven mittaan pakkautunut energia saattaa purkautua räjähdysmäisesti. Tunnekuohuilta ei taideta säästyä niiltäkään kun Auringon ja Neptunuksen kolmio vahvistuu. Nenäliinat ja laastarit mukaan keskikesän viettoon…

Toinen taso ajan hengessä tulee Kuunsolmujen liepeiltä. Venus ja Jupiter kerääntyvät taas yhtymäksi, mikä ei kuitenkaan täyty kun Venus seuraavalla viikolla pysähtyy ja kääntyy etenemään. Venus ja Jupiter aktivoivat Kuun alasolmun henkeä, korostavat vanhoja ihmissuhteita tai raha-asioita tai mahdollisuuksia mihin ollaan aiemmin tartuttu. Neptunus perääntyessäänkin alkaa neliöidä Kuunsolmulinjaa yhä tarkemmin, ja saattaa luoda epävarmuustekijöitä niin menneen arviointiin kuin tuleviin suunnitelmiin.

Merkurius sitten palasi takaisin villille alueelle kurkkaukseltaan ja ajattelun tahti alkaa tyyntyä. Minusta tämä on vähän sääli, sillä tuo Merkuriuksen OOB aika oli itselleni mielenkiintoista. Vaikka on se ihan tavallinenkin Merkurius ravussa aika epeli.

Tuleva vuosi rapuihmisille voi olla yksi merkittävimmistä ja mieleenpainuvimmista. Rapuja ei päästetä nyt helpolla. Merkin alussa syntyneet (5° asti) saavat vahvat annokset Neptunusta, eli liukasta altistusta jonka kehottaisin mieluimmin ohjaamaan henkisiin harrastuksiin kuin pullon hengen kanssa seurusteluun. Saturnus viimeistään sitten ojentaa kun antaa koherenssia kulmaa syksystä alkaen 11° rapua asti Aurinkonsa omaaville. Ja sitä ennen välitilinpäätöksiä joutuvat tekemään merkin loppupään ravut kun Saturnus vielä kerran heittää kulmia vaa’an lopusta, mutta muutoin myöhemmät ravut saavat rauhallisemman vuoden kuin nämä alkumerkin linkouksessa olevat. Kesäkuun lopussa ja heinäkuun alussa syntyneet ovat vahvasti Uranuksen ja Pluton energioiden alla, ja kun nämä tulevat neliöiden ja vastakkaisuuksien kautta yhtä aikaa, niin vähintään muutosta uskaltaisin veikata. 11° rapua on tärkein aste, ja jos sillä oma Aurinko sattuu olemaan, niin toivotan vilpittömästi jaksamista ja voimia tulevan vuoden koitoksiin. Jos joku rapu on tuuminut, että koskahan olisi oikea aika toimia, niin tänä vuonna!

Toivotan voimallisia Auringonpaluita kaikille ravuille!

Avainsanat: ,

8 vastausta to “Suven suloa”

 1. Susanna Says:

  Mitä se pelottelee siellä? Tyttärellä on Rapuaurinko 11 astetta. Ekaluokka edessä. Itsellä 15 astetta. Mitä tehdään, mihin mennään, apua apua apua!?

  • Tarja Says:

   Aiheesta olikin jo fb:n puolella samantapaista ”vääntöä” 🙂 Mutta toisillekin jotka pohditte lauseeni 11 rapua on tärkeä aste merkitystä: voimakkuus ei sinänsä ole haitallista tai välttämättä tee elämää helvetiksi. Itse niitä päätöksiä tehdään. Isot transiitit helposti sysäävät tekemään vähän tavallista isompia päätöksiä. Veikkaisin ennemminkin intensiivistä ja lapselle oivaltavaa koulunaloitusta kuin mitään ongelmia (mutta aikahan sen sitten näyttää).

   • Susanna Says:

    Jepulis. Aika näyttää. Nyt vain juhannustellaan eikä kanneta huolta huomisista.

 2. metsätonttu Says:

  Jopas on osuvaa juttua! Mars todella vapauttaa minua monenkinlaiseen toimintaan. Ja varmasti rapuihmisenä otan vastaan hyvin merkittävän kesän tässä…Kiitos Taika, kun jaksat kirjoittaa! Onhan ne kesäyöt hyvää aikaa luovuuteen…

 3. Leo Says:

  Mulla on venus 12, vertex 13 ja kuu 14 rapua.. Ei ihan tarkalleen vielä osu, mutta vuosina 2014 ja 2015 tulee sitten kaikki mahdollinen.. Hiukan ko mietityttää, mitä tuleman pitää. Onneksi tulee kolmioita myös leijona stelliumiin. 😉

 4. Tintti Says:

  Minulla on vanhimmalla pojalla(kohta 11-v.) rapuaurinko, heinäkuun alussa syntynyt. Minä en osaa laskea ees noita asteita vielä. Pisti vaan silmään, kun tällä pojalla tuntuu olevan jotenkin nyt muutoksia menossa kaveripiirissä ja harrastuksissa. Jopa sellaisissa asioissa, jotka ovat olleet ehdottomia..

  • Astrologian Taika Says:

   Netistä löytyy paljon ilmaisia sivustoja, joissa pystyy tekemään kartan ilmaiseksi. Kun syötät poikasi tiedot karttaohjelmaan, pääset sitten näkemään missä asteessa Aurinko on. Toisaalta pojalle on lähiaikoina, noin 12-vuotiaana tulossa ensimmäinen Jupiterin paluu, ja silloin kuuluukin laajentaa elämänpiiriä entisestä.

 5. Emelia Says:

  Auts.. minnuu sattuu nyt jokapuolelle.. Kuu 5 astetta Ravussa ja nuo kaikki muut.. );

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: