Juhlallinen neliöblogi

Hyvää Juhannusta kaikille! Tässä meni näiden aikojen iloinen ja juhlintaan liittyvä osuus. Veikkaan että nuo joita juhlinta kiinnostaa, eivät liiemmälti ole lukemassa nyt astrologisia blogeja. Siksipä keskityn käsittelemään ajankohtaista astrologista tapahtumaa.

Uranuksen ja Pluton neliö on tarkka sunnuntaina 24. kesäkuuta aamulla hiukan ennen kahdeksaa. Ulkoplaneettojen neliö on tämän ajan merkittävin taivaan vaikuttaja, ajan hengen määrittäjä. Merkkipaalua on silti turha pystyttää juuri sunnuntaiksi, sillä neliö on kerääntynyt kauan, ja tämä ensimmäinen tarkka kohtaaminen on vasta alkusoittoa.

Uranuksen ja Pluton syklin alku on kuohuvalla 60-luvulla, kun planeetat kulkivat muutaman vuoden neitsyessä lähellä toisiaan, yhtymässä. Se mitä planeettojen yhtymässä laitettiin tuolloin alulle, joutuu nyt tarkistuksen ja korjauksen alle. 60-luku oli idealismin ja poliittisen radikalismin aikaa. Tuon ajan hedelmät on selvästi nähtävissä nykypäivän kulttuurissa.

Tätä Uranuksen ja Pluton neliötä on astrologisissa kirjoituksissa verrattu paljon näiden planeettojen neliöön 30-luvulla, ja toki monenlaisia yhtenevyyksiä on – – ikävä kyllä – – nähtävissä noissa laman ja kiihkokansallismielisyyden ajoissa tähän päivään verrattaessa. Tuo Uranuksen ja Pluton kulma kuului kuitenkin aikaisempaan sykliin, eli oli opposition jälkeinen neliö. Tämä nyt ajassa oleva neliö on kasvavalla puolella oleva neliö, ennen planeettojen oppositiota 2045 (mikä ei tule kaariminuuteilleen vielä tarkaksi mutta asteissa neitsyestä kaloihin). Siksi 30-luvun neliötä ja tämän päivän neliötä ei kannattaisi pilkulleen verrata toisiinsa, ei varsinkaan itsensä toteuttavien profetioiden vuoksi. Meillä jotka elämme nyt, on mahdollisuus tehdä tästä ajasta erilainen.

Uranus ja Pluto pitävät teemoissaan molemmat sisällään muutosvoimaa. Uranus kertoo tietoisuuden ravistelusta, äkkinäisestä vapaudenhalusta ja uudistustarpeesta. Pluto on äärimmilleen vietyä muutosta, väistämätöntä ja maaliinsa kohdentunutta ”työtä”, se on uudestisyntymää joka vaatii vanhan sivuun jättämistä. Uranus oinaassa vastaa hyvin Uranuksen ennalta-arvaamattomuutta, sillä oinaassa aloitetaan sellaista, mitä ei ole koskaan ennen nähty. Se on pioneeritekoja. Tämänkään vuoksi entisen neliön 30-luvun teemoihin ei kannata liiaksi jumittua. Pluton sijainti kauriissa on valtarakenteiden murenemista ja uudelleensynnyttämistä. Ja se on selviytymistaistelua.

Uranuksen ja Pluton neliö kertoo tässä ajassa tapahtuvista merkittävistä aloituksista, joissa on mukana 60-luvun teemoja. Silloin heränneitä ideaaleja ei todellakaan ole vielä toteutettu kauttaaltaan, eikä edes ns. länsimaisissa sivistysvaltioissa. 60-luvulla taisteltiin esimerkiksi kansalaisoikeuksien ja tasa-arvon puolesta. Yleinen yhteiskunnan vapautuminen joutuu nyt neliön aikana testiin, joudumme puntaroimaan sitä mihin kukkaiskansan tietoisuuden laajentaminen on meidät vienyt – pitäisikö meidän olla jo ns. pidemmällä?

Tämä tänä kesänä tapahtuva neliö ei välttämättä ole ajassa tapahtuvien ilmiöiden aloitus. Jo viime vuonna planeetat kävivät sen verran lähellä neliötä, että teemat alkoivat aktivoitua. Radikaalia poliittista liikehdintää todella nähtiinkin, ja prosessit ovat erittäin kesken arabimaissa. Uranuksen ja Pluton neliöt tulevat toistumaan poikkeuksellisen usein tarkkoina tässä syklissä, mikä kannattaa pistää merkille. Se voi kertoa siitä, että nyt on tosi kyseessä. Syksyllä neliö aktivoituu uudestaan, kahtena tulevana vuonna kahdesti, ja viimeinen tarkka neliö on vuonna -15. Aikakausi ei varmaankaan lopu edes tuohon, sillä vuonna -16 planeetat ovat niin liki neliötä edelleen, että teemat ovat mitä todennäköisimmin päällä.

Mitä todella tulee tapahtumaan näiden neliöiden aikana? Mielestäni tätä on mahdotonta ennustaa ja arvailla, koska toisena osapuolena on Uranus, planeetta johon liittyy olennaisesti yllätyksen teema. Miten maailma tuleekin muuttumaan, tapahtumissa on Uranuksen sähköisyyttä ja Pluton magneettisuutta. Monet vanhat käsitykset ja uskomukset, ”arkkityypit”, tulevat romuttumaan. Ajan haasteet ajavat niiden ohi. Joudumme kohtaamaan monen entisen asian väistämättömän loppumisen, hylkäämisen ja tuhoutumisen. Tämän ei tarvitse olla silti negatiivista. Plutossa on mukana rikkautta, jota emme taida aivan ymmärtää; se ei jätä tyhjäksi vaan on uudestisyntymä, mikä on lahja. Muutosten ja luopumisen yhteydessä huolettaa oikeastaan eniten Maapallon säilyminen elinkelpoisena, todella isot jutut siis.

Uranuksen ja Pluton neliössä yksilötasolla voi jokainen pohtia omalta osaltaan valintaa, lähdetkö mukaan muuttamaan maailmaa vai käytätkö voimasi muutoksen vastustamiseen.

Avainsanat: ,

5 vastausta to “Juhlallinen neliöblogi”

 1. Sanna Says:

  Pitäisi kyllä aloittaa päiväkirjan kirjoittaminen, sillä olen sitä sukupolvea /ikäryhmää, joka saa tämän yleismaailmallisen neliön lisäksi saturnus yhtymä pluton sekä nyt tarkentuu se uranus puolitoistaneliö uranus. Minulla on sellainen tuntuma, että tämä kesä liittyy minulla vapauteen / vapautumiseen ja toivon, että näin käy. Jos positiivisella tavalla opettelisi irrottautumisen tietyistä asioista, niin siinä mielessä Uranus on oikein tervetullut voima elämääni. Tunnelmat ovat siis positiiviset, saas nähdä, mitä loppukesästä olen mieltä :). Hauskaa juhannusta!

  • Tarja Says:

   Voisi olla kyseessä oman vallan ja tahdon konkretisoituminen, ja tuosta Uranuksen puolitoistaneliöstähän oli jo aikaisemmin juttua, onhan se riuhtaisun paikka, on vaan hyvä harkita miten sen tekee, paitsi että monesti ne harkitsemattomatkin teot ovat johtaneet vapautuneeseen lopputulokseen. Hienoja energioita, jännää luvassa 😉

 2. Orvokki Says:

  Isälläni on Pluton ja Kuun noususolmun yhtymä 8°41′ Leijonassa, transiitti Pluto siis kvinkunssissa tähän ja lisäksi tuo neliö taivaalla. Koska olen jostain syystä jatkuvasti huolissani hänen hyvinvoinnistaan, havainto pelästytti pahasti. Pitäisiköhän häntä neuvoa pysymään poissa liikenteestä sunnuntain juhannusruuhkien keskellä? Mitä tuo transiitti voisi kertoa?

 3. Orvokki Says:

  Lisäksi nataalikartalla Uranus 7° Kaksosta, eli Pluton transiitti aktivoi tilapäisen Yodin. Eikö tämä vielä korostu, kun Pluton ja Uranuksen välillä on muutenkin neliö?

  • Tarja Says:

   Pluton transiitit ovat todella pitkäaikaisia ajanjaksoja, ettei piiloutuminen pahalta maailmalta millään onnistu reiluksi kahdeksi vuodeksi. On vaikeata heittää mitään tulkinnallista näkemättä koko kokonaisuutta kartasta, kvinkunsseissa on joskus terveyteen liittyvä pointti, joskus muunlaista hiertoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: