Se on vapaa, joka elää niin kuin on itse valinnut. – Epiktetos

Syreenintuoksua nuuhkiessa ja hiljamaitokahvia ryystellessä olen miettinyt sitoutumisen vaikeuden ilmenemistä astrokartoilla. Eipä tietenkään saisi tyypitellä, mutta kun niin monet ihmiselämän kiemurat näkyvät näiltä kartoilta, niin pohtia edes voi. Sitoutumiskammo voi kohdistua kokonaisvaltaisesti ihan kaikkeen, mutta lähinnä tarkoitan tällä tässä yhteydessä kykenemättömyyttä pysyvään ihmissuhteeseen. Tarvetta tällaisillakin ihmisillä on päästä toista liki, mutta tuhansista eri syistä suhde rapautuu.

Sitoutumiskammon perusarkkityyppi on Peter Pan, eli nuorekas seikkailijatyyppi joka kaihtaa tunnetason sitoutumista. Astrologiassa Peter Pan yhdistetään jousimieheen ja Jupiteriin. Tämä ihmistyyppi tahtoo säilyttää vapauden määrätä omista asioistaan, ja taustalla kilkattaa ajatus, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella, että pitää olla valmis jos vastaan tulee jotakin vielä parempaa. Ja mikä kiinnostavinta, elämäänsä voi elää etsimällä tätä ”ykköspalkintoa”.

Myös Uranus liitetään vapaudenhaluun ja riippumattomuuteen. Teema on hyvin samantapainen kuin edellisessä, mutta Uranuksessa on enemmän etäällä pitävää, ihmissuhteista erottavaa tekijää mukana. Olisiko klassinen Uranustyyppi hieman itseriittoinen, ettei tunne tarvitsevansa ketään toista, hänen oma erinomaisuutensa riittää hänelle itselleen.

On olemassa myös sitoutumiskammoa, mikä kumpuaa aikaisemmista huonoista kokemuksista, pettymyksistä ja näpeilleen saadun varovaisuudesta. Tällaiseen olen itsekin sortunut, ja se kesti tasan kolme kuukautta. Toisilla kokemuksen jättämä arpi on paljon syvempi. Pessimistinen asenne, ettei suhde kuitenkaan onnistuisi, kuulostaa aivan Saturnukselta. Olen huomannut muutaman ihmisen kohdalla, että kun Saturnus on lähellä deskendenttiä, ollaan ihmissuhteissa koko ajan kuin ”pelko persiissä”, epäonnistumisen peikko takavasemmalla, ja kun se ääni vaikka pienestikin piipittää koko ajan, se syö luottamusta toiseen ja heittäytymistä suhteeseen.

Oikeiden ihmisten kartat ovat kuitenkin paljon monimutkaisempia kuin yhden irrallisen planeetan osoittama suunta. Lisäksi yksilöt elävät karttojensa kautta monella erilaisella tavalla. Jos kärjistetään, että muuttuvan laadun korostuminen toisi mukanaan piirteen, ettei toiseen ihmiseen tahdo ripustautua, niin ylenmääräisesti korostuessaan muuttuva laatu voikin temppuilla teemansa toisinpäin. Olen monissa tapauksissa huomannut, että yritämme kompensoida liiallisuuden ja puuttumisen tasapainoa astrologisten laatujen ja elementtien tasolla. Tällainen tosi-muuttuvainen ihminen voikin alitajuisesti kiinnittää koko ajan huomiota omaan muuttuvaisuuteensa, vapaudenhaluunsa ja vaihtelunhaluunsa, ja työstää sitä elämässään muilla tasoilla kuin ihmissuhteissa.

Astrologisten energioiden näyttäytyminen luonteessa on samalla tavoin vaikeata päätellä vain kartan kautta, tuntematta tosielämää, sillä samat osoittajat voidaan tulkita kartalta monilla eri tavoin. Esimerkiksi henkilö, jolla on kartallaan ihmissuhteita määrittävä Venus kauriissa ja tunne-asioista kertova Kuu skorpionissa, on tyypitellysti rakkaudessaan vakaa ja pysyvä, ja tunnetasolla kiinnipitävä, jopa takertuva. Mutta on mahdollista, että Venus kauriissa olisikin hyvin varovainen, ihmissuhteita kaihtava, toista etäällä pitävä, ja skorpioni-Kuun kautta epäluuloinen ja mahdollisuuksiaan mustavalkoisesti karsiva. Jos esimerkin henkilö elää karttaansa tällä jälkimmäisellä tyylillä, hän saattaa vaikuttaa käytännössä sitoutumiskammoiselta, vaikka ihan tarkalleen siitä ei olisikaan kyse.

Eräs sitoutumiskammon laji on mietityttänyt useasti. Vastaan on tullut muutamia tapauksia, jotka eivät näe itsessään ”syytä” ollenkaan. He ovat suhteissa innokkaita ja vaativat paljon, mutta kerta toisensa jälkeen valitsevat kohteensa niin huolellisesti, että suhteella on melko huonot edellytykset onnistua. Tarkoitan tällaisia mahdottomia rakkauksia ja saavuttamattoman perässä juoksijoita. Kohde on yleensä jo valmiiksi varattu tai jokin muu maantieteellinen tai kulttuurillinen seikka erottaa ja estää suhdetta toimimasta. Tämä tyyppi ihan kuin valmiiksi petaa lopun ja epäonnistumisen valinnallaan. Olisiko silloin kyse Neptunuksesta?

Olen tuuminut sitäkin, onko sitoutumiskammo edes niin paha asia. Kun me ihmiset olemme niin kovin erilaisia, miksi syyllistäisimme heitä joilla ei ole tarvetta symbioosiin? Yksilön itsetuntemus ja rehellisyys toista kohtaan ovat ensisijaisia, mutta väljempikin suhde voi onnistua. Rakkautta on paha kahlehtia, vapaana sillä on enemmän tilaa hengittää. Omien ja kumppanin sitoutumisen tarpeiden yhteensovittaminen on yksi suhteen kulmakivistä, ja silloin oma tyyli pitäisi tunnistaa tarkkaan. Särkyneitä sydämiähän siitä seuraa kun antaa katteettomia lupauksia.

Tunnistatko itse kartaltasi ristiriitaisia tekijöitä sitoutumisen ja sen väistelyn kesken? Oletko tiukan sitoumuksen vai vapaana lentävän rakkauden ystävä?

Avainsanat: ,

27 vastausta to “Se on vapaa, joka elää niin kuin on itse valinnut. – Epiktetos”

 1. Hessu Says:

  Jotenkin tuntuu olevan pakko kommentoida..tiedät kyllä miksi.
  Osan näkemyksistäsi allekirjoitan. Tuon jupiter-jousimies-teeman tunnistan hyvin, mutta sekään ei ole ihan noin mustavalkoista. Toki aina pitää olla vapaus päättää, korostunut sellainen, mutta tuon ykköspalkinnon hakeminen – sen voisi nähdä myös niin että niin kauan haetaan kunnes löytyy. Eli mikään puolittainen ei kelpaa, pitää olla just eikä melkein.
  Kari Väänänen asian just tulkitsi niin, että etsiminen kannattaa. Sitten kun löytää sen ihmisen jonka kanssa voi olla just sellainen kuin on, ilman minkäänlaista pakkoa mihinkäänsuuntaan, niin silloin on vaan niin hyvä olla ja se on siinä.
  (Enkä tiedä onko tämä nyt sitten sellainen ruusunpunainen kuva itselle asiasta, ja sinä olet enemmän kuin oikeassa…)
  Ja muuttuva juu, elämä on muutosta. Itseasiassa on aika vaikeaa ajatella sitovansa itseään kiinni oikeastaan mihinkään. Mutta jos pysytään tässä ihmisuhdeteemassa, niin elämä voi – ja pitää – olla muuttuvaa vaikka suhde olisikin pysyvä. Sitova suhde taas ei kestä muutoksessa mukana. Mutta se ei tarkoita sitoutumattomuutta.

  Ei tästä tarina nyt oikein etene, taitaa olal aihe liian lähellä. Ja parin kuukauden huonounisuus alkaa painaa, ja viime yön herätys kello 3…
  Se uranus, se uranus. Aina on kiva kun on joku jonka ”syytä’ asiat on ;)))
  T:nimim: muuttuvalaatuinen, jupiter jouskarissa, venus kauriissa, kuu skorpionissa

  • Tarja Says:

   Vaatii vähän tarkennusta. Merkkeihin ja planeettoihin liitetyt esitykset yllä olivat tottakai kärjistyksiä, ja totesinkin ettei se ole noin yksinkertaista oikeasti. Olettaisin sinun olevan hyvä esimerkki siitä, että kun jousimiesteema on erittäin korostunut, sen eteen on tullut ja asian on miettinyt. Paljon ”salakavalampi” on tiedostamaton jouskarienergia, mikä sotkeutuu käytökseen ja valintoihin ja on ristiriitainen.

   Aika hauskasti kävi tuossa Venus-Kuu esimerkissäni 😉 vaikka en sitä mainostanut, tuntuma on kappale elettyä elämää muutamien kuukausien takaa: minulla on myös Venus kauriissa ja progekuuni kulki skorpparia, joten siltä tasolta nämä ponnistivat.

   Sitoutuminen toiseen ei missään nimessä saisi tarkoittaa staattista ihmissuhdetta. Suhteen täytyy saada kehittyä ja kasvaa ja mennä eteenpäin, oli sen taustalla sitten minkäväriset vaikuttimet. En usko että onnea voi löytää sellaisesta Älä koskaan ikinä muutu -ajattelusta. Terveisin toinen idealisti 😀

   • Hessu Says:

    Vesa-Matti Loiri ja Samuli Edelman, Tuomittuna Kulkemaan…
    Hieno kappale, ja osuu tähän(kin) aiheeseen. Tunnistan ja tunnustan.

 2. Innali Says:

  Itse ajattelen näin, että sitä on suhteessa niin kauan, kunnes siinä on onnellinen.
  Onko siinäkään sitten mitään järkeä, että pysytään yhdessä ja sitoudutaan, eikä osata erota, kun ei ole enää yhdessä hyvä olla. Näkeehän niitä pareja, jotka ovat vuosikymmeniä yhdessä ja kumpikin osapuoli kärsii ja on onneton. Eivät osaa päästää irti. En näe yhdessä pysymisessä mitään sellaista arvoa, että sen vuoksi vain kärsisi ja menettäisi kaiken muun onnen.
  En voisi vaihtaa vapauttani sitoutumiseen, mutta voisin sitoutua vapaudessa :).

  • Innali Says:

   Ristiriitaisia tekijöitä kartallani: DC Ravussa, Venus yhtymässä Saturnukseen, Aurinko oppositiossa Uranukseen/Jupiteriin, Mars/MC Jouskarissa…
   Johtavaa laatua.

   • Innali Says:

    Jotenkin sain siis hassusti sanottua ajatukseni. Täsmennys ihan ensimmäiseen lauseeseen.
    Tarkoitin: Sitä on suhteessa niin kauan, kun sitä on siinä onnellinen.

  • Tarja Says:

   Kyllä tavallaan allekirjoitan tuon onnellisuuden vaatimuksen, mutta Venus-kauris tyyppinä olen myös realisti ihmissuhteessa. Miten sen onnen määritteleekin. Kun elämässä tulee jaksoja joissa on sairautta tai työttömyyttä yms elämänkulkuun liittyviä puolia, se ei voi olla heijastumatta parisuhteeseen. Näissä tapauksissa moni tulkitsee ensimmäisenä ettei ole onnellinen ja lähtee kävelemään. Minä olen sellaista vanhanaikaista niin myötä kuin vastoinkäymisissä -tyyppiä. Onnellisuus arjessa ei ole niin käsinkosketeltavaa…

   • Innali Says:

    Jaa-a, en tarkoittanut ihan noin pieniä vastoinkäymisiä. Avioliittoni kesti 13 vuotta ja en lähtenyt kevyesti kävelemäänkään (eroaminen vei pari vuotta). Kuten arvata saattaa, täältäkin sitä realismia löytyy, Saturnus kun on kartan hallitsija ja kimpassa Venukseen.

    Joskus täytyy menettää kaikki, että voisi saada kaiken. Vaikea avata ajatusta sen enempää, mutta uskon, että ne, jotka ovat kokeneet tämän todeksi, tuntevat ajatuksen omaksi :).
    Ja itse koen, että onnea löytyy paljon arjen pienissä asioissa <3.

   • Tarja Says:

    Vastaukseni olisi sopinut paremmin irralliseksi kun ei ollut muuta kuin yleistä pohdintaa, joka heräsi tuosta onnellisuuden teemasta. Sinun Innali ja minun kaltaiseni joiden Venusta sävyttää Saturnuksen teemat, emme koskaan luovuta helpolla. Kenties siinä sitten näyttäytyy syvemmin sekin, mitä silloin saa kun luovuttaa, eli viittaan siihen että ansaittu palkinto tuntuu arvokkaammalta.

 3. Sirkku Says:

  ”Se on vapaa joka elää niin kuin on itse valinnut” kovin omalta tuntuu tämä lause. Olen tietysti ollut naimisissakin ja elänyt uskollisena ja olen halunnut parisuhdetta. Mutta nyt, kun olen elänyt pian kymmenen vuotta eronneena, ajattelen, että tämä on juuri minulle sopiva elämämuoto. Mietin myös, miksi yleensä olen kiusannut ketään menemällä naimisiin, kun kerran haluan itse päättää kaikista asioista: parisuhteessa eläminen on yhtä kompromissien tekoa.

  Minulla on kaiketi aika vahva Uranus, kun se on yhtymässä Aurinkoon ja ne yhdessä ovat oppositiossa Jupiteriin Jousimiehessä ja kodin huoneessa. Nousu minulla onkin uskolliseksi mielletyssä neitsyessä Kuun ja Marsin kera.

  Eräs nuori ystäväni on nousujouskari, ja hän kyllä on sitoutumiskammoinen, tai niin kuin verkon paikkaaja: etsii, etsii, vaan ei soisi löytävänsä. Minä olen sanonut hänelle ihan suoraankin, että ”sinulle olisi kyllä ottajia mutta kun sinulle ei kelpaa kukaan”. No, biologinen kello tikittää ja nyt näyttää siltä, että hän pysähtyy ja alkaa perustaa perhettä.

  Toinen nuori ystäväni on hyvin vahvasti Vesimies, mutta nousu on Ravussa ja parisuhde siis Kauriissa, samoin Venus. Kuu on Vaa´assa. Vaikka hän muuten kulkee omia polkujaan, niin parisuhdeasioissa hän on hyvin parisidonnainen ja perinteinen.

  Tulikohan tämä nyt Hessun kommentin vastaukseksi, kun en jostakin syystä osannutkaan vastata muuten? No, haittaakse, sopii se siihenkin.

  • Tarja Says:

   Miksiköhän kompromissin tekoa pidetään niin kauhean huonona asiana, ihmettelee täällä kalat-painotteinen… Minä ainakin tunnen että saan päättää itseäni koskevista asioista oman mieleni mukaan eikä koskaan ole vedetty tilille päätöksistäni. Saman vapauden annan toiselle. En nyt yhtäkkiä muista mitään rankkaa kokemaani kompromissia esimerkiksi. Tämä oli nyt tällaista yleistä pohdintaa mikä tuli mieleen Sirkun kommentista.

 4. Leo Says:

  Mulla on tuo saavuttamattoman teema ollut läsnä elämässä, useimmiten on ollut suhteissa jokin este, ettei ole voinut olla kunnolla yhdessä, vaikka kumpikin olisi halunnut.. Liekö saturnus 12.huoneessa nousulla syynä tähän? Neptunus ja kalat hyvin heikosti edustettuna mun kartalla.

  Olen kyllä perinteinen sitoutuja tyyppi, takertuva suoraan sanottuna (venus ja kuu ravussa 8.huoneessa), mutta kuka vaan ei todellakaan kelpaa, vaikka tarjolla olisi (vahva jupiter?). Toisaalta saatan yht.äkkiä haluta pois ja silloin lähden kans, tunteet kuolee joskus nopeasti (Vahva uranus?). Omia polkujani kuljen ja en voisi kuvitella jääväni suhteeseen, jossa en saisi olla oma itseni ja onnellinen. Kuitenkin sitä parisuhdetta niin kovasti kaipailee.. 😀

  • Tarja Says:

   Tilanteesi kuulostaa varsin yleiseltä, tavallaan olisi tarve olla parisuhteessa mutta käytännössä jokin tulee väliin. Hmm., heitän kokonaan muistamatta karttasi yksityiskohtia, voisiko kyseessä olla jopa jonkinlainen parisuhdekarma?

 5. Tanita Says:

  Useita tuntemiani Kaksosmiehiä on nimitetty ’Peter Paneiksi’ tuttavapiirissäni,..ja se sopii mun mielestä myös Kaksoselle erinomaisesti.
  Väittäisin että en ole ole sitoutumiskammoinen itseriittoisuuteni takia, vaikka Uranus neliöikin kartalla kaikkia hlökohtaisia planeettoja (paitsi puolineliö Venus) ja Nousua.
  AU, Merk, Mars ja DC Vesimiehessä, ja itse jotenkin luen Uranuksen Vesimiehen hallitsijaksi…
  Haluan tehdä omia juttujani rauhassa ja omituisia omia projekteja ilman että joku tarvitsee kädestä pitäjää koko ajan..
  Toisaalta taas pidän intensiivisestä suhteesta missä vaadin asioita toiselta ja itseltäni,.Ehdotonta sitoutumista TAI ehdotonta rehellisyyttä ja suoraselkäisyyttä sanoa mitä haluaa tai mitä ei.
  Mutta ketään ei voi pakottaa, eikä ketään omistaa.

  • Tanita Says:

   Nuorempana sama kuvio toistui aina,..halusin suhteeseen ja sit kun suhde vakiintui, halusin pois..en kestänyt oloa kuin ’vangittuna’,..se oli hassua,.
   5.h kärki Skorpionissa ja 5.h nielaisee Jousimiehen merkin kokonaan.siellä Nep Jousim ja Venus Kauriissa.. 7.h kärki Vesimiehessä, siellä Au, Merk ja Mars.

 6. Liisa Says:

  Tulee mieleen eräs exäni, johon olin kovin rakastunut ja jonka kanssa haaveilin perheenkin perustamisesta. Hän on aurinkomerkiltään neitsyt, kuu vesimiehessä. Kaksonen nousee, ja Neptunus tarkasti DC:llä.

 7. hannele Says:

  Olen kannssa jotenkin liittänyt tuon peter panin kaksosiin mies joka ei kasva koskaan aikuiseksi.Toisaalta tälläinen peter pan pitää mielen virkeänä(tai kaaottisessa tilassa) mutta hupsuttelut jotka yhdistetään alkoholiin niin silloin ei ole mitään kattoa rajana mennään eikä ajatella silloin yleensä poistun takavasemalle huppu päässä.Minuahan taas rajoittaa neitsyt ja saturnus joten en voi liittyä hauskanpitoon vaan mielestäni pilaan hauskanpidon liiallisella kontrolilla.Aika ikävä olen mutta onneksi tuo peter pan on minunkin vikoja jaksannut en ihan helinä keiju ole mutta paljon liitelen niillä sektoreilla.Mutta kyllä peter pankin miehistyy käytyään oman koulunsa kunhan siihen kerkiää.Rapiat 27v peter pania.

  • Tarja Says:

   Laitoin jo tuonne fb-sivujen puolelle ja tänne tuosta Peter Panin merkkikeskustelusta. Eläinradalla merkit ovat polariteetteja ja jakavat samoja teemoja, siksi siis kaksonen-jousimies soveltuu niin hyvin tähän. Astrologiassa on yleisesti tyypitelty jousimies omien polkujensa tallaajaksi, kun taas kaksonen ilmamerkkinä on sosiaalinen ja enemmän sidoksissa ihmissuhteisiin. Tämän vuoksi taivuin siis ottamaan Peter Panin merkkiesimerkiksi ennemmin jouskarin kuin kaksosen. Toki tunnen itsekin muutaman (naispuolisen) kaksos-PeterPanin.

 8. Rovatar Says:

  En koe olevani sitoutumiskammoinen, vaikka en koskaan ole ollutkaan naimisissa ja yhden pitkän avoliittoajan eläneenä, en ole sen jälkeen halunnut asua kenekään kanssa yhdessä.
  Ic Oinas ja haluan, ettei kukaan määrää minua kotonani. Haluan olla ja elää kuten itse haluan. En jaksa ottaa muita huomioon siellä ( lukuunottamatta lapsiani silloin kun vielä kotona asuivat), Viihdyn erittäin hyvin kotonani yksin ja kaksi edellistä pitkää suhdettani pidimme molemmat omat kodit. Olen myös aika itsekäs ja itseriittoinen, haluan tavata, kun minulle sopii ja suhteenkin pitää edetä minun ehdoillani. 🙂
  Venus ( OOB) Kauris ja neliössä Ic/ Mc akselille. Ehkäpä tuo kaurispuoli etsii sitä vakavaa, luotettavaa ja kestävää suhdetta, mutta niin suurilla vaatimuksilla, ettei sellaista miestä olekkaan.
  Kuu Kaksonen 7h. ja kyllästymisvaaraakin uhkaa, jos suhde alkaa olla yhtä rutiinia. En kuitenkaan petä toista, vaan kerron kyllä heti missä minun kanssani mennään ja sanon suoraan, että nyt alkaa loppu häämöttää…
  Ei minusta ole suhteeseen tai jatkamaan sitä, jos se ei ole erittäin hyvä ja kaikinpuolin täydellinen 🙂 mieluimmin vaihtelen sitten miestä tai olen yksin.
  En koe asiasta mitään syyllisyyttä, enkä ajattele, että mikä minussa on vikana, vaan enemmänkin sitä, miksi koen tämän tyylin niin hyväksi itselleni. En pohdi asiaa siltä kantilta, että se olisi ongelma minulle. Muille sen sijaan minun tapani joskus on. Mutta se heidän murheensa.
  En kuitenkaan sano, ettei koskaan..voihan se sadun prinssi kaikessa uskomattomassa upeudessaan vielä ilmestyäkkin.. 🙂

  • Tarja Says:

   Tuo Venus kauriissa teema on sitten jännä kun joillakin korostuu laatutietoisuus, toisilla se että tyydytään rakkauden murusiin 😀

 9. Pia Says:

  Jaa-a,,, olen itse leijona, kuu kaksonen, ja nousu skorppari… mieheni on Rapu, kuu vaaássa ja nousukaksonen… meillä on mennyt hyvin ja pian tulee 20- vuotta yhdessä. ehkä kyse on ns. luottamuksesta, koska mieheni tekee reissuhommia, eli liikkuu paljon.

  Saamme ilmaa väliimme, mutta jokapäivä soitamme aamulla ja illalla. Ja minulla on se kanta, että en ole yksin… vaan minulla on ihana sunnuntaisuhde. Minun mielestäni eem voi sitoa toista, koska se on hallintaa… ei rakkautta.

  Ehkä siihen vaikuutta että hänen aurinko, venus ja mars on minun 8. huoneessa leijonaa, missä minun aurinko ja merkurius on.. ja hänen aurinkonsa ja merkuriuksensa on minun 5. huoneessa härkää. Voimana meillä onkin Venus yhtymä kuu, sekstiili pluto ja uranus, kolmio saturnus ja neptunus. Mars sekstiili jupiter ja merkurius yhtymä jupiter 8) Näillä mennään seuraavat vuodet 😀

  • Tarja Says:

   Nuo voi ollakin ihanteelliset yhdistelmät, että homma pysyy kasassa vaikka yhteisen ajan suhteen olette tehneet kompromisseja. Sopivasti pysyvyyttä ja sitoutumiskykyä, sopivasti väljyyttä, ja positiivisessa hengessä.

 10. Emelia Says:

  Minun kartallani on noita ristiriitaisuuksia kyllä vaikka muille jakaa… Nousu Jousimiehessä ja Kaksonen Laskussa.. ei helpoin sijainti IhmissuhdeAkselille.. minulla on lisäksi Saturnus Ic:llä ja Neptunus Keskitaivaalla, mikä lisää tätä vastakkaisuutta.. RapuKuu haluaa ja on valmis sitoutumaan, mutta myös herkkä ottamaan etäisyyttä..Jupiterini on Skorpionin alussa 1 aste ja risat.. ja kuten tässä olen jälleen todennut ei lähes aspektiton (radixilla vain kontakteja asteroideihin) Venus Vaa’assa auta oikeastaan asiaa yhtään.. lisäksi kun on Alasolmu yhtymässä Aurinkoon niin henkilökohtaisesti tärkeistä asioista ja ihmisistä luopuminen on ilmeisesti tärkein elämäni oppiläksy..

  • Tarja Says:

   Olen täällä hekotellut kaiken päivää 😀 itsellä sama horisonttiakselisto ja minun mielestä se on tosi helppo ja rento merkkiyhdistelmä ihmissuhteita ajatellen… Mutta kokonaisuus se kartan tekee. Noin keskeinen Venus kuin sinulla vaatii osansa.

 11. Susanna Says:

  Minäkin miellän Peter Panin enemmän Kaksoseksi kuin Jouskariksi. Jouskari voi toki olla sitoutumiskammoinen, mutta ikinuorta poikamaisuutta on enemmän Kaksosessa. Sitoutumiskammoisuudesta minä syyttäisin korostunutta Uranusta. Subjektiivisia kokemuksia: Olen kokenut että oikein uraaninen mies pelkää naisellista naista, varmaan kokevat joutuvansa freudilaisittain syöjättären suuhun. Nuoruudesta on jäänyt mieleen kokemuksia nuorista miehistä joiden Uranus neliöi Aurinkoani, Kuutani tai Venustani, yhdellä oli Uranus tarkalleen DC:llä ja Kuu Vesimiehessä, yksi oli sekä Ac että Kuu Kaksonen, ja he osasivat käyttäytyä tosi luikuristi ja kirjaimellisen lapsellisesti, tyyliin että viedään tyttöystävä kotiin nukkumaan ja mennään itse takaisin bilettämään, vaikka -mutta tunteettomia nämä veijarit eivät olleet, siis tunteettomia toisen tunteille kylläkin, mutta he itse kykenivät olemaan rakastuneita ja jopa mustasukkaisia, mutta tasapuolinen antaminen/ottaminen suhteessa oli näille luikureille jotakuinkin mahdotonta ja he tekivät todella ilkeitä temppuja.

 12. Lila Patrikainen Says:

  Minä olen Aurinko-Kaksoset, Kuu-Härkä ja nousu-Rapu. Venus on askendentilla. Sitoutumiskammoinen olen ollut nuorena, sitten käsittelin sen pois, mutta olen palannut jotakuinkin lähtöpisteeseen. Minulla on mielenkiintoisen yhdistelmän sitoutumiskammon kanssa on muodostanut teinipojan libido (joka nyttemmin tuntuu olevan vainaa) ja intohimoisuus, joten sen sijaan että olisin elellyt yksineläjänä, olen kokeillut nuorena hippityyppistä vapaata rakkautta, seksiin perustuvia parisuhteita ja erityisesti parisuhteita, joista ei voi tulla mitään. Olen aina ihmetellyt niitä, jotka pitävät parisuhdetta maailman tärkeimpänä asiana. En ole ikinä etsinyt itselleni puolisoa, mutta tottahan minäkin olen joutunut syvien tunteiden valtaan ja järkeä vahvemmat voimat ovat vieneet naista mennen tullen. Keskimäärin suhteeni ovat kestäneet n. 1-2 vuotta, pisimmät ovat kuitenkin olleet 7 ja 6 vuotta, joissa asuin miesten kanssa saman katon alla.

  Nuorena pidin parisuhdetta jonkinlaisena vankilana, eikä se minua tästä syystä houkutellut. Vapaus oli tärkeämpää. Sittemmin opin, että parisuhteessakin voi säilyttää vapautensa – ei se ole tärkeintä, että saa tehdä suhteessa mitä mieleen juolahtaa muista välittämättä ja muita loukaten, vaan kun on vapautunut itse rakentamistaan peloista, estoista yms. on vapaa sielu ja silloin voi elää rakkaudessa toisen ihmisen kanssa rinta rinnan ilman, että se tuntuisi mitenkään ahdistavalta ja rajoittavalta.

  No, tuon läksyn opittuani sydänparka on ollut niin kovalla koetuksella, että tällä hetkellä se haluaa vain lepäillä rauhassa. Karmisia parisuhteita täynnä koko tämä vuosituhat, väsyy sitä vähemmästäkin.

  • Tarja Says:

   Kiitos Lila, valotit hyvin osaltasi näitä parisuhteen monia puolia. Tiedän muutamia joilla on samansuuntainen parisuhdehistoria, enkä tiedä onko se jotain instant-karmaa mutta ovat joutuneet ”maksamaan” siitä jos vapaudenhalussaan ovat muita loukanneet. Kantapään kautta eikä mikään tule helpolla, näinhän se elämässä menee…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: