Loistopuheiden aika

Merkurius siirtyy leijonaan tiistaina 26. kesäkuuta aamuyöllä noin puoli kuudelta. Siirtymään Merkurius pääsee toisessa huoneessa (rahan alueella) ja Jupiterin sekstiilikulman siivittämänä. Merkurius leijonassa suosii luovaa ilmaisua ja rahaliikennettä, nyt ei säästellä itsevarmuudessa ja rohkeudessa vaan annetaan loistaa ja sädehtiä koko leijonan aurinkoisuudella. Merkurius leijonassa aika saattaa olla itsetietoista, eikä ylpeydeltä peräännytä myöntymään jos ollaankin väärässä. Värikylläisyyttä, draamaakin saattaa olla ilmassa.

Aurinko hallitsee Merkuriusta tässä ajassa, ja siksi ilmapiiri on glamouria henkivä mutta omakohtainen, kärjistettynä egoistinen. Jakso voi nostaa esiin omia ideoita parhaimmillaan, eikä kirjoitustyössä näy (periaatteessa) esteitä. Merkurius leijonassa rakastaa omaa ääntään, joten miksi emme puhuisi sydämiemme kyllyydestä, jos muina aikoina kansa vaikenee monilla kielillä. Loma-aikaan osuva Merkurius leijonassa on parhaimmillaan kohdistamassa ajatukset ja teot viihtymiseen, rentouteen, miksei siihen ansaittuun laiskotteluunkin.

Merkuriuksen tulevassa kulussa on mutta. Ei mene kuin lyhyt hetki, seuraavan päivän aamupäivään saakka, kun Merkurius tulee varjo-alueelle. Tämä kertoo siitä, että leijonassa kohtaamme Merkuriuksen perääntymisen ajan sitten heinäkuun puolivälissä. Perääntyminen pysyy tällä kertaa tulimerkin sisällä, eli alkaa leijonan 12°33’ kohdasta ja peräännytään takaisin alkuun 1°26’. Se helpottava tekijä tässä on, että Merkuriuksen OOB aika oli jo aikaisemmin eikä osu nyt perääntymiseen (ainakaan tietääkseni, mutta tätäkin täytynee tarkistaa sitten sydänkesällä).

Perääntyessään Merkurius kohtaa Auringon heinäkuun lopussa 28. päivä illalla eli kyseessä on Merkuriuksen alakonjunktio. Tässä Auringon sivuutuksessa saattaa ajattelussa kirkastua jotakin syvällistä, etenkin jos omalla kartalla on tekijöitä leijonassa 6° tienoilla.

Kun Merkurius pysähtyy 14. heinäkuuta ja kääntyy perääntymään seuraavana päivänä, on se kulmassa Venukseen, toiseen rahan planeettaan. Raha-asioihin tuo Merkuriuksen perääntymisen jakso saattaisi napata nyt kaikkein osuvimmin, onhan leijona rikkauksien ja pankkien merkki. Euroopassa joudutaan väistämättä käsittelemään pakkiasioita nykyisessä talousahdingossa, joten Merkuriuksen viesti ei yllätä tippaakaan. Yksilötasolla perääntyvällä Merkuriuksella voi sitten olla hyvin toisenlaisia tehtäviä. Kun Merkurius nappaa pitkän aikaa kulmaa yllättävältä Uranukselta kulussaan, saattavat ilmiöt olla yllätyksellisiä, mutta toivottavasti myös positiivisia ja uuteen auttavia. Vai pitäisikö meidän keskustella rakkausasioista? Kukin varmaan tunnistaa omalta osaltaan mihin tuo Merkuriuksen ja Venuksen kulma viittaa Merkuriuksen alaisista asioista: kommunikointiin, liikkumiseen, lapsiin, oppimiseen tai ilmaisuun; vai kohdistuuko juuri sinulle tärkeämmin Uranuksen ravisteleva ja tuulettava vaikutus.

Merkurius on leijonan lämmössä perääntymisen vuoksi tavallista pidempään ja vasta syyskuun alussa aletaan asioita ottaa käytännöllisemmin ja asiallisemmin planeetan siirtyessä neitsyeen. Toivotan teille sädehtivää Merkuriuskesää!

Avainsanat: , ,

4 vastausta to “Loistopuheiden aika”

 1. Pia Says:

  Narois 5 ast., kassandra 6 ast., lovejoy 13.ast., merkurius 18 ast., ecno 26 ast. , aurinko 28 ast. kaikki leijonassa 😉

 2. Trius Says:

  Miten mulla voisi vaikuttaa, kun oma venukseni ja junoni on 5 astetta leijonaa???

  • Tarja Says:

   Niinpä, aika mahdotonta sanoa tuntematta karttasi kokonaisuutta. Venuksen kautta huomio voisi kiinnittyä raha-asioihin, mutta kun Juno on mukana niin keskustelua parisuhteessa? kannattaa selvittää asiat ettei synny väärinkäsityksiä…

 3. Pir Says:

  Uranuksen tuuletusta tapahtuu MC-IC-akseille 8.30 Ravusta Kauriiseen, myös Pluto osallistuu. Kuu saanee osansa 6.09 Rapua.

  Enpä tiedä mikä tekijä oli osallisena, mutta aamulla iski outo vatsatauti: viittä vaille seitsemän alkoi oksettaa, kylmä vesi suussa ja vatsassa kiersi. Ei auttanut muu, kuin palata kotiin takaisin. Koko päivän nukuin ja nyt illalla olo on huomattavasti parempi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: