Uuden Venuksen ensimmäinen voimainkoitos

Alkukesän huomionarvoisimman planeetan Venuksen on aika näyttää kyntensä ja vahvuutensa. Planeetta pysähtyy tänään 26. kesäkuuta perääntymisjaksonsa päätteeksi kaksosissa 7°29’ illalla paria minuuttia vaille yhdeltätoista, ja tässä eteenpäin kulkua suunnittelevassa pysähdyksessä on positiivista voimaa. Venuksen pysähdyksen keskikohta on huomenna keskiviikkona, edelleen tietysti samassa asteessa ja kaariminuutissa, ja etenevä liike alkaa todenteolla torstaina iltapäivällä ennen puoli kahta.

Meillä on uunituore Venus taivaalla, eikä se ole vielä juuri ehtinyt kertoa tämän syklinsä teemoista. Tässä eteenpäinkäännöksessä Venus on lähellä Kuun alasolmua ja saa voimaa solmun toisella puolella olevalta Jupiterilta. Vaikka alasolmun alue katsotaan astrologiassa hiukan kyseenalaiseksi, ei Venuksen voiman tarvitse olla vahingollista. Ihmissuhteissa saattaa edelleen olla irrallisia langanpätkiä, jotka on syytä huomioida ja solmia ojennukseen, tuskin tässä sen enemmästä on kyse. Ellei sitten koita globaali velkojenmaksu aiemmista tuhlailuista, ja tämäkin vaihtoehto vaikuttaa aika todennäköiseltä viime viikkojen talousuutisten valossa.

Venus on kulmissaan aktiivinen pysähtyessään, jolloin sen energiaa päästään käyttämään laajalti. Kuu ehtii juuri siirtyä vaakaan ja alkaa muodostaa oikein sujuvaa ilmamerkkien kolmiota Venukseen. Tässä on helpottava ja tasapainottava sävy. Neliökulmat tulevat Neptunukselle ja Chironille, ja näissä onkin työstettävää enemmän, mutta näitäkään kulmia on turha kavahtaa koska aktiivisuutta tarvitaan. Venuksen hiertävä kulma Plutolle saattaa olla mukamas huomaamaton, mutta voi ärsyttää aika kipeästi. Etenkin ihmissuhteissa avoimuus näyttäisi olevan helpompaa kuin kiertoteiden etsiminen, mutta Pluto ei tee kaksosissa kulkevan Venuksen avoimuutta helpoksi.

Kuten jo aikaisemmin Venuksen kesäsuunnitelmista kertoessani totesin, Venus matkaa sitten hyvin pitkään varjoalueellaan eli ylittää kaksosissa uudelleen niitä asteita, joiden yli perääntyi. Venus pääsee pois varjosta vasta heinäkuun lopussa 31. päivä iltapäivällä. Joku voi ottaa varauksen ja odotella tuon paalun yli kaikissa Venukseen liittyvissä asioissa, mutta voi käydä niinkin, ettei kaikkea voi väistää ja jättää käsittelemättä. Varjoalueella kulkevan planeetan teemaan liittyy, että perääntymiskaudella olleet asiat nousevat yhä esiin ja vaativat huomiota. Sitten kun Venus pääsee varjosta takaisin kesän aurinkoon, ei olekaan kuin viikko aikaa pistää kaksosen teemat pakettiin, kun ollaan jo menossa rapua kohti. Elokuun ensimmäinen viikko saattaa olla siksi mielenkiintoinen.

Mitä tuo johdattelun kynsien näyttäminen tarkoitti? Samaan aikaan Venuksen pysähdyksen kanssa on taivaalla käännöstä tekemässä Saturnus, jonka energia tunkee samalla tavoin esille kuin Venuksenkin. En tiedä miten paljon ”ajan hengessä” on tilaa kahdelle voimakkaasti itseään ilmaisevalle planeetalle, sillä tällaisia erikoisjaksoja ei saada usein maistella. Ainakin tätä juttua kirjoittaessa kun Saturnus on ollut pysähdyksissä, on työ ja velvollisuuksien hoito ollut selkeimmin esillä. Työpäivä on ollut pitkä, ja minä hullu olen ihan nauttinut siitä! Ehkäpä Venus syöksee meidät täydelliseen työnarkomaniaan muutamaksi tunniksi, jos työ (Saturnus) tuo mielihyvän (Venus)? Harmiksi, tai pelastukseksi, ajanjakso osuu enimmäkseen nukkumisen aikaan, illasta seuraavaan aamupäivään. Mutta jos joku vaan jaksaa setviä ihmissuhteiden kiemuroita yön seutuun, luvassa voisi olla varsin pysyviä ja pitäviä ratkaisuja.

Symboliikan kautta Venuksen pysähdyksessä on yhteiskunnallinen sävy. Kaksosissa Saabisen symbolin kertoma on Lakkoilua teollisuusaloilla. Oikeuksia pitää siis puolustaa ihan ryhmänkin edestä, ryhtykäämme protestiin jos meille tarjotaan liian vähän? Pysähdyskartan symboli on Fasaanilauma, jossa on riistaa tarjolla yltäkylläisesti, ja se taitaa varmistaa meille joukkovoiman.

Toivotan kaikille vahvoja fiiliksiä Venuksen pysähtymisen päiviksi! Kyllä tämä tästä, eikös me olla jo voiton puolella Venuksen suhteen? Millainen Venuksen perääntymisen jakso oli sinulle?

Avainsanat: , ,

5 vastausta to “Uuden Venuksen ensimmäinen voimainkoitos”

 1. Sanna Says:

  Venukseen liittyvissä asioissa perääntymisjakso on ollut kamala. Tai se on korostanut entisestään niitä asioita, jotka ovat olleet taustalla jo pidemmän aikaa. Eli ei rahaa, paljon kiusaavia ihmisiä, ulkoinen olemus prakaa ja monet hyvät arvot kuopattu. Monet näistä asioita ovat kyllä ulkoisia voimia, joten ei siis ehkä Venuksen aiheuttamia. Venus on varmaan herättänyt minussa huomaamaan ne korostetummin. Ehkäpä siis asialle pitäisi tehdä jotain jonkun isomman transiitin siivittämänä 😉 Myydä talo? Muuttaa paremmille työapajille? Kauas pois nykyisistä ympyröistä? Tai sitten vaan tukan värjäys, jotta saa jotain piristystä tähän hetkeen :).

  • Tarja Says:

   Allekirjoitan samat kokemukset. On tuntunut, ja ”syytän” kyllä perääntyvää Venusta ajan ilmiöistä. Perinteisesti perääntyvän Venuksen aikaa ei pidetä kovin hyvänä aikana tehdä rahaan liittyviä päätöksiä, eikä varmaan noita kauneuteen liittyviäkään asioita. Minä kyllä värjäsin tukkaani..

 2. hannele Says:

  Venus ei oikeastaan ole juuri vaikuttanut muuten kuin ehkä kaipasin enenmän huomiota enkeli kuoro laulamaan miten ihana olen.Tosin en sitä mieheltäni saanut mieheni liitää muissa omissa jutuissa.
  Ehkä saturnus oppositio venus kartallani tekee tiukkapipoisuuden mietin liikaa mitä toinen ajattelee ja tekee.Samoin neptunus avautuva neliö venus laittoi miettimään miksi toinen ei puhu ja niin omissa oloissaan onko minussa vika.Venus yhtymä aurinkoa olen yrittänyt luovia tämän perääntymisen aikana nauttia ihanista minulle tärkeistä asioista ja on se auttanut. Venus semisekstiili ja sekstiili merkuriukselle on kysynnyt uusia arvomaailmoja esim asumisen suhteen tosin puhuminen miehelleni on välillä kuin hänellä ei olisi korvia .Olen muuten miettinyt sitä tulkintaa sinulta laittelen tässä kesän aikanan postia.Lähdemme matkalle parin viikon päästä toivottavasti planeetat suosii matkaa .

 3. metsätonttu Says:

  Hm…Onko lie se, että syntymäkartallani on Venus retroilevana, vaikuttamassa plus- miinus- nolla- tilannetta? Vai se, että tällä retroilevalla alueella synt.karttani on ilman planeettoja tai suurempia kuvioita. Joten on ollut seesteistä. Odotan mielenkiinnolla uuden Venuksen kohtaamista synt.karttani Uranusta ja Cerestä Kaksosissa 26 astetta, mutta siihen on vielä aikaa.

  Kiitos taas tiedosta, ihailen aktiivisuuttasi kertoilla tästä kaikesta! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: