Astrologinen kiistakysymys

Tämä juttu on toinen osa sarjasta aina kannattaa kysyä. Olin niin varma, että tokihan nyt aspektittomista planeetoista olen kirjoittanut. Sieltä täältä löytyi hajanaisia mainintoja, mutta ei ollenkaan omaa juttua. Aihetta olen pyöritellyt mielessä senkin edestä, koska omalla kartallani on ihan kaksi planeettaa aspektittomana.

Varmistetaan ensin määritelmä, että puhumme kaikki samasta asiasta. Aspektiton planeetta näyttää olevan yksi kiistellyimpiä ja väitellyimpiä aiheita astrologiassa, ja siksi samasta teemasta löytyy useita variaatioita. Perinteisesti aspektittomaksi planeetaksi katsotaan planeetta, jolla ei ole ptolemaiolaisia pääaspekteja toisiin planeettoihin. Nuo kulmat ovat yhtymä, sekstiili, neliö, kolmio ja oppositio. Esimerkiksi kolmiossa nousulle oleva Mars on aspektiton tämän määritelmän mukaan, vaikka se olisi yhtymässä pariin asteroidiin, jos sillä ei ole noita keskeisimpiä kulmia Auringolle, Kuulle tai muille planeetoille.

Se että pikkuaspektit jätetään tässä määritelmässä pois, ei tarkoita niiden väheksyntää. Planeetalla voi olla noviileja tai kvinkunsseja, mutta niiden tulkinta on eri juttu eikä vaikuta aspektittomuuden ilmenemiseen. Muut taivaankappaleet, akselit ja Kuunsolmut sivuutetaan myös, mutta aivan varmasti näillä on tulkinnallinen merkityksensä, mikäli kulmia näihin on olemassa.

Orbin eli astevälin pituus kulmassa on myös paljon puhuttanut aihe. Jos orbin jättää suureksi, aika harva planeetta on silloin enää aspektiton. Perinteisesti Auringolle ja Kuulle suodaan isompi orbi, jopa 10°, mutta mielestäni sitä voi ihan hyvin niukentaa modernin astrologian suuntaan 8°:seen.

Varsinainen kiistakysymys sitten on se, miten aspektiton planeetta ilmenee. Sen tulkinnasta on olemassa pari aivan päinvastaista linjaa. Esimerkiksi astrologi Nicholas Campion, varsin arvostettu tekijä alalla, on sitä mieltä että aspektittoman planeetan vaikutus on persoonassa torjuttu. Hänen esittämänsä tulkinnat ovat hyvin negatiivisia, esimerkiksi kun Mars on vailla aspekteja, on vaikeata motivoida itseään ja kuitenkin oma energia on kontrolloimatonta. Aspektiton planeetta olisi siis vaikea ilmaista ja kuin hukassa itseltä.

Toiset astrologit taas tulkitsevat aspektittoman planeetan olevan vahva ja keskeinen tekijä kartalla. Heidän mukaansa tällaisen planeetan energiaa ilmentää erityisen puhtaasti ja kaikessa yksinäisyydessään planeetta onkin poikkeuksellisen vahva ja merkittävä. Esimerkiksi Karen Hamaker-Zondagin mielestä aspektiton planeetta ilmenee äärimerkityksissään, niin hyvässä kuin pahassa, ja se lisää ehdottomuutta persoonassa. Hän esittää, että yksilö ei mahdollisesti itse tunnista aspektittoman planeetan energiaa käytöksessään, vaan planeetta on eräänlainen sokea piste.

Ja sitten on vielä tämä astrologian soppaa hämmentänyt Noel Tyl, joka kyllä katsoo aspektittoman planeetan olevan kaikkein määräävin tekijä kartalla, sellainen varsinainen orkesterinjohtaja siis, mutta hän on nimittänyt tällaisen planeetan harhaanjohtavasti peregriiniksi. Koetetaan me pitää nämä käsitteet erillään toisistaan.

Miten tällainen yksinäinen susi -planeetta ilmenee kartalla?  Se joutuu toimimaan itsenäisesti, tai saa toimia, ja toteuttamisessa ollaan itse vastuussa kumman asenteen ottaa. Aspektiton planeetta ei saa apua muilta planeetoilta, mutta ei joudu toisten painostamaksi. Tästä johtuu sen ilmenemisen pelkistyneisyys. Se toimii ytimekkäämmin oman planeettaenergiansa mukaisesti, puhtaasti. Ajatellaan esimerkkinä vaikka Merkuriusta. Minun kartallani Merkurius on neliössä Jupiteriin, ja siksi jatkuvan laajennuspaineen alla. Aspektiton Merkurius saisi keskittymisrauhan ilmaisulleen, mutta saattaisi jäädä ilman virikkeitä.

Mielestäni aspektiton planeetta ilmenee voimakkaasti alitajuisella ja vaistonvaraisella tasolla, jolloin sen ilmaiseminen on lähinnä luontaista, eikä aina tiedostettua käytöstä. Tässä mielessä aspektiton planeetta muistuttaa hiukan Kuuta, jonka energia ottaa vallan silloin kun yksilö ei tiedosta käyttäytymistään, esimerkiksi väsyneenä tai vihaisena. Aspektittoman planeetan antama energia on kuin voimakas pohjavirta joessa; se kuljettaa vääjäämättä haluamaansa suuntaan ja sitä vastaan on vaikea taistella, vaikkei sen olemassaoloa pinnalta voi aina arvata.

Aspektiton planeetta on yksinäisyydessään itseriittoisa, sillä se on aina tottunut tulemaan toimeen omillaan. Tällaisen planeetan energia virtaa itsestäänselvästi ja luonnollisesti, eikä sitä ole tarvis kyseenalaistaa. Se voi olla samalla siunaus ja kirous, ja taas on hyvä korostaa yksilön omaa vastuuta planeettaenergian hallinnassa. Esimerkiksi aspektiton Saturnus voi olla varsinainen kontrollifriikki, joka piiskaa ”omistajansa” vaativuudellaan ja ankaruudellaan loppuun. Kärjistettynä siis. Tai aspektiton Venus voi antaa voimakkaan kauneudentajun, jota pystyy hyödyntämään taiteilijana. Aika usein aspektiton planeetta johtaa dynamiikkaa niin, että ammatti löytyy sen osoittamalta suunnalta, vaikkei planeetta edes olisi ns. ura-alueella karttaa. Esimerkiksi Agatha Christien kartalla Merkurius on aspektiton.

Aspektiton planeetta saattaa hallita uinuvia lahjakkuuksia ja kykyjä, joiden arvoa ei ole huomioinut. Varsinkin suomalainen mielenlaatu on usein vaatimatonta: jos osaat jotakin hyvin niin mitäpä sillä leuhkimaan! Aspektittoman planeetan tarjoamat mahdollisuudet eivät ole pakkomielteenomaisia, ja riippuu muusta kartasta kuinka aktiivinen tai kunnianhimoinen perusluonne on. Jos kartan yleisilme on passiivinen, on mahdollista, että myös aspektittoman planeetan energia jää helppouteen ja sujuvuuteen. Omia lahjakkuuksia ei ole mitään mieltä jättää käyttämättä, ja siksi aspektittoman planeetan tarjoamien mahdollisuuksien tiedostaminen on tärkeää.

Hyvä kysymys on, millä tasolla planeetta on ikuisesti aspektiton. Edistyksissä etenkin nopeat planeetat voivat melko pian, suhteellisesti ottaen siis koska progekartta muuttuu hyvin hitaasti, muodostaa kulmia. Oman syntymäkartan planeetan aspektittomuus säilyy, mutta progressiokartan uuden tason kautta saa erilaisen mahdollisuuden sen toteutumiseen. Yhtä lailla tässä myös menettää vähän planeettansa itsenäisyyttä ja puhtautta.

Hitaiden planeettojen pitkät transiitit tuntunevat varmaan aspektittomalle planeetalle aivan erityisesti. Oikein hyvin toteutettuna tällainen transiitti voi herättää planeetan aktiivisempaan toimintaan. Tai yhtä lailla transiitin suhteen voidaan olla aivan pallo hukassa, koska planeetta ei koskaan ennenkään osannut ottaa huomioon muita planeettaenergioita.

Liikemies Harry Harkimolla on melkoisen aspektiton kartta, jos pidämme orbit niukkoina, sillä hänen kartallaan ilman pääaspekteja ovat Aurinko ja Saturnus skorpionissa 9 ja 1 asteissa, sekä Kuu neitsyessä. Persoonaplaneetoilla ei ole muutenkaan kuin pikkukulmia toisiinsa paitsi Merkuriuksen ja Marsin välillä sekstiili, eli aika yksinään saa kukin persoonan osa-alue puuhastella. Auringolla ja Saturnuksella ei ole edes paralleeleja muihin planeettoihin, Kuulla sentään on samantasoisuus Marsin kanssa.

Löytyykö lukijoiden kartoilta aspektittomia planeettoja? Ovatko ne mielestänne vaikeita toteuttaa, vai luontevia ja keskeisiä?

Avainsanat:

26 vastausta to “Astrologinen kiistakysymys”

 1. Sirkku Says:

  Tunnenpa erään, jolla on aspektiton Merkurius. Tämä kyllä hallitsee hänen persoonaansa, erityisesti lapsena hän puhui ja puhui aiheesta, josta kuulija ei ymmärtänyt mitään. Hän ei tullut ajatelleeksi, että vain harva ihminen tiesi asiasta niin paljon, että pystyi ymmärtämään ja keskustelemaan asiasta. Merkurius on urahuoneessa ja hän onkin nero tietokoneiden kanssa. Noususolmu on sekstiilissä Merkuriuksen kanssa, orbi vain neljä minuuttia.

  • Sirkku Says:

   Niin, ja anopillani on aspektiton Venus. Olen miettinyt, ilmeneekö se siten, että hänellä on kahdet kaksoset, jotka ovat syntyneet puolentoista vuoden välein. Hänellä oli 22 -vuotiaana nelja alle kaksivuotiasta lasta.

  • Tarja Says:

   Sopii hyvin kuvaan tuollainen keskeinen Merkurius. Vaikka tietokoneet yleensä yhdistetään Uranukseen, on niissä paljon Merkuriustakin.

   Sen sijaan en yhdistäisi aspektitonta planeettaa lapsiin, ainakaan Venusta. Anoppisi kohdalla lähtisin ennemmin etsimään merkkejä arvomaailmasta, kauneudentajusta, sosiaalisista suhteista jne.

 2. Soile Naskali Says:

  Minulla on aspektiton Venus (ja vielä perääntyvänä, double-yammy) 7. huoneessani (muut). On itse vaikea erottaa mikä ominaisuus tai toimintamalli tai asenne johtuu perääntymisestä ja mikä taas aspektittomuudesta.

  Luullakseni arvomaailmani rakentuu aika itseriittoisesti. Olen miettinyt asioita ja arvojani ja tullut näkemyksiin x. Totta kai toivoisin että muutkin jakaisivat arvojani mutta se ei ole olennaista. ”Onni on olla oma itsensä senkin uhalla että on onneton.”

  Myös näkemykseni siitä mikä on sopivaa ja/ tai hauskaa voi poiketa valtavirran näkemyksestä. En oikein jaksa pitää kulisseja yllä.

  Luullakseni vaikutan sosiaaliselta tai ainakin ulospäinsuuntautuneelta (nehän eivät ole synonyymeja keskenään, heh) mutta en koe Merkityksellisten Ihmissuhteiden (ja tarkoitan tällä siis ylipäätään ihmissuhteita, en vain rakkaussuhteita) luomisen ja ylläpitämisen olevan vaikeaa. En tiedä onko perusolettamuksissani jotain olennaista korjattavaa (kenellepä ei olisi…), mutta sellaisen ykseyden tai yhteyden kokeminen jotka muut ihmiset vaikuttavat saavuttavan helpon oloisesti olevan minulle vaikeata. (juu, Pluto on paralleeli Venuksen kanssa ja Venus on kvinkunssissa Kuuhuni Kauriissa). Muut tuntuvat ystävystyvän nopeastikin, minä en.

  On huomattavasti helpompaa solmia asiakas- tai työsuhteita tms. suhteita jotka perustavat johonkin muuhun kuin emotionaaliseen jakamiseen; minulla taitaa olla muutama ystävä mutta en minä taida oikeastaan kokea heitäkään Ystäviksi… niin, tai oikeastaan en taida kokea että he kokevat minut ystäväksi niin kuin ajattelen että ystäviä yleensä ollaan. Ollaan ehkä enemmänkin (oikein) hyviä kavereita.

  En nyt usko että minut koetaan tunnekylmäksikään, enpä ole sellaista palautetta saanut ja kaikista testeistä olen selvinnyt terveen papereilla 🙂 mutta jonkinlainen eristyneisyyden tunne, sivusta tarkkailijan olotila lienee kuitenkin kaikesta näennäisestä sosiaalisuudestani huolimatta pohjavireeni sosiaalisissa kontakteissa. Kuulostaa aika karulta, mutta yritin nyt tavoitella aspektittoman Venuksen fiilareita itsesessäni.

 3. Soile Naskali Says:

  tekstiiin lipsahti virhe: po. … __koen___ Merkityksellisten Ihmissuhteiden (ja tarkoitan tällä siis ylipäätään ihmissuhteita, en vain rakkaussuhteita) luomisen ja ylläpitämisen olevan vaikeaa.

  -S

  • Tarja Says:

   Vai on se ”pirulainen” vielä aspektitonkin 😉 Tässä on hyvä keissi kaikille jotka joutuvat miettimään mikä vaikutus tulee mistäkin tekijästä. Kun aspektiton planeetta on perääntyvä, on tulkinta monta astetta monimutkaisempi tehdä. Monet esittämistäsi teemoista, Soile, laskisin ennemmin perääntyvän Venuksen piikkiin kuin aspektittoman. Olisiko niin että
   aspektittomuus tuo Venukseen lisää vahvuutta / toiminnallisuutta / energiaa, millä nimellä tätä nyt halutaankin selittää. Siksi Venus ei jääkään niin sisäiseksi ilmiöksi kuin monilla muilla joilla on retro-venus. Tai että sisäinen Venuksen kokemus on todella vahva koska se on lisäksi aspektiton. Kun tiedetään että Merkurius on OOB, ei sosiaalisuuden vaikutelmalta voi välttyä, oli se sitten ”todellista” tai ei. Venus voisi jokatapauksessa olla yksi lahjakkuuden osoittaja asiakassuhteissa ja parisuhteessa kun nämä alueet korostuvat huoneen ja Venuksen hallitsemien huoneiden kautta. Todella monisyinen juttu tämä on!

   • Soile Naskali Says:

    Jatkoa aamupäiväiseen kommenttiini, Tavallaan kaikki kolme astrologia (Campion, Hamaker-Zondag & Tyl) ovat minusta oikeassa.

    Campionin näkemys siitä ettei aspektiton planeetta tai sen edustama energia välttämättä kykene toimimaan on järkeenkäyvä jos ajattelee ettei planeetalla ole mitään purkukanavaa jos sillä ei ole aspekteja, muhii tavallaan eristyksissä (vrt. leija). Toisaalta, jos tälläinen planeetta tekee akseleihin kulmaa eli aspektin sen voima löytää purkautumiskanavan ja muuttuu toimivammaksi.

    Hamaker-Zondagin näkemys on lähinnä ”OOBimaisuutta”, mahdollisuutta heittelehtiä äärimmäisyydestä toiseen. Sokea piste on tavallaan latautuneen energian (vrt. stellium, planeettarypäs) purkautumista ehkä pidäkkeettömästi esim. transiittien yhteydessä.

    Tyl on tietysti sitten looginen väittäessään että tuollaiset hallitsemattomat purkaukset vievät kuin häntä koiraa.

    Jos yritän erottaa toisistaan perääntyvän Venuksen ja aspektittoman Venuksen vaikutuksia toisistaan (vrt. ed. viestini) , niin luulen että jo pelkästään ko. Venuksen sijaitseminen kulmahuoneessa tekee sen symboliikasta tärkeän, varsinkin kun ko. kulmahuone on tapauksessani ”House of Marriage” eli 7. huone, kumppanuuksien ja sopimuksien huone.

    Venusmaiset teemat lei rakastetun löytäminen, rakkauden ja hyväksynnän etsiminen parisuhteen tai ihmissuhteiden kautta on ollut (turhankin) korostunutta elämässäni. (Eikä asiaa helpota se että ns. sisäpiiriläisten (Au +Me, Ve, Ma) järjestys alkaa Venuksella.

    Yksinkertaistaen: hyväksynnän etsiminen ja kuitenkin samaan aikaan halu tehdä asioita omien arvojen ja oman pään mukaisesti. (Myös Uranus neliö Ask, Uranus sekstiili Aurinko).

    Myös ulkonäköpaineet (olenko riittävän kaunis? olenko kaunis yleisen standardin mukaan?) ovat olleet suuret. (Tätä tuskin helpotti perääntyvä Venus, Kuu Kauriissa ja Saturnus neliö askendentti.)

    Luullakseni sokea pisteeni on (ollut) se että minun on vaikea uskoa että riitän ihan tällaisena – ja että monen mielestä olen edelleen jopa hyvännäköinen, suorastaan seksikäs. 🙂 Olen sortunut turhaan kompensointiinkin.

    Perääntyvän ja aspektittoman Venuksen sijainti Kaksosissa on varmaan näkynyt varmaan monella tasolla (ja tulee näkymään) esim. jonkinlaisena kaksijakoisena heittelehtimisenä (’olen kuin olenkin hyvännäköinen- enpäs olekaan’), Ilman merkeille ominaiselle ongelman älyllistämisyrityksille, arvojen näennäiselle paradoksaaliselle dualistisuudelle jne.

    Venus lopetti perääntymisen minun ollessa muistaakseni n. 16-v. ja nyt progressiivinen Venus on yhtymässä Aurinkooni Ravussa (avautuva yhtymä).

    Venuksen energioiden kääntöpuoliin kuuluu pinnallisuus, liiallinen sovinnaisuus, ahneus, ahnaus aistinautinnoille, materialismi jne.

    No joo.

   • Soile Naskali Says:

    Niin, Venus on tosiaan minulla 7. huoneessa ja hallitsee 25 % minun karttani huoneista eli elämänalueista:

    Härässa ovat 5. huone (itseilmaisu, hauskanpito, lapset, luovuus) ja 6. huone (arkinen työ ja aherrus, terveys/sairaus, alisteiset asemat, ”mikä-täytyy-korjata”) ja MC:ni (10 h.) on Vaa’assa.

    Olen varmaan saanut osakseni enemmän rakkautta ja hyväksyntää kuin ymmärränkään (se sokea piste) joten jotain kai olen osannut tehdä oikein 🙂 Ja osaan varmaan halutessani puhua kenen tahansa pään pyörälle :-))

    -Soile

   • Tarja Says:

    Vastaukseksi tähän palautteesi alkuun ”Tavallaan kaikki kolme astrologia (Campion, Hamaker-Zondag & Tyl) ovat minusta oikeassa.” halusin myös korostaa sitä, että tämänkään asian suhteen ei ole yhtä oikeata ajattelutapaa, ja esimerkiksi näkemyksiä yhdistämällä voi löytää oman tapansa katsoa näitä aspektittomia. Siksi siis tämä esittely.

    Mielestäni oma tiedostaminen ja asennoituminen ovat ratkaisevia siinä miten aspektittoman planeetan energia toteutuu omalla kohdalla. Jos kovasti etsii a-planeetalleen tukea muualta kartalta eikä sitä tule kontaktien puutteessa, voihan se hyvinkin johtaa tukahduttamiseen tai estymiseen. Jos taas hyväksyy että se on ihan hyvä sellaisenaan, omillaan, se on jo hyvä lähtökohta. Että tältäkin pohjalta usea näkemys voi olla täysin oikea.

 4. Lila Patrikainen Says:

  Itselläni on kyllä kaikkien planeettojen välillä joku ptolemaiolainen pääaspekti, mutta 2-vuotiaalla pojallani Auringon ainoa aspekti on semisekstiili Jupiterille ja tätähän ei lasketa. Aurinko on siis Oinaassa 10. huoneessa, missä hänellä sijaitsee muitakin planeettoja, mm. Uranus, ja Jupiter sekä Kuu 9. huoneen puolella yhtymässä MC:hen.

  Aika näyttää, miten Aurinko ilmenee. Työ-perhe-linja voi olla jollain tavoin korostunut, luulen ma.

  • Tarja Says:

   Onpa vahva Aurinko, ylennyksessään ja noin näkyvällä paikalla. Ensimmäiseksi tuli mieleen juuri esilläolo, näkyvyys, maine.. saas nähdä niin missä vielä näkyy 😀

 5. Emelia Says:

  Kiitos, hyvin mielenkiintoisia ajatuksia..
  Minulla on lähes aspektiton Venus, Vaa’assa, 8. Huoneessa… lähes siksi että se muodostaa pääaspekteista vain kolmion Deskdendentille.

  Tunnistan tuon sokean pisteen tulkinnan omalla kohdallani.. eli en aina todellakaan tiedosta sen toimintaa ja välillä se tuntuu potkaisevan kuin takavasemmalta suoraan polvitaipeeseen… Itseriittoisuus..hmmm… Venukseni painottunee siis ehkä enemmän tuonne vaakamaiseen tasapainotteluun ja sovitteluun..

  Ehkä johtuen juuri tuosta hankalasti tulkittavuudesta, tällä hetkellä Venukseni toimii vähän ylikin, sillä proge-kartan Venus on radixin Keskitaivaalla oppositiossa Saturnukseen ja kolmiossa proge-Marsiin.. ja proge-Aurinko on lisäksi Vaa’assa…

  • Tarja Says:

   Kun kulmia akseleille ei tässä katsota niin aspektiton se on. Mielestäni Venus kyllä näkyy esim työssäsi, ihmisten kanssa tekemisissä, ja varmaan kuulet paljon toisten ”rakkausjuttuja” tällä toisella uralla 😉 ja veikkaisin vaa’assa olevan Venuksen korostavan parisuhdetta. Nyt on hyvä aika saada ahaa-elämyksiä Venuksestasi kun se on niin korostunut.. olikos se Auringonpaluussakin esillä?

   • Emelia Says:

    Näinhän se on… itseasiassa tuosta tulikin mieleeni että toden totta, olen melko diplomaattinen ihminen, mutta liekö sitten Venuksen itseriittoisuutta, etten ole lainkaan kiinnostunut toisten asioista ja toivon heidänkin jättävän minun asiani omaan rauhaan… vaikka ihmissuhteet ja ihmisten ymmärtäminen (tai ainakin sen yrittäminen) ovat keskeisiä tekijöitä elämässäni 😉

    Jaa juu-u.. Härkähän sen Nousee AP :lla.. mutta Venus on sielläkin aspektiton, jos kulmia ei lasketa (5 asteen päässä Ic:stä oppositiossa Mc:hen) … ja nyt teen tulkintaa jossa on VaakaNousu.. 😉

 6. Niina Says:

  Aspektiton Merkuriukseni Kaksosissa 8.huoneessa – siitä on vaikea kirjoittaa sen moniuloitteisuuden (Kaksoset) ja syvyyden (8.huone) vuoksi antamatta itsestään ulkoavaruuden Alien:n, itseään korostavan ”hörhön” tai mielenterveytensä menettäneen kuvaa. 🙂

  Yksi kertaisimmillaan sanottuna se luo oman itseriittoisen ajatusmaailman, joka tavallaan on rinnakkainen tälle maalliselle todellisuudelle. Ulkoisesti se näkyy minussa haluna vetäytyä omiin oloihini pohdiskelemaan mitä milloinkin – aina kuitenkin jotakin. Luonnollisin tila minulle on pohdinta, joka on myös aktiivista toimintaa koska sen kautta – ajatusainesta muokkaamalla – myös luodaan asioita tähän materiaaliseen maailmaan. Tässä ajatusmaailmassa
  ”olemista” täytyy kuitenkin hallita koska esim.perheelle haluni vetäytyä omiin ajatuksiin on hyvinkin  häiritsevää. Hallintaa edellyttää tietenkin se että ominaisuus on tiedostettu. Lapsena tämä ajatusmaailmani erilaisuus näkyi siinä että ihmettelin jo muutaman vuoden ikäisestä lähtien (myös muistini on hyvä ) muiden lasten ja usein myös aikuisten toimintaa. Sopeutumistani helpotti joukko muille näkymättömiä (kuinkas muutenkaan)  lapsia, jotka kertoivat taustoja ihmisten käytökselle ja neuvoivat miten tässä maailmassa toimitaan. Muille ne olivat mielikuvitusolentoja, minulle näkyviä.

  Kommunikoinnin kannalta koen tämän Merkuriuksen sijainnin hankalaksi. En mitenkään saa puetuksi sanoiksi mielessäni olevia asioita sillä rikkaudella, kauneudella ja vivahteikkuudella kuin mitä ne ajatuksissani esiintyvät ja jolla ne ansaitsisivat tulla kuvatuiksi. Jätän siis helposti kokonaan kommunikoimatta ajatuksistani. Telepatia olisi luontaisin kommunikointimuoto minulle ja odotankin innokkaana ihmiskunnan kohoamista tälle tasolle 🙂 

  Ajanpuutteesta ( iltavuoro kutsuu) johtuen jätän nyt laajemmin ottamatta kantaa näihin karttani kahteen muuhun aspektittomaan kaverukseen Mars:n ja Venukseen , totean vaan että mielestäni näiden aspektittomien planeettojen helppous/vaikeus riippuu siitä onko niiden energia jo tiedostettua (koska elämä on tietoisuuden kasvua) ja millä ”tasolla” ihminen operoi elämässään näillä energioilla. Voi olla että persoonan tasolla aspektiton Mars on puhtaassa toiminnassa ”saamaton” mutta hyvinkin tarkoituksenmukainen ilmennettäessä erilaisia sielullisia ominaisuuksia.

  • Tarja Says:

   Kiitos Niina pohdinnoistasi. Merkuriuksessasi on todellakin herkullista ristiriitaisuutta huonesijainnin kautta; jos aspektiton Me kaksosissa olisi esim kolmosessa, tilanne olisi kokonaan toinen. Oma transformaatiosi taitaa tapahtua ajatteluprosessien kautta? Olisi myös mielenkiintoista joskus kuulla koetko valtataistelua näiden planeettojen teemojen välillä itsessäsi, siis kun on niin paljon mahdollisia lahjakkuusalueita tai sellaista mikä olisi dynamiikassa määräävää.

  • Soile Naskali Says:

   Tämä Niinan pohdinta tuntui kovin kotoisalta. Voisin aika pitkälle kuvailla samoin omaa OOB-Merkuriustani Ravussa.

 7. Pia Says:

  Jaa-a, taisit Tarja naurahtaa kun kirjoititi tätä hyvää kirjoitutsta. Ja varmasti odotitkin mitä kirjoitan tästä 🙂 Minulla vahvuutena on aspektiton venus vaaássa 🙂 hyvin lähellä Mc:tä. ja toimin tyyli-ja värikonsulttina/ kouluttajan ja lisäksi olen sisustaja 😉 elän kauneudessa ja haluan, että jokainen löytäisi oman sisäisen kauneutensa, mutta se tulee vain itsensä hyväksymisellä.

  Olen naisellinen, taiteellinen ja niin sinut oman kehoni ja ulkoasuni kanssa, että vasta äskettäin minulle tuli ensimmäisen kerran ikäkriisi, (5 minuutiksi) kun näin vanhan koulukaverini (47-v) ja miten olenko minäkin noin vanhan näköinen,. eihän ihminen näe itseään. Mutta se tuli ja meni, minulla on hyvä olla itseni kanssa. Ehkä se on sitä että sen osaa jo hyvin ja minun ei tarvitse korostaa tai pönkittää sitä muiden kautta.

  Ystävälläni on aspektiton saturnus ja hän on vapaa kuin taivaan lintu, ilman rajoitteita ja nauttii elämästään…ehkä on jo oppinut rajat edel.elämässä ettei tavise niitä enää… en tiedä… mutta minä nautin omasta venuksestani. Progella Venukseni on melkein Mcni päällä ja tekee siis yhtymää sille(skorpparissa 😉 ) mutta tekee yhtymää marssille(jousimiestä) ja skorpparissa neptunusta ja kolmiota Chironiin 🙂

  • Tarja Says:

   Pakko tunnustaa etten ollenkaan ehdi ajatella karttapankkini sisältöä kun näitä aiheita blogissa pohdin vaan käsittelyni on joko hyvin yleistä tai omista esimerkeistä putkahtanutta.

   Olet loistava esimerkki siitä miten Venuksesi on esillä vahvasti, niin työn kuin onnistuneen parisuhteen kautta.

 8. Orvokki Says:

  Minulla on aspektiton Jupiter Skorpionissa, kuitenkin asteentarkassa yhtymässä Pallas-asteroidiin. En osaa arvioida Jupiterin ilmenemistä itsessäni yksinään mutta ymmärtääkseni tuon yhtymän tuomaa on melko erehtymätön taipumukseni nähdä ihmisten ja asioiden ytimeen. Ensivaikutelmani tai intuitiiviset fiilikseni ovat aina olleet oikeassa ja ongelmia on tullut lähinnä silloin kun olen ne sivuuttanut, järkiperäisten syiden määrätessä mielipidettäni tai valintojani. Usein olen sitten saanut jälkikäteen katua etten luottanut siihen minkä kuitenkin ’tiesin’ oikeaksi.

  Kertoisiko tämä siitä että se aspektittomuus ei kohdallani ole(kaan) vahvuus vai johtuuko sijainnista Skorpionissa että itselläni on ollut ’torjuntaa’? Niin ikään tuota torjuntaa on ollut varoessani puhumasta ’havainnoistani’ ääneen, koska esimerkiksi toisia ihmisiä koskevina ne eivät aina välttämättä ole imartelevia tai toisin päin, olen saattanut nähdä positiivisena jonkin sellaisen minkä toiset ovat lynkanneet täysin. Toisaalta silloin kun olen ääneen sanonut, se on niin ikään useimmiten tullut torjutuksi ’ihan pimeänä ajatuksena’, että olisinko sitten vain oppinut pitämään suuni kiinni. No, luulen kuitenkin että suurin osa torjunnasta on kuitenkin omaani (vahvan Sarturnuksen takia?).

  Kuitenkin saattaa hyvin olla että tuo aspektittomuus Pallas-yhtymän lisäksi tekee näistä energioista voimakkaat minussa ja tehtäväni olisikin sitten juuri tiedostaa ne, antaa virrata ja oppia käyttämään niitä..

 9. Susan Says:

  Minulla on aspektiton Venus perääntyvänä vesimiehessä 2h ja aspektiton Mars kaloissa 3h. Lapsena olin poikatyttö ja aina halusin olla kaikkein vahvin kaikista. No aikuisena aloinkin sitten kovan punttiharrastuksen ja olinkin tosi vahva ihan luomusti. No lapsiakin tuli heti jo 20 vuotiaana ja koin että nyt ollaan äiti ainakin 10 vuotta ja kotona. Aika olikin todella mahtavaa! Mutta tästä huolimatta naiseuteni oli hakoteillä. Myöhemmin lähdin rakennuksille töihin miesten hommiin. Mutta kaikesta huolimatta löysin itse naiseuteni , vaikka naisystäväni on pitänyt minua aina supernaisellisena, mutta en itse sitä mieltänyt niin. Myös energian kanavointi on ollut todella vaikeaa ja häsellän monta asiaa yhtäaikaa. Olen myös ollut aina niin kun Soile sanoi; hyvin irrallinen kaikista ihmisistä, eli seurallinen, mutta kauaa en jaksa ja kaipaan yksinoloa. Ja todellisia ystäviä ei ole kuin yksi.

  • Soile Naskali Says:

   Juu, piti mainitsemani tuossa ed. pitkässä viestissäni että luullakseni tuo Venus Kaksosissa näkyy tietynlaisena androgyynisyytenä; olen useamman kerran kuullut olevani hyvin naisellinen ja kuitenkin ”äijämäistä” energiaa. (Ja sinähän taidat olla myös nousumerkiltäsi Jouskari, sen alkuasteilla?)

   Aika erikoista että viestiketjussa on näinkin monta Ilman merkeissä (Kaksoset, Vaaka ja Vesimies) olevaa aspektoimatonta Venusta. Lienee vähän turhan henk.koht. aihe muille kuin ”ilmaville” Venuksille?

   -S

   • Tarja Says:

    Niin en tainnut tuoda yllä tarpeeksi osoittelevasti esille että toinen karttani aspektittomista planeetoista on Venus ja maan merkissä. Koska se on kriittisellä asteella ja vastahuoneessaan, se sisältää samalla tavalla niin paljon ristiriitaa että on hyvin vaikea määritellä mitkä tuntemuksista ovat aspektitonta, mitkä kriittistä, mitkä vastahuoneen haastetta. Kauriissa oleva Venus ei kuitenkaan kaipaa Venukselle ominaista sosiaalisuutta niin kipeästi kuin ilmamerkit, ehkä siksi en ole kokenut planeetan varjopuolia kovin hankalina, joskus ennemmin jopa vahvuuksina.

   • Susan Says:

    Juu nousumerkkini on 2 astetta jouskaria ja Venukseni 0 astetta veskaria, tekee siihen tietty aspektia. Mutta vielä tuosta äitiysajastani sen verran, että olin todella onnellinen että kaikki lapseni ovat poikia, koska pääsin heidän kanssa tekemään reippaita poikien juttuja, eikä leikkimään nukeilla.
    Tämä on hassu juttu, koska lapsena rakastin barbeja, melkein jumaloin niiden kauneutta. Kaksos Äitini kun oli vihainen minulle jostain hän heitti barbini kylmästi roskikseen.
    7 huoneen kärki kasosissa; ystävät ja vihamiehet.
    Eli kuitenkin sisimmässäni rakastin myös naiseuteen liittyviä asioita. Nykyaikana rakastan esteettisyyttä ja kauneutta.
    Myös sosiaalisuuteni on ollut todella pursuavaa ja ihmisiä on ollut paljon ympärilläni, mutta se irrallisuus…..

 10. ilojavalo Says:

  Voi että, jotta, koska, kun! Runsauden paljous ja tuska! Oma Venukseni on kaikkea tätä: Aspektiton, Perääntyvä, OOB, 29 astetta, syntymäkarttani hallitsija. Merkiltään Kaksonen, 9. huoneessa (Jousimiehen huone, Jupiter hallitsee), laadultaan muuttuva, elementti ilma.

  Kuten Soile jo mietti, on vaikea sanoa mikä johtuu/juontuu mistäkin, mutta sen sanon että elämä on tehnyt hyvin selväksi, että tämä planeetta tulee ottaa haltuun ja selvittää, vaikka se on merkkihuone kartalla päättöhuoneessa.

  Siihen on ollut vaikea päästä käsiksi ja se on herättänyt hämmenystä ja ihmetystä, vieläkään se ei ole kristallin kirkas mutta selkeämpi. Se on työntynyt esille VOIMALLA, ei ole kysytty haluaisitko tähän tutustua. Eniten se pulpahti pintaan vaihdettuaan suuntaansa etenevään liikkeeseen Progella.

  Tuntuu, että se on kuin saippua, siitä yrittää saada kiinni mutta ei saa otetta, kun se ei pysy käsissä. Silti se varsinkin sosiaalisessa kanssakäymisessä puskee sellaisella voimalla pintaan, esille ja muiden huomattavaksi, että sitten taas keräillään oivalluksen palasia ja yritetään sitä ymmärtää. Naiseuden oppiläksy se on. Jos jollakulla tulee ajatuksia, otan ne mielihyvin vastaan. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: