Mitä jos Mars ei aloitakaan?

Mars on kulkenut niin pitkään neitsyessä, että muistammeko edes koska se tähän käytännön asiantuntemuksen merkkiin siirtyi? Viime vuonna, siinä marraskuun puolivälin tuntumissa. Kyllä on pitkä aika tahkota samaa merkkiä edestaas, ainakin minä olen jo ihan kyllästynyt, ja niin luulisi Marsinkin olevan. Ensi viikolla Mars siirtyy vaakaan, ja voisi luulla että merkinvaihdos tuo uutta virtaa, mutta kuinkahan on.

Perinteisessä astrologiassa katsotaan, että joidenkin eläinradan merkkien maailma soveltuu planeetalle paremmin, ja toisissa se joutuu ihmettelemään, etsimään ja taistelemaan. Maskuliinisuuden ilmentymän Marsin oma merkki on luonnollisesti kaikkein maskuliinisin oinas, mutta hiukan hämmentävää tästä näkökulmasta katsottuna, että toiset sen hyvät alueet ovat feminiinisiä; toinen Marsin hallitsema merkki on skorpioni ja ylennysmerkki sille on kauris. Kaurista ei aina muisteta ajatella feminiiniseksi (ihan sivuhuomautuksena, tuntuu että ihan kuin joiltakin osin kauriin ja vaa’an tematiikassa olisi käyty keskinäistä vaihtokauppaa).

Mars on myös veden elementin merkkien yöaikainen hallitsija kartoilla. Näistä vihjeistä voimme päätellä, että Marsilla ei sinänsä ole mitään feminiinisyyttä vastaan. Tämä kahtiajako ei ratkaise sitä, miksi Mars toimii joillakin kartan alueilla sujuvammin kuin toisilla.

Marsille haastavat merkit ovat sen vastamerkit vaaka ja härkä, sekä alennuksen merkki rapu. Kun Mars nyt siis on siirtymässä vastamerkkinsä alueelle, on sopiva hetki pohtia millainen Mars voi olla näissä kyseenalaisemmissa merkeissä sen omalle energialle.  Vaa’assa ja härässä kulkevaa Marsia hallitsee Venus, mikä on planeettana sen vastapari, ja ravussa taas intuitiivinen ja tunteellinen Kuu.

Mars osoittaa kartoilla aktiivisuutta, toimintaa ja aloitteellisuutta. Se on voimakas ja vitaalinen, vaikka jakaakin näitä ominaisuuksiaan Auringon kanssa. Mars kertoo rohkeudesta, aggressioista, hyökkäyksistä ja puolustamisesta. Se on pohjimmiltaan kilpailunhaluinen eli haastava ja hyökkäävä, ja valloitus- ja voitontahtoinen eli tahtoo saavuttaa päämäärän ensimmäisenä. Mars näyttää myös intohimoa ja seksuaalisuutta.

Eihän se niin mene, että yllämainitut seikat jäisivät kokonaan elämättä ja kokematta, jos Mars sattuu olemaan alisteinen merkissään. Ettäkö Mars-vaa’at eivät olisi aktiivisia tai Mars-härät eläisivät selibaatissa, antakaa mun nauraa. Marsille vähemmän hyvin soveltuvissa merkeissä planeetta etsii jonkin verran tavallisuudesta poikkeavan tavan toteuttaa omia alueitaan. Olen usein käyttänyt ilmaisua joutuu etsimään toisenlaisen toteuttamisen tavan, mutta ehkei kyse ole edes joutumisesta vaan omasta halusta.

Vaa’assa Marsia taitaa eniten rajoittaa halu ottaa toisetkin huomioon, joten se karsii pois verisintä voitontahtoa ja aggressiivisuutta. Päinvastoin moni Mars-vaa’assa ihminen suuntaakin toiminnallisuutensa puolustamiseen, oikeuksien ajamiseen, rauhan edistämiseen ja aktiivisuuteen pehmeiden arvojen edistämisessä. En silti sano, etteikö tällainen Marsin tyyppi voisi olla hyökkäävä; hyökkäys ei vaan tapahdu oinasmaisesti suorana iskuna vatsaan vaan hienostuneen strategisesti, ettei vastapuoli tajua miten höyhen tuuppasi tantereeseen. Intohimoon saattaa tulla älyllinen vivahde. Vaaka-Mars voi olla hyvin charmikas.

Marsista härässä olen tavannut sanoa, että nopeus on se mikä karsiutuu herkimmin pois. Härän kiinteä ja stabiili tyyli on päinvastainen Marsin omalle räjähtävälle ja sykäyksittäiselle voimalle. Näen tässäkin mahdollisuuden löytää oma tyyli melko helposti, sillä kunhan härkä-Mars saadaan liikkeelle, ei sitä pysäytä mikään. Itsepäisyys ja omatahtoisuus tapaavat korostua näissä sarvipäämerkeissä. Kuinka aloitteellinen Mars härässä on? Uutta ideaa ei ehkä pukkaa joka sekuntti, mutta tässä on toisaalta miltei parempi mahdollisuus saada idea toteutumaan valmiiksi asti käytännön tasolla kuin oinas-Marseilla. Sopivasti ”härnättyinä” Mars härässä on aivan varmasti myös kilpailunhaluinen tai hyökkäävä, mutta normaalioloissa ilmeisesti enemmän nautiskeluun taipuvainen.

Mielestäni Mars ravussa on näistä kaikkein haasteellisin, etenkin jos Mars sattuu olemaan samalla OOB eli korkealla deklinaatiossaan. Toiminnassa on tunnetaso mukana, ja silloin mennään fiiliksillä; saadaan tosi paljon aikaan silloin kun huvittaa, ja jos ei huvita niin yleensä lähipiiri saa ainakin osansa ärräpäistä ja kiukunpurkauksista. Hallitsematon Mars ravussa on kuin kaksivuotias parkumassa kaupan karkkihyllyllä. Parhaimmillaan se on omaa pesuetta puolustaessaan, leijonaemona tai kenraalina. Varsinkin OOB Marsilla saattaa olla vaikeuksia kontrolloida innostusta, eli fysiikkaa saatetaan polttaa loppuun. Korjatkaa jos olen hakoteillä, mutta intohimon suhteen ongelma ei ole ettei sitä olisi, vaan mihin ja kuinka voimakkaasti se on suunnattu.

Millaisia Marseja teidän kartoillanne on vaa’assa, härässä tai ravussa? Onko kukaan edes tunnistanut epätyypillisyyttä Marsin toteuttamisen tavoissa? Mikä voisi olla kunkin merkin ”perisynti” Marsin suhteen?

Avainsanat: , , , , ,

12 vastausta to “Mitä jos Mars ei aloitakaan?”

 1. Niina Says:

  Oman 9.huoneessa sijaitsevan OOB (+aspektiton) 🙂 Mars:ni ravussa energia ilmenee muista huolehtimista. Näin on ollut lapsesta saakka. Aluksi huolehtiminen kohdistui todellakin vain perheeseen ja ystäväpiiriin mutta tämä ”perhe” on (9.huoneelle luonteenomaisesti) iän myötä laajentunut koskemaan nykyään kaikkia ja koko ihmiskuntaa. 😉 Rapumaisesti huolehdin ihmisistä niin etteivät he välttämättä tiedäkään tulleensa ”peräänkatsotuiksi” ja asioista niin etten halua tulla huomatuksi persoonana näiden asioiden järjestäjänä. Haluan vain asioiden hoituvan niin kuin niiden mielestäni pitäisi olla jotta asiat sujuisivat oikein (9.huone). 🙂 Epärapumaisesti en marttyyroi uurastamisellani mutta myönnettäköön että se on persoonani kehityksen tulosta. Huolenpidon energialle on tässä maailmassa ja tässä maailmantilanteessa paljon käyttöä, itse olen sopivasti valinnut ammattini (sairaanhoitaja), ”harrastukseni” (astrologia) ja perhetilanteenikin (uusioperhe jossa paljon lapsia ja sukulaisia) sellaisiksi että olen saanut paljon harjoitella tämän energian soveltamista käytännön elämässä.

  • Tarja Says:

   Kun Mars on noin korostunut ja erityinen kartalla, on varmaan itsekin kiinnittänyt siihen huomiota ja tiedostanut sen olemusta. Alitajuisena mutta vaativana voisi tehdä paljon hallaa. On hienoa että olet löytänyt niin positiiviset tavat Marsin energialle.

   • Niina Says:

    Totta, niinkuin myös kaikki se mitä Mars:n tästä sijainnista kirjoitit. En esimerkiksi lepää/pysähdy juuri koskaan muulloin kun yöllä nukkuessani. Väsymistäni, kuten myös muuten alkavia flunssiani hoidan tunnin hikilenkillä
    tai tanssitunnilla. Samalla tavalla puran ”ylijäämäenergiaa” ja kun elämääni kuuluu tuo tunti fyysisyydelle olen perheellekin leppeämpi tapaus. Tämän energian kanssa on opeteltava elämään mutta kun sille löytyy sopivat kanavat niin jo helpottuu. Elämäntehtävän hahmottuminen itselle ja sen oivaltaminen kuinka oman kartan kaikki osat on hienosti synkronoitu tukemaan tämän toteutumista on ollut käänteentekevää minulle. Mars:ni soittaa nykyään melko hienosti oman osuutensa orkesterissani, mutta ainaista kasvuahan tämä elämä on. Pluto on lähivuosina tulossa oppositioon, joten en turhan itsevarma halua tämän asian suhteen heittäytyä – muutos on taas kohta ovella.

 2. Susan Says:

  Pojallani Mars härässä aiheuttaa todellista hitautta kaikkeen toimeen, jopa jo ensimetreillä kun liikkumaan piti lähteä. Hän junnasi paikoillaan samaa liikettä toistaen, mutta liikkumaan pääsi vasta kahden kuukauden harjoittelun jälkeen (Rapu Au; varovainen). Kun lähdemme jonnekkin, niin hän on se, jota joutuu aina odottamaan. Olen huomannut, että Aurinko härät ovat todella siistejä ja puhtaita ja jopa elegantteja, mutta joskus härät ovat todella brutaaleja käytökseltään. Ja tämä näkyi pojallani teininä voimakkaasti. Kun meni suihkuun, niin 1/2 h pesun jälkeen haisi silti hieltä! No nyt on alkanut oma ulkonäkö kiinnostamaan ja täytyy olla merkkivaatteita ja viimeisen päälle puleerattu.

 3. Pia Says:

  Jaa-a siitäkö se johtuu… mars skorpparissa 0 astetta 10 huoneessa. ja taas venus aspektoimaton vaaássa. Jotenkin se vain kolahti että juurikin näin… olen äärettömän naisellinen tietyissä asioissa, mutta minulla on myös vahvana se äijä puoli… en osaa sanaa mahdotonta… Toimin tyyli-ja värikonsulttina ja sisustajana/-maalarina 🙂

  väännän isoja kiviä, revin puiden juuria ja rakennan kaikkea eli se minun äijä puoleni tulee vahvasti esiin. Ja mikä ihaninta, minun mieheni, antaa minun aivan rauhassa äijäillä ja tulee apuun vasta sitten kun pyydän apua. Eli aika hyvä itsearvostus pitää mihelläkin olla että antaa minun näin tehdä. Mutta luulen kuitenkin että se minun feminiinen ja maskullinen puoli ovat aika hyvin tasapainossa.

  • Tarja Says:

   Vahva Mars on juuri sopiva tasapainotus kartallesi, ettei voimakas Venus kääntyisi ylitse ja sinua vastaan. Olen samaa mieltä että ovat hyvin tasapainossa.

 4. hannele Says:

  Mars vaassa toisessa huoneessa olen joo charmikas jos naisesta voi niin sanoa.Voin ajatella toisesta,että nyt se teki noin ja näin mutta en kyllä sitä sano ääneen.Hienotunteinen justiinsa höyhenillä varustettua puhumista ja silittelyä.Pehmeää ja ihanaa toiset on kamalia ja karkeita.Oinas kuu onneksi räväyttää välillä minunkin helmoja.Tuo tavallisuudesta poikkava tapa ilmaista on minulle tuttua sillä olen aika henkinen ihminen ja itseäni tutkin erilaisilla energia menetelmillä esim.reiki.
  Katsotaan mitä tuleva marsin paluu tuo tullessaan.

  • Tarja Says:

   Olettaisin että kartaltasi löytyisi muutakin pehmentävää, sillä on vaikea kuvitella että Mars vastamerkistä, vastahuoneesta, olisi olemuksessa vahvasti esillä, jos omaa Kuun oinaassa. Ehkä Kuu ei pääse täyteen räväkkyyteensä kun ”heikoissa kantimissa” oleva Mars sitä hallitsee. En tällä tarkoita että Marsisi olisi ollenkaan huono vaan sitä että planeettojen keskinäisessä energiassa Mars ei ole etusijalla > oleellisimmat persoonan piirteet tulisivat muiden tekijöiden kautta esille.

 5. Lila Patrikainen Says:

  Minulla Mars on Vaa´assa, 5. huoneessa oppositiossa Saturnukseen ja kolmiossa Aurinkoon. Usein Vaaka-Mars on ollut silmiinpistävässä roolissa parisuhteissa (kuten myös Saturnus) ja useimmin olen päätynyt suhteisiin nousu-Vaakojen kanssa.

  Eettisyys ja oikeudenmukaisuus ovat nousseet tärkeiksi erityisesti aikuisiällä. Joskus olen vaikeissa tilanteissa, kun joku ystävä on toiminut väärin ja minun odotetaan olevan lojaali tilanteessa kuin tilanteessa. Saa siinä käyttää koko diplomaattisen taitonsa, jotta uskollisuus oikeudelle ja ystävyydelle eivät olisi toisiaan poissulkevia asioita.

  • Tarja Says:

   Juu, eipä ihme jos Mars näyttäytyy parisuhteessa. Tuo etiikka-moraali teema varmaan tulee esille monen muunkin vaaka-Marsin elämässä. Eikö olekin niin, ettei ainakaan Marsin johdattamana tee impulsiivisia ratkaisuja, vaan tahdot punnita asioita? Vrt Mars oinaassa huutaisi ystävälle kurkku suorana ajattelematta…

 6. Pirp Says:

  Mars on Härässä ja neliössä Merkuriukseen, Venukseen, Pallakseen ja Plutoon, jälkimmäsiin merkkirjan yli, eli enemmän trinin tapaista energiaa niissä.
  Myönnän hitaan syttymisen, joskus aloittaminenkin pitää aloittaa 😉
  Ja kunhan vauhtiin pääsen, olen kuin kilometrin mittainen tavarajuna: äkkipysäys on katastrofi, myös lopettamista pitää aloittaa, joitta se sujuu mallikkaasti. Pluto kuitenkin antaa ydivoimalan tapaista energiaa peliin ja mielenkiintoiset asiat teen suurella intohimolla. Suuri intensiteetti vaatii, että toisinaan sitten en tee yhtään mitään…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: