Kissanviikset

Nyt on vaikea päättää mistä kohtaa tajunnan aikajanaa tämän jutun selostamisen alkaisi. Ehkei sentään muinaisten roomalaisten ajoilta, vaikka on astrologia sinnekin velkaa, toki enemmän vielä kaukaisempiin aikoihin. Eikun ryminällä takaisin tähän päivään. Minun ei koskaan pitänyt liittyä FaceBookiin. Olin hyvin pitkään ja jääräpäisesti vastaan naamakirjaa – kunnes minulle tuli Jupiterin ylitys Auringolle. Oikeastaan sinne piti tehdä vain yritykselle, Taialle, sivut, mutta kun en oikein hallitse tuota tekniikkaa niin tuli tehdyksi omakin profiili (se vaaditaan että voi tehdä yrityssivun). Sosiaalinen media on ollut positiivisen kiva yllätys ja nassukirjan kautta on tullut muutamia ”virtuaalikavereita”, vaikka olenkin tosi niuho hyväksymään kaveripyyntöjä enkä oikeastaan koskaan laita sellaisia itse. Tässä siis Rooman osuus alustuksesta.

”Elämä” FaceBookissa on saanut kerran jos toisenkin miettimään ja hämmästelemään ihmisten tapoja antaa itsestään julkikuva. Painotan tässä nimenomaan monikkoa. Naamakirja oikein rohkaisee ryhmittelemään kaverit eri lokeroihin, ja jokaiselle porukalle voi kertoa eri tarinat elämästään. Periaatteessa siellä voi elää täydellistä kaksoiselämää, jossa yksille kavereille ollaan yhtä ja toisille kavereille jotakin ihan muuta. Kätevää, varmaan moni nyökkäilee.

Pistän tämän ainakin progekarttani oinasnousun ja Auringon piikkiin, mutta en voi ymmärtää sellaista monikasvoisuutta. Toisaalta kalojen muuttuvaisuuden kautta minun pitäisi olla mestari luovimaan monenlaisissa vesissä ja olla joka joessa kuin kala vedessä. Oinaspuoli minussa on nyt niin umpirehellinen, että ihan paria poikkeusta lukuunottamatta kaikille näkyy kaikki, eli jos on facessa kaverini, saa nähdä kaikki kummalliset erilaiset puoleni, whole truth and nuthin’ but. Jos tämä ärsyttää ja karsii pois kavereitani, olen ihan tyytyväinen tällaisesta suodattimesta.

Ketkä ylläpitävät fasadia? Millainen ihmistyyppi esittää rooleja? Ja jos olet FaceBookissa, millainen sinun roolisi voisi olla astrologian kautta tutkittuna? Näitä kysymyksiä olen aina välillä tuuminut, ja jätän kysymykset toivottavasti pitkän keskustelun pohjustukseksi.

Vaikka ulospäin annettua kuvaa astrologiassa voidaan typistää vain nousuakselin merkiksi, uskoisin ettei tämä koskaan pidä ihan täysin paikkaansa. Aurinko ja Kuu ainakin ovat pelissä mukana, ja kun ajatellaan ihmissuhteita ja viestintää, on hyvä miettiä myös Venuksen ja Merkuriuksen osuutta. Koko kartta näyttää taas tunkevan mukaan koko volyymillaan. Ja mitä karttaa ylipäätään katsoisi? Syntymäkartta on monille se astro-raamattu, mutta huomasin käytännön tasolla taas kerran eläväni proge-minääni läpi ihan täysillä.

Muuttuvia merkkejäkö ensimmäiseksi ajatellaan roolien ja monikasvoisuuden yhteydessä? Vaikea kuvitella järkevästä neitsyestä, että neitsyen energia ryhtyisi moiseen muusta kuin luokittelun riemusta ja tunteesta että hallitsee monet ryhmänsä perfecto. Ja kuka jouskari malttaisi olla ilmaisematta omaa kaikkitietävää näkemystään ihan kaikille kavereilleen? Kaloissa voisi olla sellaisia paljonkin, jotka ajautuvat sepittämään näille kavereille yhtä ja toisille toista, ja se vielä tuntuisi heistä ihan luontevalta. Ja kaksonen on näiden temppujen mestari, kaksinaamaisuudessaan, eikö vaan?

Kiinteistä merkeistä skorpionilla on aina se raivoisa tarve säilyttää yksityisyyttään, jolloin läheisten kavereiden ryhmä voi olla niukka ja puolituttuja on paljon. Vesimiehiä on taas niin yksilöllisen monenlaisia; toisille julkinen sosiaalisuus on koti, mutta on niitä paljon ahtaamminkin ajattelevia veskareita. Kertokaapa härkä- ja leijonaenergiaa tärkeillä kartankohdillaan omaavat, miten roolituksenne on jaettu?

Johtavista merkeistä vaakaa, siis ainoastaan vaaka-energiaa tai teemaa, minä olen pitänyt ihan ykkösenä julkisivun ylläpitäjänä. Profiilissa voi siis olla silkoinen kuva ja päivitykset tarkan strategian mukaan jaettuja. Lapsellinen, naiivi oinas on kaikille kaiken jakaja tyypitellysti, mutta milloin ja miksi oinastyyppi esittäisi osalle kavereista muuta kuin toisille? Minä en tätä näe koska ajattelen liian yksioikoisesti, mutta teillä voi olla parempaa käytännön kokemusta. Rapu ja kauris voisivat olla varovaisempia julkiminästään ja suojautumisen tarkoituksessa karsivat intiimiviestit vain testatuille luottohenkilöille. Olettamukseni voivat olla yhtä vääriä kuin aina ennenkin.

Mietin mitä synastrialeikki FaceBookin kanssa voisi kertoa tai paljastaa omasta sosiaalisesta minästä. Jos joku haluaa viikonloppuna karttoja kieputella, FaceBook on syntynyt 2. helmikuuta 2004 15:30 Boca Ratonissa Floridassa. Katsokaa minne osuu oma nousuakselinne ja 11. huoneenne (mielestäni Uranuksen huone liittyy sosiaaliseen mediaan, mutta kannattaa se kolmas viestinnän huonekin katsoa) FB:n karttaan nähden, mitä tekevät Venus ja Merkurius, ja Vestankin voisi tässä yhteydessä muistaa tsekata. Voihan olla, että jollakulla on ihan toisenlaiset intressit naamakirjan suhteen, eli jokin muu tekijä, planeetta, olisi keskeinen karttavertailussa.

Jos oman ja FB:n kartan väliltä on kaikki mahdollinen tutkittu, etsikää ajankohta milloin olette FaceBookiin liittyneet. Sen pitäisi löytyä aikajanan omaavilta siten, että ihan se vihonviimeinen merkintä janan pohjalla on liittynyt FaceBookiin, ja kun sen ylle laittaa hiiren, saa näkyviin kellonajan. Tosin ainakin omalla kohdallani tässä on heittoa omien muistiinpanojeni kanssa noin päivän verran. Sitten tehkää progekartta tälle hetkelle ja verratkaa sitä FaceBookin karttaan. Joskus tämä taso saattaa olla yllättävän realistinen.

Varsin hauskaa voi olla myös katsoa naamakirjaan liittymisen karttaa transiittikarttana, ja päätellä mikä sai juuri tuohon aikaan liittymään.

Toivottavasti te, jotka ette ole mukana naamakirjassa, saatte hupia yleisten kaksinaamaisuuden teemojen pohdinnasta tai omia löydöksiään tilittävien kommentoijien kirjoituksista. Tai löydätte FaceBookin kartasta syyn, miksi se ei ollenkaan teitä kiehdo. Minä palaan keskusteluun ensi viikolla kun olen kotiutunut Kreivilän astroiluista ja saanut sulateltua varmasti taas tuhdin annoksen uutta astrotietoutta. Oikeasti en odota niin pitkää aikaa että sulatteluprosessi olisi tehty.

Kissanviikset! Miksi otsikossa oli viikset? Minun piti kirjoitella varastoon blogiin ja ajastaa jokaiselle päivälle uusi juttu pohdittavaksi, mutta kissanviikset minä mitään sellaista ehdin tehdä! Toivottavasti tämä sepustus riittää muutamaksi päiväksi.

Avainsanat: ,

6 vastausta to “Kissanviikset”

 1. metsätonttu Says:

  Hauska näkökulma astrologiasta! Huomasinkin, että minun Facebook kauteni liittyy Proge-Kaksois-Kuu-ajanjaksoon. Juuri nyt siirtyi Rapuun ja todella kotijutuissa nyt kiehnään. Teinhän oikein ’koti-sivunkin sinne’.

  Mutta noista naamoista….kun ei tiedä noita juttuja, niin joskus vain törmäilee. Tein kerran ihan vahingossa esim. Ruusutarhaystävien ryhmän. En ajatellut tekeväni ryhmää. Mutta se on toiminut kivasti. Sitten yritin toimia astrologien ryhmässäkin. Eihän siellä juteltu mitään. Se ei toiminut.

  Astrossa aikoinaan puhuin niin että sylki roiskui. Uskon sen olevan minun avointa Jupiter-Jousimiestä 1. huoneessa. Ja kun sain kaikki puhuttua, olenkin ollut aika hiljaa. Mielestäni facebookissa harvoin keskustellaan. Joskus jostain yleisestä asiasta saattaa tulla jotakin. Jostakin, jonka heittää vain. Siellä näytetään enimmäkseen kuvia. Ja siellä voi viestittää yksityisposteja siinä kuin emailissakin. Usein kahden keskiset keskustelut syntyvätkin siellä( kun molemmat ovat paikalla) mikä on usein koskettavaakin ja syvällistäkin.

  Kyllä facebook on toiminut mielestäni hienosti.

 2. Punahilkka Says:

  Olen liittynyt Facebookiin marraskuussa 2009 hiukan vastahakoisesti ja epäröiden. Sille päivälle tehdyssä kartassa oli merkuriuksen ja auringon yhtymä skorpionissa, kuu oli kaksosissa. Minulla on aurinko kaksosissa, kuu kaloissa ja nousumerkki leijona.
  Profiilini näkyy vain kavereille ja olen varovainen kirjoittelija, käytän hyvää suomenkieltä. Laitan usein kuvia kauniista maisemista ja kukista yms. Kauhistelen niitä nuoria tuttavia, jotka kirjoittelevat estottomasti kaikista asioista. On minullakin rennompi ja estottomampi puoli, mutta sen tuntevat vain perhe ja parhaat ystävät, facebookissa en ole jakanut kavereita mihinkään ryhmiin.

 3. Emelia Says:

  😀 Minun kartalleni osui tuon FB:n kartan kanssa aika hauskoja tekijöitä… mm. minun Kuuni on FB:n Kuun ja Saturnuksen välissä ja sen Pluto aivan Ascin tuntumassa 12. Huoneen puolella.

  Kun liityin tähän sosiaaliseen mediaan, minulla oli edellisen kerran JousimiesNousu AP -kartalla, aivan kuten radixillakin ja FB avasi minulle kertaheitolla kontakteja ympäri maailman. Silloin käytännössä ”puhuin kielillä”, kun kirjoittelin chatissa itse englanniksi ja toinen osapuoli vastasi ranskalla ja saksalla. 🙂 Pidän edelleen yhteyttä muutamiin alkuaikojen FB -ystäviin ulkomailla, ja todella haluaisin tavata heidät in real life.. ehkä joskus.. 😉

  Ehkä kaikkien merkityksellisin kontakti proge-karttani ja FB:n kartan välillä on että proge-Noususolmuni (proge 12.Huone) on tarkassa yhtymässä FB:n 9. Huoneen Uranuksen kanssa. Tämän vuoden AP:lla on jälleen JousimiesNousu, ja ihmettelinkin kun tällä kertaa ei ole tuntunut samalla tavalla ”kansainväliseltä” – kunnes nyt aivan viime viikkoina/ päivinä kun yllättäen ihmiset eri puolilta maailmaa ovat löytäneet minun FB-sivuni ja olen jälleen ’joutunut’ myös puhumaan kielillä.. 😉

  Minulla on radixilla Merkurius-Pluto yhtymä Neitsyen lopussa, joten saatan manipuloida puheillani, mutta vaikka liioittelisinkin en osaisi valehdella niin ettei puheissa tai kirjoituksisa olisi mitään totuuden pohjaa.. 😉 -Julkaisen kaiken FB-sivullani julkisessa muodossa, joten sivuani pääsevät lukemaan myös ihmiset joilla ei ole omaa Facebook-tiliä – tässäkin on kyse tietynlaisesta läpinäkyvyydestä.

  Tällä hetkellä proge-Mc:ni on FB:n 6. Huoneessa, samoin myös proge-Kuuni on siellä. Proge-kartan Ic on tällä hetkellä tuolla FB:n Kuun ja Saturnuksen tuntumassa. Proge-karttani Mars-Pluto-Merkurius kimppu on FB:n 3. Huoneessa ja jakamisesta ja välittämisestähän minun toiminnassani on ensisijaisesti kyse.

  Noista listoista voisin sanoa että AurinkoNeitsyt tykkää niistä kyllä ehkä siksi että asiat ja ihmiset löytyvät niiden avulla kaiken keskeltä paljon helpommin, NousevaJousimies puolestaan ei kyllä itse aina jaksaisi noita listoja täydentää ja päivittää. 🙂

  Kylläpä hedelmällisen ja mielenkiintoisen aiheen keksitkin.. tästä löytyy varmasti pyörittelemällä enemmänkin näkökulmia. 🙂

 4. Ajatus Says:

  Olen liittynyt Facebookiin jo syksyllä 2007 ja tykkään siitä edelleen. 🙂 Kalat- ja Vesimies-puoleni on siellä kuin…hmm, kala verkossa. 😛 Sen sijaan olen samoilla linjoilla siinä, että Kauris nousulla saa kyllä noudattamaan tiettyä karsintaa ja varovaisuutta siinä, mitä jakaa ja kenelle. Itse olen esimerkiksi laittanut palveluun aika paljon valokuvia, mutta läheskään kaikki eivät näy kaikille. Periaatteeni niissä on myös, etten laita sinne kuvia yksityisistä ihmisistä, jotka eivät itse ole Facebookissa ja ”taggaan” ne jotka ovat, että he saavat kuvasta tiedon ja voivat halutessaan pyytää sen poistamaan. Sanalliset päivitykseni tosin näkyvät yleensä kaikille muutamaa vakiopoikkeusta lukuunottamatta (siksi asetuksissani näkyy ”custom”), niissä en jaksa harrastaa mitään kikkailua. Sitä paitsi FB jättää aina viimeisimmän muutoksen asetuksissa oletukseksi, joten kömmähdyksien välttämiseksi pitäisi aina muistaa se tarkistaa ja muuttaa. Ihan näin tarkka en jaksa olla.

  Kaveripyyntöjen kanssa olen samalla lailla vähän niuho, yleensä hyväksyn tai lähetän kaveripyynnön vain, jos olen varma kuka profiilin takana on. Käytännössähän tätä ei voi koskaan 100 % varmuudella tietää, mutta lähes kaikki tämänhetkiset kaverit olen joko itse tavannut/nähnyt livenä tai sitten olen yhteisten kaverien kautta varmistunut että siellä on ”todellinen” henkilö taustalla. En siis ole uskaltanut harrastaa uusiin ihmisiin tutustumista FB:ssä, vaan siellä ovat kaverit ovat tuttuja muista yhteyksistä. Omien tietojen jakamisessa olen ehkä avoimuudessa ”välimallia”: en julkaise työpaikkaa, osoitetta enkä puhelinnumeroa, mutta esim. syntymäpäivä siellä kyllä näkyy ja avopuolison nimi. Ehkä viestinnän opinnot ovat vain vahvistaneet kriittistä Kauris-puolta kaikessa julkaisemisessa, mutta toisaalta Kalana sitä haluaisi myös luottaa ihmisiin ja vaalia tietynlaista ”maailma kylässä” -meininkiä.

  Tästä päästäänkin kätevästi transiitteihini sinä päivänä, kun FB:iin liityin. Tr Jupiter oli nimittäin asteentarkasti oman Neptunukseni päällä Jouskarissa ja 9. huoneessa, peruuttava tr Neptunus kuullani ja niin ikään peruuttava tr Uranus auringolla. 😉 Ensimmäisiä kontaktejani oli ala-asteaikainen ulkomainen kirjekaverini, johon sain Facebookin kautta vuosien jälkeen yhteyden. Samana päivänä oli tr Mars Kaksosissa IC:llä, kolmiossa Vesimies-kuu-Merkuriukseeni sekä peruutteleva tr Venus Leijonassa taas oppositiossa näihin. 🙂

 5. Tanita Says:

  Aika jännää!
  Sain FB liittymisen kartalle Kauris nousun 28′,.silloin kun liityin seurustelin niin mustasukkaisen miehen kanssa ettei sille voinut edes kertoa koko asiasta,.

  Toki nyt Liittymisen Progella nousu on Vesimiehessä 8′. Kheiron nousulla 10′.(Neppari 19′)
  Aurinko Skorpionissa 8.h,.. Auringon, Uranuksen(1.h) ja Marsin(5.h) kolmio vesimerkeissä.
  Merkurius 29′ ja Venus 2′ Vaakaa 7.h.

  Pitää tutkia myöhemmin lisää noita karttoja.

  Mulla julkaisut näkyy melkein kaikille, lukuunottamatta muutamaa sukulaissuhdetta joille en halua mun kaikkia julkaisuja näkyvän, varsinkaan sellasia mitä joskus ihan huvikseni heittelen hetken mielijohteestaja mitkä voivat olla hyvinkin provosoivia,.., mutta noin muuten,..jos joku ottaa itseensä mun päivityksistä, tai ärsyyntyy,..niin ihan sama, pakkohan ei niitä ole lukea ja napin painalluksella saa asiaan muutoksen.
  Itse laitan kaveripyyntöjä tooosi harvoin kenellekään..

 6. Tanita Says:

  Siis ’melkein kaikille’ tarkoitti melkein kaikille kavereille. Joitakin harvoja julkisena.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: